Bohumila Holásková — 13. 3. 2014 14:25

Ráda bych se Vás zeptala na zkušenosti s čerstvým mlékem, které neprošlo pasterizací. Někteří producenti a výrobci čerstvého mléka doporučují pít zpočátku menší množství, aby se s tím mikroflora vyrovnala. U nás doma se už několik let pije selské mléko a kefíry z rozvážkových dodávek a chřipku doma prakticky nepamatujeme.

kostka — 14. 3. 2014 8:08

Nevidím souvislost mezi chřipkou a mlékem. Nepasterizované mléko nepiju, hrozně mi smrdí, a chřipku jsem neměla několik let. Dokonce i jakákoli viroza se mi vyhýbá a to neužívám žádné zázračné preparáty.

annie — 17. 3. 2014 14:07

Mě celkově nedělá mléko dobře - zakysané výrobky mi nevadí, ale vypiju hrnek mléka a mám prostě trávící problémy.
U toho nepasterizovaného mléka bývá doporučení, aby bylo před konzumací převařené. Ochutnala jsem mléko z automatu a chuťově dobré, ale přímo od krávy mi taky smrdí...
A chřipku taky nepamatujeme - manžel se nechává několik let očkovat, já jsem se naočkovala až vloni, ale zatím dobrý.:)

helena — 17. 3. 2014 14:12

ale přímo od krávy mi taky smrdí
Jako malí jsme jiný nepili... a jak nám chutnalo... úplně nejlepší čerstvě nadojený http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png

lepista — 17. 3. 2014 18:42

Čerstvě nadojené mléko mě nikdy nechutnalo. Ale trávicí potíže s ním nemám.

annie — 18. 3. 2014 14:12

Tchán vzpomíná na nejlepší mléko nastříkané přímo ze struku do pusu - ještě teplé... to bych nedala, jsem prostě zhýčkaná...:)

kostka — 18. 3. 2014 14:20

annie napsal(a):

Tchán vzpomíná na nejlepší mléko nastříkané přímo ze struku do pusu - ještě teplé... to bych nedala, jsem prostě zhýčkaná...:)

Mně se protiví i ta představa mléka rovnou od krávy.
Smrdí mi i mléko přímo z mlékomatu. Dávám přednost plnotučmému mléku z obchodu.

Judyna — 18. 3. 2014 14:22

Já taky pila u babička čerstvé mléko, ale jen z donucení - nechutnalo mi. Já piju mléko normálně z obchodu - pasterizované a plnotučné. Celý život jsem moc mléko nepila, to až teď. Trávicí problémy nemám. To spíš kupodivu občas jogurt mi nesedne.

Peťule V — 25. 3. 2014 9:50

Ze struku bych to asi taky nedala, i když spíš z psychologických důvodů. Doma na pití máme většinou mléko z trhů, na vaření používám trvanlivé, tam je to jedno.