Redakce Babinet — 10. 3. 2006 14:46

Asi největším překvapením posledních dnů a průzkumů je nečekané prolomení psychologické hranice pro zvolení do sněmovny ze strany Zelených. Nejen kvůli nim však vzniklo na Babinet další fórum. Koho budeme volit za pár měsíců? Kdo se do sněmovny dostane?
A to ještě jsou v záloze připravení různí další "Železní" a "Zelencové", a další „demokraté“, kteří si věří, že budou nakonec vysoce nad pěti procenty... A tedy je budeme mít v parlamentu... Jaký bude nový parlament? Levý, pravý? Rudý, oranžový, modrý? Nebo bezbarvý? Který pták či kytka se tam bude mít „jak prase v žitě“ příštích pár let? 

Která ze stran se dívá na problémy žen, dětí, rodin? Která se snaží jen si koupit teď před volbami vaše hlasy, milé dámy, ženy, dívky? Tedy silnou skupinu voličů? Voličů, kteří jsou senzitivní na sociální problémy? Voliček, které jsou někdy však skutečně zanechány napospas vládě, vládním nařízením? A na nich pak závisí, jaké děti vychovají?

Víte už proto i vy, koho budete volit? Nebo alespoň koho určitě volit nebudete? Já tedy ano. CSSD tedy ne. Cítím se jako v Kocourkově poslední dobou (nevyjadřuji teď ovšem oficiální názor Babinet... Ten jsem zatím neprozkoumali ;-). Podle článků a funny obrázku, co mi chodí do mailu však vidím, že nebudu jediný. Mimochodem, špatný mi(ni)str Rath převažuje. Ještě že alespoň ty vtipy na něj jsou dobré... ;-)

Váš názor nás zajímá. Možné pomůže dalším se zorientovat... I proto jsme pro takovou první orientaci zadali na Babinet rovněž právě anketu na téma voleb. Chcete si anonymně odpovědět, a vidět, jaký parlament by zvolili návštěvníci Babinet.cz? Anketu najdete pod Diskusními fóry na hlavní stránce... Za Redakci Babinet.cz, Juraj

anka — 13. 3. 2006 8:30

Tak přestože já osobně mám jasno,velmi pečlivě sleduji každý čtvrtek pořad Václava Moravce.A ujišťuji se že jsem vybrala dobře.U nás jsou 2 hlasy pro zelené,jeden pro ODS.

mala.popelka — 13. 3. 2006 11:27

já už nikoho... jsem honě skeptická, že jestli tam sedí Petr nebo Pavel, jde jen po svém dobrém bydle... Až u ná budou do politiky chodit opravdu bohatí lidé, kteří nebudou potřebovat jako přilepšení jejich platy, ale půjde jim opravdu o to, aby se tady vedlo líp, pak zase já budu chodit k volbám...
Dneska mám ale dojem, že jestlí tam hodím Grebeníčka, Tlustého, Ratha, Topolánka, Kalouska, nebo Santa Clause, je to  šuma fuk   :reta:    :kapitulation:

poblinka — 13. 3. 2006 12:54

Tak to já zcela jasno ještě nemám.Vím jen na 100 % koho volit nebudu a ze zbylých musím ještě vybrat.nevolit vůbec mi připadá špatné,a le to je každého věc.Já rozhodně vím,že nebudu volit ODs ĆSSD.KSČM a KDU-ČSL.Tak to už moc možností nemám.

Dana — 13. 3. 2006 13:42

u nás to je 1:1 Ods a strana zelených

Barbara — 14. 3. 2006 10:46

Dana napsal(a):

u nás to je 1:1 Ods a strana zelených

Vřele doporučuji přečíst dnešní rozhovor v lidovkách ...www.lidovky.cz.. s Topolánkem, jak mluví o svobodných matkách coby parazitech, více méně komentuje slova Macka a souhlasí s nimi.

anka — 14. 3. 2006 11:23

Ten článek je kvalitní.Řekla bych že síly byly vzácně vyrovnány.Novinář se prostě Topolánka nelekl.Alespoň mám zase bod pro svého favorita.

Hana12345 — 15. 3. 2006 15:45

Koho volit? Možná se sem můj příspěvek nebude příliš hodit, ale zkusím to. Např. senát navrhnul, aby  pátek před velikonocemi, byl volným dnem. Parlament to zamítl s tím, že by to naše ekonomika neunesla. A nad tím bych se zamyslela. Nevadí mi, že nebude v pátek volno. Ale velmi mi vadí, že poslanci, kteří mají vyšší platy než většina lidí, kteří mají i nemoc placenou  jako normální mzdu a mnoho dalších výhod pro sebe i rodinné příslušníky, mají často problém s odhlasováním zákonů, protože neuznají za vhodné ani do té sněmovny přijít. Pokud přijdou  a nespí, je to také docela úspěch. A pokud nějaký zákon schválí, a ten zákon má nějaký smysl, je to ještě větší úspěch. Jsem přesvědčena o tom, že kdyby běžní občané pracovali tak kvalitně jako naši poslanci, pracovní úřady by byly ještě přeplněnější než jsou.

Judy — 15. 3. 2006 23:01

No to je otázka - koho volit. Ještě než se začalo mluvit o Zelených, tak jsem o nich silně uvažovala. Ovšem po tom, co jsem zjistila, že se přiklání silně doprava (u zelených asi nezvyklé) jsem názor změnila a jsem zase v koncích. Asi zůstanu u ČSSD. U ODS mi vadí jejich řeči o tom, že každý máme možnost se prosadit, ale není to pravda. Třeba už zde zmiňované svobodné matky např. bez vlastního bydlení... No nevím. Myslím, že jsou lidé, kteří potřebují pomoc a nemůžou se nechat napospas jen proto,že jsou "slabší". Taky mi vadí ta hrozná arogance. U všech.

karen — 17. 3. 2006 22:39

Koho volit.........já bych očekávala vládu která mě nechá pracovat a VYDĚLÁVAT zaslouženou mzdu. Daně jsou nutné, ale očekávat pastelkovné a všelijaké almužny je úplně mimo. Samozřejmě, že tu budou lidé kteří budou podporu státu potřebovat. Ale proč proboha přerozdělovat takové sumy peněz. Všichni nám akorát dají předvolební guláš, a když jsou konečně u koryta naplní hlavně vlastní bříška. Měli bychom konečně přestat mít strach z toho, že se o nás hodný taťka stát nepostará. Stát by měl zaručit právní prostředí rovné pro všechny. Jenže my jsme ustrašený chudinky který se bojí ozvat. Smekám před všemi co se nebojí říct, že císařpán je nahý. Bohužel k nim též patřím..........

Iveta X — 18. 3. 2006 12:13

Já bych volila stranu, která by umožnila matkám pracovat na krácený úvazek. Vím, že taková možnost existuje, ale v praxi se o takové místo místo těžko zavadí, je jich hrozně málo. Takže bych volila toho, kdo bude mít v programu podporování zaměstnanosti matek malých dětí.....

Maxa — 20. 3. 2006 14:32

U nás v rodině je to jasné: 3x ODS

Ultra — 20. 3. 2006 20:12

Prej jste starší lidi a nemám rejpat tak svůj názor nemám psát.

anka — 21. 3. 2006 8:51

A čemu jako že se to vyjadřuješ?

Dana — 21. 3. 2006 9:04

Ultra napsal(a):

Prej jste starší lidi a nemám rejpat tak svůj názor nemám psát.

komu říkáš starší ty cucáku, kdyžtak mluv k věci

Barbara — 21. 3. 2006 14:01

Dnes jsem četla na Neviditelným psu kritiku na Zelené, konkrétně na různorodost lidí, kteří zakotvili v této straně, konkrétně ultralevičák Uhl a proti němu Penc, takže se nedomnívám jako většina, že je jasné, že zelení půjdou do koalice s ODS, já se domnívám, že zelení dostanou více jak 10 %, ne jak kremličkovi důchodci minule a že půjdou do koalice s ČSSD, alespoň Bursík v rozhovoru prohlásil, že pokud znal Paroubka z komunální politiky, takže vždy jednal objektivně a každopádně Topolánek je pro něj mimo.

Dana — 21. 3. 2006 16:35

taky si myslím, teď jen mlží aby byl zajímavý pro větší spoktrum voličů, po volbách se ukáže, ale řekla bych, že půjde do koalice s ČSSD.

petrželka — 23. 3. 2006 14:07

Lidi, hlavně POJĎTE volit!!!!!!!!!!!!!!!! Potom jen každý nadává, že stát nestojí za nic. Naši předci nám toto právo vybojovali, tak se k tomu neotáčejte zády.
Já k volbám půjdu určitě.
Rozhodnutá však ještě stopro nejsem. Plánujeme v nejbližší době rodinu, takže se přikloním tam, kde nabídnou výhody pro rodiny s dětmi.

mauska — 23. 3. 2006 19:45

já i přítel jdeme volit, oba ODS a to i přesto, že se nám nelíbí Topolánek ani většina jeho kolegů ze strany. Máme ale dost Paroubka, Ratha , vlády ČSSD a vůbec levice. Nemáme zájem o spojení socialistů s komunisty, proto chceme podpořit pravici. O straně zelený je dobrý članek v Týdnu, nazvaný Zelený roští zevnitř: http://www.tyden.cz/text.asp?show=text& … ;tid=20098

Barbara — 24. 3. 2006 10:11

[Článek v týdnu jsem sice nečetla, ale v osobě pana Bursíka vidím typ politika, který by pro tuto zemi mohl něco pořádného udělat, vzhledem k tomu, že má majetek z restituce, takže jeden z mála politiků, co ji nedělá pro peníze. A spojení demokratů s komunisty, to je jen blábol pravicových médií, aby zrazovali voliče,
u těch komunistů zůstali fakt už jen dá se říci slušnější (tím mám na mysli, ty hloupější, kteří rychle nepřevlékli kabát a věří těm strašným idejím), takže ty "vy-čůranější" už jsou rozeseti ve všech stranách, a proto to tak vypadá, ale že by zato mohla soc.demokracie je nesmysl.

Bláža.. — 24. 3. 2006 10:38

Chtěla bych zvolit toho nejlepšího, kdo je čestný, nekrade, nelže, myslí to upřímně, nemá zájem se obohatit, hledám, hledám.
Zatím mi bohužel vychází, že jediný, kdo odpovídá kriteriím  a kdo by na to měl i dostatek času, je náš kocour.

Ale vážně, je to velký problém. Nevidím nikoho, kdo by chtěl oživit ideály Masarika.
ODS mě zklamala, moc se tunelovalo, nabízí se představa "souhlasu" a proč?
ČSSD také, moří národ neuvěřitelně složitými legislativnímí změnami. Zdá se, že máme všichni "nic", ale že to máme zdokumentované - potvrzení na potvrzení.

Zřejmě zkusím Zelené.
Bláža..

Bláža.. — 24. 3. 2006 10:49

Bláža.. napsal(a):

Chtěla bych zvolit toho nejlepšího, kdo je čestný, nekrade, nelže, myslí to upřímně, nemá zájem se obohatit, hledám, hledám.
Ale vážně, je to velký problém. Nevidím nikoho, kdo by chtěl oživit ideály Masarika.

ODS mě zklamala, moc se tunelovalo, nabízí se i představa "souhlasu" a proč?
ČSSD také, moří národ neuvěřitelně složitými legislativnímí změnami. Zdá se, že máme všichni "nic", ale že to máme zdokumentované - potvrzení na potvrzení.

Zřejmě zkusím Zelené. Jen proto, abych se vytvořila konkurence, ale velkou změnu neočekávám. Jen si myslím, že to chce, aby se nevytvořila stálá vládnoucí skupina, která se bude držet moci a vlastního prospěchu ještě více, než to bylo za bývalého režimu. Více, se snad v současné době ani nedá docílit.
Bláža..
..

Judy — 25. 3. 2006 16:00

Souhlas s Barbarou, Ti nejhorší, co u komunistů byli, šli okamžitě po převratu do jiných velkých stran. Já jsem v zaměstnaneckém poměru a dost mě děsí to, že by se podle ODS nemuselo postupovat vždy podle zákoníku práce, že když by se zaměstnavetel se zaměstnancem dohodli, tak by se mohlo přistoupit k výpovědi bez udání důvodu. ..Už to při přijímání do práce vidím: kdo nebude souhlasit s případnou výpovědí bez udání důvodu, ať si hledá místo jinde... A omezení pravomocí odborů? Vždyť ty jsou u nás v porovnání se západem už tak slabé. A daně by měli platit všichni. Už teď v novinách píšou, jak je lehké ročních daňových prázdnin  zneužít.

Jeňýk — 27. 3. 2006 19:52

"Sociální demokracie slibuje, že po volbách razantně zvýší porodné. Za první dítě by matky měly podle ČSSD dostávat 60.000 korun, za druhého potomka 90.000 a při třetím porodu 120.000 korun. Premiér a hlavní volební lídr ČSSD Jiří Paroubek při zveřejnění aktualizované verze volebního programu odhadl, že by se mohlo díky této pobídce narodit zhruba o 20.000 dětí ročně více než nyní, kdy se jich narodí kolem 100.000."

:D:D:D:D:kapitulation: pámbu nás chraň před tímhle blbem a jeho voliči :rolleyes:

Pandorraa — 27. 3. 2006 22:57

Jeňyku,
obavam se, ze Panbuh se na nas zcela opravnene vykasle :( Jen Rozum by nas mohl ochranit, jenze kde je ho v tehle zemi konec.... :(((  Tak ze by Zkusenost????  Ale ta se asi taky nekde flaka, protoze jinak si neumim vysvetlit, ze tenhle hruzostrasny napad prochazi celkem bez povsimnuti, ale nad rocnimi danovymi prazdninami pro drobne zivnostniky se strhl tak obrovsky povyk :( Proc se nestrhl nad "pobidkami" pro velke nadnarodni firmy? Pro firmy, ktere prisly, vydelaly a uz se zase stehuji dal na vychod? Uz vidim vsechny ty kadernice, kosmeticky, instalatery, kominiky, zedniky, truhlare, pojistovaky, opravare cehokoliv...male firmy s par zamestnanci a obratem bruto do 10 - 15 mega za rok, jak si mezi sebou vzajmne fakturuji cihly, trubky, armatury, kancelarsky papir, spendliky a lak na vlasy a obrovsky tak danove unikaji :) A chudaci zamestnanci tahnou veskerou danovou zatez! Chvili jsem premyslela, jestli tuhle demagogii pan ministr vubec mysli vazne..ale neprekvapil mne! Mysli! Chjooooo...Tuhle kolosalni blbost taky muze vyplodit jen blb....

Mimochodem, spocitali jste si nekdo, kolik bude cinit predpokladany "danovy vypadek" v porovnani s predpokladanymi naklady na vyplatu porodneho, kdyz zprumerujete vyplacene castky a nasobite je trebas jen polovinou z onech 20tisic, pripocitate pridavky na deti, pozdeji invalidni duchody, socialni davky a podpory v nezamestnanosti, naklady na potirani kriminality, vzdelavaci programy a lekarskou peci? Nebo si snad myslite, ze kvalita se v tehle populaci alespon vyrovna kvantite???

Barbara — 28. 3. 2006 13:24

[Pandoro, Jeňyku, snažím se být objektivní, takže i mně slibované porodné připadá slušně řečeno nesmyslné, ale Pandoro, já zaplatím coby zaměstnanec ročně cca
150 tisíc na daních a sociálce, ukaž mi živnostníka, který totéž odvede na daních! Mám na mysli Tebou jmenované kadeřníky, řemeslníky apod. Všichni si do nákladů vesele dají superbouráka na leasing, super zařízení jakoby kanceláře a tak bych mohla pokračovat. Jestli tomu chceš rozumět, tak se prosím Tě podívej na stránky státního rozpočtu, kolik činí přijem daně ze závislé činnosti, to jsou všichni Ti hloupější, kteří nepracují na živnosťák a nebo Ti jimž nic jiného nezbývá, protože jsou rádi, že vůbec mají práci. Takže zjistíš, že to nejsou žádné bláboly, ale bohužel na rozdíl od ostatních okolních vyspělých zemí holá skutečnost, že ti živnostíci platí minimum aniž by přemýšleli, že pořád nebudou mladí a kolik pak budou mít na důchod, mám takové příklady kolem sebe, takže vím o čem mluvím.

