jarka-vokounova — 16. 2. 2014 14:31

Dobrý den holky, možná i kluci. Jsem tu nová a měla bych jeden dotaz. Mám s manželem takovou menší hospůdku, kterou provozujeme již zhruba 5 let. Za tuto dobu se nám zde vystřídalo celkem dost zaměstnanců. Někteří dobří, někteří špatní. Avšak v posledních letech to se zaměstnanci stojí za starou belu. Zejména v posledním půl roce máme podezření, že nám zaměstnanci kradou. Manžel si myslí, že si obsluha nosí na směnu svoje nápoje, které následovně prodávají a peníze si samozřejmě nechávají pro sebe. Ale bohužel nemáme na to žádné důkazy.

Lze tento problém nějak řešit?
Existují nějaké ověřené postupy?

Díky za jakoukoliv radu.

Jarka.

Petr100 — 16. 2. 2014 17:59

Syn má pizzerii a cca 15 zaměstnanců. Těžko řešitelný problém. Máš pokladnu? Bez dokladu z kasy neexistuje kasírování. A posílat tam známé aby sledovali provoz a placení. Jediné řešení nasadit "špiona". Loni v létě zaměstnal známou. V utajení. Do dvou měsíců vyhodil polovinu personálu. Donáška, kradení materiálu v kuchyni..... Je to téměř neřešitelné. Přeji upřímnou soustrast.

Kiara — 16. 2. 2014 18:49

Jarko, jediná obrana vůči tomuto jevu je nenechat si lokál žít vlastním životem a být tam - jako majitel - společně s personálem od otevření až do zavíračky. Je to smutné, ale bohužel to tak je: kdo si otevře hospodu, nabere si tam personál, nechá ho tam bez dozoru dělat si, co chce a objevuje se tam maximálně jednou za čas, ten na té hospodě prodělá kalhoty a zanedlouho zkrachuje, protože nehlídaný personál mu tam ukradne i nos mezi očima :jojo:

sahleb — 16. 2. 2014 19:21

Tohle je neco tak hroznyho...mam znamyho, ma jiny podnik, nebudu jmenovat, neco jako elektrikarskou firmu a zjistil. ze jehop zamestnanci ho priserne okradli. S jeho materialem a sluzebnim autem, benzinem, delali melouchy.

To je priserny. Chce to duslednou kontrolu. Ale slysela jsem, ze exisztuje nejaky program neco jako software do komputeru, jak kontrolovat alkohol a co se rozdava u stolu...

Petr100 — 16. 2. 2014 20:02

Sahlebko představ si, že jedna z vyražených chtěla založit odbory. Aby prý byli zaměstnanci chráněni před zaměstnavatelem.

Kiara — 16. 2. 2014 20:14

Můj BM má dlouholetého kamaráda, který již drahnou řádku let působí v pohostinství společně s manželkou jako hospodští. Když přijde řeč na zaměstnance, ten dobrý muž jenom utrousí: "Za ta léta mě už nemůže nic překvapit ... všechno už znám, všechno už tady aspoň jednou bylo ... " :jojo:

eremuruss — 16. 2. 2014 21:00

Krade se vsude vim o tom sve......pokud podnikas nezbyva nez hlidat nebo najmout spiona.Ted jsme meli v obchode brigadnici u uzenin.Velice sikovna pani...kdyz se koncilo vedouci ji pomohla s odnesenim pytlu do kontejneru.Kdyz to ta zamestnankyne davala do kontejneru nemohla to tam ani vyhodit jak to bylo tezke.Pritom tam nemelo byt co tezkeho.Vedouci se do pytle podivala a tam bylo 15 kilo uzenin a masa.Ta pani tam pracovala 3 mesice,uz tehdy byli velke nesrovnalosti v inventure.

Darla007 — 20. 2. 2014 9:54

Jarko, jak psal Petr100. Chce to pokladní systém, né-li ještě kamerový systém, velkou důslednost a nasadit špiona, čili tzv. Mystery Shopping. Já osobně řídím větší hotel s desítkami zaměstnanců na okraji Prahy a věř mi, že vím, o čem mluvíš. Zaměstnanci=peklo. Ale pokus si je vychováš, a že to trvá dlouho a zabere mnoho energie, vyplatí se. Nevím, odkud jsi a jaké máš možnosti, ale opravdu ti doporučuji udělat ten Mystery Shopping, případně pokud na to nemáš peníze, tak nasaď své známé na špionáž.

Jak zjistíš, jestli ti opravdu prodávají vlastní nápoje

Jestli ti mohu poradit jednu pěknou fintičku, aby sis mohla ověřit, zda ti opravdu kradou, respektive prodávají vlastní alkohol či jiné nápoje, kup si neviditelnou fixu, která je vidět jen pod UV lampou. Přesný návod, jak na to je uveden na konci tohoto článku "Jak řešit problémy se zaměstnanci v gastronomii" http://www.awisglobal.cz/publikace/39-j … astronomii. Pokud tady tedy zůstane viset, protože ho zase nějakej trapnej správce určitě smaže!

Zajímám se o gastronomii hodně, respektive je to celej můj život, takže hodně čtu a sleduju trh. Kdybys potřebovala pomoct, napiš mi a rádi ti poradím.

Darča.

AndreaP. — 20. 2. 2014 11:29

Darla007 napsal(a):

Pokud tady tedy zůstane viset, protože ho zase nějakej trapnej správce určitě smaže!
Darča.

Pokud Ti případám trapná, tak je to jen a jen Tvůj problém, ne můj, nicméně se o mě takto vyjadřovat nebudeš a doufám, že jsem to napsala dost srozumitelně. Pravidla platí i pro Tebe a nepovolená reklama je zde nepřípustná.

Petr100 — 20. 2. 2014 11:35

Může mně někdo vysvětlit proč včera rozvozce pizzy /rozváží autem/ přišel do práce opilý??? Byl hodinový padák.

sahleb — 20. 2. 2014 12:19

Petr100 napsal(a):

Může mně někdo vysvětlit proč včera rozvozce pizzy /rozváží autem/ přišel do práce opilý??? Byl hodinový padák.

Spravne, na to je hodinovy padak a podle me jeste spatna posudek, takovy, ze ho nekdo tezko zamestna. Dela se to vubec?

sahleb — 20. 2. 2014 12:21

Petr100 napsal(a):

Sahlebko představ si, že jedna z vyražených chtěla založit odbory. Aby prý byli zaměstnanci chráněni před zaměstnavatelem.

Ja proti odbporum nic nemam. Podle me musi existovat hranice, ktere upozorni na nespravedlnosti a kde maji zamestnanci zastani. Ale zcela objektivni.  V Cesku je to zprofanovano, v zahranici jsou odbory vazna vec. Ale nejsou vsude.

taonata — 20. 2. 2014 12:25

Petr100 napsal(a):

Může mně někdo vysvětlit proč včera rozvozce pizzy /rozváží autem/ přišel do práce opilý??? Byl hodinový padák.

