Dvořka — 26. 1. 2014 21:46

Jakým způsobem kočce dáváte tablety? Máme dva kocoury a pokaždé, když jim dáváme tbl. na odčervení spolu svádíme neskutečný boj. S manželem jsem poškrábaní, pokousaní a stejně nakonec ty prezenti :D tabletu vyslintají. Za osm let jsme se to prostě nenaučili. Tak bych chtěla znát vaše vychytávky. Neexistuje třeba jiný způsob jak odčervovat? Injekce nebo tak něco?

Dorka — 26. 1. 2014 22:53

Udelala jsem do kouska syroveho masa malinkatou dlouhou direcku nozem a zastrcila... Ale nekdy to stejne vyplivaly

modrovous — 26. 1. 2014 23:55

Chytit za kůži za krkem tak, jako nosí koťata kočka. Pokud to není extrémně bojovný jedinec, tenhle chvat ho znehybní. Když pak lehce zmáčkneš tlamičku v místě, kde se sbíhají čelisti, otevře tlamku a prášek je třeba vhodit za kořen jazyka.
Naše kočky jsou docela bojovné, ale když dojde na prášky, nemají šanci. Ale je pravda, že tuhle operaci je lepší provádět ve dvou. :)
Do masa jsme se jim to pokoušeli taky narafičit, ale vždycky to vyplivly. A když potom jde třeba o antibiotika, je to docela problém. Rozslintanou tabletu už do nich nedostaneš, ani kdybys jim to naservírovala na zlatým kaviáru. :)

PPavlaa — 28. 1. 2014 18:33

my jsme odčervovali o víkendu. měli jsme dát jen čtvrtku tabletky, rozdělila jsem to na menší kousky a šoupla do salámu a uzenýho. jak psala viktorka, prostě dírky a do toho to strčila. díky bohu to slupnul.
když jsme odčervovali minule, bylo to o nervy :skurt:

Dvořka — 29. 1. 2014 16:38

Nevím jestli by mi zbaštili salám s kousíčkem prášku, jsou to prezenti mlsný, myslím že by to vycítili. Snad kdybych je nechala vyhládnout? Fakt mě už tyhle boje nebaví.

Wikina — 29. 1. 2014 17:58

Já mám zkušenost jen se psem, ale pokud kočka žere tavený sýr, tak tabletu lze dobře zabalit do něj. Jinak fakt použít hrubé násilí, strčit lék až za kořen jazyka, zavřít mu pusu, aby polknul.

helena — 29. 1. 2014 18:46

Nedá mi to... nedá... hned dvakrát mi to nedá... http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png
Pevně kočku chyťte. Její hlavu si položte na loket, jako když dáváte miminku pít z láhve. Potichu říkejte "hodná čičinka". Strčte tabletku do kočičí tlamičky.
Sundejte kočku z lustru a vyšťárejte tabletku zpod gauče.
Zopakujte bod 1, ale přidržujte levou rukou přední packy a pravým loktem zadní. Zastrčte tabletku do tlamky ukazováčkem.
Vyšťárejte kočku zpod postele. Vyndejte z tuby novou tabletku. (Zapuďte myšlenku na pořízení nové kočky.) Znovu postupujte podle bodu 1. Tentokrát si, jakmile máte kočku v pozici pijícího dítěte, sedněte na kraj křesla, nakloňte se co nejvíc nad kočku, přesuňte pravou ruku nad levý loket, zvedněte kočce horní čelist, rychle vhoďte tabletku. Protože vaše hlava spočívá prakticky na kolenou, nevidíte, co přesně děláte - na tom však nezáleží.
Nechte kočku viset na záclonách. Nechte tabletku ve svých vlasech.
Jste-li žena, poplačte si. Jste-li muž, poplačte si.
Seberte se. Tak kdo tady poroučí?! Vezměte kočku a tabletku. V poloze 1. proneste pevným hlasem:"Tak kdo tady poroučí sakra?!?" Otevřete kočce pusu, vezměte tabletku a ... zatraceně!
Tak takhle to nejde. Poddejte se zhroucení a po chvíli se zamyslete. Aha! Chaos způsobují drápy.
Připlazte se ke skříni s prádlem. Vytáhněte velkou osušku a rozprostřete ji na zem.
Vytáhněte kočku z kuchyňské linky a tabletku z květináče.
Natáhněte kočku na osušku hlavou u delšího okraje. Připlácněte kočce nohy k tělu. (Odolejte pokušení rozplácnout celou kočku.)
Zabalte kočku do osušky. Spěchejte - čas a tabletka na nikoho nečeká.
Opět zaujměte polohu 1. Obtočte ruku kolem osušky s kočkou, aby dosáhla k hlavě. Stiskněte kočce čelistní klouby tak, jako když otvíráte okvětní plátky "zaječí hubičky".
Pusťte tabletku do tlamky a zastrčte ji prstem dál. Konečně!!!
Vyluxujte chlupy (kočičí). Ošetřete si šrámy (vlastní). Vezměte si dva aspiriny a lehněte si.