Dana — 28. 3. 2006 14:13

barbaro, takového jednoho malého živnostníka jsem měla doma. Nedával si do nákladů ani pracovní oděv, ani prášek na praní, ani obědy, ani čistící prostředky,ani superbourák na leasing ani super vybavení, nic, co by zaměstnanej člověk mohl považovat na "výhodu"vždy, když vyšla nějaká vyhláška, že něco musí mít to koupil, pak už to zase nemuselo být, ale peníze z nich vytáhli. Nepřišel do práce v šest a o půl třetí domů, nedostal zadarmo pracovní pomůcky, ani nemohl sedět v pracovní době na internetu. Školení mu taky nikdo neplatil, pořád musel sledovat změny, aby něco neprošvihl, až toho měl dost a sekl s tím. A dobře udělal. Buzerace na úřadech šílená a výplata žádná sláva. Vydělával tolik jako já, ale měl pomalu o polovinu vyšší sociální i zdravotní.

Pandorraa — 28. 3. 2006 15:43

Barboro,
vis neber si to osobne, ale musim se smat :)
Kdo nikdy nepodnikal, nevi o cem je rec. Nikdy jsem nevidela zadeho drobneho podnikatele, ktery by si kupoval bourak a to jakkoliv. Oni maji co delat, aby v tehle legislativni dzungli a zvuli uredniku vseho druhu vubec prezili! Nezapomen, mluvime porad o DROBNYCH zivnostnicich, nikoliv velkych firmach. Sama jsem byla dlouho zamestnancem a zaroven jsem podnikala. Zatimco jsem prisla do prace a tam bylo teplo, svitilo se, mela jsem k dispozici vsechny pracovni pomucky a nastroje vcetne toho internetu, jako podnikatelka jsem musela vsechno zapaltit ze sveho. Kancelarskymi sponkami pocinaje a pronajmem prostor, telefony a benzinem  konce!
Nebudu ted rozebirat, ze me odvody a dane hrave uzivily nekolik "potrebnych", proste se mi darilo. Kdyz se darit prestalo, musela jsem ty uzasne odvody platit jeste cely nasledujici rok ze sveho ID! Jeste, ze jsem myslela na zadni kolecka a bylo z ceho, bezurocne jsem zasponzorovala stat. To je dobry kseft, co? Kazdomesicni vykazy zisku jsou totiz takova buzerace, ze se na to kazdy normalni clovek vykasle a radsi plati nebo uákonci podnikani. Ale to je take vedlejsi. Kdyz se podivam na tve odvody - mimochodem, ja jako podnikatel pri srovnatelnych prijmech to zaplatim vsechno sama, za tebe cast zamestnavatel, tak vem kalkulacku a pocitej - o kterych mluvis, vychazi mi, at to pocitam jak to pocitam odvody ve vysi 12500,-kc mesicne - slusne! Jsi asi spickovy odbornik s vysokym platem a ja ti ho preji. Presto tvrzeni, ze rocni danove prazdniny DROBNYCH podnikatelu ekonomiku znici a statisicove porodne zachrani rust populace, je pro mne demagogickym vyplodem dementniho mozku.
Pokud jde o podnikatele a jejich zajisteni, ver, ze pro kazdeho z nas je jednosdussi a mnohem vyhodnejsi platit si komercni pojisteni, ktere nas chrani pred nepredvidanymi udalostmi, nemoci ap, nez jakekoliv odvody! Ale paltime je, protoze tak to proste je. Nicmene mne skutecne dost vadi, kdyz nekdo manipuluje verejnym minenim a z drobnych podnikatelu dela temer zlocince! Nakonec je to na druhou stranu velmi zajimave, muzu to i obratit a je tedy ted naprosto zrejme, ze ten, kdo nejvic prispiva, jsou prave oni. Plati, ale nikdo necerpa nemocenskou, pokud skutecne nemusi, protoze by prisel o zivobyti, zakazky a praci. Zivnostnici mozna plati jen to co musi, ale ver, ze oni to nebudou, kdo nakonec zustane statni kase na krku. Tedy pokud je nevysaje natolik, ze jim na vlastni spotrebu a zabezpeceni uz nezbyde...
Ja znam obe strany - podnikatel i zamestnanec. Myslim, ze kdo si na vlastni kuzi nezkusil oboje, nemuze byt nikdy objektivni. Nevi, o cem je rec...

anka — 28. 3. 2006 16:23

Dano  - souhlas

Pan - také souhlas,jen jsi ve výčtu zapoměla na dovolenou,na tu také drobní živnostníci nemůžou.Nestíhají vydělat na poplatky,natož aby našetřili dopředu
a ještě zaplatili dovču.

Zkusila jsem si oboje a raději volila zaměstnanecký poměr.Tam si totiž můžu vyskakovat a ještě za to dostanu zaplaceno.Když je nejhůř mám nemocenskou
ale i dovolenou,naturálie,volno...Co víc si přát?

Porodné - ani to náš stát nespasí,pokud rodiny neuvidí perspektivu tak je jednorázová částka nepřesvědčí.

Pandorraa — 28. 3. 2006 17:13

anko,

jednorazova castka bohuzel presvedci jen toho, kdo ji taky jednorazove utrati a pak zase pujde na urad s naprazenou dlani a "dej"! Kolik to bude v budoucnu stat na mandatornich vydajich, invalidnich duchodech, lekarske peci, potirani kriminality a vselijakych socialnich programech, o tom se bohuzel nemluvi...
Osobne si myslim, ze by spis pomohlo zvyseni materske, aby zeny, ktere slusne vydelavaji, nesly s penezi o tolik dolu a mohly se v klidu venovat detem. Jenze to by na ty spousty volicu, kteri nic nedelaji, ale mohou volit, pak moc nezbylo! Takze at zije populismus! V podstate ted musim dat za pravdu Jirkovi, ktery nekde napsal cosi v tom smyslu, ze bychom se meli vratit ke staremu typu demokracie, kde volebni hlas mel jen takovou vahu, jake byly prispevky volice do statni pokladny... Ale ani to asi neni prave moc demokraticke, takze fakt nevim!

aeva1 — 28. 3. 2006 20:08

Barboro,
podnikáme asi 15 let. Prošli jsme za ty roky takovou buzerací různých úřadů, nesmyslných vyhlášek a nařízení, že si to řadový zaměstnanec neumí představit. 15 let jsem neměla neschopenku. Ano, mám dovolenou, tu si fakt udělám.
Nechci nikomu křivdit ani si proti sobě poštvat pracovité a schopné zaměstnance, ale každý by si měl zkusit život zaměstnavatele. Zaměstnáváme asi 25 lidí, jsme tedy malá firma, malá firma, ale která má tolik administrativy a povinností , že je to někdy na zblbnutí. Někdy mám chuť stát se zaměstnancem a nepřemýšlet o tom, jestli vypnu topení v 5 nebo v 6, abychom ušetřili. Pracujeme v oboru , kde je obrovská konkurence a obrovská nespravedlnost /malé firmy x supermarkety/, které raději zaplatí milionové pokuty, než by dodržovali předpisy. Nebrečím, jenom konstatuju. Taky znám podnikatele , kteří neplatí daně několik let, ale to je neschopnost fin. úřadu se na ně trochu podívat.
A ty věci, které si podnikatelé dají do nákladů, ono je to dost složité, do nákladů dáš jen to, na co si sama vyděláš. Na druhou stranu je spousta zaměstnanců /hlavní nákupci a spol./ , kteří umí firmě pěkně pustit žilou. Takoví jsou v klidu, kdežto ty jako podnikatel budeš třeba 7 let trnout, že přijde nějaká kontrola a něco ti dodaní. Ono to opravdu není moc jednoduché. A zákoník práce to je taky kapitola sama pro sebe. Promiň, já tě vůbec neznám, a rozčiluju se tady. Chápu, že kdybych někde dělala třeba v supermarketu za 7000,-, tak budu mít stejný názor. budu utahaná a nezaplacená. Sama cítím i nespravedlnost u nás ve firmě, obchodník bere 30-40000,- a fakturantka 11000,-, ale to je ta šílená věc, že prostě jí nemůžeš dát víc. Musíš na všechno vydělat. a když ti uteče dobrý obchodník je to prů..., ale fakturantka, tech je spousta. Vím je to nespravedlivé. Ale máš recept , co s tím?

Judy — 29. 3. 2006 0:21

Moc se mi líbí příspěvek Aevy1. Já sice pozici zaměstnavatele neznám, ale věřím, že je to moc obtížné, nevím, jestli bych dokázala být dobrým zaměstnavatelem. Ale věřte, že pozice zaměstnance taky není zrovna růžová. Samozřejmě záleží na tom, co děláte. Tak jak psala aeva - pokud někdo dělá práci, po které je poptávka, pak se má dobře. Já bohužel znám tu druhou stranu : když se ti to nelíbí, tak běž, deset je jich za branou ( to je bohužel pravda). Takže držím pusu a krok. A nemocenská? Nevím, ale s přecházením nemocí mám bohaté zkušenosti. Jsem příznivcem soc. demokracie, ale s tím porodným to vážně přehnali. Populismus nesnáším, dělají z lidí blbce. Mimochodem - jsem z malého města nejsem prodavačka, ale vím, že se u nás praktikuje to, že když se hlásí holka na místo prodavačky, tak pokud nesouhlasí s tím, že jí bude oficiálně vyplácen jen minimální plat a ostatní "na ruku", tak jí nevezmou. Ani se mně tomu nechce věřit, ale bohužel jsem to slyšela z více stran. Taky bych nerada, abychom se tady vzájemně nějak napadali, každý jen píše o tom, co zná a v čem žije.

Juraj — 29. 3. 2006 10:13

tohle mi pripada jako celkem zdravy nazor "k penezum za rozeni deti" co davaji CSSD, resp. jen slibuji, aby vyhrali volby - a kdyz by je [nahodou, i kdyz neverim] vyhrali, stejne jim "skutek utece"......
http://aktualne.centrum.cz/co-si-mysli/ … ?id=114503

Dana — 29. 3. 2006 11:07

:D :D :D

Pandorraa — 29. 3. 2006 11:12

S nazorem v clanku souhlasim. Reseni neni v jednorazove platbe, ale skutecne podpore rodin s detmi - danovych ulevach, slusne materske a v odbourani absurdity typu: cim vic pracuji, tim vic vydelavam a jsem bohatsi, tudiz tim vic mne stat Sarka Farka obere o vydelane penize a "moudre je prerozdeli", za coz mu musim byt vdecna!
Mimochodem je velmi poucne precist si i reakce na clanek, nad nekterymi clovek zasne, ze autori umeji vubec cist a psat....

Ultra — 30. 3. 2006 16:53

Když volit, tak možná stranu důchodců, protože i ti mají větší rozum než všechny staré dobře známé strany a lidi v nich. Demokracie nikam nevede, to vám řekne každý filosof. Dva, natož několik lidí s různým názorem dost těžko udělají kompromis.

anka — 30. 3. 2006 19:40

Velice dobře napsaný článek a také pravdivý.Škoda že vláda tyto názory nechápe.
Podpora rodiny spočívá totiž úplně v něčem jiném.Porodné je krásná věc,ale není to perspektiva.

Jeňýk — 30. 3. 2006 20:47

Ultra tak co navrhuješ? Skoro se bojim odpovědi...... :rolleyes:

Ultra — 30. 3. 2006 21:03

Já navrhuju chránit svojí rodinu, užívat si život dokud to jde a doufat, že nám polititka brzo nesebere víc než máme.

Pandorraa — 30. 3. 2006 23:29

Ultra napsal(a):

Já navrhuju chránit svojí rodinu, užívat si život dokud to jde a doufat, že nám polititka brzo nesebere víc než máme.

Uzasne filozoficke

anka — 31. 3. 2006 8:32

Ultra - jak chceš ochránit rodinu před vlivem zvenčí ? Důsledky politiky tě dostihnou i v iglů na pólu. :(

Jeňýk — 31. 3. 2006 9:53

Jo to je moc chytrý Ultra, jakej je teda podle tebe nejlepší politickej režim když "demokracie nikam nevede"?

Jeňýk — 1. 4. 2006 21:15

Do předvolební politické hry nedávno razantně vstoupila nová strana.

V jejím čele nestojí ani Vladimír Železný, ani Josef Zieleniec s Janem Kaslem, ale pro někoho možná překvapivě Martin Bursík. Pamatuji si na něj z doby, kdy se dělilo Občanské fórum na pravicovou ODS a levicově-liberální Občanské hnutí.

Málokdo tak živočišně nenáviděl Klause a ODS jako právě Martin Bursík a každou porážku nesl velmi těžce. Nejen tehdy, když Občanské hnutí a později Svobodní demokraté prohráli s ODS v parlamentních volbách 1992 a 1996, ale i když v roce 1998 neúspěšně usiloval o zvolení pražským primátorem na kandidátce KDU-ČSL a Unie svobody. Určitě mu nescházejí ambice a zarputilost, které ho nakopávají do bitev v dalších a dalších stranických dresech. Tak tomu bylo i v případě zelených.

Nejprve na pardubickém sjezdu nekompromisně vytěsnil ze strany předchozí vedení a následně změnil tradiční program.

Ekologické evergreeny byly doplněny dostatečným množstvím populismu, aby se zalíbil všem - prvovoličům, matkám, unaveným latentním nevoličům, občanským aktivistům všeho druhu, intelektuální obci. Že tento výčet pamětníkům něco připomíná? Máte pravdu - do letošního volebního klání nevstupují žádní baťůžkáři, nýbrž velmi šikovně připravený projekt, který lze označit za Občanské fórum číslo 2.

Ne náhodou jej vehementně podporuje exprezident Václav Havel. A nejen on, ale mnozí další, kteří se už dlouho cítí traumatizováni prohrami s Václavem Klausem a Milošem Zemanem, neboť žádný z jejich předchozích pokusů změnit politickou mapu nedopadl podle jejich představ. Nezdařil se ani projekt čtyřkoalice, ani akce typu „Děkujeme, odejděte!“, Dřevíčská výzva nebo formování strany Cesta změny. Přitažlivá platforma se našla až nyní, v podobě zelených.

Martin Bursík je mediální marketingový produkt, který se dokáže dostatečně odlišit od okoukaných obličejů Paroubka, Topolánka, Kalouska a dalších. To je jeho hlavní výhoda. Další je poměrně schopný staronový tým, který na novém kabátě Strany zelených pracuje. Proslýchá se, že hlavním motorem je tajemný uhlobaron Zdeněk Bakala, hlavní politický lobbista v době násilného převzetí IPB ze strany ČSOB před šesti lety.

Předseda Bursík má však další neméně významné spoluhráče, které spojuje účast v řídicích strukturách OF. S průzkumy veřejného mínění mu údajně pomáhá sociolog Ivan Gabal, hlavní politický manažer OF ve volbách 1990. Mezi spoluhráči najdeme také novináře Jana Urbana, dalšího člena volebního štábu OF, nebo dnešního vlivného televizního producenta Jana Šterna, který byl rovněž poslancem za OF. Když se k tomu namixují populární postavy z umělecké branže a některé z nich se nasadí přímo na kandidátky, je na triumfální úspěch zaděláno. Otevřete okna - přichází svěží zelený vítr do starých struktur. Láska a pravda konečně zvítězí.