To asi měl vysvětlit ten zaměstnanec.Možná proto,že předtím pil?  :)  taky záleží na tom,kolik nadýchal,on i zbytkový alkohol je potvora.Ale v každém případě jsi udělal dobře,opilý zaměstnanec nemá co v práci pohledávat a na silnici už vůbec ne.

sidala — 20. 2. 2014 12:43

Nejlepší jsou kamery, i pokladna se dá někdy oklamat. Např. u štamgastů , kteří učtenky nikdy nechtějí - a u nás v hospodě to na panákách pěkně lítalo, bez těch učtenek.

Petr100 — 20. 2. 2014 12:47

sidala napsal(a):

Nejlepší jsou kamery, i pokladna se dá někdy oklamat. Např. u štamgastů , kteří učtenky nikdy nechtějí - a u nás v hospodě to na panákách pěkně lítalo, bez těch učtenek.

Tak tak, se štamgasty je to neřešitelné. Pouze agent.

helena — 20. 2. 2014 12:49

Pouze agent.
Z řad štamgastů... http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png

Petr100 — 20. 2. 2014 12:49

sahleb napsal(a):

Petr100 napsal(a):

Sahlebko představ si, že jedna z vyražených chtěla založit odbory. Aby prý byli zaměstnanci chráněni před zaměstnavatelem.

Ja proti odbporum nic nemam. Podle me musi existovat hranice, ktere upozorni na nespravedlnosti a kde maji zamestnanci zastani. Ale zcela objektivni.  V Cesku je to zprofanovano, v zahranici jsou odbory vazna vec. Ale nejsou vsude.

Byla první ze zaměstnanců, kterou jsem vyrazil. Nechala se nachytat jak domů nesla nakradený materiál.

kvietok medovy — 20. 2. 2014 18:44

vsetko sa da, staci vycapit pri pokladni, alebo na dobre viditelnych miestach prevadzky oznam, ze bez pokladnicneho bloke je utrata bez platenia. Ucelne a overene.

Petr100 — 20. 2. 2014 20:13

kvietok medovy napsal(a):

vsetko sa da, staci vycapit pri pokladni, alebo na dobre viditelnych miestach prevadzky oznam, ze bez pokladnicneho bloke je utrata bez platenia. Ucelne a overene.

To bylo v jídelňáku napsané když kluk otevřel pizzerii. U štamgastů to neplatí.

Holga — 20. 2. 2014 20:30

Petr100 napsal(a):

Syn má pizzerii a cca 15 zaměstnanců. Těžko řešitelný problém. Máš pokladnu? Bez dokladu z kasy neexistuje kasírování. A posílat tam známé aby sledovali provoz a placení. Jediné řešení nasadit "špiona". Loni v létě zaměstnal známou. V utajení. Do dvou měsíců vyhodil polovinu personálu. Donáška, kradení materiálu v kuchyni..... Je to téměř neřešitelné. Přeji upřímnou soustrast.

Fuj!!! Od kdy se upřímná soustrast přeje :dumbom:

Holga — 20. 2. 2014 20:41

No a čemu se divíte? Pořádný, spolehlivý lidi si odradíte hned 1. výplatou, tak vám nezbývá nic jinýho než zaměstnávat "študenty" z pracáku co čórnou všechno co neni přišroubovaný, nebo jsou levý jako šavle a u žádný práce dlouho nevydrží.
To taky neni jen o těch lidech. To je taky o vás a vašem přístupu k nim. Holt jaký pán, takový krám.

Holga — 20. 2. 2014 20:45

Petr100 napsal(a):

Syn má pizzerii a cca 15 zaměstnanců. Těžko řešitelný problém. Máš pokladnu? Bez dokladu z kasy neexistuje kasírování. A posílat tam známé aby sledovali provoz a placení. Jediné řešení nasadit "špiona". Loni v létě zaměstnal známou. V utajení. Do dvou měsíců vyhodil polovinu personálu. Donáška, kradení materiálu v kuchyni..... Je to téměř neřešitelné. Přeji upřímnou soustrast.

A nebylo by lepší, než platit špióna, kamerový systém a různý jiný p-í-č-o-v-i-n-k-y, ty lidi pořádně zaplatit?

jarena — 20. 2. 2014 20:53

Holga napsal(a):

Petr100 napsal(a):

Syn má pizzerii a cca 15 zaměstnanců. Těžko řešitelný problém. Máš pokladnu? Bez dokladu z kasy neexistuje kasírování. A posílat tam známé aby sledovali provoz a placení. Jediné řešení nasadit "špiona". Loni v létě zaměstnal známou. V utajení. Do dvou měsíců vyhodil polovinu personálu. Donáška, kradení materiálu v kuchyni..... Je to téměř neřešitelné. Přeji upřímnou soustrast.

A nebylo by lepší, než platit špióna, kamerový systém a různý jiný p-í-č-o-v-i-n-k-y, ty lidi pořádně zaplatit?

Když je někdo zloděj, nikdy se nebude cítit dobře zaplacen. Pokud se necítí dobře zaplacen, ať si najde jinou práci.

Holga — 20. 2. 2014 21:00

Petr100 napsal(a):

sahleb napsal(a):

Petr100 napsal(a):

Sahlebko představ si, že jedna z vyražených chtěla založit odbory. Aby prý byli zaměstnanci chráněni před zaměstnavatelem.

Ja proti odbporum nic nemam. Podle me musi existovat hranice, ktere upozorni na nespravedlnosti a kde maji zamestnanci zastani. Ale zcela objektivni.  V Cesku je to zprofanovano, v zahranici jsou odbory vazna vec. Ale nejsou vsude.

Byla první ze zaměstnanců, kterou jsem vyrazil. Nechala se nachytat jak domů nesla nakradený materiál.

Lidi kradli, kradou a krást budou. Je jenom na tobě jak moc. Ale jestli si myslíš, že machrováním, výhrůžkama a arogancí něco dokážeš, tak to se pleteš. S takovou seženeš tak leda bandu trubek, který ti tam pošle pracák, nebo si budeš muset vystačit sám.

Holga — 20. 2. 2014 21:00

jarena napsal(a):

Holga napsal(a):

Petr100 napsal(a):

Syn má pizzerii a cca 15 zaměstnanců. Těžko řešitelný problém. Máš pokladnu? Bez dokladu z kasy neexistuje kasírování. A posílat tam známé aby sledovali provoz a placení. Jediné řešení nasadit "špiona". Loni v létě zaměstnal známou. V utajení. Do dvou měsíců vyhodil polovinu personálu. Donáška, kradení materiálu v kuchyni..... Je to téměř neřešitelné. Přeji upřímnou soustrast.

A nebylo by lepší, než platit špióna, kamerový systém a různý jiný p-í-č-o-v-i-n-k-y, ty lidi pořádně zaplatit?

Když je někdo zloděj, nikdy se nebude cítit dobře zaplacen. Pokud se necítí dobře zaplacen, ať si najde jinou práci.

