mikuelini — 5. 6. 2014 7:54

200g cervene cocky( predem namocit)
30 g  masla
50g   paprikoveho nebo rajcatoveho protlaku
   5 g  susene maty
   2     stredni brambory
   1     cibule
   1     mrkev
30 ml oleje
1,5 l   vody
10g    soli
Na oleji osmahneme cibuli do zlatova , pridame na tenke platky nakrajene brambory a mrkev ,podusime a pridame cocku  ,k tomu 1,5 l vody . Varime do mekka  , odstavime a potom vse rozmixujeme . Panev  s trochou oleje a maslem zahrejeme a pridame protlak a susenou matu . Povarime a jak zacne bublat odstavime . Tohle nalejeme do  polevky ,osolime a hotovo .Vyborna ,rychla a vyzivna polevka

LENNNA — 5. 6. 2014 12:30

Mikuelini, to moc ráda zkusím :supr:. Čočku mám moc ráda a polévky taky! Super.
A rovnou přidám další recept na čočkovou polévku trochu jinak, dělala jsem už párkrát a moc mi chutná:
http://mojetelo.blogspot.cz/2012/12/ara … levka.html

http://2.bp.blogspot.com/-fKA55s_wmzg/UL97-6VoB5I/AAAAAAAAM_M/GMXGqWlG4r8/s200/DSCN5029.JPG

gemi — 5. 6. 2014 17:15

ČERVENOU  čočku   není třeba namáčet, je uvařená během 15 minut,  jen solit až  nakonec ,  jako u klasické čočky( a jiných luštěnin)

mikuelini — 5. 6. 2014 19:57

Lenno ,ta vypada taky dobre ,urcite zkusim.

mikuelini — 5. 6. 2014 19:58

gemi napsal(a):

ČERVENOU  čočku   není třeba namáčet, je uvařená během 15 minut,  jen solit až  nakonec ,  jako u klasické čočky( a jiných luštěnin)

Mas pravdu ,ale to je spise kvuli nadymani . Kdyz se predem namoci ,tak potom tak nenadyma .

carpediem — 23. 7. 2014 13:27

mikuelini napsal(a):

200g cervene cocky( predem namocit)
30 g  masla
50g   paprikoveho nebo rajcatoveho protlaku
   5 g  susene maty
   2     stredni brambory
   1     cibule
   1     mrkev
30 ml oleje
1,5 l   vody
10g    soli
Na oleji osmahneme cibuli do zlatova , pridame na tenke platky nakrajene brambory a mrkev ,podusime a pridame cocku  ,k tomu 1,5 l vody . Varime do mekka  , odstavime a potom vse rozmixujeme . Panev  s trochou oleje a maslem zahrejeme a pridame protlak a susenou matu . Povarime a jak zacne bublat odstavime . Tohle nalejeme do  polevky ,osolime a hotovo .Vyborna ,rychla a vyzivna polevka

To nezní špatně, vyzkouším,jenom mátu mám čerstvou.:)

Alzbeta — 7. 1. 2015 13:42

Recept vypadá zajímavě, mám ráda čočkovou polévku:) Musím ozkoušet :)

helena123 — 20. 1. 2015 10:44

Já doma dělám polévku z červené čočky s lososem. Výborná, snadná a rychlá. 100 gramů červené čočky, 1 kus mrkve,  200 gramů filet z lososa, 2 kusy rajčat, 1 kus fenyklu, 1 kus celeru, 1 kus petržele, 3 kusy zrnka černého pepře, 3 kusy zrnka nového koření, 2 kusy bobkového listu, 2 kusy stroužku česneku, 1 kus svazku čerstvého posekaného koriandru, 1 lžíce čerstvé nebo sušené oregána, 1 lžíce smetany ke zdobení, 1 lžíce čerstvého nebo sušeného tymiánu, 2 kostky Knorr Bujónu Zeleninového a 1 kus chilli papriky. Snad Vám bude chutnat ;)

zuzuko — 11. 7. 2015 7:06

Máta dodá polévce zvláštní chuť a vůni - vůbec to není špatné. Já jsem zvyklá polévky vařit s bujonem, používám už delší dobu Bohaté bujony Knorr v kelímku, jsou bez glutamátu, bez konzervantů a bez přidaných barviv, takže žádná chemie, tady jsem použila zeleninový, polévka je silnější a opravdu dobrotka. Červená čočka se nemusí namáčet (jak už tady někdo psal)  Díky za recept.:supr:

nikola007 — 13. 7. 2015 10:27

Fajn recept, čočku mám moc ráda :) také jsem zvyklá do polévek přidávat bujon, hezky zvýrazní jejich chuť a s těmi gelovými od Knorru se i příjemně vaří. Mám polévku vždy hotovou jedna dvě.

yojimbo — 1. 9. 2015 19:44

Díky za recept, vypadá to dobře

Ruut — 3. 11. 2016 11:48

super recepty dámy. Luštěniny se nám vrací do módy, tak jen tak dále :)