Myslíte si, že je nemožná koalice zelení, KDU-ČSL (bez Kalouska) a ČSSD (bez Paroubka)? Takto sestavená vláda definitivně ukončí politickou kariéru prezidenta Klause a velmi pravděpodobně povede k rozkolu v ODS, což by pro ni mělo i neblahé důsledky v komunálních i krajských volbách. Dnešní zelení nejsou žádná nová liberální naděje. Je to skvělý marketingový produkt starých matadorů, kteří kdysi ztratili politickou moc.

Posléze ale získali vliv ve veřejné sféře a skrze novou značku se nyní pokoušejí o politický comeback. Když se Strana zelených dostane do Poslanecké sněmovny, nevstoupí do české politiky žádný svěží zelený étos, ale starý pragmatismus přesně v duchu tradic starého dobrého Občanského fóra - bezejmenná základna a elitářské vedení.


http://lidovky.zpravy.cz/ln_noviny.asp? … s=20060331

Janečka — 2. 4. 2006 11:01

Já jsem proto volit bud vpravo nebo vlevo, všechyn ty strany, které sotjí napúl cesty jako Zelení . US apod., jen rozmělńují sílu potiltckých stran a pak po volbách se zas miísto toho, aby dělali  svoj práci, se dohadují  kdo s kým a jak, pak furt heldají kompromisy ve svcýh progamech a z toho co slíbí, pak nic nesplní, protože se vymlouvají na to, že museli udělat kompromisy. Prostě pak vznikají vlády  kočko pes a nic z toho. Vize zelených jakp nař. přestat topit uhlím jsou jen sci.fi teze, které stjeně nikdy neaplní, protože na to nejou peníze.
Takovejch podobnejch slibů  jako mezit korupci apod,. už tady bylo, a kde skončily?

Petr1 — 4. 4. 2006 18:18

aeva1 napsal(a):

Barboro,
podnikáme asi 15 let. Prošli jsme za ty roky takovou buzerací různých úřadů, nesmyslných vyhlášek a nařízení, že si to řadový zaměstnanec neumí představit. 15 let jsem neměla neschopenku. Ano, mám dovolenou, tu si fakt udělám.
Nechci nikomu křivdit ani si proti sobě poštvat pracovité a schopné zaměstnance, ale každý by si měl zkusit život zaměstnavatele. Zaměstnáváme asi 25 lidí, jsme tedy malá firma, malá firma, ale která má tolik administrativy a povinností , že je to někdy na zblbnutí. Někdy mám chuť stát se zaměstnancem a nepřemýšlet o tom, jestli vypnu topení v 5 nebo v 6, abychom ušetřili. Pracujeme v oboru , kde je obrovská konkurence a obrovská nespravedlnost /malé firmy x supermarkety/, které raději zaplatí milionové pokuty, než by dodržovali předpisy. Nebrečím, jenom konstatuju. Taky znám podnikatele , kteří neplatí daně několik let, ale to je neschopnost fin. úřadu se na ně trochu podívat.
A ty věci, které si podnikatelé dají do nákladů, ono je to dost složité, do nákladů dáš jen to, na co si sama vyděláš. Na druhou stranu je spousta zaměstnanců /hlavní nákupci a spol./ , kteří umí firmě pěkně pustit žilou. Takoví jsou v klidu, kdežto ty jako podnikatel budeš třeba 7 let trnout, že přijde nějaká kontrola a něco ti dodaní. Ono to opravdu není moc jednoduché. A zákoník práce to je taky kapitola sama pro sebe. Promiň, já tě vůbec neznám, a rozčiluju se tady. Chápu, že kdybych někde dělala třeba v supermarketu za 7000,-, tak budu mít stejný názor. budu utahaná a nezaplacená. Sama cítím i nespravedlnost u nás ve firmě, obchodník bere 30-40000,- a fakturantka 11000,-, ale to je ta šílená věc, že prostě jí nemůžeš dát víc. Musíš na všechno vydělat. a když ti uteče dobrý obchodník je to prů..., ale fakturantka, tech je spousta. Vím je to nespravedlivé. Ale máš recept , co s tím?

Mám firmičku 16 let. Jenom dotaz- kolik měsíců v roce se pracuje u Vaší firmy- 13 nebo 14:), napsala jste:Ano, mám dovolenou, tu si fakt udělám. Jenom dotaz- jakoupak mzdu dostanete za Vaši dovolenou:) Držím palce.

Bea — 5. 4. 2006 20:57

Já jako matka bych volila stranu která pomůže matkám ale né tak že je zahrne vysokým porodným atd.ale tím že matce po skončení mateřské poskytne práci.Tedy že dítě má 4roky jde do školky a já najdu práci třeba jen na 6hodin na ranní směnu a nebude mne nikdo peckovat že mám malý dítě a můžu mít paragraf.A firmu která umožní matkám práci velice zvýhodním jako stát.A bude spokojená máma že netvrdne doma a stát že neplatí soc.dávky stále .,věřím tomu že polovina žen které teď budou ve velkým rodit neuvažuje že chce makat po ukončení mateřské,nebo se mýlím?Vlastně stát díky tomu že radši ženě dává soc.dávky ji diskriminuje tím že buď je závislá na manželovi nebo na státu ale sama nemůže mnohdy dokázat nic neboť je matka.v evrop..unii dostávají matky příspěvky na chůvu aby mohly pár dní v týdnu pracovat.
Uvažoval Pariobek vůbec?Kolik žen začne rodit ale kdo mu bude dělat?Zase bude vyplácet soc.dávky a to i do 15let dítěte matce za to že nedělá.když je sama.Sama mám v okolí plno samoživitelek které mají 12leté děcka ale makat nebudou protože se vymlouvají na dítě.Já sama mám 7letý dítě a jsem s ním sama a pracuji stále a to mám již kolikáté zaměstnání ale hledám a najdu nakonec.a stát kdyby matce nabídl ve 4letech tu prac.nabídku na ranní směby a matka to nepřijala mohl by ji dosti zkrátit dávky .dávalo by to logiku.Já nevolím ODS,ale ani ČSSD ani stranu zelených.AŤ se díváme chvíli na jiné kzichty ,vyjde to najedno kdo tam je ,.Jak jsou nahoře každý myslí na sebe jen.

Petr1 — 6. 4. 2006 7:59

Bea napsala--Já jako matka bych volila stranu která pomůže matkám ale né tak že je zahrne vysokým porodným atd.ale tím že matce po skončení mateřské poskytne práci.

a stát kdyby matce nabídl ve 4letech tu prac.nabídku .......

Beo, žádná strana neposkytne práci. Ani stát. Stát pouze v případě státního zaměstnance. Pokud máte na to vzdělání, ucházejte se o tuto práci. V našem socialistickém státě je to nejlepší místo. Dobře placené, bez jakékoliv zodpovědnosti. Jenomže pozor. Věřím, že bude pravicová vláda a u státních úředníků budou "lítat třísky". A nejlepší je nejít k volbám. Potom ale nenaříkejte a nenadávejte. Přeji krásný den.:)

Jeňýk — 6. 4. 2006 9:22

Petře chtěl bych mít váš optimismus a věřit že po volbách bude opravdu pravicová vláda. Obávám se že spíš opět bude jakýsi slepenec kde se každý bude vymlouvat na druhého proč nelze cokoliv rozumného prosadit. Vždyť si stačí přečíst jen některé zdejší názory které jsou ve společnosti velmi rozšířené a člověku se udělá nevolno.
Mimochodem já bych taky bral stranu která mi po mateřské zajistí dobře placenou práci..... nejen ženy jsou totiž na mateřské dovolené :D

Petr1 — 6. 4. 2006 10:02

Jeňýk napsal(a):

Petře chtěl bych mít váš optimismus a věřit že po volbách bude opravdu pravicová vláda. Obávám se že spíš opět bude jakýsi slepenec kde se každý bude vymlouvat na druhého proč nelze cokoliv rozumného prosadit. Vždyť si stačí přečíst jen některé zdejší názory které jsou ve společnosti velmi rozšířené a člověku se udělá nevolno.
Mimochodem já bych taky bral stranu která mi po mateřské zajistí dobře placenou práci..... nejen ženy jsou totiž na mateřské dovolené :D

Jenýku, opravdová pravicová vláda asi nebude, se Zeleňáky bude těžká domluva. Jsem ale otimista, alespoň nebudou vládnout bolševici s bolševiky. To bych se již hanbou propadal a chtělo by to potom pořádný převrat.:)

volič — 6. 4. 2006 12:23

Já mám jasno, volím Humpheryho!!!!! :cool:  http://www.rozhlas.cz/kultura/divadlo/_zprava/235718

Hana12345 — 7. 4. 2006 10:30

Petr1 napsal(a):

Bea napsala--Já jako matka bych volila stranu která pomůže matkám ale né tak že je zahrne vysokým porodným atd.ale tím že matce po skončení mateřské poskytne práci.

a stát kdyby matce nabídl ve 4letech tu prac.nabídku .......

Beo, žádná strana neposkytne práci. Ani stát. Stát pouze v případě státního zaměstnance. Pokud máte na to vzdělání, ucházejte se o tuto práci. V našem socialistickém státě je to nejlepší místo. Dobře placené, bez jakékoliv zodpovědnosti. Jenomže pozor. Věřím, že bude pravicová vláda a u státních úředníků budou "lítat třísky". A nejlepší je nejít k volbám. Potom ale nenaříkejte a nenadávejte. Přeji krásný den.:)

Také bych rádá sdílela Váš optimismus. Bohužel na našem úředě právě pravicový úředník protekčně zaměstnal úřednice, které mají "tolik"práce, že jim zbývá dost času na korespondenci s celou rodinou (minimálně tři hodiny denně).  A vzhledem k tomu, že mají známého "za zády", ještě mají dost drzosti stěžovat si na to, co všechno se jim nelíbí.Myslím,že tohle není otázka pravicové nebo levicové vlády. Pravicová je samozřejmě lepším řešením, ale protekci a zaměstnanost bude asi řešit v našich dnešních podmínkách dost těžce.

Petr1 — 7. 4. 2006 18:52

Hano, to je problém. Na nějakém chatu byla diskuse o využívání pracovní doby. Bylo zarážející, jak státní úředníci připouštěli, že dvě, tři hodiny se flákají, jsou soukromě na netu, soukromé telefony. Ale také někteří také připouštěli, že mají strach z pravicové vlády, že možná budou propuštěni. Tento strach mě potěšil.:)

Judy — 10. 4. 2006 17:00

Já netvrdím, že je teď vše v pořádku, to tedy rozhodně ne, ale že bych si něco slibovala od výrazně pravicové vlády? Už jsme ji tady měli, vzpomínáte? Žádný zázrak. I když, ona ta ODS asi moc pravicová není. Vždyť kde skončili všichni ti " nej" komunisté z předlistopadové éry? V ODS a ČSSD. A ti nám teď chtějí vládnout (a bohužel vládnou).

Petr1 — 11. 4. 2006 8:13

Judy napsal(a):

Já netvrdím, že je teď vše v pořádku, to tedy rozhodně ne, ale že bych si něco slibovala od výrazně pravicové vlády? Už jsme ji tady měli, vzpomínáte? Žádný zázrak. I když, ona ta ODS asi moc pravicová není. Vždyť kde skončili všichni ti " nej" komunisté z předlistopadové éry? V ODS a ČSSD. A ti nám teď chtějí vládnout (a bohužel vládnou).

Judy, ODS fakt nebyla moc pravicová. Vzpomeňte ale, po kom se přebíralo vládnutí v r. 1990. Po 45 letém vládnutí zrůdné fašistické strany. Republika byla morálně i hospodářsky totálne zničená. Nechci obhajovat ODS, nevolím je. Ale poslanci za ODS jsou pouze dva bývalí bolševici. U sockomunistických poslanců je jich víc jak polovina. Ano, po 8 létech vládnutí socanů bude obrovský problém ustát finance. A bude to bolet. To nemluvím o likvidaci drobných podnikatelů a živnostníků. Známé je heslo socanů- co živnostník, to podvodník. Jsem jeden z nich- živnostník- podvodník- slova bývalého komunisty a odboráře Škromacha.

Bláža.. — 22. 4. 2006 20:11

Petře,
máš pravdu v tom že se živnostníkům hážou klacky pod nohy. A silně.
Ale to už bylo i za vlády ODS, sama jsem kvůli tomu odešla ze státní správy za jejich vlády. Můj otec, který v tom vyrostl, tomu ani nemohl věřit, co se po nich všechno chtělo. Říkal, že za první republiky byly dobré zákony.

Mě je jedno, kdo byl kdy v jaké straně, či víře, to bylo vždy. Kdo měl rozum v hlavě a chtěl se prosadit, tak šel s dobou, jinak to nešlo nikdy. Dneska je to taky.
Kolik lidí dříve zpívalo častušky a dnes stejně tak opěvují Ameriku.

Dříve se říkalo, kdo nekrade, okrádá rodinu a dnes se člověk nestačí divit, kolik lidí ani nevyrábělo, ani nemělo obchody a k jakým majetkům přišli.

Mě je fakt jedno, jaká strana bude u vlády, hledám takovou která narovná právní prostředí tak, aby bylo zase výhodnější poctivě pracovat, podnikat, jak je to jinde ve světě, na rozdíl od nás.

Bývalé komunisty za tím neúspěchem nevidím, vidím za tím nás všechny, že jsme to připustili, dali jsme politikům příliš velkou důvěru.

Jen ti mohu říci, že jsem posledně volila Soc. dem, ale tedˇ už je volit nebudu, mimo jiné i za přístup k živnostníkům. ODS to nebude ze stejného důvodu.

Ale koho volit?

Bláža.. — 23. 4. 2006 10:19

Tak jsem se dívala na volebné programy a jako další aleternativy mi vychází
Zelení nebo Evropští demokraté.

Je to smutné, ale svým způsobem máme, co si zaloužíme.

Na rozdíl od jiných národů nereagujeme na korupční skandály, neprotestujeme
téměř proti ničemu, co se nás osobně netýká, necháváme politiky, aby si dělali co chtějí, jako za komunistů, jen s tím rozdílem, že tedˇ již dobrovolně a demokraticky.
Jsme příliš mírumilovní. Příliš pracujeme. Jsme příliš důvěřiví i k cizincům.

Sliby sociálních dávek se mi jeví jako volební mystifikace.

Cestu vidím jen v sebeuvědomění českého národa. A to za nás nikdo neudělá.

Frigo — 23. 4. 2006 10:34

Juraj napsal(a):

tohle mi pripada jako celkem zdravy nazor "k penezum za rozeni deti" co davaji CSSD, resp. jen slibuji, aby vyhrali volby - a kdyz by je [nahodou, i kdyz neverim] vyhrali, stejne jim "skutek utece"......
http://aktualne.centrum.cz/co-si-mysli/ … ?id=114503

:lol:  on jim možná skutek neutek, ale nemaj šanci, protože tolik blbců v tomhle státě není, aby dostali většinu a nemuseli se spoléhat na souhlas ostatních.  Pak se akorát vymluvěj, my sice chtěli, ale ostatní jsou zlí a nic nepodpořej.

Ten tah s vysokým  porodným je podle mě akorát pro cikány.
Vlastně čssd na tem teď bude úžasně - hlasy jim dají cikáni, nemakačenkové, homosexuálové...
bože, jak tohle dopadne... :dumbom:


Přiznám se, že spíš budu přemýšlet nad tím koho volit způsobem - kdo nejmíň škodí. Jenže je někdo takový vůbec ??