Pokud si můžeš vybírat, zloděje si nezaměstnávej.

kvietok medovy — 20. 2. 2014 21:07

Petr100 napsal(a):

kvietok medovy napsal(a):

vsetko sa da, staci vycapit pri pokladni, alebo na dobre viditelnych miestach prevadzky oznam, ze bez pokladnicneho bloke je utrata bez platenia. Ucelne a overene.

To bylo v jídelňáku napsané když kluk otevřel pizzerii. U štamgastů to neplatí.

uf, je to hnus, a kamery nad pokladnami? Aby bolo dobre vidiet, co sa blokuje?

Dorka — 20. 2. 2014 21:11

Nebo zamestnavat "overeny lidi" a zaplatit je podle zasluh...
Overeny lidi ti totiz reknou, za jakych okolnosti budou pracovat poctive.
Priklad: Rodinnej, ci jinak dlouhodobe znamej ti rekne: Pujdu ti dela za x penez... Kdyz je "overenej", nerekne neprimerene pozadavky, ze jo, no a tak te snad nepodvede, nebo jo? :co:

Nakonec, nasi vladari to delaj taky tak, ac jejich vize je zrejme jina :dumbom: - dam ti "statni prachy, kdyz me nepodrazis"...

Soukromy podnikatel, kdyz se chce delit se svymi zisky a nebyt okraden, rika: Dam ti svy prachy, kdyz je rozmnozis v MEM a TVEM zajmu, a to POCTIVE... :styrka:

kvietok medovy — 20. 2. 2014 21:13

Holga napsal(a):

No a čemu se divíte? Pořádný, spolehlivý lidi si odradíte hned 1. výplatou, tak vám nezbývá nic jinýho než zaměstnávat "študenty" z pracáku co čórnou všechno co neni přišroubovaný, nebo jsou levý jako šavle a u žádný práce dlouho nevydrží.
To taky neni jen o těch lidech. To je taky o vás a vašem přístupu k nim. Holt jaký pán, takový krám.

blbost, skoro kazdy clovek sa citi v praci nedoceneny, najviac pracujuci bla, bla, bla.

Dorka — 20. 2. 2014 21:13

Holga napsal(a):

...Fuj!!! Od kdy se upřímná soustrast přeje :dumbom:

Snad odjakziva, ne? I kdyz, hm, ne vzdy uprimne... :sjuk:

Holga — 20. 2. 2014 21:15

Dorka napsal(a):

Holga napsal(a):

...Fuj!!! Od kdy se upřímná soustrast přeje :dumbom:

Snad odjakziva, ne? I kdyz, hm, ne vzdy uprimne... :sjuk:

Upřímná soustrast se přeje? Rozumíš vůbec pojmu upřímná soustrast?

Holga — 20. 2. 2014 21:17

kvietok medovy napsal(a):

Holga napsal(a):

No a čemu se divíte? Pořádný, spolehlivý lidi si odradíte hned 1. výplatou, tak vám nezbývá nic jinýho než zaměstnávat "študenty" z pracáku co čórnou všechno co neni přišroubovaný, nebo jsou levý jako šavle a u žádný práce dlouho nevydrží.
To taky neni jen o těch lidech. To je taky o vás a vašem přístupu k nim. Holt jaký pán, takový krám.

blbost, skoro kazdy clovek sa citi v praci nedoceneny, najviac pracujuci bla, bla, bla.

Ono to není jen o těch penězích. Ono je to taky o přístupu, víš.

Dorka — 20. 2. 2014 21:18

Jo. Prala jsem ji mockrat. Jako vetsina tech, co to delaji.
Rikaji: PREJI TI uprimnou soustrast. Je to souciteni v nejake bolesti jineho (mozna i v "smutku z toho, ze mam spatne podrizene"... :dumbom: :kapitulation: )

Holga — 20. 2. 2014 21:20

Dorka napsal(a):

Jo. Prala jsem ji mockrat. Jako vetsina tech, co to delaji.
Rikaji: PREJI TI uprimnou soustrast. Je to souciteni v nejake bolesti jineho (mozna i v "smutku z toho, ze mam spatne podrizene"... :dumbom: :kapitulation: )

Přát můžešk svátku, nebo narozeninám, narození dítěte, promoci ale nikdy NE K ÚMRTÍ, ty trubko!!!

Pandorraa — 20. 2. 2014 21:21

Dorka napsal(a):

Holga napsal(a):

...Fuj!!! Od kdy se upřímná soustrast přeje :dumbom:

Snad odjakziva, ne? I kdyz, hm, ne vzdy uprimne... :sjuk:

Uprimna soustrast se nepreje, ale PROJEVUJE.

A o tom to tu taky cele je.
Kdyz chci kvalitu, bud si ji preju: nasadim spiony a kamery, bla bla, pritoze zamestnanci jsou stejne povl a je potreba je hlidat.
Nebo jasne projevim, ze ji chci, tedy si ji zaplatim a nehlidam, ale kontroluju.

A opravdu plati: co posles, to se vrati. Jaky pan, taky kram....

AndreaP. — 20. 2. 2014 21:22

Dorka napsal(a):

Jo. Prala jsem ji mockrat. Jako vetsina tech, co to delaji.
Rikaji: PREJI TI uprimnou soustrast. Je to souciteni v nejake bolesti jineho (mozna i v "smutku z toho, ze mam spatne podrizene"... :dumbom: :kapitulation: )

Néééé proboha, upřímná soustrast se opravdu nepřeje, upřímná soustrast se "vyjadřuje" .... zhruba ve znění "přijměte" - a ne přeji Vám prosím mou upřímnou soustrast" a podobně.

Holga — 20. 2. 2014 21:22

Dorka napsal(a):

Jo. Prala jsem ji mockrat. Jako vetsina tech, co to delaji.
Rikaji: PREJI TI uprimnou soustrast. Je to souciteni v nejake bolesti jineho (mozna i v "smutku z toho, ze mam spatne podrizene"... :dumbom: :kapitulation: )

Pokud ti někdo řekne že ti PŘEJE UPŘÍMNOU SOUSTRAST, tak je do čistokrevnej negramot!!!

AndreaP. — 20. 2. 2014 21:23

Holga napsal(a):

Pokud ti někdo řekne že ti PŘEJE UPŘÍMNOU SOUSTRAST, tak je do čistokrevnej negramot!!!

Naprostý souhlas.

Kiara — 20. 2. 2014 21:27

Holga napsal(a):

No a čemu se divíte? Pořádný, spolehlivý lidi si odradíte hned 1. výplatou, tak vám nezbývá nic jinýho než zaměstnávat "študenty" z pracáku co čórnou všechno co neni přišroubovaný, nebo jsou levý jako šavle a u žádný práce dlouho nevydrží.
To taky neni jen o těch lidech. To je taky o vás a vašem přístupu k nim. Holt jaký pán, takový krám.

Holgo, to jako když někam nastoupím jako servírka a nedají mi dvacet tisíc čistého, tak jim tam začnu najust krást :co: ?!?

