Adriana — 11. 3. 2006 18:55

Všechny zdravím,
nikdy jsem netrpěla na modřiny a když už tak jen když jsem se uhodila jako každý, ale teď ... posledních 14 dní objevuji skoro každý den ráno nové modřiny - nejvíce na nohou! Nejsem si absolutně vědoma, že bych se v noci uhodila nebo tak něco a v blízkosti postele nemám žádný rohový stolek nebo tak něco o co bych se mohla uhodit... a tak vůbec netuším z čeho by to mohlo být.  Mám atopický ekzém, který je ale v klidové situaci a tak se třeba někdy trochu poškrábu na nohou nebo zatlačím na jedno místo více, ale není to nic násilného po čem bych si udělala modřiny... Nevím jak je to možné a co se děje.. Pak po pár dnech zmizí, ale mezitím mám už další jinde  :(  Nemáte stím prosím někdo zkušenosti? Nebo nějakou radu pro mě? Nevím jestli mi třeba nechybí nějaký vitamín....  Budu ráda za každou radu a infotmaci.... Pokud to bude trvat ještě dalších 14 dní asi se budu muset obrátit na lékaře.... Předem děkuji za každý názor a příspěvek. pa Adriana

anka — 11. 3. 2006 19:04

Adriano,radím ti neotálet a lékaře vyhledej co nejdříve.Modřiny mohou mít spoustu příčin a je lépe pokud se příčiny vzniku dopátráš co nejdříve.Chybějící vitamíny ani stopové prvky příčinou být nemohou.

Bety — 12. 3. 2006 12:11

Musíš jít okamžitě k lékaři!

suzy — 12. 3. 2006 17:58

Ahoj trpim na to stejne a nikdo mi nic nezjistil.Byla jsem i na hematologii,tam udelali jen odbery a podle nich jsem v poradku.Stve mne to protoze ja si v poradku s modrinama nepripadam a mam to uplne stejne jako ty,nejcasteji na nohach a vym uurcite ze sem se nebouchla.a pripadne mi ze nekdy nechteji i dlouho zmizet.Nevy nekdo opravdu co by to mohlo byt?Ja totiz nevym co mam po obvodni chtit,aby mne poslala kam,kdyz na hematologii nic nezjistili?

Karla — 19. 3. 2006 22:07

Tvoje modriny môžu byť z nedostatku vitamínu K, ale treba to vyšetriť na hematologii. Takisto to môže byť aj nedostatok trombocitov v krvi, prejavuje sa to drobnými krvnými "bodkami" , najprv na končatinách, chrbte a pod. Takisto aj modrinami, bez zjavnej príčiny úderu. Vyhľadaj lekára. Veľa šťastia             Hanka

suzy — 20. 3. 2006 12:56

Ja na hematologii byla a podle krve je pry vse v poradku tak nevym kam se obratit.

Bety — 20. 3. 2006 13:05

suzy, aspoň máš potvrzené že to není nic vážněho? Abys nemusela mít pořád strach...

Dana — 22. 3. 2006 20:46

já mám modřinu, jen se někde opřu, manžel se směje, že si lidé musí myslet, že mě bije a lékaři taky nic nezjistili

dzahila — 23. 3. 2006 9:17

Já pozoruji větší množství modřin,aniž bych si uvědomila,že jsem se uhodila,když držím dietu.Ale časem se to vždy samo srovná.

Ivulka — 2. 4. 2006 21:24

nebezpecne modriny jsou v oblasti trupu a na zadech, kde se vetsinou netvori, to by mohlo svedcit neco vazneho!

Adriana — 11. 4. 2006 10:51

Ahoj všichni ,
tak jsem byla u lékařky, ale řekla mi, že to není nic vážného, že by museli být neustále a dlouho se hojit což u mě tak není.... Mám je ze dne na den a do dvou dnů po nich není ani stopa. Pak třeba tři dny nic a pak opět .... a jsou malé... Moudrá z toho nejsem, ale krev, krevní obraz mám v pořádku....