Estd — 24. 4. 2006 2:23

Frigo napsal(a):

Ten tah s vysokým  porodným je podle mě akorát pro cikány. (CSSD)

Vysoke porodne uz je jen predvolebni gradovani naprosto nerealnych volebnich slibu. Jen si vzpomente na minule volby kdy CSSD slibovala porodne 50 000,-. Kdyby opravud chtal tak ho prosadi (stejne jako zakon o neziskovych nem, zakonik prace apod) A kde ty lonske snhy jsou.
Ono vubec od CSSD padaly perly
predvolebni Spidlovo "zdroje tady jsou"
povolebni Sobotkovo "ty sliby nebyly zasazeny do realneho ekonomickeho ramce"

nejvetsi problem je ze se tu bohuzel voli nejmensi zlo misto nelpsi alternativy, a jak uz tu nekdo zminil nespis si za to muzem sami, pramala odezva na politicke deni. I kdyz porad jsem optimista a verim ze casem se to zmeni.

no a jak to vidim osobne s tim mensim zlem, co mi tedy vadi

zacnu s CSSD kdyz uz jsem ji nacal tak krom vyse uvedeneho
- naprosta absence kultivovanosti, prece jen politik je  reprezentant a mel by byt trochu elita a ne se chovat jako buran (v tom vinika obzlast Jandak a Paroubek)
- po 8 letech prilis velika provazanost s ruznymi lobistickymi skupinami (proste neni spatny kdyz se strany obcas prostridaj)
- nutne reformy nikdy (a to v minulych slibech byla reforma duchodu), odkladani nepopularnich kroku na pozdeji pripadne nekoho jineho, ono se bez reforemy duchodu jeste obejdem, ale bude to cim dal tim drazsi a pozdeji o to bolestnejsi.
- idea ze "cim viz zakonu a norem tim bude svet lepsi", to je nakonec i pripad znarodnovani nemocnic, nejsdriv je prevedou na kraje je financuji ale presto by je chteli kontrolovat.
- prilisna byrokracie, prilisna snaha o socialni spravedlnost ji casto podporuje, napr pridavky na deti, kdyby byly plosne tak to nikomu vadit nebude, nebude muset nikdo slozite zkoumat kdo ma narok a doklad vysi prijmu, bohate rodiny se na vyrizovani kvuli par stokorunam stejne vykaslou a nakonec by to jeste mozna vyslo levneji
- posledni dobou mam pocit, ze CSSD = buzerace obcana
- prilis vysoke danove zatizeni a prelozdelovani, chtelo by to vice motivovat a snazit se o to aby davky potrebovalo meni lidi nez je slepe rozdavat.
- trio Souckova, Emmerova, Rath - lepsi to byt nemohlo
- chudaci zivnostnici, podpora zadna, a pritom by mel byt stat za kazdeho obcana co se sam uzivi a jeste dava praci dalsim jedine rad
... no bylo by toho asi vic :)
nakonec jsem se nejak rozpsal, pred 4 lety pusobila CSSD jeste relatvine slusne, ale posledni rok se vybarvuje hodne do ruda.

KSCM
- to sand ani neni treba komentovat, proste strana ktera se hrde hlasi k dedictvi komunisticke strany 50. let a nikdy se od ni nedistancovala.

KDU-CSL
- nemit ten svuj lidoveckej program tak je to docela fajn strana :) bud ma opravdu nejmene afer a nebo je uspesne tutla
- pro mne malo liberalni strana a netolerantni (proti interupcim, proti reg. partnerstvi)

SZ
- sdruzeni nazorove dost rozkolisanych clenu, uvidime jestli se na necem shodnou vubec sami mezi sebou
- odpor k jaderne energetice, ono se 1/3 elektriny vyrabi v nich a to tezko nejak nahradime
- krom ekologie v ostatnich tematech spise plavou

ODS
- V. Tlusty :)
- nektery ekonomicky napady, jako danovy prazdniny na 1 apod.

kazdpodane mi nejlepe vychazi ODS, i kdyz nejsem zadny fanaticky privrzenec a letos ji hodim hlas prvne, ani SZ asi neni spatna, ale zas neni vubec jisty jak se budou po volbach chovat.

A to mi pripemlo jedno heslo
"Krast budou vsichni, ale ODS alespon nebude skodit" :)

Bláža.. — 24. 4. 2006 8:13

Estd:
v podstatě se dá souhlasit,

jen chci zopakovat. ŽE SI ZA TO MÚŽEME SAMI.

Všichni jsou stejní, snad ani nezáleží na jejich programu, všichni jsou pravicoví.

ALE VŠICHNI SI MOHOU DĚLAT TO, CO CHTĚJÍ.

Je to stejné, jako když bychom měli malou firmu, a přijali zaměstnance, kterému bychom dali ve všem důvěru, nic nekontrolovali a nedali mu žádnou zodpovědnost.
To by snad nevydržel nikdo, aby to nezneužíval.

Spíše bychom si měli všímat, jak to dělají voliči v jiných zemích. Jakým způsobem nutí vládu.
Když byli první povodně, tak jsem vážně měla chuť uspořádat demonstraci, proč nezasáhla armáda, proč vláda neorganizovala větší pomoc, mělo to někoho stát křeslo.
No a my sedíme, a čekáme, co jeden na druhého píchnou.
Jestli se nespojíme my, občané, tak se spojí politici a pak už nám nepomůže vůbec nic.

Skála — 28. 4. 2006 22:32

Ono to s tou ČSSD nebude zas tak špatné,viz růst HDP (ČNB nyní zvýšila svůj odhad růstu na letošní rok), nezaměstnanost taky není největší a jako národ utrácíme čím dál víc (což je v pořádku). ODS by nás se svou rovnou daní zatáhla někam na východ a tam já teda nechci.

Frigo — 28. 4. 2006 22:46

:cool:
ano ČSSd je opravdu super - utrácíme stále víc - to je důkaz, že se máme líp ? Spíš bych řekla, že jak stát, tak někteří lidé se chovají jako zvířátka a nemyslí jak a kdy se to všechno uhradí..
nezaměstnanost klesá ? - to bych se docela zasmála - spíš jsou lidé vyškrtávání z evidence, protože tam jsou už moc dlouho..
živnostníci jsou často v loji, nikdo nikomu neplatí a v klidu si žije dál...
kdyý je něco špatně, tak za to může ODS... snad i za to nepříznivé počasí...
snad každý zákon, který je schválen je paskvil a dělají se novely novel...

Skála — 29. 4. 2006 9:35

Nedávno bylo zveřejněno, že třeba za dovolené utrácíme čím dál víc, vybíráme si místa pro náročnjší klientelu a i v zahraničí víc utrácíme. To snad o něčem svědčí? A k těm živnostníkům? Jeden můj příbuzný - řemeslník má živnostenský list teprve dva roky. Jasně, že nadává, fůra věcí se mu nelíbí, ale sám přiznává, že jako zaměstnanec měl výrazně nižší plat. A věřte tomu, že u nás se bude nadávat na něco neustále.

Slvinka — 30. 4. 2006 15:05

Hm, někdo tady psal, proboha, pojďte volit, ale sakra koho? Stejně se nic nezmění, ať tam sedí ten či onen... Je to děs...
A nejhorší na tom je, že už jsem slyšela pár názorů, že ty komunisti byli stejně lepší než ty pitomci, co tam teď sedí... No jsem vážně zvědavá, jak to všechno dopadne!
Jedno vím ale jistě, ODS volit rozhodně nebudu...
Krásný den!

Jeňýk — 1. 5. 2006 23:42

Jojo tady je fakt mazec..."jako národ utrácíme čím dál víc, což je v pořádku"....... achjo :rolleyes: ale dobře nám tak

Jeňýk — 1. 5. 2006 23:48

"Stejně se nic nezmění, ať tam sedí ten či onen... Je to děs..."
Co jako by se mělo změnit? Blbci najednou zmoudří a dokáží se postarat sami o sebe a svojí rodinu..... z lemplů budou pracanti.... všichni budeme mít vily s bazénem..... každý rok dovolenou v Karibiku? Nějakej takovej by měl být volební program ideální strany????

Slvinka — 2. 5. 2006 13:28

Jeňýk napsal(a):

"Stejně se nic nezmění, ať tam sedí ten či onen... Je to děs..."
Co jako by se mělo změnit? Blbci najednou zmoudří a dokáží se postarat sami o sebe a svojí rodinu..... z lemplů budou pracanti.... všichni budeme mít vily s bazénem..... každý rok dovolenou v Karibiku? Nějakej takovej by měl být volební program ideální strany????

Jasně, tak přesně jsem to myslela, budu si válet šunky někde u moře na Karibiku!
Tohle, co Ty píšeš, je hlavně o lidech, ne o politice!!!
A vůbec, nesnáším politické debaty, takže tímhle tady končím!
Přeju pěkný den ;)!

Skála — 2. 5. 2006 17:47

Jeňýku, to, že lidé utrácejí čím dál víc přece svědčí o tom, že se mají lépe, že životní úroveň vzrostla, takže ta nynější vláda asi tak hrozná nebude. A za co ty peníze utratí, to opravdu záleží na lidech - jak tady psala Slvinka. To už je každého věc.

Pandorraa — 2. 5. 2006 18:08

Skála napsal(a):

Jeňýku, to, že lidé utrácejí čím dál víc přece svědčí o tom, že se mají lépe, že životní úroveň vzrostla, takže ta nynější vláda asi tak hrozná nebude. A za co ty peníze utratí, to opravdu záleží na lidech - jak tady psala Slvinka. To už je každého věc.

A nebo to take muze svedcit o tom, ze jim nic jineho, nez vic utracet, ani nezbyva, protoze rostou ceny.... nebo taky o tom, ze vsechno jde tak do haje zelenyho, ze lidi usoudili, ze nema cenu setrit a lepsi je si penize uzit nez je nechat zdevalvovat na sporeni... nebo taky o tom, ze lide "rozhazovacnosti vlady" ziskali pocit, ze se to vzdycky nejak zaridi, aby meli i oni na rozhazovani, tak rozhazuji..... buh vi, o cem to svedci....

Skála — 3. 5. 2006 10:13

Ale, ale, ale. Jak bylo uvedeno dříve - nadávat se u nás bude pořád. A pokud nebereš jako vyjádření životní úrovně to, že domácnosti více utrácejí, tak se podívej třeba na HDP. Já si fakt nemyslím, že bychom se měli bůhvíjak špatně, to spíš tím, jak je lidem líp, tak jsou ještě náročnější a chtěli by pořád víc. Prostě konzumní společnost se vším všudy - bohužel.

Pandorraa — 3. 5. 2006 10:59

Ale ale ale.... Podivej se na zadluzenost domacnosti, na existenci a prosperitu firem, jako je Provident ap. Opravdu konzumni spolecnost se vsim vsudy, uz zaciname blbnout uplne stejne jako nasi zapadni bratri! Jen jeste doufam, ze zadluzenost domacnosti spociva predevsim v hypotekach a uverech na bydleni, nikoliv na dovolenou a novy faro. Buh vi, jak ono to vlastane je..i s tim slavnym HDP!

Skála — 3. 5. 2006 12:43

...Každý by měl žít podle toho, na co má. Hypotéky na bydlení jsou určitě v pořádku, ale když nemám např. na dovolenou, tak na ni prostě nejedu. A když se mi nelíbí zdražování - např. paušální poplatky Telecomu i přes jejich obrovské odměny (viz dnešní MF Dnes), tak si prostě pevnou linku zruším. Já vím, že to sem nepatří, ale Telecom mě opravdu nadzvedává ze židle.

anaid41 — 4. 5. 2006 10:06

Pane Skálo ale Vy si prostě povíte co potřebujete, aniž byste reagoval na podstatu Pandořina příspěvku, nejste Vy politik?

Barbara — 4. 5. 2006 10:26

anaid41 napsal(a):

Pane Skálo ale Vy si prostě povíte co potřebujete, aniž byste reagoval na podstatu Pandořina příspěvku, nejste Vy politik?

Anaid, pan Skála píše rozumně a nemám pocit, že by nereagoval na předchozí příspěvek. Prostě naše společnost je čistě konsumní a podle toho to také vypadá, takže souhlasím s tím, že lid má takovou vládu jakou si zaslouží a současná vláda mi zase tak strašná nepřipadá, že by HDP rostlo jako mimo prostor a že to vláda socdem neovlivnila, to je nesmysl. Víte, já si vždycky připomenu jeden z posledních koncertů Karla Kryla, kde o přestávce měl volnou debatu a lidé z publika se ho ptali na současnou politiku, do té doby více méně vše kritizoval. A on tehdy odpověděl, že byl v Indii a když viděl tu nesmírnou chudobu, a tu poslušnost, odevzdanost a vlastně štěstí i u těch chudých lidí, že si uvědomil, jaké má štěstí, že se narodil v těch pár procentech lidí na této planetě, kteří nepocítili během života, co to je hlad nebo touha po pitné vodě a že nemá, co by v současné naší společnosti už kritizoval, že prostě lidé jsou takoví jací jsou a žít v představě, že do politiky vstupují idealisté je prostě naivní a není to ani jinde ve světě.

Jezinka — 4. 5. 2006 11:00

Dovolím si přidat jeden názor...Sice už nejsem manželkou bývalého manžela :), který podniká a podnikal, ale i když jsem byla (a podotýkám, že se mu daří), tak jsme byli a jsme i nadále voliči ČSSD... Protože máme pocit, že tu zemi vede lépe než ODS... Já nevím, jestli třeba rozumíte větě - provedeme změnu v daňovém systému, kdy snížíme přímé daně a zvýšíme daně nepřímé...To znamená, že všichni, kteří si vydělávají a mají příjem, budou mít daně nižší (a vzhledem k tomu, že tu máme progresivní zdanění - což je mimochodem ve světě to nejčastěji zastoupené, tak na tom vydělají ti, kteří mají nejvyšší příjmy a tudíž ani na ničem "vydělávat" nepotřebují, protože objektivně se jim skutečně daří velmi dobře) a všem se zdraží zboží, služby  - tedy to, co je zatíženo DPH a spotř.daní - což znamená vše...Ti, kteří si vydělávají, to budou mít kompenzované nižší sazbou z příjmů, ale ti, co zdanitelné příjmy nemají (důchodci, ženy na mateřské dovolené, nezaměstnaní, ti, co pečují o osoby blízké atd.) budou mít POUZE vyšší náklady, než měli doposud... A na principu snížení přímých daní a zvýšení nepřímých je založená rovná daň... Vážně "skvělá věc"... Skutečně mi můj rozum nebere, proč lidé, kteří se mají opravdu dobře a nejenže žádnou nouzí netrpí, ale přesně naopak, by měli mít ještě víc...Třebaže jsou schopní, úspěšní, dříči a já nevím co...To jim nikdo nebere a i při progresivním zdanění platí, že čím více si vyděláš, tím více máš...A to absolutně - i při té nejvyšší daňové sazbě, jaká u nás je...

papa — 4. 5. 2006 11:58

Jezinka napsal(a):

Dovolím si přidat jeden názor...Sice už nejsem manželkou bývalého manžela :), který podniká a podnikal, ale i když jsem byla (a podotýkám, že se mu daří), tak jsme byli a jsme i nadále voliči ČSSD... Protože máme pocit, že tu zemi vede lépe než ODS... Já nevím, jestli třeba rozumíte větě - provedeme změnu v daňovém systému, kdy snížíme přímé daně a zvýšíme daně nepřímé...To znamená, že všichni, kteří si vydělávají a mají příjem, budou mít daně nižší (a vzhledem k tomu, že tu máme progresivní zdanění - což je mimochodem ve světě to nejčastěji zastoupené, tak na tom vydělají ti, kteří mají nejvyšší příjmy a tudíž ani na ničem "vydělávat" nepotřebují, protože objektivně se jim skutečně daří velmi dobře) a všem se zdraží zboží, služby  - tedy to, co je zatíženo DPH a spotř.daní - což znamená vše...Ti, kteří si vydělávají, to budou mít kompenzované nižší sazbou z příjmů, ale ti, co zdanitelné příjmy nemají (důchodci, ženy na mateřské dovolené, nezaměstnaní, ti, co pečují o osoby blízké atd.) budou mít POUZE vyšší náklady, než měli doposud... A na principu snížení přímých daní a zvýšení nepřímých je založená rovná daň... Vážně "skvělá věc"... Skutečně mi můj rozum nebere, proč lidé, kteří se mají opravdu dobře a nejenže žádnou nouzí netrpí, ale přesně naopak, by měli mít ještě víc...Třebaže jsou schopní, úspěšní, dříči a já nevím co...To jim nikdo nebere a i při progresivním zdanění platí, že čím více si vyděláš, tím více máš...A to absolutně - i při té nejvyšší daňové sazbě, jaká u nás je...