Judyna — 20. 2. 2014 21:35

helena napsal(a):

Pouze agent.
Z řad štamgastů... http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png

Náhodou - to je dobrý nápad. Jelikož štamgastům o jejich hospodu jde, mají ji rádi.

Pandorraa — 20. 2. 2014 21:35

Kiara napsal(a):

Holga napsal(a):

No a čemu se divíte? Pořádný, spolehlivý lidi si odradíte hned 1. výplatou, tak vám nezbývá nic jinýho než zaměstnávat "študenty" z pracáku co čórnou všechno co neni přišroubovaný, nebo jsou levý jako šavle a u žádný práce dlouho nevydrží.
To taky neni jen o těch lidech. To je taky o vás a vašem přístupu k nim. Holt jaký pán, takový krám.

Holgo, to jako když někam nastoupím jako servírka a nedají mi dvacet tisíc čistého, tak jim tam začnu najust krást :co: ?!?

Ale no tak. Nekdo zacne, jiny nezacne. Kazdy fakt, ze jako servirka dostane cca 6-7 s tim, ze zbytek si dorovna diskama, resi podle sveho naturelu. Nekdo zacne "dorovnavet" jak se da, druhy se na to vykasle a hleda jinou praci.

Dorka — 20. 2. 2014 21:37

AndreaP. napsal(a):

Holga napsal(a):

Pokud ti někdo řekne že ti PŘEJE UPŘÍMNOU SOUSTRAST, tak je do čistokrevnej negramot!!!

Naprostý souhlas.

Tak jo. Kdyz jsem se nad tim zamyslela, uvedomila jsem si, ze jsem asi nikdy nerekla: "...preji...". ale jenom ... Uprimnou soustrast, nebo: Citim s vami... Ok. Ale stejne je to urcitym zpusobem jakesi prani, ne?

Judyna — 20. 2. 2014 21:39

Jinak Jarko, je obecně známo, že hospodu by si měl vzít ten, kdo v této oblasti už nějakou tu řádku let pracuje a v těch fíglech se vyzná. Pokud si hospodu vezme někdo mimo obor - většinou nemná šanci.
Myslím, že Petr Ti radí dobře - najmi a zaplať někoho, komu věříš, kdo ti to ohlídá. Nebo tam pořád buďte - ty nebo manžel a dejte jim najevo, že jste schopni si udělat pořádek.
Ať neproděláte kalhoty.

kvietok medovy — 20. 2. 2014 21:54

Dorka napsal(a):

Nebo zamestnavat "overeny lidi" a zaplatit je podle zasluh...
Overeny lidi ti totiz reknou, za jakych okolnosti budou pracovat poctive.
Priklad: Rodinnej, ci jinak dlouhodobe znamej ti rekne: Pujdu ti dela za x penez... Kdyz je "overenej", nerekne neprimerene pozadavky, ze jo, no a tak te snad nepodvede, nebo jo? :co:

Nakonec, nasi vladari to delaj taky tak, ac jejich vize je zrejme jina :dumbom: - dam ti "statni prachy, kdyz me nepodrazis"...

Soukromy podnikatel, kdyz se chce delit se svymi zisky a nebyt okraden, rika: Dam ti svy prachy, kdyz je rozmnozis v MEM a TVEM zajmu, a to POCTIVE... :styrka:

"overeny lidi" nie su vzdy dobry napad, po kratkom case sa citia nedoceneny, a to sa potom deju veci! Poznam ludi, co im to rozbilo sirsie rodinne vztahy, a este oni zostali zly pred celou rodinou, pretoze s "overenymi" chudakmi vyrazili dvere, stanovisko a argument rodiny bolo, vsak vy mate dost, a nemate deti, naco vam je tolko penazi?

Holga — 20. 2. 2014 21:54

Dorka napsal(a):

AndreaP. napsal(a):

Holga napsal(a):

Pokud ti někdo řekne že ti PŘEJE UPŘÍMNOU SOUSTRAST, tak je do čistokrevnej negramot!!!

Naprostý souhlas.

Tak jo. Kdyz jsem se nad tim zamyslela, uvedomila jsem si, ze jsem asi nikdy nerekla: "...preji...". ale jenom ... Uprimnou soustrast, nebo: Citim s vami... Ok. Ale stejne je to urcitym zpusobem jakesi prani, ne?

Přání k čemu myslíš?

Dorka — 20. 2. 2014 21:57

kvietok medovy napsal(a):

... pretoze s "overenymi" chudakmi vyrazili dvere, stanovisko a argument rodiny bolo, vsak vy mate dost, a nemate deti, naco vam je tolko penazi?

No tak ked pre nic ine, bolo to dobre aspon pre preverenie kto za nieco stoji a kto nie...
Ako stoji v Biblii... "neprisiel som pre mier, ale pre rozdelenie..." :kapitulation:

Dorka — 20. 2. 2014 22:02

Holga napsal(a):

Dorka napsal(a):

...Ale stejne je to urcitym zpusobem jakesi prani[/b], ne?

Přání k čemu myslíš?

Preji uprimnou soustrast. Citim ve vasi bolesti s vami. Preju si, aby se vam v ni ulevilo... , treba?
Kdyz mi v patnacti zemrel tata a nejaci lide mi kdovico prali, tak kdyz jsem z jejich stisku ruky a drmoleni cehosi citila souciteni, ulevilo se mi...
Uznavam, ze mozna nerikali "preji uprimnou soustrast" - ale ve mne to tak zustalo... :kapitulation:

Dorka — 20. 2. 2014 22:06

Holga napsal(a):

...Pokud ti někdo řekne že ti PŘEJE UPŘÍMNOU SOUSTRAST, tak je do čistokrevnej negramot!!!

Tak jo, jsem negramot. Cistokrevnej...
A kdyz uz to tolik rozebirame, ja byla na pohrbech a u ruznych umrti mockrat, taky u ruznych "padu", jako podnikani, nezdarenych akci, nevydarenych vztahu a pod., myslim, ze jsem pak rekla: tak to ti preju uprimnou soustrast..., mno, a nikdy mi nikdo nerekl: Ses blba, nebo co?
Ale asi jsem, no... :dumbom:

Holga — 20. 2. 2014 22:20

Měla jsem šéfa - majitel malý pekárny. Dělalo se tam jen na nočních směnách, kdo někdy dělal v pekárnách ví o čem mluvím. Žádná flákárna, do určitý hodiny muselo být napečíno, aby se pečivo stihlo dostat na krám včas. Celou noc jsme jeli jako fretky, ráno jsme byli upocený, utahaný. On pak přišel do zaměstnání a když vstal levou nohou, kontroval jestli není náhodou jeden rohlík zakroucenej víc jak druhej. Hledal až našel a to potom bylo čóro, neštítil se na nás řvát že jsme kreténi, mrzáci, magoři, strhával peníze za blbosti, za 15 let působení jeho pekárny se tam vystřídalo několik stovek lidí.
To se pak takovej krkovička nemůže divit že slušný zaměstnanec je nedostatkový zboží. Do takovýho podniku nikdo normální a slušnej ani nevpáchne.
To jednání některých je opravdu na pováženou a když tady čtu Petra100 jak tu chrlí lávu na všechny zaměstnance, dává rady jak na ty zloděje a lenochy jít, jak je zpacifikovat - VŠECHNY VYRAZIT!!!! tak jsem ráda, že můj nynější šéf je rozumný člověk :godlike:

Holga — 20. 2. 2014 22:30

Dorka napsal(a):

Holga napsal(a):

...Pokud ti někdo řekne že ti PŘEJE UPŘÍMNOU SOUSTRAST, tak je do čistokrevnej negramot!!!

