Wikina — 17. 3. 2014 13:34

Mám takový technický dotaz. Vy jste tady vesměs dobré kuchařky, poradte mi prosím - jistě znáte takovou tu buchtu, jak se do světlého těsta lije puding (čokoládový), popř. je těsto světlé i tmavé(kakaové) + puding a výsledek je takový profilovaný, strakatý...
Už jsem ho dělala dvakrát, poprve byl ok ( nemám ten recept),ale teď mi nějak špatně vyběhl, asi jsem tam naplácala moc pudingu. Přitom jsem to dělala podle rcp z netu. Tak nevím. Nemáte prosím osvědčený recept? Děkuji.

Bety — 17. 3. 2014 21:10

UTŘÍT:
5 žloutků
1 a půl dcl oleje
20 dkg m.cukru
vanil.cukr

PŘIDÁME:
1 dcl mléka
25dkg hl.mouky
prášek do pečiva
z bílků sníh

Do vysypaného plechu nalijeme polovinu těsta, (já dávám pečící papír) do druhé poloviny přidáme kakao a nalijeme na světlé těsto. UVAŘÍME v půl litru 1l vanilkový puding bez přidání cukru a nalijeme vařící cik cak na těsto a dáme péct.

3 zakysané smetany smícháme se 3-4 lžícemi ml.cukru. Na upečenou vařící buchtu ji natřeme a
posypeme skořicovým cukrem nebo Grankem, dle chuti.


Ale já dávám dospodu normálně šlehačkovou bábovku, přijde mi to chutnější:

4 Šlehačková bábovka


4 vajíčka
1 hrnek cukru
1 vanilkový cukr
1 šlehačka – 250 ml
1 prášek do pečiva
1 a 1/2 hrnku hladké mouky

Vajíčka a cukr ušleháme,
přidáme šlehačku a postupně přidáváme hladkou mouku a prášek do pečiva

Kiara — 17. 3. 2014 21:38

Wikino, nemyslíš náhodou "Péřovou buchtu" ?!? Já jsem na ni objevila recept tady na Babinetu v roce 2011 a od té doby ji pravidelně dělávám.

Recept:

200 g hladké mouky
200 g moučkového cukru
1 ks prášek do pečiva
100 ml oleje
50 ml mléka
4 vejce

Navrch:
1 l mléka
2 ks vanilkové pudingy
2 ks zakysané smetany
1 ks skořicového cukru

Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, olej, mléko, vejce a nalijeme na vymaštěný a vysypaný plech.
Uvaříme puding v 1 l mléka a nalijeme na SYROVÉ těsto na plechu.
Troubu máme na 200 stupňů. Pečeme asi 15-20 minut.
Po upečení potřeme HORKOU buchtu zakysanou smetanou a posypeme skořicovým cukrem.

Tento recept se dá libovolně obměňovat: a) do těsta můžeš přidat kakao a polít ho vanilkovým pudinkem, takže vznikne tříbarevný moučník tmavá-žlutá-bílá barva, b) těsto nechat světlé, použít kokosový pudink, upečený korpus potřít zakysanou smetanou a posypat kokosem, c) místo skořicovým cukrem posypat zakysanou smetanu Grankem. Fantazii se opravdu meze nekladou :)

eremuruss — 17. 3. 2014 21:47

To myslite propadli kolac s tvarohem?

Kiara — 17. 3. 2014 22:24

Ne, erem. Ten recept, na který se ptala Wikina, tam se žádný tvaroh nedává, zásadní ingrediencí je pudink :)

LENNNA — 18. 3. 2014 7:38

Kiara napsal(a):

Wikino, nemyslíš náhodou "Péřovou buchtu" ?!? Já jsem na ni objevila recept tady na Babinetu v roce 2011 a od té doby ji pravidelně dělávám.

Recept:

200 g hladké mouky
200 g moučkového cukru
1 ks prášek do pečiva
100 ml oleje
50 ml mléka
4 vejce

Navrch:
1 l mléka
2 ks vanilkové pudingy
2 ks zakysané smetany
1 ks skořicového cukru

Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, olej, mléko, vejce a nalijeme na vymaštěný a vysypaný plech.
Uvaříme puding v 1 l mléka a nalijeme na SYROVÉ těsto na plechu.
Troubu máme na 200 stupňů. Pečeme asi 15-20 minut.
Po upečení potřeme HORKOU buchtu zakysanou smetanou a posypeme skořicovým cukrem.

Tento recept se dá libovolně obměňovat: a) do těsta můžeš přidat kakao a polít ho vanilkovým pudinkem, takže vznikne tříbarevný moučník tmavá-žlutá-bílá barva, b) těsto nechat světlé, použít kokosový pudink, upečený korpus potřít zakysanou smetanou a posypat kokosem, c) místo skořicovým cukrem posypat zakysanou smetanu Grankem. Fantazii se opravdu meze nekladou :)

Tohle je jedna z nej buchet, co znám :supr:. Nejraději mám světlé těsto a vanilkový pudink a sypané skořicí, ostatní zase raději sypané nastrouhanou čokoládou, tak to střídáme.

Wikina — 19. 3. 2014 12:29

Holky jste zlatý. Děkuju moc. Myslela jsem přesně tu buchtu, co jste popsaly. A ingredience té, co jsem dělala já, byly jiné a jiný poměr.