Jezinko to je přece jednoduché, přece proto, že špičky ODS patří mezi ně. Tak proč by jsi nepřilepšili rovnou daní. A lidem to zní krásně rovná daň, i důchodcům, ženám na matěrské....
Ty do ty ekonomiky moc nevidí, ty slyší jen daň se zníží, ale za jakou cenu už nechápou.:dumbom:

Skála — 5. 5. 2006 12:27

Ano. já jen pořád přemýšlím, co opravdu vede ODS k tomu, že se teď tak zhlíží v zemích na východ od nás. Je to opravdu jen vypočítavost a vidina lepších zisků pro členy ODS nabo je to tím, že tam těch bývalých komunistů přeci jen nalezlo o krapet víc než do ČSSD? Anebo proto, že chtějí takovou divočinu, jako je ve východních zemích proto, že je to tam všechno míň přehledné a zákony nic moc? Čili větší moc nad lidmi?
Netrvrdím, že za vlády ČSSD je tady pořádek, ale myslím, že je to v současné době to menší zlo. Prostě jak už jem psal - nechce se mi na východ. A politik nejsem.

Jeňýk — 11. 5. 2006 11:45

Soudruhu Skálo a zamýšlel jste se někdy třeba nad tím že na východ od nás jsou země ve zdevastovanějším stavu díky komunistům a proto tam jsou třeba razantnější reformy? Já už to tady psal jednou ale opravdu je velká škoda že jsme tady nepadnuli víc na hubu, pak by tady podobných blábolů snad trochu víc ubylo.
Co říkáte na postupující cenzuru v našich médiích? Mám na mysli vyhazov pana Cibulky z rozhlasu kvůli jedné větě paní Přenosilové, či pozvolná likvidace kreslíře Mareše z časopisů např. MFPlus. To je podle vás také nejspíš v pořádku, neboť republiku si rozvracet nedáme a našeho nejvyššího si hanět nenecháme, že? :rolleyes:

Jeňýk — 11. 5. 2006 12:53

http://www.ceskamedia.cz/article.html?id=165095

http://lidovky.zpravy.cz/moderator-skon … _domov_bat

tina — 11. 5. 2006 13:22

Jeňýk napsal(a):

Soudruhu Skálo a zamýšlel jste se někdy třeba nad tím že na východ od nás jsou země ve zdevastovanějším stavu díky komunistům a proto tam jsou třeba razantnější reformy? Já už to tady psal jednou ale opravdu je velká škoda že jsme tady nepadnuli víc na hubu, pak by tady podobných blábolů snad trochu víc ubylo.
Co říkáte na postupující cenzuru v našich médiích? Mám na mysli vyhazov pana Cibulky z rozhlasu kvůli jedné větě paní Přenosilové, či pozvolná likvidace kreslíře Mareše z časopisů např. MFPlus. To je podle vás také nejspíš v pořádku, neboť republiku si rozvracet nedáme a našeho nejvyššího si hanět nenecháme, že? :rolleyes:

přesně tyto cenzorské postupy jsme včera probírali s manželem - něco nám to podezřele připomíná a je to na zvracení :(

Skála — 12. 5. 2006 9:01

Jak už jsem několikrát psal, fůra věcí je zde v nepořádku.Soudruh také nejsem - to bych musel být členem ODS či ČSSD. Tam jsou ti praví. A bez urážek by to nešlo? Každý si snad můžeme  napsat svůj názor. A že se ten můj zřejmě liší od Vašeho - to už tak mezi lidni bývá.
Jak sám píšete, tak země na východ jsou ve zdevastovanějším stavu. Souhlasím - tak proč si z nich brát příklad, když my jsme naštěstí jinde? Tam ať si dělají co potřebují, nemusíme jet podle nich.

Tiina — 12. 5. 2006 10:38

ODS. Jinou možnost nevidím - ČSSD nepřichází v úvahu, komunisti dtto, hadi v KDU taky ne a zelení ???? Sorry, ale v žádném případě odmítám podporovat lidi jako Kuchtová nebo Uhl.

Jeňýk — 12. 5. 2006 13:05

to Skála: Pokud vím tak soudruh není urážka ale normální označení lidí smýšlejících určitým způsobem. Vy tady vyjadřujete podporu vládě ČSSD která otevřeně spolupracuje s komunisty, používá jejich styl vystupování (Jandák) a znovuoživuje cenzuru v našich médiích. Co si tedy mám o vás myslet?
Ona razantní ekonomická reforma je patentem východních zemí? To mi nějak uniklo. Co třeba Irsko? V roce 1987 jedna z nejchudších zemí EU a dnes po razantní reformě a zjednodušení daňového systému jedna z nejúspěšnějších ekonomik EU. Můžete si vzít i Slovensko, které bylo odjakživa tím naším chudším bratříčkem a dneska s náma v mnoha směrech srovnává krok.

lueta — 12. 5. 2006 20:13

ODS. Je to z těch "zel" pro mně to nejpřijatelnější.  A zásadně nesouhlasím z názorem, že nemáme všichni stejné šance. Máme!!!!!!!!!!  Všichni máme svůj osud ve svých rukou. I ty osamělé matky s dětmi.!!!! A kdo tvrdí opak, je podle mého názoru alibista. Howk

Jeňýk — 13. 5. 2006 12:26

Ano, ODS je opravdu to nejlepší "zlo" pokud to tak budeme nazývat. Mě se taky nelíbí pan bývalý svazák Tlustý, ani se mi nelíbí některé hlášky pana Langera či Topolánka. Vím o tom jací lidé byli v ODS dříve jako třeba pan Čermák a jemu podobní.
Myslim ale že tento typ bezskrupulózních kariéristů bude v každé straně která se dostane k moci. Podívejte se na ty "nové" Zelené http://zpravy.idnes.cz/proti-bursikovi- … domaci_cen ti mají zatím jen šanci dostat se do parlamentu a už se hádají o koryta :D Co se asi bude dít pokud se tam, nedejbože, dostanou?
Takže pokud je člověk alespoň průměrně inteligentní, schopný postarat se sám o sebe a svojí rodinu, nepotřebuje aby ho někdo neustále vodil za ručičku, tak musí jednoznačně volit pouze ODS...... i když se skřípěním zubů ;)

Judyna — 13. 5. 2006 18:20

Pro mě je to nejpřijatelnější zlo ČSSD.

Skála — 13. 5. 2006 19:52

Jenýku, vím co znamená  soudruh, tou nadávkou jsem měl na mysli Vaše označení mých odlišných názorů (podle Vás bláboly). A rovná daň, kterou mají země na východ od nás není dle mého názoru žádnou radikální reformou. Ano, i přes velké výhrady sympatizuji s ČSSD, ale zároveň uznávám, že můžete mít jiný názor a opravdu bych si netroufal tvrdit, že pouze lidé aspoń průměrně inteligentní volí určitou stranu, ať už by to měla být ĆSSD či ODS nebo třeba Zelení.

Jeňýk — 13. 5. 2006 22:07

Rovná daň je pouze součást navrhovaných ekonomických reforem.
Ovšem můžete být v klidu protože je jisté že se nic z toho neuskuteční. ODS totiž nemá šanci vyhrát volby takovým způsobem aby je mohla prosadit. Vždycky tady budou různí "unionisté", "zelení" či "klidné síly" které budou velké strany vydírat v rámci boje za své zájmy a korýtka.
To samé platí ovšem i o ČSSD a jejich 120ti tisícových slibech či jiných nápadech pro mentálně retardované...... jestlipak si ještě vzpomenete na slib z minulých voleb, 90 tisíc za vaše staré auto? Ano opravdu si myslím že na podobné sliby mohou slyšet pouze mentálně poněkud zaostalejší voliči.
Jedinou šancí aby každá strana měla šanci splnit to co slibuje je většinový systém, toho se však bohužel nejspíš nedožijeme.

Skála — 13. 5. 2006 22:43

Ano, i mně se zdají sliby CSSD nereálné. Tak, jako ostatně sliby VŠECH politických stran. A jestli někdo volí jen podle slibů, tak to je idealista. A že existují i malé strany, které těm velkým do jejich vládnutí zasahují, je myslím naprosto v pořádku, protože jen tak nemůže být vláda velkých stran neomezená.(Ať už ODS či ČSSD ) To je přeci demokracie.Vládu jedné strany už jsme tu měli.

Jeňýk — 14. 5. 2006 22:13

Já ale přece nechci vládu jedné strany, nebo snad máte pocit že třeba v USA stále vládne jedna strana?
Já bych byl jen rád kdyby strana která vyhraje volby měla šanci splnit vše co slibuje a samozřejmě za to nesla i důsledky. Možná bychom se divili jak by najednou nesmyslných slibů ubylo. V tomhle systému se velké strany vymlovají na malé a malé vydírají velké, pak to tady podle toho vypadá :rolleyes:

lueta — 14. 5. 2006 22:42

Judyna napsal(a):

Pro mě je to nejpřijatelnější zlo ČSSD.

To asi soukromě nepodnikáš, že?

Judyna — 18. 5. 2006 16:53

Lueto, nepodnikám. Ostatně tak, jako většina lidí. Ale snad není tato stránka určena jen lidem, kteří podnikají nebo příznivcům ODS.

choysia — 18. 5. 2006 18:36

ODS              :storstark:

Rybička — 19. 5. 2006 18:40

Přesně tak. :) Asi soukromě nepodnikáš a ani nikdo z Tvého blízkého okolí... Já jdu volit také ODS. Svatí nejsou, ale všechno lepší než ČSSD a KSČM.  Zelení mi také nejsou zrovna sympatičtí, hlavně ten jejich předseda. Takže ODS a k volbám půjdu na 100%, ať se děje co se děje.



lueta napsal(a):

Judyna napsal(a):

Pro mě je to nejpřijatelnější zlo ČSSD.

To asi soukromě nepodnikáš, že?

Hahnčí — 19. 5. 2006 19:58

Ještě nikdy jsem necítila takovou nechuť jít volit jako tentokrát. Volit samozřejmě půjdu, protože jinak bych svou neučástí v podstatě podpořila KSČ. :)

choysia — 19. 5. 2006 20:56

Souhlasím, když nejdu k volbám, dávám jasně podporu všem osttním. A to fakt nechci, popdpořit KSČ,ČSSD, nebo nějaký anděly.

Rybička — 19. 5. 2006 21:00

...přesně tak.

Judyna — 19. 5. 2006 23:10

Rybičko, lidi z mého okolí podnikají a hrozně nadávají, ale zatím nikdo podnikání neopustil (naopak jich přibylo) a dokonce manžel mé kamarádky (živnostník),který podniká už fůru let (a taky nadává) tvrdí, že je teď hrozný b..., ale aspoň dostává za práci zaplaceno, což v divokých dobách vlády ODS prý leckdy nedostával. Tak nevím. Já sam s podnikáním opravdu zkušenosti nemám, jenom co mi kdo z mých kamarádů  řekne. A já jako zaměstnanec bych opravdu vládu ODS nechtěla.

Rybička — 20. 5. 2006 14:29

Naši podnikají (mamka má malý krámek na vesnici) a tak to mám z první ruky. Od té doby, co má moc v rukou ČSSD, spějí úspěšně ke krachu, protože jsou bohužel jen malí živnostníci... Jako zaměstnankyni by se mi nelíbilo, že čím budu schopnější a budu vlastní pílí vydělávat víc peněz, tím víc peněz mi stát vezme. To bude pak asi výhodnější sedět doma a nesnažit se, ne?

Rybička — 20. 5. 2006 14:35

No a o tom, že synonymem ČSSD je teď i pan ministr Ráth, ani nemluvím... Když nic jiného, tak on by mě opravdu spolehlivě přesvědčil, abych tuto stranu nevolila.

Rybička — 20. 5. 2006 14:39

Jen pro zajímavost...

>> Kolik peněz Vám zbude když Vás firma ocení na 100 000 Kč ???
>> ( aneb jak si sociální demokracie představuje blahobyt )
>> 100 000.-      = VÁŠ SKUTEČNÝ PŘÍJEM (na kolik si Vás firma cení)
>>
>> -  19 270.-    = soc.pojištěni "zaměstnavatele" 26% hrubé mzdy
>> -   6 630.-    = zdrav.pojištěni "zaměstnavatele" 9% hrubé mzdy
>> -     103.-    = povinné úrazové pojištěni 0.14% hrubé mzdy
>> ----------------
>>   73 997.-        = HRUBÁ MZDA (udaj na výplatní pásce)
>> -   5 920.-        = soc.pojištěni "zaměstnance" 8% z hrubé mzdy -   3
> 320.-        = zdrav.pojištěni "zaměstnance" 4.5% z hrubé mzdy
> ----------------
>>    64 747.-        = ZÁKLAD DANĚ
>> -  20 719.-        = Dan z příjmu max. 32%
>> ---------------
>>    44 028.-        = ČISTÁ MZDA (vyplaceno) sazba přímých daní 56%
>>  - 10 939.-         = DPH 5% nebo 22% a spotřební daně, průměr 22%
>> ---------------
>>    36 089.-        = zůstatek - celková daňová kvóta zdanění práce 64%
>>
>> Za 100 000.- které za Vaši mzdu vydá Váš zaměstnavatel si můžete koupit
> zboží v celkové hodnotě 36 089.-
>> V případě nižších příjmů a zdanění nejnižší sazbou daně z příjmu 15% je
> konečný zůstatek 45 111.-, tj. celková daňová kvóta 55%.
>> Progrese tedy skutečně není velká - 9% - pouze s tou drobností že
> absolutní
>> zatížení všech příjmů, vysokých i minimálních, je drtivé.
>> Do práce chodíte proto, abyste si mohli za vydělané peníze něco koupit.
> Když si tedy za zbylých 36089,- Kč "něco" koupíte (kromě potravin je
> dnes skoro
>> všechno v sazbě 19% a díky proevropské politice ČSSD tam bude patřit  i
> bydlení), prodávající odvede státu daň z přidané hodnoty o kterou  jsou
> prodávané zboží nebo služby pochopitelně dražší. Ve
>> skutečnosti tedy zůstane jenom 30 326,- Kč. Takže z každých Vámi
> vydělaných
>> sto tisíc skoro sedmdesát tisíc dostane stát, protože pracujete, abyste
> si mohli něco koupit.
>> Není to žádný trik ani manipulace, je to prostý souhrn faktů,
>> který  stát zahaluje houštím tísíců stránek zákonů, vyhlášek a pokynů.
> Kromě těchto daní stát vybírá ještě mnoho dalších daní od lidí, podniků
> a podnikatelů - daně z nemovitosti,daně z prodeje nemovitostí, darovací
> daně, daně dědické, daně z příjmů, daně silniční, atd., atd. Za vlády
> ČSSD celková daňová zátěž stále roste.
>> Otázkou zůstává, kde ty obrovské sumy peněz, které stát vybírá
>> jsou,
>> když ani tyto peníze státu nestačí a tak každoročně naše dluhy značně
> rostou už od té doby, kdy se ČSSD ujala moci.
>> Kde ty peníze jsou, když zdravotnictví je v krizi, školství zanedbané,
> po silnicích se skoro nedá jezdit, atd. atd. ? tolik za své sociální
> jistoty nebo spíš za "jistoty" státních úředníků a za jistoty těch,
> kterým se nechce
>> pracovat?
>> Jestliže podstatně vzrostl počet úředníků, jestliže nezaměstnanost za
> vlády
>> ČSSD stoupla na dvojnásobek, pak pochopitelně jsou také vyšší výdaje.
> Větší
>> zdanění práce samozřejmě prodražuje pracovní sílu a vedle zdražování
> výrobků
>> a služeb vede také k propouštění, protože firmy a podnikatelé buď
> krachují nebo nejsou schopní uživit tolik zaměstnanců, kolik by často
>> předražených státních zakázkách a v korupci spojené s jejich
>> realizací. že to byl velký podvod na voliče, neboť právě za vlády ČSSD
> se korupce nejvíce rozmohla.
>> Proč je to lidem jedno? Proč se neptají, jak je možné, že v  Chorvatsku
> postaví 100 km dálnice za jediný rok a za poloviční
>> cenu než u nás, proč se neptají, kam se ztrácí stovky miliard ze
> státního rozpočtu, proč se neptají, kdo  jednouhospodařícího státu, jak
> dlouho nám porostou daně? Jestli nechcete, aby bylo ještě hůř, ptejte
> se, a také pošlete
>> tento email svým známým.
>> Tak málo lidí ví, o kolik je stát ve skutečnosti obere...
>>

choysia — 20. 5. 2006 14:57

Rybička napsal(a):

Naši podnikají (mamka má malý krámek na vesnici) a tak to mám z první ruky. Od té doby, co má moc v rukou ČSSD, spějí úspěšně ke krachu, protože jsou bohužel jen malí živnostníci... Jako zaměstnankyni by se mi nelíbilo, že čím budu schopnější a budu vlastní pílí vydělávat víc peněz, tím víc peněz mi stát vezme. To bude pak asi výhodnější sedět doma a nesnažit se, ne?