Adriana — 25. 4. 2006 10:31

:grater:

Aniččka — 27. 4. 2006 16:36

Adriana napsal(a):

:grater:

Zkus se zeptat ještě někde jinde na tvé modřiny, u jinýho doktora.

Hela A — 28. 4. 2006 10:36

Adriana napsal(a):

:grater:

:):)Hlavně neplač, řeš své problémy!

Adriana — 28. 4. 2006 13:24

No zkusit to můžu ... :/   a uvidím...  děkuji  :)

Aneri — 29. 4. 2006 15:05

Dámy - to, že někdo byl na nějakém vyšetření a má doklad, že vyšetření je negativní  a je zdravý  - to naprosto NIC neznamená !!!! To by mě spíš pobouřilo, než uklidnilo !!! Já chodím cca 7 let, že jsem na umřití a až ted mi přišli na to, že mám dlouhodobě boreliozu . Mám všechna  vyšetření, že jsem zdravá a na boreliozu asi 3 v průběhu těch 7mi let...... ??? A na koho se můžu zlobit  a koho vinit ???

Anna — 30. 4. 2006 7:43

Přesně tak! Moje teta je dlouholetým dárcem krve a její doktorka vždy říkala,že její krev je v pořádku. Nedávno byla na jedné operaci v nemocnici v jiném městě. Okamžitě ji upozornili,že má něco špatného v krvi a může z toho mít leukémii. Začala se okamžitě léčit, ale prý s tim přišla docela pozdě. Tak jak můžete věřit jednomu doktorovi a těžko se na něm budete hojit, zdraví vám nikdo nevrátí.

Aneri — 30. 4. 2006 10:37

Tak to je ještě horší případ, než ten můj, tak jsem poškozená jen já...ale pokud nemocni dostávali nezdravou krev....tak to je naprosté selhání.....

DankaS — 5. 5. 2006 12:14

Dzahila tak já mám úplně to samé, jak se začnu trochu omezovat v jídle, hned pozoruju tyhle modřiny neznámého původu.

Darrenka — 18. 9. 2006 2:04

Moje spolubydlící má taky modřiny bez příčiny. Všichni si dělají srandu, že ji mlátím. Jde o modřiny na nohou, někdy opravdu až hrozivě velké. Přitom je dárkyní krve a krev má v pořádku. Bohužel sem nepřinesu nic nového. Lékaři jí neporadili, co s tím dělat.

markéta — 18. 9. 2006 7:59

Ahojky, taky se mi dělají hodně modřiny na nohou, jen třeba z opření nebo zatlačení... a praskají mi žilky... zrovna včera mi praskla a mam jelito v podkolenní, mam jít ke své praktické nebo rovnou k odbornému l.?

anetka1 — 18. 9. 2006 10:24

Markétko, posilni si prosím orgán- slezinu.Bylinky, které ji posilují,uvidíš, že budeš mít po problému. Oslabená slezina  má na svědomí strie, modřiny a celulitis.A samozřejmě i atopické exém. Hodně štěstí.

Dana — 19. 9. 2006 8:45

a jaké bylinky pomáhají, také mám stále modřiny

markéta — 19. 9. 2006 10:54

anetka1 napsal(a):

Markétko, posilni si prosím orgán- slezinu.Bylinky, které ji posilují,uvidíš, že budeš mít po problému. Oslabená slezina  má na svědomí strie, modřiny a celulitis.A samozřejmě i atopické exém. Hodně štěstí.

A jakýma bylinkama se slezina posiluje?? Díky

anetka1 — 19. 9. 2006 11:34

Slezina: škodí: veškerá jídla z bílého cukru a z bílé mouky(sladkosti, bílý chléb a bílé pečivo, vaječné těstoviny) a veškeré výrobky z kravského mléka, protože to překyseluje a zahleňuje organismus. Snažit se omezit, smažená a grilovaná jídla, pokud možno omezit slazené nápoje.
Slezinu podporují tyto jídla: veškeré obiloviny(jáhly, pohanka, celozrnná rýže, pšenice, oves, kroupy). Veškeré lušťěniny(čočka, hrách, fazole, soja). Koření( skořice, zázvor, koriandr, lékořice). Veškerá vařená, dušená a napařovaná jídla(bílé ryby, drůbež, zelenina-hlavně mrkev nebo dýně.Polévky z drůbeže, obzvláště ze slepičky nebo krůty.
Bylinky:Děhel Angelika, Pampeliška, Jitrocel, Sibiřská Jedle.
Ovoce-vše co má bobule, nejlepší je borůvka a maliny. Jinak zesilují cévní stěny a jsou dobré na játru a také na ledviny.