Postup č. 2 - radikálnější postup: rozhodně neschváleno ochránci zvířat, natožpak kočkami
Vezměte kočku do levé ruky do polohy, jako byste drželi dítě. Umístěte pravý ukazováček a palec do skusu koččiny tlamy. Vezměte prášek a jak kočka otevře tlamu, vložte do ní prášek a nechte kočku aby zavřela tlamu a polkla.
Vytáhněte kočku zpoza pohovky a prášek z podlahy. Vezměte kočku do levé ruky a opakujte proces.
Přitáhněte kočku z ložnice a vlhký prášek zahoďte.
Vezměte si nový prášek z balení, pevně uchopte kočku za přední packy. Silou otevřete čelisti a vtlačte prášek do tlamy pravým ukazováčkem. Držte tlamu zavřenou, než napočítáte do deseti.
Vytáhněte prášek z akvária a kočku ze skříně. Zavolejte si na pomoc manželku ze zahrady.
Klekněte si na podlahu s kočkou zaklíněnou mezi koleny. Pevně uchopte přední a zadní packy kočky. Ignorujte její hluboké vrčení. Požádejte manželku, aby kočce jednou rukou podržela hlavu a druhou rukou kočce vsunula dřevěné pravítko do tlamy. Nechte prášek sklouznout po pravítku při rázném tření hrdla kočky.
Vyjměte kočku ze zmuchlaných záclon. Vezměte si nový prášek z balení. Poznamenejte si, že máte koupit nové pravítko a záclony. Opatrně zameťte rozbitý porcelán z krbu a uložte ho stranou pro pozdější slepení.
Zabalte kočku do velkého ručníku a poproste manželku, aby kočku chytla tak, aby ji hlava koukala z podpaždí. Vložte prášek na konec brčka. Tužkou otevřete kočce tlamu a foukněte do brčka.
Ověřte si, zda-li prášek není člověku škodlivý. Vypijte sklenici vody, abyste zahnali pachuť z úst. Ošetřete obinadlem manželčino podpaždí a odstraňte krev z koberce mýdlem a vodou.
Přivlečte kočku ze sousedovic kůlny. Vezměte si nový prášek. Položte kočku do skříně a zavřete dveře tak, aby jí koukala jen hlava. Lžící otevřete kočce tlamu. Pomocí gumičky vystřelte kočce do krku prášek.
Z garáže si přineste šroubovák a přišroubujte dveře zpět k pantům skříně. Přiložte si na tvář studený obklad a zkontrolujte si, kdy jste byli naposledy očkováni proti tetanu. Vyhoďte své tričko a přineste si z ložnice nové.
Zavolejte hasiče, aby vám přinesli kočku ze stromu přes ulici. Omluvte se sousedovi, který naboural do plotu, když se vyhýbal kočce a vezměte si poslední prášek z balení.
Šňůrou na prádlo svažte kočce přední nohy se zadními a pořádně ji připevněte k noze jídelního stolu. V garáži si najděte odolné rukavice, otevřete kočce tlamu malým francouzským klíčem. Strčte prášek do tlamy spolu s velkým kusem masa. Podržte hlavu ve svislé poloze a spláchněte prášek půl litrem vody.
Nechte se manželkou odvézt do nemocnice. Seďte potichu, než vám doktor zašije prsty, předloktí a vyndá zbytky prášku z pravého oka. Cestou domů se zastavte v obchodě s nábytkem a objednejte si nový stůl.
Počkejte až Spolek pro ochranu zvířat odveze kočku a zavolejte do místního zverimexu, jestli nemají nějaké křečky.

Wikina — 29. 1. 2014 19:59

:lol::lol:
aha - tak kočku ne :lol:

odvolávám, co jsem radila....takovou kravinu :lol:
Heleno - tywole, tak to se ti povedlo!! :lol:

Pandorraa — 29. 1. 2014 21:36

Helčo, dobrý :jojo:
Nicméně to není nic proti tomu,když je třeba mojí princezně umýt pos..ný kamašky.... :(

Eva. — 29. 1. 2014 21:56

Já ten název pořád čtu - jak dostat kočky do tabletu. :dumbom:
A pokaždé se mi vybaví, jak si dceřiny kočky hrají s tabletem. Oni jsou celá rodina ajťácká, zeť pracuje jako ajťák, ve špajzu mají server a po bytě síť.. Tak i kočky musí být ajťácké, aby ladily. Hrozně rády hrají hry pro kočky na tabletu, chytají tam bzučící mouchy a je to děsná bžunda. :D