Přesně. Taky jsem podnikala a s nástupem ČSSD jsem to zabalila. Myslím, že mi to celkem šlo, ale postupem času bylo znát, že je někde chyba, ale ne ve mně.

Bláža.. — 21. 5. 2006 22:00

Budu volit nějakou malou stranu.
Ti staří si již nahrabali. Dáme příležitost chudým.

lueta — 21. 5. 2006 22:35

Sice politice příliš nerozumím, ale umím si ještě spočítat, že volit malé strany je tzv. na ho...

noris — 23. 5. 2006 11:47

Když stát zvedne porodný tak začnou víc rodit cikáni a takový ty podivný existence kteří shrábnou porodný, okamžitě ho propijí a pak zbyde na stát aby ty děcka živil- bude jim vyplácet jako dosud příspěvky v nezaměstnanosti, přídavky na děti atd.  aty děti až vyrostou tak budou taky nezaměstnaný když ten příklad budou mít u rodičů.  A my zbývbající na to budem platit daně.,. takže takhle ne.

Judyna — 23. 5. 2006 13:54

Norisi, ale to porodné by matka neměla dostat naráz ale v půběhu několika let. (Pokud vůbec, hi, hi). A v populistických prohlášeních tedy ODS za ČSSD vůbec nezaostává - myšlenka platit rodič. příspěvek ve 100%výši platu. Já se bavím.

noris — 23. 5. 2006 16:28

Já se nezastávám ODS ! Všechny tyhle sliby jsou nanic. Cožpak si někdo pořídí dítě kvůli penězům ? Holt musím počítat s tím, že až budu na mateřský tak rodině trochu klesne životní úroveň, nebudeme asi lítat na dovolenou k moři a nebudu si kupovat značkový hadříky pro sebe. Ale zpět k tématu koho volit... Já vážně nevím, jsem pravičák, do ODS se mi moc nechce, ale ti s esnad nebudou paktovat tak očividně s komunisty.

papa — 23. 5. 2006 19:32

Co je prosím tě na ODS pravicového?

Megan — 26. 5. 2006 23:57

Slvinka napsal(a):

Hm, někdo tady psal, proboha, pojďte volit, ale sakra koho? Stejně se nic nezmění, ať tam sedí ten či onen... Je to děs...
A nejhorší na tom je, že už jsem slyšela pár názorů, že ty komunisti byli stejně lepší než ty pitomci, co tam teď sedí... No jsem vážně zvědavá, jak to všechno dopadne!
Jedno vím ale jistě, ODS volit rozhodně nebudu...
Krásný den!

Jo, taky mi  někteří říkají, že za komunistů bylo líp (brrr) a taky - hlavně nevol ODS, to bychom si všichni museli platit doktora  a za nich by to měli dobrý jen herci a megapodnikatelé, ale lidi by byli chudáci. 

Volit půjdu už proto, aby nevyhrála KSČM (doufám), ale zatím nejsem rozhodnutá koho volit, achjo.   :(

plnou parou bek — 27. 5. 2006 0:08

Megan, nerad Vám to říkám, ale pokud dáte hlas komukoliv mimo ODS, pak jste defakto zvolila komouše. Jako a to chcete tvrdit, že dnes máte doktory zadarmo? To je divný. Za ODS by byli lidi chudáci, proto jste Vy dnes magapodnikatelka že.

Megan — 27. 5. 2006 21:47

plnou parou bek, klidně říkejte názory i fakta.  To rozhodně netvrdím, že dnes máme doktory zadarmo a ani nikomu neradím, aby nevolil ODS. Ani Slvince, jak jste to pravděpodobně pochopil. Jen jsem napsala názory některých lidí, co slýchám. 

........taky mi někteří říkají, že za komunistů bylo líp a taky (mi říkají) - hlavně nevol ODS, to bychom si museli platit doktora......... atd., tak to bylo myšleno, jako názory některých jiných lidí.

To slýchám hlavně od důchodců, že by si za ODS museli platit doktora a vedlo by se jen bohatým podnikatelům a tak prý budou volit ČSSD, protože ti to myslí lépe s lidma.  Ale od důchodců se to dá asi pochopit, myslí na stáří a léky.
Škoda je, že někteří mladší k volbám nejdou, protože prý není koho volit.

To je otázka, kdo to myslí dobře s lidma.

Irenka21 — 27. 5. 2006 23:39

Megan napsal(a):

plnou parou bek, klidně říkejte názory i fakta.  To rozhodně netvrdím, že dnes máme doktory zadarmo a ani nikomu neradím, aby nevolil ODS. Ani Slvince, jak jste to pravděpodobně pochopil. Jen jsem napsala názory některých lidí, co slýchám. 

........taky mi někteří říkají, že za komunistů bylo líp a taky (mi říkají) - hlavně nevol ODS, to bychom si museli platit doktora......... atd., tak to bylo myšleno, jako názory některých jiných lidí.

To slýchám hlavně od důchodců, že by si za ODS museli platit doktora a vedlo by se jen bohatým podnikatelům a tak prý budou volit ČSSD, protože ti to myslí lépe s lidma.  Ale od důchodců se to dá asi pochopit, myslí na stáří a léky.
Škoda je, že někteří mladší k volbám nejdou, protože prý není koho volit.

To je otázka, kdo to myslí dobře s lidma.

Také váhám, známe ale obě podnikání, to jde za ČSSD pěkně ztuha, Kdoví, co bude po volbách zase za novinky k horšímu, každá strana si nás podá a bude ještě hůř, raději protáhnout to období před volbami , to se strany bojí a přejí lidem, ještě si pamatuji tu aroganci a diktát po minulých volbách, jak přežijeme další 4 roky a co to přinese, neumím ani domyslet, každá z těch stran na nás něco děsného jistě přichystá.

papa — 28. 5. 2006 13:42

Megan a Irenka, ano s lidma to nemyslí dobře žádná strana, pamatujete na výrok pána prezidenta, vtedy ještě predsedy vlády, který se dostal tam kde je zásluhou klíčů lidí z náměstí a pak, když se dráhy rozhodly stávkovat, tak řekl, že lúza z ulice mu nebude diktovat?
Já podnikal od roku 1990, bohužel v oboru, který naše vlády totálně zazdili. A Irenko, začalo to už za vlády ODS, pak se stupňovalo u koaliční zmluvy ODS a ČSSD. No a další koalice ČSSD s US a černokabátniky, no škoda mluvit. Když jsi spočítam, co všechno jsem za 15 let nacpal do tohoto tzv. demokratického státu, tak se mi chce.... A že by bylo za ODS líp, no: no coment.
Za 15 let jediná dovolená týden v Tatrách. Jinak jen práce od rána do večera, soboty. No ještě že je tahle etapa života už za mnou a jsem nadosmrti vyléčen.

Jeňýk — 30. 5. 2006 14:44

Papa a opravdu za váš neúspěch v podnikání mohou jen vlády?
Třeba tomu nerozumím ale když si otevřu malou prodejnu potravin vedle hypermarketu Tesco tak asi nemohu vinit vládu z toho že jsem si blbě vybral obor a místo podnikání.
Podnikání je taky o tom že se dokážu pružně přizpůsobit trhu, takže stačí změnit potraviny na nějakou specializovanou nabídku a můžete směle fungovat dál třeba i vedle toho Tesca.
Samozřejmě mě nemusíte chytat za slovíčko, socialistická vláda se podporou živnostníků opravdu příliš nevyznačuje. Máme šanci to změnit......


P.S. Sdělíte nám co to bylo za obor který "naše vlády totálně zazdili" a vy jste v něm podnikal?

papa — 30. 5. 2006 16:31

Jeňýku ale já nežiju v Praze, nezlob se na mně, ale vy jste úplně mimo mísu, u vás se žije úplně jinak. Neber to v zle, ale je to tak.
Ty jsi v devadesátem roku slyšel o nějakým Tescu? A pokud by jsi se rozhodol pro tu prodejničku, mohl jsi vědet, že taková CocaCola jako výrobce, ti prodá jednu láhev za 30,- korun a  tescu za takovou, že ji tam prodávají za 25? Že řetezce dostanou 10 let daňové prázdniny a k tobě jako živnostíkovi příjdě kontrola z FÚ s tým, že živnostník = zloděj . Že máš ten krámek v obci, která má jen pár tisíc obyvatel, ale je tam fabrika, která zaměstnáva skoro dvatisíce lidí a má každý rok zisk v desítkách milionu korun a během jednoho roku se prapodivnou hrou správní rady a manažmentu změní ve fabriku o třista lidech a s desítkami milionů dluhů? A tohle nezaujíma nikoho, ani ten FU, ten se zahojí jindě. Lidi nezaměstaný, koupná sila mizivá...Mám pár kamarádu, který ty krámky měly...
Končím, NE NEMÁME ŠANCI TO ZMĚNIT. Pokud tady budou vládnout strany nad lidmi, tak ne.

Jeňýk — 30. 5. 2006 23:20

Papa vy teda ale potom chcete změnit nejenom systém v naší zemi ale na celým světě. Protože naprosto všude v takzvaně civilizovaným světě válcujou nadnárodní řetězce malý živnostníky. Pravda, ve vyspělých státech mají tvrdý pravidla který musí dodržovat. Jenže tam to opravdu trvalo těch šedesát let než přišli na to že i malej živnostníček je potřeba a ne jenom velký koncerny.
Na jiným fóru píšu o tom že za 16let není možný abychom byli na stejné úrovni jako jiný vyspělý západní země. Není to možný právě proto že tady mají celý generace naprosto zvrácenou morálku a bude to trvat dalších několik generací než se to snad nějak srovná. Tady nás právě komoušové naučili hrbit se před mocnýma, dříve Sovětským svazem, dnes je to USA, Brusel ale třeba i právě to Tesco nebo Hyundai. Proč jako Češi nemáme vlastní hrdost a nezařídíme si stát podle svýho? Proč Švýcarsko nebo Nizozemí je někde úplně jinde, přestože jsou to podobně velký země? Oni měli tu kliku že se na nich neprováděl pokus o nastolení rudého "blahobytu".
Jinak ta vaše poslední věta "pokud tady budou vládnout strany nad lidmi, tak nemáme šanci nic změnit" mi zní poněkud anarchisticky. Bohužel neznám lepší funkční systém než systém politických stran. Jo všemi deseti bych se přimlouval za změnu volebního systému na většinový. To proto aby strana která vyhraje volby měla taky možnost splnit volební sliby a poté za ně nést odpovědnost. Tady je stále stejnej bordel jen proto že vždycky se najde nějaká Unie svobody, Zelení či KDU kteří v rámci boje o korýtka budou vydírat ostatní. :rolleyes:
Takže jestli já si něco opravdu přeju, je aby některá strana dostala přes padesát procent hlasů......... třeba i komouši, konečně by se třeba lidi vzpamatovali.

Jeňýk — 30. 5. 2006 23:23

Papa ještě malej dotaz. Fakt máte dojem že v Praze rostou grilovaný kuřata na stromech, z baterií nám teče pivo a benzin nám dávají za pětikorunu?
Vždyť přece máte šanci se sem taky odstěhovat do toho vysněnýho ráje, kde se tak snadno žije. Pojďte to zkusit!

papa — 31. 5. 2006 0:03

Jeňýku, posledný příspěvek jsem chtěl zakončit větou, aby jsi mi prosím tě neradil, ať se do Prahy  přestěhuji, když... Pak jsem jsi to rozmyslel a čekal na reakci. Byla podle očekávání. Prahu mám rád, líbí se mi, už jen proto, že miluji velké města. Mám tam dost známých a kamarádů. Takže můžu porovnávat platy, ceny ...
Nikdy jsem nic neříkal o pečených holubech, ale... Dělal jsem u firmy, která má pobočky v Praze i u nás. Za stejnou prácí u vás minimálně o 50% vyšší plat. O pracovných možnostech pomlčím.  A o cenách  potravín už vůbec.
Ale to jsme trocha odbočily.

Jeňýk — 31. 5. 2006 9:37

Papa a porovnával jste kromě platů taky třeba ceny bytů, nájmů a všech ostatních životních nákladů?
Co jinýho mám odpovědět než aby jste se do Prahy odstěhoval když máte dojem že je to tady pohodička? Já tohle nechápu, všichni nadávají na Pražáky jak jsou prachatý, nic neví o životě a všechno mají skoro zadarmo, přesto ale zůstávají na tom "hrozném" venkově kde je ten život tolik krutý. Já mít takhle na blízku vysněný ráj tak neváhám ani minutu a hned si balím kufry abych se tam odstěhoval.....

marus12 — 31. 5. 2006 16:21

Jako zaměstnanec budu volit CSSD, protože se mi tedy nelíbí podle ODS rozvázání pracovního poměru bez udání důvodu, zrušit minimální mzdu, žádná sociální jistota pro rodiny s dětmi, placené školného a zdravotnictví. Neříkám, že je to nejlepší strana, ale pro mě je to nejlepší zlo.  Podívejte na Slovensku- 8 let vládne u nich pravice - a jak se tam mají špatně.

Irenka21 — 31. 5. 2006 17:25

Bude to řež, u nás asi nakonec budou lidovci, nikoho neurážejí a program mají pro rodiny, nakonec oni iniciovali ten rodičovský příspěvek 7500, maminkám ho přeji a těším se, že zase budu potkávat hodně kočárků a dětských tváří.

Irenka21 — 31. 5. 2006 17:26

Je to smysluplnější krok, než donekonečna investovat do důchodců. Zajistí to totiž v budoucnu také důchody a dnes to pomůže nám všem. Země , kde se nerodí děti je přece vždy v pr....,

Jeňýk — 31. 5. 2006 23:50

achjo :rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

papa — 1. 6. 2006 0:02

Bůh nás chráň před vládou ODS, bůh nás chráň před vládou ČSSD, jen plichta může spasit tuhle republiku !!! SOS SOS SOS

Irenka21 — 1. 6. 2006 5:22

Myslím si totéž, děsné  bude oboje, ale někdo z nich to vyhraje.

