kostka — 1. 8. 2014 11:01

Máte prosím někdo nějaký osvědčený recept na cookies? Pokud ano, podělíte se o něj? děkuji.

gymnasión — 1. 8. 2014 11:09

kostka napsal(a):

Máte prosím někdo nějaký osvědčený recept na cookies? Pokud ano, podělíte se o něj? děkuji.

Computer cookies? :)

kostka — 1. 8. 2014 11:38

gymnasión napsal(a):

kostka napsal(a):

Máte prosím někdo nějaký osvědčený recept na cookies? Pokud ano, podělíte se o něj? děkuji.

Computer cookies? :)

Nene :butter: sušenky, nejlépe čokoládové.
Na netu jsem našla spoustu, ale recenze rozporuplné...
Tak hledám nějaký osvědčený recept. Včera jsme jedny výborné ochutnali na návštěvě, ale recept se nám bohužel nepodařilo vymámit :dumbom:

ELVIA — 1. 8. 2014 15:07

1 hrnek (225 g) másla, pokojové teploty
1 hrnek (225 g) krupicového cukru
1 hrnek (200 g) hnědého třtinového cukru
3 vejce
1 ČL soli
1 ČL vanilkového extraktu
1 1/2 ČL jedlé sody
3 1/2 hrnku (435 g) hladké mouky
400 g mléčné čokolády, nakrájené na kousky vel. mezi 5 - 10 mm
postup:

1.Troubu předehřejeme na 190°C a plechy vyložíme pečícím papírem.
2.V kuchyňském robotu ušleháme máslo s oběma cukry, cca 5 minut.
3.Přidáme vejce a šleháme další 2 až 3 minut až směs trochu zesvětlí.
4.Vmícháme sůl, vanilku, jedlou sodu a promícháme.
5.Nakonec přidáme mouku s nakrájenou čokoládu a řádně promícháme. Těsto bude hutné.
6.Směs nabíráme a dávkujeme polévkovou lžící (nebo dávkovačem na zmrzlinu), a lehce z něho vytvarujeme kouli velikosti cca 3 - 4 cm. Každá koule by měla být stejně velká. Kouli lehce stlačíme, aby z ní byla placka cca 5 cm široká a 1 cm vysoká.
7.Pečeme 10 - 12 minut jenom na spodním ohřevu, nebo dokud okraje nejsou lehce nazlátlé, ale střed je stále měkký.
8.Cookies necháme vychladnout na plechu, cca 5 - 10 minut dokud neztuhnou a bude s nimi možná manipulace.
9.Uchováváme v uzavřené nádobě.

Klíčem k úspěchu těch správných amerických cookies (aby nebyly křupavé, ale naopak vláčné a měkké) je správná konzistence másla - nesmí být ani rozpuštěné, ani moc změklé, ale změklé tak akorát. Tzn. měkké, ale pořád tužší.

Schema/Recipe SEO Data Markup by ZipList Recipe Plugin
2.0

kostka — 1. 8. 2014 15:52

Děkuji, určitě vyzkouším. Akorát mě překvapilo množství cukru, není to trochu moc? :P

gymnasión — 1. 8. 2014 15:58

kostka napsal(a):

Nene :butter: sušenky, nejlépe čokoládové.
Na netu jsem našla spoustu, ale recenze rozporuplné...
Tak hledám nějaký osvědčený recept. Včera jsme jedny výborné ochutnali na návštěvě, ale recept se nám bohužel nepodařilo vymámit :dumbom:

Já jen pro jistotu :)

olasik — 1. 8. 2014 16:20

kostka napsal(a):

Děkuji, určitě vyzkouším. Akorát mě překvapilo množství cukru, není to trochu moc? :P

Tyhle sušenky jsou opravdu strašně sladký , párkrát jsem je viděla v nějakým pořadu o vaření a to byly nekonečný hory cukru a ještě velký kus čokolády.........na mě osobně by to bylo moc .Tak jednu si zobnout a do večera jsem přeslazená .

kostka — 2. 8. 2014 11:37

Tak jsem vyzkoušela tyto, přeci jen toho cukru je trochu méně:
Polohrubá mouka     500 g
Prášek do pečiva     1/2 balíček
Vanilkový cukr     2 balíček
Cukr krupice     240 g
Čokoláda na vaření     100 g
Mleté vlašské ořechy     4 lžíce
Sůl     1 špetka
Vejce     2 ks
Máslo    250 g

A byly naprosto vynikající, jen se po nich zaprášilo...

Marie13 — 10. 11. 2016 16:09

Recept mám dost podobný a domací cookies jsou boží!

Bobulka5 — 3. 2. 2017 13:06

Taky mám ráda cookies a chtěla bych zkusit nějakou zdravou verzi:)