Tak jo, jsem negramot. Cistokrevnej...
A kdyz uz to tolik rozebirame, ja byla na pohrbech a u ruznych umrti mockrat, taky u ruznych "padu", jako podnikani, nezdarenych akci, nevydarenych vztahu a pod., myslim, ze jsem pak rekla: tak to ti preju uprimnou soustrast..., mno, a nikdy mi nikdo nerekl: Ses blba, nebo co?
Ale asi jsem, no... :dumbom:

Ona totiž tahle věta -  "přeji ti upřímnou soustrast"  nedává ani žádný smysl.

kvietok medovy — 20. 2. 2014 23:04

Holga napsal(a):

Měla jsem šéfa - majitel malý pekárny. Dělalo se tam jen na nočních směnách, kdo někdy dělal v pekárnách ví o čem mluvím. Žádná flákárna, do určitý hodiny muselo být napečíno, aby se pečivo stihlo dostat na krám včas. Celou noc jsme jeli jako fretky, ráno jsme byli upocený, utahaný. On pak přišel do zaměstnání a když vstal levou nohou, kontroval jestli není náhodou jeden rohlík zakroucenej víc jak druhej. Hledal až našel a to potom bylo čóro, neštítil se na nás řvát že jsme kreténi, mrzáci, magoři, strhával peníze za blbosti, za 15 let působení jeho pekárny se tam vystřídalo několik stovek lidí.
To se pak takovej krkovička nemůže divit že slušný zaměstnanec je nedostatkový zboží. Do takovýho podniku nikdo normální a slušnej ani nevpáchne.
To jednání některých je opravdu na pováženou a když tady čtu Petra100 jak tu chrlí lávu na všechny zaměstnance, dává rady jak na ty zloděje a lenochy jít, jak je zpacifikovat - VŠECHNY VYRAZIT!!!! tak jsem ráda, že můj nynější šéf je rozumný člověk :godlike:

:supr: obchadzaj si ho ako v bavlnke, a dufaj, ze ho zamestnanci nezmenia :jojo:

kvietok medovy — 20. 2. 2014 23:09

Holga napsal(a):

Dorka napsal(a):

Holga napsal(a):

...Pokud ti někdo řekne že ti PŘEJE UPŘÍMNOU SOUSTRAST, tak je do čistokrevnej negramot!!!

Tak jo, jsem negramot. Cistokrevnej...
A kdyz uz to tolik rozebirame, ja byla na pohrbech a u ruznych umrti mockrat, taky u ruznych "padu", jako podnikani, nezdarenych akci, nevydarenych vztahu a pod., myslim, ze jsem pak rekla: tak to ti preju uprimnou soustrast..., mno, a nikdy mi nikdo nerekl: Ses blba, nebo co?
Ale asi jsem, no... :dumbom:

Ona totiž tahle věta -  "přeji ti upřímnou soustrast"  nedává ani žádný smysl.

tych cistokrvnych negramotov je asi vela, pretoze na nedavnom pohrebe kazdy prial uprimnu sustrast- stala som vedla vdovy.

Petr100 — 21. 2. 2014 6:02

Holga napsal(a):

Petr100 napsal(a):

Syn má pizzerii a cca 15 zaměstnanců. Těžko řešitelný problém. Máš pokladnu? Bez dokladu z kasy neexistuje kasírování. A posílat tam známé aby sledovali provoz a placení. Jediné řešení nasadit "špiona". Loni v létě zaměstnal známou. V utajení. Do dvou měsíců vyhodil polovinu personálu. Donáška, kradení materiálu v kuchyni..... Je to téměř neřešitelné. Přeji upřímnou soustrast.

A nebylo by lepší, než platit špióna, kamerový systém a různý jiný p-í-č-o-v-i-n-k-y, ty lidi pořádně zaplatit?

Je vidět že se vyznáš. Kolik máš zaměstnanců?

helena — 21. 2. 2014 6:57

tych cistokrvnych negramotov je asi vela
Víc než si myslíš... http://fora.babinet.cz/img/smilies/sad.png Doporučuju přečíst celej článeček:
"Přát někomu upřímnou soustrast vyzní při hlubší analýze asi takto „Někdo vám zemřel, přeji vám to!“"
http://kutnohorsky.denik.cz/nazory_regi … 00218.html

kvietok medovy — 21. 2. 2014 7:12

helena napsal(a):

tych cistokrvnych negramotov je asi vela
Víc než si myslíš... http://fora.babinet.cz/img/smilies/sad.png Doporučuju přečíst celej článeček:
"Přát někomu upřímnou soustrast vyzní při hlubší analýze asi takto „Někdo vám zemřel, přeji vám to!“"
http://kutnohorsky.denik.cz/nazory_regi … 00218.html

:) moze byt,  konkretne ja pouzivam cely zivot uprimnu sustrast len k zosnulym, tiez fialovu farbu, nadarmo bola v mode, proste nemozem, spaja sa mi so smrtou. A to som si kupilana radu kamosky, ako velmi mi pasuje, pulover, chvilu som ho podrzala v skrini, potom darovala charite :jojo:

Modroočka — 21. 2. 2014 7:21

Petr100 napsal(a):

Holga napsal(a):

Petr100 napsal(a):

Syn má pizzerii a cca 15 zaměstnanců. Těžko řešitelný problém. Máš pokladnu? Bez dokladu z kasy neexistuje kasírování. A posílat tam známé aby sledovali provoz a placení. Jediné řešení nasadit "špiona". Loni v létě zaměstnal známou. V utajení. Do dvou měsíců vyhodil polovinu personálu. Donáška, kradení materiálu v kuchyni..... Je to téměř neřešitelné. Přeji upřímnou soustrast.

A nebylo by lepší, než platit špióna, kamerový systém a různý jiný p-í-č-o-v-i-n-k-y, ty lidi pořádně zaplatit?

Je vidět že se vyznáš. Kolik máš zaměstnanců?

:lol:
Maximum práce za minimální mzdu, tak by to mělo být, že jo, to je fenomén zaměstnavatelů.
A argument, ať jdou taky podnikat je nesmysl, protože kdyby podnikali všichni, neměli by koho zaměstnávat.
Kvalitní práci chce každej, kvalitně zaplatit téměř nikdo. Jenže někteří zaměstnavatelé považují zaměstnance za lůzu, akorát jim nedochází, že ta zaměstnanecká lůza pro ně dělá a vydělává jim.