Jeňýk — 1. 6. 2006 8:51

No jasně děsné bude oboje, nikdo z nich nám nedá padesátitisícovej plat, nájem za tisícovku, pivo za pět korun a rodičovskou dovolenou na 15let s příspěvkem dvacet tisíc...... tohle je fakt hnus. Co takhle vymyslet nějakou revoluci? :D

Ivan. — 1. 6. 2006 9:06

Jeňýk napsal(a):

No jasně děsné bude oboje, nikdo z nich nám nedá padesátitisícovej plat, nájem za tisícovku, pivo za pět korun a rodičovskou dovolenou na 15let s příspěvkem dvacet tisíc...... tohle je fakt hnus. Co takhle vymyslet nějakou revoluci? :D

já bych do toho šel. Jenže jak se dívám na naší politickou scénu, tak průvodním jevem politické kariéry je určitý stupeň zblbnutí, takže radši zůstanu kde jsem.

Jeňýk — 1. 6. 2006 9:25

Já se obávám že stupeň "zblbnutí" bude poněkud všeobecnější problém. Stačí sledovat různý diskuse o politice...... :rolleyes:
Já upřímně lituju toho že tady kdy nějaká změna režimu byla, chtělo to dopracovat do stavu ve kterým je dneska Severní Korea...... třeba by pak někteří jedinci začali přemýšlet trochu jinak.
Mě se líbí vždycky sledovat jak v tý naší hrozně zdevastovaný zemi, kde se žije tak bídně, jsou víkend co víkend natřískaný hypermarkety. Nebo jak největší počet přípojek kabelové televize je na Mostecku.....tedy tam kde je největší nezaměstnanost.
O inteligenci části našich spoluobčanů svědčí i obrovský nárůst zadlužení domácností a jejich následné problémy se splácením. Navíc když půjčky nesměřují do vzdělání nebo nějakých investic do budoucnosti ale takřka výhradně do nákupu spotřebního zboží typu domácích kin.
Takže já od voleb žádnou změnu rozhodně neočekávám...... spíš se budu divit když komunisti nebudou mít 25% :rolleyes:

Judyna — 1. 6. 2006 11:58

Jeňýku, nedávno vyšla v novinách nějaká zpráva o tom, že Praha je na tom velice dobře. Myslím, že vám vláda soc. dem. velice prospěla. Docela se divím, že chceš změnu. Ale jinak souhlasím s tím, že je špatné narůstající zadlužení domácností a ten obrovský příklon ke konzumní společnosti. To se mi taky nelíbí.
A k těm komunistům - už to zde někde zaznělo - ti PRAVÍ komunisté, myslím tím ty, co tak škodili za předešlých let, ti, co z minulého režimu měli prospěch, tak ti přece z strany odešli hned po revoluci a okamžitě se překabátili. Teď jich můžeme nejvíc najít v našich dvou největších stranách. Ti jsou to zlo.To jsou ti, kteří měli už z dřívější doby kontakty a mistrně je využili. A myslím, že tito lidé nám nejvíc škodí. Lidé, kteří si jiný (slušný)způsob života ani nedovedou představit. Proto se mi nelíbí ta nenávist a arogance u příznivců a členů ODS - oni snad ani nechtějí spolupracovat, chtějí jen vládnout. Nelíbí se mi ani vystupování pana Paroubka, protože si s nimi nezadá. Věřím jen myšlence soc. dem. A taky se chci vyjadřovat k pro mě důležitým věcem - např. volba prezidenta nebo rozmístění amerických raket na našem území. A nechci vládu jedné strany. ODS má velký vliv v komunální politice a v senátu. Kdyby ho měla i v parlamentu, bylo by to prostě nevyrovnané. V komunální politice ale nemám s ODS zkušenost, na našem malém městě sedí(opravdu jen sedí) na radnici lidovci. Uf. (Omlouvám se za tak dlouhý příspěvek).
Ještě Ivanovi - asi ti bylo za minulého režimu hodně ublíženo, takže Tě chápu, že komunisty nebudeš volit. I v naší rodině jsme zažili něco nedobrého. Jen si myslím, že svět už je opravdu někde jinde a nechci v sobě živit nenávist. Už je to pryč.

jmacak — 1. 6. 2006 13:06

Při pohledu na skládku či pytel s odpadky u silnice si kladu otázku jak vysvětlit těm co to vyhodili, že I ZA PLOTEM JE NÁŠ SVĚT. Sem tam zaslechnu postesknutí: "... někdo by měl uklidit tenhle bordel ..." a možná si ten člověk ani letmo nepomyslí: "Můžu s tím něco udělat?" Každý má reálně jedinou možnost jak to zlepšit. Sebe. Nikdy na to není pozdě. Pozdě bude jenom tehdy, až tu nebude.

Věřím, že zbytečně poraženým stromem o dvě ulice dál nebo na jiném kontinentě je poraženo i kousek z nás. Nejsme něco odtrženého od přírody. Jsme spojení s planetou. Když bouchne jaderná bomba kdesi na druhé polokouli, není to v jiném světě než v našem. Skládka ve vedlejším lesíku je jakoby jsme ji měli na zahradě. Každý bydlíme v jednom pokoji velikého domu jménem Planeta Země. Nikdo do rohu svého pokoje nebo hned za své dveře nevysype smetí. Ale o kus dál ...

Nemůžeme všichni napravovat všechno, ale můžeme nebýt lhostejní k tomu co máme "za plotem". Zkusili jste někdy zvednout a vyhodit papírek na veřejném místě a hodit ho do koše? Zkuste to.

Věřím, že náš svět je propojený víc než tušíme a tudíž když třeba přemístím šneka ze silnice aby ho nepřejelo auto nebo třídím odpad tak posunu celý svět o kousíček tím správným směrem. Asi to nejde vysvětlit a ukázat nějakými pár slovy. Na to je potřeba celý život. A tak bych ho rád prožil. A posunul o tolik kousků kolik mi bude dáno času.

Proto budu volit zelené a proto jsem jejich členem. <b>SZ není žádným dokonalým klubem ideálních politiků ale má prioritu tam kde ji jiné strany nemají, V trvale našem trvale udržitelném rozvoji na té naší krásné planetě.</b>

Možná je tohle jen pár vět, ale je taky možné, že ten "papírek" někdo opravdu zvedne.

Hezký den i noc

Jirka

jmacak — 1. 6. 2006 13:19

Slušní lidé by neměli mlčet protože to pak dají možnost ovlivňovat své životy těm se kterými by jinak vůbec nesouhlasili.

mala.popelka napsal(a):

já už nikoho... jsem honě skeptická, ...Dneska mám ale dojem, že jestlí tam hodím Grebeníčka, Tlustého, Ratha, Topolánka, Kalouska, nebo Santa Clause, je to  šuma fuk   :reta:    :kapitulation:

jmacak — 1. 6. 2006 13:28

Ultra napsal(a):

... Demokracie nikam nevede, to vám řekne každý filosof. Dva, natož několik lidí s různým názorem dost těžko udělají kompromis.

Ty jsi už asi hodně zažil viď. Jenom díky demokracii můžeš psát co cítíš. Demokracie dává možnost naslouchat druhým a dává ti prostor pro vyjádření vlastních názorů. Není všechno v pořádku ale stojí za to udělat něco pro cestu správným směrem a ne jen nadávat. Zvol ty důchodce když víš že to bude krok správným směrem.

Jeňýk — 1. 6. 2006 14:05

Judyno neblbni mi hlavu čoveče :D
Praha na tom není dobře díky sociální demokracii ale díky tomu jak jí postavili naši předci a díky tomu že je hlavním městem našeho státu. Já fakt nechápu lidi který by chtěli mít za hlavní město státu třeba Most nebo Sokolov. To by vám nevadilo že bychom byli světu pro smích? Všude na světě je hlavní město jakousi vizitkou celýho státu, samozřejmě i všude na světě jsou obyvatelé hlavního města neoblíbení jelikož ostatní mají dojem že je tam vše zdarma. Ona ta obyčejná lidská závist nezná hranic........

Jmacaku je to tak..... slušní lidé by opravdu neměli mlčet a minimálně jednou za čtyři roky jít k volbám. Komunisti totiž chodívají všichni.
Teď jsem si všim toho loga pod nickem. Petr Uhl, onen trockista a ultralevičák vám nevadí?

Pandorraa — 1. 6. 2006 14:22

jmacak napsal(a):

Ultra napsal(a):

... Demokracie nikam nevede, to vám řekne každý filosof. Dva, natož několik lidí s různým názorem dost těžko udělají kompromis.

Ty jsi už asi hodně zažil viď. Jenom díky demokracii můžeš psát co cítíš. Demokracie dává možnost naslouchat druhým a dává ti prostor pro vyjádření vlastních názorů. Není všechno v pořádku ale stojí za to udělat něco pro cestu správným směrem a ne jen nadávat. Zvol ty důchodce když víš že to bude krok správným směrem.

jmacaku, budes se muset nejspis smirit s faktem, ze Ultra ma pravdu. Nase "demokraticke" vymozenosti nam jsou skutecne k nicemu, kdyz se placame smerem na Balkan. Jenze taky kazdy filosof ti rekne, ze jsme zatim nic lepsiho nez (ne)fungujici demokracii nevymysleli.... Protoze vsechny "osvicene" vlady konci v arogantni diktature, jak nam vcera pan premier nazorne v televizi predvedl - a to v jeho pripade zdaleka nejde o zadnou osvicenou vladu!  To, ze ja se za takoveho premiera stydim, neznnamena, ze jini mu netleskaji..halt riziko demokracie!
Ti, co se domnivaji, ze jsou "vedouci", se budou muset smirit s faktem, ze ti "nevedouci" maji take volebni pravo a doufat, ze je alespon o vikendu duch svaty osviti. A paklize neosviti, pujdeme dal tam, kam (ne)chceme, protoze jsme vsichni demokrati a jinak to neumime... Pujdeme minimalne tak dlouho, dokud bude na socialni davky, doplatky, priplatky - vsechny ty nesmyslene sliby, kterymi nam ted vsichni tak horlive krmi usi! Az tem, co "tvori" dojde dech, pak ti co jen "spotrebovavaji" stejne padnou na hubu. Bohuzel vezmou s sebou i ty, co tvori.... No halt riziko demokracie!
Je mi z te nasi demokracie spatne.

jmacak — 1. 6. 2006 15:02

Pandorraa napsal(a):

jmacak napsal(a):

Ultra napsal(a):

...

...

...

Pokud je vam  z te nasi demokracie spatne tak se pokuste s tim neco udelat nebo budete jenom nadavat?
Nemate pravdu ze se musim smirit s tim ze Ultra ma pravdu. Z meho pohledu ji nema.

Pandorraa — 1. 6. 2006 15:16

jmacak napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

jmacak napsal(a):


...

...

Pokud je vam  z te nasi demokracie spatne tak se pokuste s tim neco udelat nebo budete jenom nadavat?
Nemate pravdu ze se musim smirit s tim ze Ultra ma pravdu. Z meho pohledu ji nema.

Z vaseho pohledu ji nema a smirit se s tim nemusite, to je fakt...ale to je asi tak vsechno, co s tim muzete delat. Objektivne je to tak, at se s tim smirite ci nikoliv.
Pokud jsem rekla, ze mi je z nasi demokracie spatne, vy to povazujete za "nadavani" a dukaz toho, ze nic nedelam, tak mi je z ni spatne dvojnasob.

jmacak — 1. 6. 2006 21:42

//
Teď jsem si všim toho loga pod nickem. Petr Uhl, onen trockista a ultralevičák vám nevadí?
//

Nerozumím mu a vadí mi cokoli co jde "do leva" ale on sám nic nezmění na prioritě strany a většina zelených v Čechách je pravicová.

jmacak — 1. 6. 2006 21:45

//
Z vaseho pohledu ji nema a smirit se s tim nemusite, to je fakt...ale to je asi tak vsechno, co s tim muzete delat. Objektivne je to tak, at se s tim smirite ci nikoliv.
Pokud jsem rekla, ze mi je z nasi demokracie spatne, vy to povazujete za "nadavani" a dukaz toho, ze nic nedelam, tak mi je z ni spatne dvojnasob.
//

PANDORRO: Myslíte že demokracie je cesta špatným směrem?

Jeňýk — 1. 6. 2006 21:59

jmacak napsal(a):

//
Teď jsem si všim toho loga pod nickem. Petr Uhl, onen trockista a ultralevičák vám nevadí?
//

Nerozumím mu a vadí mi cokoli co jde "do leva" ale on sám nic nezmění na prioritě strany a většina zelených v Čechách je pravicová.

a co nedávný předseda strany Jakub Patočka? Co ta levicová frakce kterou založili na Moravě? Píšete že vám vadí cokoliv co jde doleva...... v tom případě nechápu jak můžete podporovat zrovna Zelené.

jmacak — 1. 6. 2006 22:13

Jeňýk napsal(a):

jmacak napsal(a):

//
Teď jsem si všim toho loga pod nickem. Petr Uhl, onen trockista a ultralevičák vám nevadí?
//

Nerozumím mu a vadí mi cokoli co jde "do leva" ale on sám nic nezmění na prioritě strany a většina zelených v Čechách je pravicová.

a co nedávný předseda strany Jakub Patočka? Co ta levicová frakce kterou založili na Moravě? Píšete že vám vadí cokoliv co jde doleva...... v tom případě nechápu jak můžete podporovat zrovna Zelené.

Patočka ze strany odešel právě protože většina zelených je pravicová. Ta levicová frakce má tento základ:

Strana zelených

Úvodní stránka >> Tiskové informace Podpisy pod údajnou frakcí jsou falešné. Signatáři o žádné frakci ani nevěděli

Od včerejšího dne se na tiskovou mluvčí Strany zelených Evu Rolečkovou obracejí překvapení členové Strany zelených, jejichž jména coby signatářů se objevily na webových stránkách tzv. levicové frakce Strany zelených. Tito lidé se totiž nikdy k žádné frakci nepřipojili ani nedali souhlas s uvedením svého jména pod jakýmkoliv textem, prohlášením či manifestem. Stále více se ukazuje, že frakce je jen mediální bublinou, kterou nafoukla odvolaná dvojka kandidátky v Moravskoslezském kraji Eva Holubová za pomoci novináře Jaroslava Večerníčka Nováka s cílem poškodit Stranu zelených před volbami.

Zde je originální e-mail od jedné ze signatářek proti své vůli:

"Dobrý večer paní Rolečková, po dnešním přečtení pošty jsem našla své jméno i jména mých přátel v seznamu nějaké levicové frakce.
Nepíši jen za sebe, ale i za ostatní, kteří zde nejsou a nemůžou se bránit. Tak například Marcel Lhoťan, Jan Horák a Petr Dias jsou dlouhodobě v zahraničí, já a pan Přemek Lebedík jsme nic nepodepisovali a nechápeme, jak někdo mohl použít naše jména neprávem. Nevím na koho se obrátit a tak píšu Vám, že takových jmen může být na seznamu více.

S pozdravem
Kateřina Morongová (Frýdek-Místek)"

Pandorraa — 1. 6. 2006 22:31

jmacak napsal(a):

PANDORRO: Myslíte že demokracie je cesta špatným směrem?