markéta — 19. 9. 2006 11:47

:lol: tos mě moc nepotěšila :lol: Ale je fakt, že nějakou dietu bych asi potřebovala...  A taky jsem hooodně zavodněná, máš nějakej receptík na odvodnění??

anetka1 — 19. 9. 2006 12:44

Markétko, snadná pomoc. Dáme ti dopořádku hormonky, papkej, to co jsem napsala, to je strava pro tvé orgány. Hodně žen, když dlouho berou HA, tak se zavodňují a rázem příchodem menstruace se vše vrátí do normálu, najednou zjistí, že mají o dvě kila míň , když si stoupnou na váhu, ale čím to je. Zase ta prokletá slezinka, celulitida je indikátorem oslabené sleziny. Afričané, japonci celulitidu a zavodňování organismu vůbec neznají, jí hodně ,, přírodní stravy" a ta naše česka je hodně kyselá. Proto překyselení organizmu rovná se potíže s tělíčkem.
recept: Pokud máš ráda kopřivu, tak pij kopřivu, pokud sušenou syrovátku tak ji, a pokud se ti chce množit chutná čajová houba kombucha, tak pij ji. Anebo se dá koupit ve Veze a nebo v některé lékárně, její 2 litry, stojí okolo 47 korun a stačí vypít 250 ml denně.Budeš zdravá, krásná a mladá protože ta tonizuje všechny orgány ve tvém těle, vyjde levněji, než si chodit kupovat na podzim Actimel, který stojí kolem  10 korun a musíš ho pít každý den, aby sis zvýšila svoji obranyschopnost. Kombucha funguje také takto, obsahuje sposta béček, vit. A, vit C, B 12, organické kyseliny, fungicidy, je protirakovinotvorná, věř, že nebudeš mít ty ani tvoje děti angínu ani chřipku, je to levná a dostupná prevence proti nemocem. Já ji piji už pravidelně 3 roky a neznám slovo chřipka nebo angína, rychleji se ti hojí rány a jsi čilejší jak duševně tak psychicky.

Dana — 19. 9. 2006 13:05

a ještě jedna praktická otázka, jak kombucha chutná. Ptám se proto, že jestli to nebude alespoň trochu pitné, tak to do sebe nedostanu. Díky

anetka1 — 19. 9. 2006 13:13

Nekecám, ale je moc dobrá, pije ji i můj přítel a do toho, co se týká zdravé výživy a doplňků se chce plně distancovat. Bude ti chutnat určitě v čaji šípkovém, ty mají rády i děti. Je jich sedm příchutí. Je to takové šumivé víno.Kopřivový čaj málokomu chutná, tak pokud nemáš ráda kopřivu tak Kombuchu Kopřivovou nekupuj.

Dana — 19. 9. 2006 13:21

díky moc, nějakou vyzkouším.

littleangel — 26. 9. 2006 7:53

Všechny moc zdravím, tak mi doktorka nasadila vitamíny, které říkala, že mi pravděpodobně chybí a proto se mi tvořily ty modřiny. Jmenuje se to Ascorutin. Brala jsem je tři měsíce a jsem v pořádku! ( 3x ťuk). Občas se mi jedna za čas objeví, ale to je vážně jen málo a pokud si vezmu ten Ascorutin tak pak je zase klid. Tak snad jsem si opravdu doplnila to co mi chybělo a budu už v pořádku! A také jsem brala teď Wobenzim, který posiluje celkově imunitu a tělo! Přeji všem moc štěstí a také úspěšnou léčbu! pa Adriana

maya — 26. 9. 2006 9:49

markéta napsal(a):

Ahojky, taky se mi dělají hodně modřiny na nohou, jen třeba z opření nebo zatlačení... a praskají mi žilky... zrovna včera mi praskla a mam jelito v podkolenní, mam jít ke své praktické nebo rovnou k odbornému l.?