Ale krást se nemá. A pokud si někdo myslí, že se na to nepřijde, tak je osel.
Pokud nemá důkazy, je to blbý, ale pokud má podezření, tak si důkazy zajistit a vykuky vyhodit. Všechny,protože stačí jeden takovej a zavede tam podobný praktiky znovu.

Každá mince má dvě strany.
Alemělo by platit - za dobrou práci dobrej plat.

Mě vždycky zaráželo, jak kuchařky ze školy, naproti které bydlím a do které chodili naši kluci, si nosily plný tašky domů. Denně. Takže rodiče zaplatili obědy a kuchařky to tahaly domů.
Taky jsem zažila ve školce, kam kluk chodil, že si jeho porce ovoce, protože on to nejedl a nejí dodnes, brala pomocnice v kuchyni domů pro svýho synka. Časem mi to bylo divný, tak jsem se ho na to ptala,kam to ovoce přijde, a on že si to ta paní bere domů. A když jsem jí to vytkla, tak mi řekla - ale to nechce.
Měla jsem ještě mladšího a ten ovoce měl rád.
Takový praktiky se mi taky nelíbí. Je fakt, že jsem si to vyřídila sama, ale kdybych to řekla ředitelce školky, nic by se nezměnilo,bylo to na vesnici a nikdo tu práci dělat nechtěl. Je to víc než dvacet let.

sidala — 21. 2. 2014 9:01

Holga napsal(a):

Pokud si můžeš vybírat, zloděje si nezaměstnávej.

Můžu se prosím zeptat, jak se to pozná? Poradila bych šefovi, jak si má vybírat lidi ;)

helena — 21. 2. 2014 9:15

Můžu se prosím zeptat, jak se to pozná?
Kdo lže, ten krade... http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png

sidala — 21. 2. 2014 9:20

helena napsal(a):

Můžu se prosím zeptat, jak se to pozná?
Kdo lže, ten krade... http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png

Jasně, takže šáhnout na nos? :cool:

helena — 21. 2. 2014 9:24

takže šáhnout na nos?
To je ten nejlevnější způsob... taky si může šéf pořídit detektor lži...

Pandorraa — 21. 2. 2014 9:31

sidala napsal(a):

Holga napsal(a):

Pokud si můžeš vybírat, zloděje si nezaměstnávej.

Můžu se prosím zeptat, jak se to pozná? Poradila bych šefovi, jak si má vybírat lidi ;)

Mnoo, blbeček, hrající si na velkého šéfa, obyčejně někdo, komu kšeft spadl už hotový do klína, ten to nepozná nikdy, tomu škoda radit.
Ale člověk, který si sám celý svůj provoz prošel, zažil si práci, kterou od ostatních vyžaduje, na vlastní kůži, ten to pozná hned a netřeba mu radit. Toho nikdo neoblbne v ničem, protože ví, jak to funguje.

Možná by neškodilo, jít s těmi lidmi "na plac" prvotně ne jako hlídač, ale jejich práci si prostě zkusit. Pak jednak poznáš, jaké to je, co je a co není možné, ale poznáš i ty lidi jako takové - nejen jací jsou to pracovníci, ale i jaké to jsou lidské charaktery.
Jo a tvrdit, že na to pan podnikatel nemá čas, to je pustá demagogie a výmluvy.

sidala — 21. 2. 2014 9:53

Pandorraa napsal(a):

Mnoo, blbeček, hrající si na velkého šéfa, obyčejně někdo, komu kšeft spadl už hotový do klína, ten to nepozná nikdy, tomu škoda radit.
Ale člověk, který si sám celý svůj provoz prošel, zažil si práci, kterou od ostatních vyžaduje, na vlastní kůži, ten to pozná hned a netřeba mu radit. Toho nikdo neoblbne v ničem, protože ví, jak to funguje.

Možná by neškodilo, jít s těmi lidmi "na plac" prvotně ne jako hlídač, ale jejich práci si prostě zkusit. Pak jednak poznáš, jaké to je, co je a co není možné, ale poznáš i ty lidi jako takové - nejen jací jsou to pracovníci, ale i jaké to jsou lidské charaktery.
Jo a tvrdit, že na to pan podnikatel nemá čas, to je pustá demagogie a výmluvy.

No - můj šef neboli majitel obchodu s náma normálně pracuje. Každý den a je to bezva člověk. Přesto sem tam  narazí na zloděje.

sahleb — 21. 2. 2014 9:58

Petr100 napsal(a):

sahleb napsal(a):

Petr100 napsal(a):

Sahlebko představ si, že jedna z vyražených chtěla založit odbory. Aby prý byli zaměstnanci chráněni před zaměstnavatelem.

Ja proti odbporum nic nemam. Podle me musi existovat hranice, ktere upozorni na nespravedlnosti a kde maji zamestnanci zastani. Ale zcela objektivni.  V Cesku je to zprofanovano, v zahranici jsou odbory vazna vec. Ale nejsou vsude.

Byla první ze zaměstnanců, kterou jsem vyrazil. Nechala se nachytat jak domů nesla nakradený materiál.

Tady bez slitovani a na hodinu. A jak rikam s posudkem, ktery ji ukaze v paravem svetle.

helena — 21. 2. 2014 10:01

ale jejich práci si prostě zkusit
To je analogický s oněma slečnama z dobrejch rodin - "nemusíš to nikdy dělat, ale musíš to umět, abys uměla poručit".

Holga — 21. 2. 2014 11:34

Petr100 napsal(a):

Holga napsal(a):

Petr100 napsal(a):

Syn má pizzerii a cca 15 zaměstnanců. Těžko řešitelný problém. Máš pokladnu? Bez dokladu z kasy neexistuje kasírování. A posílat tam známé aby sledovali provoz a placení. Jediné řešení nasadit "špiona". Loni v létě zaměstnal známou. V utajení. Do dvou měsíců vyhodil polovinu personálu. Donáška, kradení materiálu v kuchyni..... Je to téměř neřešitelné. Přeji upřímnou soustrast.

A nebylo by lepší, než platit špióna, kamerový systém a různý jiný p-í-č-o-v-i-n-k-y, ty lidi pořádně zaplatit?

Je vidět že se vyznáš. Kolik máš zaměstnanců?

Ty jsi ten, co tady imrvére pláče nad tím, že zaměstnanci jsou zmetci :jojo:

Holga — 21. 2. 2014 11:51

Znám firmu, co funguje řadu let a stejní zaměstnanci jsou tam od začátku. Když se tam jdete ptát na práci, nepřibírají. Mají zaměstnance, kteří si tu práci drží a zaměstnavatel si zase drží je. To klobouk dolů.

sidala — 21. 2. 2014 12:04

Takových firem je spousty. Já taky dělám s několika lidmi na jednom místě 8 let a jsme spokojeni .

helena — 21. 2. 2014 12:06

Taky jich pár znám... nakonec dřív to nebylo nic divnýho - člověk začal jako učeň a skončil odchodem do důchodu.
U spousty profesí má tahle "rutina" svoje výhody pro obě strany.

sidala — 21. 2. 2014 12:13

helena napsal(a):

Taky jich pár znám... nakonec dřív to nebylo nic divnýho - člověk začal jako učeň a skončil odchodem do důchodu.
U spousty profesí má tahle "rutina" svoje výhody pro obě strany.