Myslim si, ze tak, jak si nase zapadni civilizace demokracii predstavuje, je to smer, ktery vede spis do NIKAM, nez do NEKAM...
Anticke staty davaly demokraticka prava jen tem obcanum, kteri platili dane.
Athenane zcela demokratcky strepinovym soudem poslali do vyhnanstvi vojevudce, ktery Atheny zachranil pred Persany. Anglicane po druhe svetove valce ucelove demokraticky poslali do penze Churchila, ktery stal v cele zeme v dobe nejhorsi. Americane si katastrofalne demokraticky zvolili presidentem cloveka, kteremu bych nesverila ani kolo, aby mi ho pohlidal, kdyz jdu na postu.....
My pod hesly demokracie platime ze svych dani v parlamentu zastupce strany, kterou jsme zakonem prohlasili  za zlocineckou organizaci.
Absurdistan jak z Orwela :(
Nevim, co by se mi na tom melo libit. Nelibi se mi to. Ale bohuzel stejne jako vsichni mudrci sveta jsem na nic lepsiho zatim neprisla. Jen mne jima des nad tim, ze nase demokracie vypada presne podle toho, jaci my jsme demokrati a naopak. A nemam na mysli jen nasi malou republiku. Je to podle mne jeste daleko a daleko horsi.

jmacak — 1. 6. 2006 22:42

Pandorraa napsal(a):

jmacak napsal(a):

PANDORRO: Myslíte že demokracie je cesta špatným směrem?

Myslim si, ze tak, jak si nase zapadni civilizace demokracii predstavuje, je to smer, ktery vede spis do NIKAM, nez do NEKAM...
Anticke staty davaly demokraticka prava jen tem obcanum, kteri platili dane.
Athenane zcela demokratcky strepinovym soudem poslali do vyhnanstvi vojevudce, ktery Atheny zachranil pred Persany. Anglicane po druhe svetove valce ucelove demokraticky poslali do penze Churchila, ktery stal v cele zeme v dobe nejhorsi. Americane si katastrofalne demokraticky zvolili presidentem cloveka, kteremu bych nesverila ani kolo, aby mi ho pohlidal, kdyz jdu na postu.....
My pod hesly demokracie platime ze svych dani v parlamentu zastupce strany, kterou jsme zakonem prohlasili  za zlocineckou organizaci.
Absurdistan jak z Orwela :(
Nevim, co by se mi na tom melo libit. Nelibi se mi to. Ale bohuzel stejne jako vsichni mudrci sveta jsem na nic lepsiho zatim neprisla. Jen mne jima des nad tim, ze nase demokracie vypada presne podle toho, jaci my jsme demokrati a naopak. A nemam na mysli jen nasi malou republiku. Je to podle mne jeste daleko a daleko horsi.

Komunisty pro mě z nepochopitelných důvodů bohužel stále volí dost lidí. Je potřeba alespoň posunout tenhle náš svět tím správným směrem. Taky se mi to nelíbí tak to zkouším změnit jak můžu. I zasazením stromu i podporou strany zelených. Pro budoucí generace ne jen pro další volební období.

Barbara — 2. 6. 2006 7:53

Pandorro i když s částí Vašich názorů nesouhlasím, od toho je ta demokracie, chtěla jsem jenom vyjádřit myšlenku, kterou jsme řešili večer s kolegy, jestli takový slušně řečeno chaos v politice mají jenom Češi, díky své vyčůrané povaze nebo je to i jinde ve světě a k mé radosti jsme se dopracovali k tomu, že to je všude, viz Polsko s kočkopsem vládnoucími bratry, Francie, která nebýt, podpory EU pro zemědělce, tak tam vládne Pen s komunisty, Německo s korupčním skandálem kdysi slavného kancléře Kohla, teď Korejská automobilka se svým korupčním vedením, USA, kde se střídají republikáni s demokraty ne proto, že by to byla tak ideální demokracie, jak se nám někdy snaží novináři sdělit, ale prostě proto, že ohromné firmy, jednou zbrojaři, jednou naftaři atd. se rozhodnou pro svého kandidáta a do jeho volební kampaně nacpou peníze a ty rozhodnou o vítězi, ne nějaké programy nebo ideály, prostě slušnému myslícímu člověku je z toho ouvej jaké to lidstvo vlastně je, jinak volím soc.dem., protože jsem měla tu čest v úvozovkách poznat významné členy ODS a nedělejte si iluze o jejich záměrech. Vždyť už dnes mají lepší sociální program než soc.dem, to dělá slušná pravicová strana ? Ne to je jenom prostředek jak se dostat k moci. Kdyby ODS byla skutečně pravicová strana, tak bych volila ji.

papa — 2. 6. 2006 10:52

Barbara máš moje sympatie, strašně se mi líbí ty, co se bijou v prsa, já volím jedině pravici, já jen levici. Už jsem jednou psal, nevidím nic pravicovího na ODS a nic levicovího na ČSSD, je to stejná pakáž. Posledné dva dni volebných debat v TV jsou toho super důkazem.

Jeňýk — 2. 6. 2006 13:23

Papa a Barbaro tak co tedy navrhujete když v celým světě je politka šaškárna? Nějakou formu anarchie nebo návrat zpátky na stromy? Ještě jsem od ani jednoho z vás nečet nějakej návrh ale jenom kritiku. Barbary závěr že kdyby ODS byla skutečně pravicovou stranou tak jí volí, ale že teda letos bude volit ČSSD...... tak na tohle už opravdu nemám buňky abych to pochopil a ani mít nechci :rolleyes:
Víte co se říká? Že kritizovat umí každej blbec ale něco vymyslet aby to fungovalo to už je kumšt.....

Judyna — 2. 6. 2006 14:00

Jeňýku, ale vždyť Ty taky jenom kritizuješ a stíráš ty, co mají jiný názor. Mně se zdá správné, že jsou lidé, kteří volí pravici, ale i lidé, kteří volí levici. Myslím, že ze všeho nejdůležitější je, aby se mezi sebou byli schopni domluvit a spolupracovat, protože všem by mělo jít o blaho této země a příjemné životní prostředí pro nás všechny. V tom já vidím ten největší zádrhel - že každý si prosazuje jen to svoje bez ohledu na to, že jsou lidé, kterým  vyhovuje něco zcela jiného. Neumíme si naslouchat. Ty si opravdu myslíš, že třeba ty všemi nanáviděné komunisty volí jen nefachčenka a prospěcháři? Nemyslím si to.
A k té Praze - je samozřejmě v pořádku, že za její krásu vděčíme svým předkům a že toto krásné město je naším hlavním, to nikdo nepopírá. Já jen, že až letos se dostala poprvé do seznamu měst s vysokou živ. úrovní, ale nevím nic bližšího - nezajímá mě to a nikomu nezávidím.

Barbara — 2. 6. 2006 14:13

[Jeňýku už jednou jsem řekla, že pěkně se snažíš manipulovat s diskusí, takže nevím, proč si k  příspěvku Judy napsal pouze kritiku na Prahu, ona se především zmínila o bývalých komunistech, to si jako přehlídl a za další, nejsem žádný sociál, vyjádřila jsem jen svůj názor, což je zde snad povoleno a nikdo to kromě Tebe ne-
ovlivňuje, vol si koho chceš, Nedělám si iluze o členech soc.demokracie ale pořád to nejsou borci takového kalibru jako členové ODS, jestli dnes řvou lékárníci a soukromí doktoři, tak jenom proto, že jim někdo oklešťuje jejich byznys a se svobodu podnikání to nemá naprosto nic společného, zeptej se lékařů v nemocnicích, co říkají na Dr.Ratha a podobně ministr Jandák, všude ironizován a zase kým, památkáři, kteří si udělali z památek byznys, případně Národní divadlo a tak bych mohla pokračovat, prostě ze státního krev neteče a když někdo se proti tomu postaví, tak z něj média udělají kreaturu, nemám aspoň v něčem pravdu ?

Judyna — 2. 6. 2006 14:23

V našem malém městě se nyní buduje už čtvrtá lékárna. To mluví za vše. A obyvatelstva nepřibylo.

anaid41 — 2. 6. 2006 14:59

Lidi, jak Vás tak čtu, tak jsem víc as víc mimo. Jsou mi moc sympatické názory Barbary, která bude volit socdemáky, jsou mi protivné reakce Jeňýka, který bude volit ODS do teď pro mě menší zlo, v testu mi vyšli Zelení, který ale považuju za převlečené neúspěšné zoufalce z ostatních stran, moje oblíbená Strana zdravého rozumu je fakt plná prdloušů :-)) áááách jo, asi tam nepůjdu, tak do mě....šupito !


.............. jo a ještě třešničku : V jedněch Otázkách Václava Moravce byl evidentně nejfundovanější Vojtěch Filip, ostatní jen obecně plkali.......

anaid41 — 2. 6. 2006 15:01

............ jo a ještě vůbec nechápu přídavky na děti, porodné apod. Proč místo toho nejsou levné plenky, Sunar, školky, učebnice.... prostě nechápu.

Jeňýk — 2. 6. 2006 19:52

Co přinesou volby? Střídání vlád, či civilizací?

Obvyklé nářky, že předvolební kampaň není o ničem, že je kampaň bezobsažná, že vzduchem poletují jen nějaká procenta a žádné ideje, že tedy už zase ve volbách o nic nejde, nejsou letos namístě.

Jde naopak o mnoho. Strany, alespoň ty hlavní, to dobře vědí. Velice tvrdě se střetávají dva světy, dvě civilizace, liberalismus a socialismus, svoboda občanů a panství státu, svět, který tvoří bohatství aktivitou lidí, a svět, který chce bohatnout přerozdělováním, či jak ještě můžeme stručně ty dvě civilizace popsat. Sociální stát podle ČSSD, nebo svobodný stát se záchrannou sociální sítí podle ODS, svět, v kterém stát řídí lidi, a svět, kde lidé řídí svůj stát.

Střet je to bohužel notně zkřivený. Existence komunistů v levicové mocenské formaci a zelených v té druhé dávají těmto volbám riskantní ráz. Gottwald, praotec našich potíží, vykřikl by heslo: Je to boj o charakter republiky. Česká levice je uskupení komunistů marxisticko-leninského ražení s komunisty sociálnědemokraticky natřenými a se socialisty klasického typu. V čele toho je muž, který žádnou ideologii nepotřebuje, protože věří, že on sám je vláda i politika. Vládnout chce s marx-leninovci, protože jen oni mu mohou pomoci k moci. Nové na levici je sblížení komunistů s ČSSD, vznik komunistickosocialistické mocenské koalice. Je zbytečné ji zapírat, za poslední rok už se ve Sněmovně sehrála. Všechny sliby socialistů, že se spolupráci s KSČM vyhnou, jsou liché -museli by k tomu dodat: a nechceme vládu. Vznikla levicová koalice, která dává boji o charakter vlády archaickou podobu bohužel z let 1946 a 47 a která ČSSD devastuje. Je to jako by s ODS na pravici byla nějaká silná černá strana xenofobů, nacionálšovinistů, holohlavých rasistů a vlasatých klerofanatiků.

Autodestrukcí zanikly doplňkové liberální strany typu ODA či Unie svobody. To je druhá novinka. Uvolněnou pozici neobsadili nějací hololebci, ale zelení - a to může sehrát rozhodující roli v tvorbě příští koalice. Zelené podporuje mnoho středopravicových sirotků, kteří je mylně považují za rovnocennou náhradu zemřelých straniček. Předseda Bursík zelené představuje jako možné spojence ve středopravé koalici, ale Bursík je jeden, zatímco zelených, kteří jsou ještě kus vlevo od ČSSD, dokonce u trockistů či republikánů, je dost. Z těch se snadno může stát povolební převozník, který odveze důvěřivé středopravé hlasy do koalice s KSČM a ČSSD. Převraty u zelených probíhají rychle, snadno a znamenají totální obrat.

Na jemnější voličskou úvahu není prostor. Za „sociálním státem“, o nějž mají obavy komunisté, se skrývá stát socialistický, kterého se musí obávat ti ostatní. Preferovat ve volbách jiné problémy a zájmy speciálnějšího řádu než jak odstrčit komunisty od moci, znamená, že všechny problémy napříště bude už řešit jen vláda s komunisty. Hledání rovnováhy mezi sociální sítí a svobodou občana může nadlouho skončit. Levice, kterou nyní máme, není nastavena ke sporu o míře přerozdělení a míře liberalismu, nýbrž k zásadnímu otočení země.

KAREL STEIGERWALD, komentátor MF DNES

Jeňýk — 2. 6. 2006 20:00

Dámy já už k tomu nechci nic dodávat, neberte ty moje řeči ve zlým. Jediný co mě na lidech štve je lidská tupost, lenost a vyčůranost.
Mám rád lidi s názorem, ať už je levicovej nebo pravicovej, takže mě nevadí ani když někdo volí ČSSD. Jo komunisti jsou mi veskrze po*ní a jejich voliče opravdu považuju za hlupáky a je mi zcela jedno jestli někoho urazím nebo ne. Za ještě větší hlupáky ale považuju lidi kteří k volbám vůbec nejdou...... myslím že každý člověk žijící v tomhle státě by měl mít nějakej názor. Každej chodíme nakupovat, do práce nebo vychováváme děti a proto by jsme měli spolurozhodovat o tom v jaký zemi budeme žít. Nevolit znamená být po*ný alibista vyhýbající se jakékoliv zodpovědnosti a vezoucí se tupě s davem.
Tímto vás zdravím :kapitulation:

jmacak — 2. 6. 2006 20:07

anaid41 napsal(a):

Lidi, jak Vás tak čtu, tak jsem víc as víc mimo. Jsou mi moc sympatické názory Barbary, která bude volit socdemáky, jsou mi protivné reakce Jeňýka, který bude volit ODS do teď pro mě menší zlo, v testu mi vyšli Zelení, který ale považuju za převlečené neúspěšné zoufalce z ostatních stran, moje oblíbená Strana zdravého rozumu je fakt plná prdloušů :-)) áááách jo, asi tam nepůjdu, tak do mě....šupito !
.............. jo a ještě třešničku : V jedněch Otázkách Václava Moravce byl evidentně nejfundovanější Vojtěch Filip, ostatní jen obecně plkali.......

Nejsou tam zoufalci, věř mi, bohužel pár lidí to tak vykřikuje až tomu někdo i věří.
Jsem ve straně zelených aniž bych byl kdy v jiné a jsem i když jsem původně do žádné strany nechtěl.
Jenže jak potom pomoct dobré věci? Jsem mísopředsedou spolku který dělá co může ale politická strana to je ta pravá páka jak něco změnit k lepšímu.
Volební rétoriku (ale pravdivě) řečeno:
Je čas volit zelené. Hlasem pro zelené pomáháte prosadit změnu na české politické scéně, pomáháte prosadit zelené v České republice jako v první postkomunistické zemi, pomáháte zabránit velké koalici ODS a ČSSD nebo vládě ČSSD a KSČM. Pomáháte prosadit zodpovědnou politiku, která myslí na budoucí generace.

Judyna — 2. 6. 2006 20:11

Jasně Jeňýku, co jsme si, to jsme si. Ani já jsem to nikdy nebrala ve zlém. Ten Tvůj poslední příspěvek se mi (až na ty hlupáky samozřejmě) dokonce líbí a souhlasím s ním. Nejdůležitější je možnost mít svůj názor a projevit svou míru zodpovědnosti k věcem veřejným alespoň tím, že půjdu k volbám. A já už jsem tam i byla. Jsem zvědavá, jak to dopadne.

Irenka21 — 3. 6. 2006 9:50

Tak co, koho jste volili? Máte odvqahu přiznat koho a proč?

jmacak — 3. 6. 2006 10:16

Irenka21 napsal(a):

Tak co, koho jste volili? Máte odvqahu přiznat koho a proč?

Stranu zelených protože má v programu a vůbec v postoji k životu jako prioritu konání s ohledem na celé generace a ne jen na jedno volební období. Pro princip trvale udržitelného rozvoje.

Irenka21 — 3. 6. 2006 14:35

Já ODS, potřebovalo to změnu a já mám ráda svobodu, sociální stát mi připadal v mnohých aspektech pouze zvýjhodňující jednu skupinu lidí proti druhé, která může jenom makat a platit stále větší poplatky. Jsou věci, se kterými se u nich nekamarádím, ale je jich míň než ta bezmoc, kterou jsme pociťovali v minulých letech.

papa — 3. 6. 2006 15:13

Amen