Jak tam zminujete ten tvaroh, Erem, tak ta buchta s ním (lije se taky do syrového těsta)- je dost podobná,  je stejně vynikající. Ta se mi podařila vždy, tam problém nemám.

Vyzkouším si vaše všechny varianty. Přemýšlím, proč mi to nevyběhlo. Ono to trochu vyběhlo, nikdo nic nepoznal, všem to chutná, ale já vím, že to jde i líp. Možná jsem tam měla víc mouky, možná moc pudingu.

A holky, smetana se fakt lije na horkou buchtu? To se přece musí rozpustit..ne?

Eva. — 19. 3. 2014 12:34

Taky jsem myslela prošívanou deku jako erem.

http://www.apetitonline.cz/recepty/3194 … -deka.html

modrovous — 24. 3. 2014 23:02

Zkusila jsem včera tu podle Bety, s těstem na šlehačkovou bábovku. Jen se po ní zaprášilo, urvala jsem stěží na ochutnání.
Tímto Betynce děkuji, děkují taktéž mí muži. :godlike:

Wikina — 24. 3. 2014 23:40

modrovous napsal(a):

Zkusila jsem včera tu podle Bety, s těstem na šlehačkovou bábovku. Jen se po ní zaprášilo, urvala jsem stěží na ochutnání.
Tímto Betynce děkuji, děkují taktéž mí muži. :godlike:

Jo, je moc dobrá...
mám ráda móc, i její obdobu, kdy se zase na těsto naleje cikcak tvaroh

modrovous — 24. 3. 2014 23:49

Prošívaná deka, že jo? Tu taky dělám, ale tohle je o třídu vejš, řekla bych. Aspoň podle rychlosti mizení z pekáče. :D

LENNNA — 25. 3. 2014 7:30

modrovous napsal(a):

Prošívaná deka, že jo? Tu taky dělám, ale tohle je o třídu vejš, řekla bych. Aspoň podle rychlosti mizení z pekáče. :D

:supr: minimálně o jednu třídu výš :jojo: Děláte mi holky chutě!

karfice — 31. 3. 2014 12:02

Mě tady děláte chutě, upeču si tady jeden z receptů... jdu kouknout do špíze, co vše mám k dispozici.

kostka — 6. 7. 2014 20:01

Kiara napsal(a):

Wikino, nemyslíš náhodou "Péřovou buchtu" ?!? Já jsem na ni objevila recept tady na Babinetu v roce 2011 a od té doby ji pravidelně dělávám.

Recept:

200 g hladké mouky
200 g moučkového cukru
1 ks prášek do pečiva
100 ml oleje
50 ml mléka
4 vejce

Navrch:
1 l mléka
2 ks vanilkové pudingy
2 ks zakysané smetany
1 ks skořicového cukru

Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, olej, mléko, vejce a nalijeme na vymaštěný a vysypaný plech.
Uvaříme puding v 1 l mléka a nalijeme na SYROVÉ těsto na plechu.
Troubu máme na 200 stupňů. Pečeme asi 15-20 minut.
Po upečení potřeme HORKOU buchtu zakysanou smetanou a posypeme skořicovým cukrem.

Tento recept se dá libovolně obměňovat: a) do těsta můžeš přidat kakao a polít ho vanilkovým pudinkem, takže vznikne tříbarevný moučník tmavá-žlutá-bílá barva, b) těsto nechat světlé, použít kokosový pudink, upečený korpus potřít zakysanou smetanou a posypat kokosem, c) místo skořicovým cukrem posypat zakysanou smetanu Grankem. Fantazii se opravdu meze nekladou :)

Dnes jsem vyzkoušela a mohu vřele doporučit. :supr:

Damila — 8. 7. 2014 20:50

LENNNA napsal(a):

Kiara napsal(a):

Wikino, nemyslíš náhodou "Péřovou buchtu" ?!? Já jsem na ni objevila recept tady na Babinetu v roce 2011 a od té doby ji pravidelně dělávám.

Recept:

200 g hladké mouky
200 g moučkového cukru
1 ks prášek do pečiva
100 ml oleje
50 ml mléka
4 vejce

Navrch:
1 l mléka
2 ks vanilkové pudingy
2 ks zakysané smetany
1 ks skořicového cukru

Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, olej, mléko, vejce a nalijeme na vymaštěný a vysypaný plech.
Uvaříme puding v 1 l mléka a nalijeme na SYROVÉ těsto na plechu.
Troubu máme na 200 stupňů. Pečeme asi 15-20 minut.
Po upečení potřeme HORKOU buchtu zakysanou smetanou a posypeme skořicovým cukrem.

Tento recept se dá libovolně obměňovat: a) do těsta můžeš přidat kakao a polít ho vanilkovým pudinkem, takže vznikne tříbarevný moučník tmavá-žlutá-bílá barva, b) těsto nechat světlé, použít kokosový pudink, upečený korpus potřít zakysanou smetanou a posypat kokosem, c) místo skořicovým cukrem posypat zakysanou smetanu Grankem. Fantazii se opravdu meze nekladou :)

Tohle je jedna z nej buchet, co znám :supr:. Nejraději mám světlé těsto a vanilkový pudink a sypané skořicí, ostatní zase raději sypané nastrouhanou čokoládou, tak to střídáme.

Holky, já tuhle upekla podle zdejšího receptu včera svým chlapům, a byla ještě týž večer celá pryč. Oblizovali se velice.
Děkuji za supr tip.
Není to levné ani zrovna dietní :) Ale je to moc moc dobré.