Dvořka — 29. 1. 2014 22:44

Eva. napsal(a):

Já ten název pořád čtu - jak dostat kočky do tabletu. :dumbom:
A pokaždé se mi vybaví, jak si dceřiny kočky hrají s tabletem. Oni jsou celá rodina ajťácká, zeť pracuje jako ajťák, ve špajzu mají server a po bytě síť.. Tak i kočky musí být ajťácké, aby ladily. Hrozně rády hrají hry pro kočky na tabletu, chytají tam bzučící mouchy a je to děsná bžunda. :D

:lol:

PPavlaa — 1. 2. 2014 13:39

Dvořka napsal(a):

Nevím jestli by mi zbaštili salám s kousíčkem prášku, jsou to prezenti mlsný, myslím že by to vycítili. Snad kdybych je nechala vyhládnout? Fakt mě už tyhle boje nebaví.

náš vyhládnul. rozhodně jsem ho před tím nepřekrmovala a neládovala ho oblíbenýma lahůdkama.

Dvořka — 1. 2. 2014 14:40

Tak jednoho máme za sebou, chytli jsme ho rozespalýho za kůži za krkem, otevřeli mu tlamičku a strčili prášek. Spolknul ho jak malinu. Ani se nestačil bránit. Tak snad to tak půjde i s tím druhým :D

PPavlaa — 1. 2. 2014 15:50

jé, tak to se z toho osypávám, jen to čtu. mě přijde, že náš kocour má malou tlamičku a že bych ho tím udusila :-))
samozřejmě, že vím, že je to pitomost, že by to normálně spolkl, ale ten pocit z toho mám strašnej :-)))
ale třeba příště s tím svým postupem taky neuspěju a pak busdu hledat, jak to tady dělali ostatní :-)

Wikina — 1. 2. 2014 21:10

Dvořka napsal(a):

Tak jednoho máme za sebou, chytli jsme ho rozespalýho za kůži za krkem, otevřeli mu tlamičku a strčili prášek. Spolknul ho jak malinu. Ani se nestačil bránit. Tak snad to tak půjde i s tím druhým :D

jééé to je nuda...
těšila jsem se na helčin scénář...:D

lupina montana — 1. 2. 2014 21:32

Eva. napsal(a):

Já ten název pořád čtu - jak dostat kočky do tabletu. :dumbom:

:lol: jo, já taky! Až mi bylo divný, kolik toho kolem fotek nacamráte, tak se jdu podívat a hele....chytili jsme ho rozespalýho......atd :lol:

helena — 2. 2. 2014 7:21

těšila jsem se na helčin scénář
A oni ti to takhle zkazej, když si zákeřně počíhají na rozespalýho kočičáka... http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png

Modroočka — 3. 2. 2014 7:03

Já bych tabletku kočce dala stejně jako dávám psovi. Poradil mi to veterinář. Zasunout prstem po "žgraňce" až do krku, to zvířátko to donutí polknout a je to. Kdysi jsme měli basetku, dávali jsme jí kalciový tablety a ta můra to vytahala ze všeho, do čeho jsme jí to nastrkali. Byla hodná a nesežrala mi ruku,když jsem jí to rvala do krku.

Grainne — 3. 2. 2014 9:04

Modroočka napsal(a):

Já bych tabletku kočce dala stejně jako dávám psovi. Poradil mi to veterinář. Zasunout prstem po "žgraňce" až do krku, to zvířátko to donutí polknout a je to. Kdysi jsme měli basetku, dávali jsme jí kalciový tablety a ta můra to vytahala ze všeho, do čeho jsme jí to nastrkali. Byla hodná a nesežrala mi ruku,když jsem jí to rvala do krku.

mela jsem dve kocky a mam dva psy a nikdy jsem neresila , jak do nich dostat tabletu ?  Normalne se otevre tlamka a strci se tam tabletka ;)

Dvořka — 7. 2. 2014 17:41

Grainne napsal(a):

Modroočka napsal(a):

Já bych tabletku kočce dala stejně jako dávám psovi. Poradil mi to veterinář. Zasunout prstem po "žgraňce" až do krku, to zvířátko to donutí polknout a je to. Kdysi jsme měli basetku, dávali jsme jí kalciový tablety a ta můra to vytahala ze všeho, do čeho jsme jí to nastrkali. Byla hodná a nesežrala mi ruku,když jsem jí to rvala do krku.

mela jsem dve kocky a mam dva psy a nikdy jsem neresila , jak do nich dostat tabletu ?  Normalne se otevre tlamka a strci se tam tabletka ;)

Psům dáváme tabletky do sýra, ty to spolknou a je to, ani nevědí že tam byla nějaká tabletka zašitá :D ale s kočičákama je to teda boj.