Nevím, jestli už to tady někdo nepsal, ale příčinou může být (samozřejmě kromě jiného) i nedostatek rutinu v organismu (ty prasklé žilky by tomu nasvědčovaly), často s tím chybí i vitamin C. Rutin je látka, která zajišťuje pevnost cév. Přírodně se vyskytuje např. v bílé vnitřní části slupky u citrusových plodů nebo v pohance (je dobré si ji dát jako přílohu 2 - 3x týdně - mně osobně hodně chutná hnědá pohanka narozdíl od bílé, ta se rozváří). Jinak si taky můžeš koupit v lékárně tablety Ascorutin, jsou bez předpisu.

Ditulin — 26. 9. 2006 14:15

Ahoj, zrovna minulý týden v pořadu Pod pokličkou bylo, že ten, kdo trpí na modřiny, tomu chybí vitamín C. Ano, Céčko, sama jsem žasla!

cimbidia — 9. 2. 2007 23:03

nechci nikoho strašit,ale jedna nemoc co způsobuje modřiny se jmenuje Trombocidopenie.Je to onemocnění krve-nedostatek krvinek.Moje dcera jí trpí od svých osmi let.A zjistila se odběrem kostní dřeně z hrudní kosti.A také velmi oslabené cévní stěny,člověk vlastně vnitřně krvácí.Modřiny jsou jeden způsob krvácení. Je dobré jíst vše co obsahuje beta-karoten.Jelikož má mizernou srážlivost krve,je třeba vždy po nějakém operačním zákroku déle v nemocnici sledovaná právě kvůli tomuto onemocnění.Je to velice vzácné onemocnění,ale modřiny by se neměly podceňovat.Vždyď se můžete jen informovat u odborníků

Náka — 27. 6. 2007 22:34

Asi před 2 roky mě hospitalizovali v nemocnici,protože mi hrozila plicní embólie.Mám poškozené v levé končetině chlopně a dělají se mi modřiny.Nemám to ovšem z nedostatku vitam.C mám ho spíš nadbytek až jsem ho nějaký čas kvůli tomu nemohla.Řekli mi,že je to tlakem na žilní stěnu a cévy,které pak prasknou a krvácejí a tím se mi dělají ty modřiny.Jediná rada lékaře byla:chodit,protože dlouhodobým stáním nebo sezením se mi udělají mnohem víc a taky stahov.punčochu,která má zajistit dobrý průtok krve.Docela mi to pomohlo a už se mi netvoří,ale každopádně je dobré dojít si k lékaři a to k odbrníkovi né k praktickému.Většinou na cévní oddělení.Mohlo by i jít o něco jiného a nemělo by se to podceňovat.Modřiny taky hodně trápí lidi co mají řidší krev.

Mischa — 28. 5. 2008 9:54

ahojky, modřiny bez příčiny to je nedostatek rutinu.
Byla jsem asi před půl rokem na sportovní masáži a masérka mi řekla ať se neleknu až přijdu domů, že mám na zádech malé modřinky od masírování. Ptala jsem se z čeho to je a řekla mi, že mám pravděpodobně nedostatek rutinu.
Toho je nejvíc v pohance. Je fakt, že jsem pohanku nikdy dřív nejedla, ale od té doby jí baštím každý týden (je docela dobrá s kuřecím) a od té doby modřinky nemám:-)

Babů-01 — 24. 8. 2008 20:33

Také se mi dělají velice snadno modřiny. Po vyšetření na hematologii, mi bylo sděleno, že trpím trombocytopenii a po odebrání kostní dřeně, že mám MDS. Zatím to není moc dramatické. Beru Ascorutin, Acidum folicum a pyrodixin. Ale je nutné být pod kontrolou. Tudíž, pokud se dělají někomu lehce modřiny, chce to každopáně vyšetření na henmatologii.