elmanka — 4. 4. 2014 9:21

Ahoj všem, ráda bych se zeptala někoho, kdo studuje na UJEP regionální rozvoj na předměty a obtížnost učiva. Jsem matka dvou dětí, ale chci si zvýšit kvalifikaci. Manžel je skvělou oporou a dokáže se o děti postarat. Jen nevím, zda to není opravdu masakr:( Díky za radu!

taonata — 4. 4. 2014 9:33

:kapitulation:

Eleni — 4. 4. 2014 10:23

výše uvedený obro sama nestuduji, ale můj kamarád ano, a myslím , že to jde zvládnout v pohodě. Pokud bych se měla vyjádřit, je to jeden z těch lehčích oborů, ačkoliv co vím, tak je tam i matematika, statistika, mikroekonomie, atd...takže záleží, jak ti tyto předměty vyhovují. Ale pokud máš ekonomku nebo jsi z oboru, tak by to určitě neměl být problém.

elmanka — 7. 4. 2014 9:09

Eleni, díky za info. Mám sice vystudovanou obchodku, ale jsem už 11 let ze školy, takže trošku strach z ekonomie mám. Ale asi to nakonec zkusím:)

Jaku — 7. 4. 2014 11:07

elmanka napsal(a):

Eleni, díky za info. Mám sice vystudovanou obchodku, ale jsem už 11 let ze školy, takže trošku strach z ekonomie mám. Ale asi to nakonec zkusím:)

Jaké mají studenti možnosti uplatnění po dostudování? Jaký je o ně zájem na trhu práce?Abys totiž nestudovala něco,co ti bude v konečném důsledku na 2 věci. Dnes je totiž hodně běžné a časté,že vš z takových a podobných škol radši do CV ani vš nezmiňují,nebot o ně není až tak zájem,protože je jich jak malých myší;jsou pro zaměstnavatele tzv.překvalifikováni a zaměstnavatel tak radši zaměstná sš za 10ku,dost často za tento peníz pracují i vš třeba na poště za přepážkou či na recepci ve firmě,tak uvaž jestli kvůli tomuto je to studování až tak třeba a dětství tvých dětí ti uteče při psaní nesmyslných blábolů-projektů při studiu jako voda.

Dnes je hodně jiná doba a pokud si někdo myslí,že jen tím,že vystuduje nějakou všeobecnou výšku s "lehkými předměty",má práci zajištěnu,je na velkém omylu.

elmanka — 8. 4. 2014 6:58

Jaku- myslím, že se pleteš. Obor jsem si vybírala nejen z toho důvodu, že mě bude bavit, ale i díky uplatnění. Stačí, když si najedeš na stránky UJEPU a najdeš si uplatnění absolventů. Navíc, já slušnou práci mám a narozdíl od tebe mi nevadí ani práce za přepážkou, i když jí nedělám. Je to normální ekonomický obor se zaměřením na celou ČR a já v ekonomickém oboru pracuji, tak nevím, proč by se mi neměl hodit. Chci to studovat nejen kvůli zvýšení kvalifikace, ale i kvůli svému sebevědomí a kdybych kvůli tomu měla hodně zanedbávat děti, tak to dělat nebudu. Proto jsem tenhle dotaz napsala, víš?