Eva. — 7. 2. 2014 17:55

Zase ty kočky v tabletu :D:dumbom:
Kupte už těm číčám prášky tekuté, dejte je do injekční stříkačky a do tlamičky a bude to. :D

bambi — 7. 2. 2014 21:31

taky koukam, ze tu resite odcervovaci tablety....to ja davno vzdala...
veterinar se me zepta na vahu kocky a nachysta mi nejakou bilou tekutinu do strikacky. kocourovi strcim do pusy a on to polyka celkem bez problemu. nevim jestli je to i nejak ochucene...
za jeho mladych let jsem mu zkousela davat tablety, no, skore bude zhruba vyrovnane - obcas vyhral on,obcas ja...

Dvořka — 8. 2. 2014 21:20

bambi napsal(a):

taky koukam, ze tu resite odcervovaci tablety....to ja davno vzdala...
veterinar se me zepta na vahu kocky a nachysta mi nejakou bilou tekutinu do strikacky. kocourovi strcim do pusy a on to polyka celkem bez problemu. nevim jestli je to i nejak ochucene...
za jeho mladych let jsem mu zkousela davat tablety, no, skore bude zhruba vyrovnane - obcas vyhral on,obcas ja...

To je dobré vědět :jojo:

Kiara — 8. 2. 2014 22:00

Zítřkem počínaje mě to taky čeká -  moje kočičí stařenka má chronický zánět středního ucha, takže nám nasadili ATB. A protože tahle kočka je polodivoké a nesmírně vychytralé stvoření, do kterého prášek žádným způsobem nedostanu, uchýlila jsem se k fíglu, posvěceném veterinářkou :D :

- tabletu rozdrtit pomocí dvou lžic na prášek a prášek nechat na jedné ze lžic
- do plastové injekční stříkačky od veterináře natáhnout kubík vody
- vodou ze stříkačky opatrně zalít prášek na lžíci a nechat rozpustit
- roztok natáhnout nazpět do stříkačky
- chytit kočku, zamotat ji do ručníku, aby jí koukala jen hlava, položit ji na záda, otevřít tlamičku a na kořen jazyka jí rychlým pohybem naráz vystříknout roztok ze stříkačky. Počkat, až kočka tekutinu spolkne a pak jí rychle zavřít tlamičku. Kočka má samozřejmě snahu tu po*n tekutinu nepolykat a plivat, musí se pracovat rychle a být pokud možno rychlejší, než popuzená a velmi rozzlobená šelma :D

Je zajímavé, že s kocourem žádný problém nemám - pokud mu prášek zabalím do kousku masa nebo šunky, bez protestu to sežere. Bohužel kočka je tvrdej oříšek, je zvyklá žít od jara do podzimu venku a doma se vyskytovat pouze na krmení a i navzdory pokročilému věku je dost urputná bojovnice, co jde o léky :D tak jsem to holt musela vymyslet takhle ...

Dvořka — 8. 2. 2014 22:05

Při příštím odčervování to tak vyzkouším. Lepší těm mým vzteklounům strkat do tlamičky injekční stříkačku, než prst.

pavucina.k — 6. 3. 2014 12:34

Ahoj.já otevřu kočce tlamičku,tak jak už tu bylo psáno,vezmu dlouhou pinzetu a strčím ji tabletu co nejdál do krku.Až získáte praxi ,jde to dobře.

Theya — 14. 5. 2015 11:14

Nadrobit na kousíčky do jídla  amodlit se, že si toho nevšimnou nebo si vzájemně  jídlo nesežerou, ajaj, věčný boj :gloria:

Lonela — 12. 12. 2015 21:49

Dnes už existují na odčervení pipetky co se aplikují za krk/mezi lopatky zvířete, stejně jako pipetky proti blechám, nebo klíšťatům. Zrovna včera jsem je byla u veterinářky kupovat, nejsou drahé, jedna vyjde na 45,- /samozřejmě jak kde/ Mám dva kocoury, takže 90,- není moc. Aplikuji 1x za dva měsíce.

gahel — 23. 8. 2016 23:14

Odčervovací tabletu jim davam nenapadně...mazlim, mazlim a pak rychle chnapnu za ty čelisti, otevřu a hodíme tabletu. O poznání lepší je to pak s probiotickými tabletami, ty prostě vysypu na konzervu a je to :)

Dorka — 23. 8. 2016 23:33

Nacpu do kousku maska, kt. ma rada.Udelam co nejhlubsi dirku, nozem, nacpu do ni, a pak tajne sleduju.Kdyz vyplyvuje, volim fakt "drastickou" metodu: nacpat co nejdal do tlamicky, a pak podrzet, az polkne...