To je pravda. Mamka říkala, že se šla v 17 zeptat n a práci ,  že by zkusila ve fabrice šít - a ve 53 letech odcházela jinam, aby měla trošku změnu :lol: :lol: A celé roky tam chodila strašně ráda

Pandorraa — 21. 2. 2014 12:16

sidala napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Mnoo, blbeček, hrající si na velkého šéfa, obyčejně někdo, komu kšeft spadl už hotový do klína, ten to nepozná nikdy, tomu škoda radit.
Ale člověk, který si sám celý svůj provoz prošel, zažil si práci, kterou od ostatních vyžaduje, na vlastní kůži, ten to pozná hned a netřeba mu radit. Toho nikdo neoblbne v ničem, protože ví, jak to funguje.

Možná by neškodilo, jít s těmi lidmi "na plac" prvotně ne jako hlídač, ale jejich práci si prostě zkusit. Pak jednak poznáš, jaké to je, co je a co není možné, ale poznáš i ty lidi jako takové - nejen jací jsou to pracovníci, ale i jaké to jsou lidské charaktery.
Jo a tvrdit, že na to pan podnikatel nemá čas, to je pustá demagogie a výmluvy.

No - můj šef neboli majitel obchodu s náma normálně pracuje. Každý den a je to bezva člověk. Přesto sem tam  narazí na zloděje.

Nikde jsem netvrdila, že nenarazí. To jistě narazí, ale pozná, že to na něj někdo zkouší a zařídí se podle toho. Vyřeší si to.

Máš kliku na šéfa. Takových zatím moc není, ale ono se to lepší. A protože všechno souvisí se vším, ubude tak i těch zlodějů a vyčuránků na straně zaměstnanců.

Pandorraa — 21. 2. 2014 12:22

helena napsal(a):

ale jejich práci si prostě zkusit
To je analogický s oněma slečnama z dobrejch rodin - "nemusíš to nikdy dělat, ale musíš to umět, abys uměla poručit".

Tak tak :jojo::jojo:
A nejen abys uměla poručit, ale abys věděla, zač je toho loket a o čem to je. Takovou paní domu pak nikdo neoblafnul.
Jo a ještě: pokud nebyla úplně blbá, uměla si lidí, kteří pro ni pracovali, vážit, protože jejich práci znala a nepodceňovala ji.

V devadesátých letech jsme spolupracovali s jedním panem velkopodnikatelem. Byl to moc schopný člověk, sám v branži začínal na tom posledním stupínku. Vybudoval velký podnik, který zaměstnával stovky lidí. Byl fakt dobrej.
Jenže nepochopil jednu základní věc: jestliže chtěl, aby jeho syn v budování a zvelebování pokračoval, měl ho v tom podniku zaměstnat na úplně stejném stupínku, kde kdysi sám začínal....
Bohužel synek dostal k osmnáctinám fáro, měl neomezené konto a dopadl jak dopadl.... Podnik dnes vlastní někdo jiný a mám pocit, že jen starý pán pochopil, jakou udělal chybu. Mladý nemá čím chápat - vypatlal si "chápadla" chlastem a drogami.... Škoda ho, jistě by byl býval dobrej jako táta, protože to v sobě určitě má.

Modroočka — 21. 2. 2014 12:30

sahleb napsal(a):

Petr100 napsal(a):

sahleb napsal(a):


Ja proti odbporum nic nemam. Podle me musi existovat hranice, ktere upozorni na nespravedlnosti a kde maji zamestnanci zastani. Ale zcela objektivni.  V Cesku je to zprofanovano, v zahranici jsou odbory vazna vec. Ale nejsou vsude.

Byla první ze zaměstnanců, kterou jsem vyrazil. Nechala se nachytat jak domů nesla nakradený materiál.

Tady bez slitovani a na hodinu. A jak rikam s posudkem, ktery ji ukaze v paravem svetle.

Krást se nemá, to mě učili doma odmalička. Že se mám chovat slušně a nekrást. Ale taky že mám svou cenu.
A pokud tady někdo už programově považuje zaměstnance za póvl, tak je ubožák. Bez zaměstnanců by firmu neudržel.

helena — 21. 2. 2014 12:35

měl ho v tom podniku zaměstnat na úplně stejném stupínku
Tohle by mělo platit - aspoň v omezený míře - pro každýho zaměstnance. Poznat firmu tak, aby i na dotaz, kterej se netýká jen a jen jeho profese, dovedl rozumně odpovědět... aneb "jen blbec se neptá"...

Holga — 21. 2. 2014 13:42

helena napsal(a):

Taky jich pár znám... nakonec dřív to nebylo nic divnýho - člověk začal jako učeň a skončil odchodem do důchodu.
U spousty profesí má tahle "rutina" svoje výhody pro obě strany.

Tak. Zaměstnavatel svoje lidi dobře zná a oni se za ty roky k něčemu dopracují. K lepšímu platu např.

Holga — 21. 2. 2014 13:44

sidala napsal(a):

Takových firem je spousty. Já taky dělám s několika lidmi na jednom místě 8 let a jsme spokojeni .

Spousty ne, ale jsou.

Petr100 — 21. 2. 2014 14:32

Holga napsal(a):

Petr100 napsal(a):

Holga napsal(a):


A nebylo by lepší, než platit špióna, kamerový systém a různý jiný p-í-č-o-v-i-n-k-y, ty lidi pořádně zaplatit?

Je vidět že se vyznáš. Kolik máš zaměstnanců?

Ty jsi ten, co tady imrvére pláče nad tím, že zaměstnanci jsou zmetci :jojo:

Cha cha.

eremuruss — 21. 2. 2014 16:30

Petr100 napsal(a):

Holga napsal(a):

Petr100 napsal(a):


Je vidět že se vyznáš. Kolik máš zaměstnanců?

Ty jsi ten, co tady imrvére pláče nad tím, že zaměstnanci jsou zmetci :jojo:

Cha cha.

Zrejme nas pizzerii co?

Holga — 21. 2. 2014 16:58

No, Petře, šéf musí mít u podřízených respekt, musí být autorita, ale zároveň by k němu měli podřízení vzhlížet a tak nějak si ho i vážit. Jak ale mohou vzhlížet a vážit si někoho, kdo z nich dělá darmožrouty, zloděje, nemakačenka a já nevim co všechno ještě, jako tady o nich píšeš ty? Vždyť ty je všechny nenávidíš.

