sunshine... — 12. 8. 2014 10:45

Potřebovala bych radu :kapitulation: :)

mám málo dovolené a většina mi padla(ne) na celozávodní a Vánoce. Napadlo mě, vzít si neplacené volno, ale nevím, co to obnáší? Nemáte představu, kolik se platí na sociálku? Daně neplatím, pokud nic nevydělávám, jestli se nemýlím :dumbom:  děkuji za rady, jaksi se v tomto oboru neorientuji :lol:

Cirilla — 14. 8. 2014 10:46

O neplacené volno písemně ! požádáš zaměstnavatele. Za dobu neplac. volna se pouze odvádí poměrná část zdravotního pojištění. To by ti měl strhnout zaměstnavatel ze mzdy. Pokud bys měla volno delší - celý měsíc, tak se dohodneš se zaměstnavatelem jak to chce od tebe uhradit. Buďto doplatíš hotově v pokladně nebo ti může srazit ze mzdy až budeš mít výdělek. Podle toho jak jsou zvyklí u vás to dělat. Nepl. volno se nepočítá do odprac dnů na důchod. Počítej s částkou asi 38 Kč za den ( nevím to přesně z hlavy co zvedli minimální mzdu na 8500,-, ale z 8000,- to bylo 36 Kč.)

sunshine... — 14. 8. 2014 11:40

Děkuju Cirillo za vysvětlení :)  jednalo by se maximálně o týden, takže by to nebyla taková hrůza - měla jsem strach, že to půjde do tisíců :dumbom:  a důchod stejně nikdy mít nebudu, takže to je de facto fuk :D  ještě uvidím, jak se rozhodneme. Každopádně děkuju za info :)