Petr100 — 21. 2. 2014 18:07

Holga napsal(a):

No, Petře, šéf musí mít u podřízených respekt, musí být autorita, ale zároveň by k němu měli podřízení vzhlížet a tak nějak si ho i vážit. Jak ale mohou vzhlížet a vážit si někoho, kdo z nich dělá darmožrouty, zloděje, nemakačenka a já nevim co všechno ještě, jako tady o nich píšeš ty? Vždyť ty je všechny nenávidíš.

Začínáš být trapná. Já něco psal o darmožroutech? Vždyť ty vůbec nevíš o co jde. Až budeš mít zaměstnance v hospodě tak můžeme debatovat dále. Je zajímavé, že v mé živnosti mám zaměstnankyně již mnoho roků STEJNÉ, jsou spokojené. Na začátku, před 20 léty jsem musel tři vyhodit. Jedna kradla, druhá chlastala, třetí neměla zájem pracovat, jen se flákala.

Dorka — 21. 2. 2014 18:27

kvietok medovy napsal(a):

...tych cistokrvnych negramotov je asi vela, pretoze na nedavnom pohrebe kazdy prial uprimnu sustrast- stala som vedla vdovy....

...No, vacsinu tych priani uprimnych sustrasti som asi pocula (a odkukala :gloria: ) na Slovensku, tak asi tak, mozno to Slovaci beru inak...

Dorka — 21. 2. 2014 18:32

Petr100 napsal(a):

Holga napsal(a):

...Ty jsi ten, co tady imrvére pláče nad tím, že zaměstnanci jsou zmetci :jojo:

Cha cha.

Imrvere ne... Nekdy taky prezentuje, ze ma ty enjlepsi zamestnance... to podle TEMATU... :gloria:

helena — 21. 2. 2014 18:39

mozno to Slovaci beru inak
Hm... spíš ta "negramotnost" na národnosti nezáleží...

Holga — 21. 2. 2014 19:01

Petr100 napsal(a):

Holga napsal(a):

No, Petře, šéf musí mít u podřízených respekt, musí být autorita, ale zároveň by k němu měli podřízení vzhlížet a tak nějak si ho i vážit. Jak ale mohou vzhlížet a vážit si někoho, kdo z nich dělá darmožrouty, zloděje, nemakačenka a já nevim co všechno ještě, jako tady o nich píšeš ty? Vždyť ty je všechny nenávidíš.

Začínáš být trapná. Já něco psal o darmožroutech? Vždyť ty vůbec nevíš o co jde. Až budeš mít zaměstnance v hospodě tak můžeme debatovat dále. Je zajímavé, že v mé živnosti mám zaměstnankyně již mnoho roků STEJNÉ, jsou spokojené. Na začátku, před 20 léty jsem musel tři vyhodit. Jedna kradla, druhá chlastala, třetí neměla zájem pracovat, jen se flákala.

Kdo je tady trapnej jsi tak akorát ty a to tím PŘÁNÍM upřímné soustrasti. Trdlo.

Dorka — 21. 2. 2014 19:04

A na cem teda, podle tebe? Na zvyklostech, tradici, temperamentu, UHLU POHLEDU (jak je tady sympaticke... :co:...)

V souvislosti s jinymi zalezitostmi  :offtopic: mi ted napadla takova BLBOST:
Posledni vikend jsem "varila obed s tchyni". Z nejakych komplexu menecennosti z OBAVANE ZENY coby sokyne... :reta: ... jsem daaavno vyrostla.
Kdyz dovarila (ona evidentne mela pocit, ze "zavalela"), a pak jsme jaksi jedli..., hm, opravdu nechci snizovat pozici MAMINKY u muzu, ale vazne jsem si overila, ze "mamincina kuchyn" muze sice byt uuuuzasna, ale az tak nemusi byt uuuuspesna vzhledem k rceni, ze laska prochazi zaludkem... - a ja si VZPOMELA, jak memu muzi chutna.... no, tak pak jsem pochopila, mozna DOCELA, to krasne lidove rceni: Jaky kraj, takovy mrav... nebo jak to je??? :co:

Dvořka — 21. 2. 2014 19:15

Když mi nedavno zemřela maminka, nikdo mi neřekl že mi přeje upřímnou soustrast. A nesetkala jsem se s tím ani když mi zemřel tatínek, nebo babička. Docela mě to rozesmálo - "přeji Vám upřímnou soustrast", no to teda zní příšerně. Fakt tohle může někdo vypustit z pusy? :co:

Dvořka — 21. 2. 2014 19:19

Projev upřímné soustrasti je přeci projev toho, že s vámi ten člověk soucítí. Takže něco jako - "přeji Vám, že s vámi soucítím?"

helena — 21. 2. 2014 19:28

"přeji Vám, že s vámi soucítím?"
Přeji vám, že máte můj soucit???

Holga — 21. 2. 2014 19:30

Dvořka napsal(a):

Když mi nedavno zemřela maminka, nikdo mi neřekl že mi přeje upřímnou soustrast. A nesetkala jsem se s tím ani když mi zemřel tatínek, nebo babička. Docela mě to rozesmálo - "přeji Vám upřímnou soustrast", no to teda zní příšerně. Fakt tohle může někdo vypustit z pusy? :co:

Nó, může. A je jich dost jak sama vidíš.

Dorka — 21. 2. 2014 19:31

Dvořka napsal(a):

Projev upřímné soustrasti je přeci projev toho, že s vámi ten člověk soucítí. Takže něco jako - "přeji Vám, že s vámi soucítím?"

ano

Dorka — 21. 2. 2014 19:31

helena napsal(a):

"přeji Vám, že s vámi soucítím?"
Přeji vám, že máte můj soucit???

ano

helena — 21. 2. 2014 19:42

ano
Ale běž... to je - jen v opačným gardu - to samý, jako bys řekla "přeju vám, že máte moji nenávist".

Dorka — 21. 2. 2014 19:49

Ne. To ja bych nikomu nikdy neprala.
Alespon ne nahlas....
A kdyz to nekdy( :rodna: :rodna: :rodna: :rodna: ) delam potichu, stejne to vpodstate nikdy nemyslim vazne... :gloria: :kapitulation: :rodna:

helena — 21. 2. 2014 19:52

To ja bych nikomu nikdy neprala.
To neznamená, že to není stejný vyjádření... jen jedno černý a druhý bílý.

Dorka — 21. 2. 2014 20:04

Tak jo, ukecalas me. Kdo co chce, to slysi...
Ale ode mne to stejnak nikdo neuslysi... vis proc? Pac jakoukoliv soustrast, nebo cokoliv, nebudu prat nikdy nikoumu, kdo me nezna, rsp., koho neznam ja..., alespon virtualne, chi-chi, ale aj tak ho musim mit nejakym zpusobem rada... :gloria:

kvietok medovy — 22. 2. 2014 6:36

vsetko je to hra so slovickami, v podstate kratko, jednoducho, vystizne vyjadrim[e] pocity tam, kde nie je treba, nie je ziaduce povedat vela slov. Zostanem negramotom.