MiriDc — 24. 10. 2013 10:55

Ahoj holky, zkusím založit nové téma zde, nový babinet nefunguje. Budu ráda, když se zde sejdeme a budeme nadále v kontaktu :)

Babucha — 24. 10. 2013 11:20

Já jsem tadýýýýýýýýýýýýýýý :rock:

MiriDc — 24. 10. 2013 12:08

Ahoj Babu, to je super ;) snad nás holky najdou

Babucha — 24. 10. 2013 14:02

Snad ano.
Jak se máte, Miri, co Barunka?

MiriDc — 24. 10. 2013 14:05

Babu díky, máme se vcelku dobře. Až na to, že minulý týden měla Barunka zánět spojivek a já jsem to od ní chytla. Bára už má oči OK, já ještě úplně ne. A aby toho nebylo málo, já mám angínu...Doufám, že Bára to ode mě nechytne.
Co vy, jak se máte s dětmi?

MiriDc — 24. 10. 2013 14:08

Pavli, přejeme Ninušce všechno nejlepší k dnešnímu svátku !!! :)

Babucha — 24. 10. 2013 16:32

U nás nic moc, L. poslední dobou strašně zlobí a malá je nachlazená, čili rozladěná a nosící se :) Ale věřím, že bude lépe.
Tobě přeji brzké uzdravení, Ninušce vše nej k dnešnímu svátku a Beátce od Andri k zítřejšímu!

rebeca — 26. 10. 2013 16:10

Ahoj holky,

taky přeju všem oslavencům všechno nejlepší!

Já jen oznamuji, že 19. října se nám narodila Rebeka, 51 cm, 4110 g. Příjezd do porodnice 5.12, malá se narodila 5.45, nějak jsem do poslední chvíle nevěděla, že rodím :dumbom: Myslela jsem, že mám nějaké střevní problémy a když už šlo do tuhého, tak jsme museli volat rychlou, protože jsme nestíhali zavolat hlídání pro Klárku. Manžel tedy porod nestihl, což mě trochu mrzí, vzhledem k tomu, že jsme nevěděli pohlaví.
Jsme nadšený, že máme druhou holčičku, moc jsme si to přáli.
A ještě ke jménu - Klárce jsme vysvětlili, že držela svoje druhé jméno pro sestřičku, takže jí ho teď předala. Na matrice jí nechám změnit jméno pouze na Klára, takže máme dvojici Klára a Rebeka:-)

Babucha — 28. 10. 2013 18:54

Rebi, moc moc moc gratuluji!!! Teda porod parádní, když jsi ani nevěděla, že rodíš :D A taky gratuluji k holčičce, nápad s předáním jména je super!
Rebeka ani nebyla takový cvalíček, jak se čekalo, že? Klárka vážila o něco více, ne?

rebeca — 30. 10. 2013 10:12

Babu, moc díky!
Ne ne, Klárka měla 3820g, takže Rebinka ji předstihla:-)

Babu, jak jde kojení? Já kojím, jsem z toho nadšená, Klárku jsem nekojila a užila jsem si s tím svý...
Teď to naběhlo dobře, hlavně Rebečka krásně saje, tak je to paráda.
Vím, že jsi s Lukáškem měla s tím jedním prsem taky problémy, teď je to ok?

jitka2 — 30. 10. 2013 17:04

jéé Rebeco obr velká gratulace!!!!!!!..super že to byla taková rychlovka...škoda tedy že to manžel nestihl ....a krásné míry!!!!

taky přejeme všem oslavencům všechno nejlepšíííí :hjarta: :hjarta: :hjarta: :hjarta:

nelinka měla zánět průdušek ale už dobré...dobíráme antibiotika...ale je jí už dobře

Babucha — 30. 10. 2013 21:00

Rebi, ještě jednou gratuluji. Ráda bych viděla fotečku, nenecháme si tu založit soukr. skupinu?
Kojení je naprosto v pohodě. Malá je šikovná, od prvního přisátí až doteď :) Je to strašný rozdíl, oproti Lukáškovi, s tím to byl opravdu boj. Akorát kojím zase jen z jednoho, druhé teda pořád nabízím, ale mlíka je tam mnohem méně, nechápu to. Asi je to prso nějaké nefunkční, nebo je tam málo žláz, nebo co já vím, nejsem odborník na tyto věci :D Takže mě to trochu mrzí, protože nevím, jak dlouho si vystačíme s jedním, malá je docela žrout. Ale jsem ráda za každý den a konečně si kojení užívám :)
Super, že vám to kojení tak jde, pamatuji, že jsi u Klárky pořád odsávala, to muselo být na palici..
Jo a jak to bylo s obálkou :)?

jitka2 — 31. 10. 2013 8:50

babucho a odstříkáváš z toho kde máš míň mlíčka??..zkus to hlavně v noci.....říkají že v noci se tvoří nejvíc mlíčka..

ať se vám daří holky.... a když to nepůjde tak to hold nepůjde svět se nezboří ...hlavně aby miminka byly spokojené a užívali jste si to...

Babucha — 31. 10. 2013 9:19

Většinou nabízím obě, nejprve to horší, pak to dobré. V noci z toho horšího kojím taky, ale je tam fakt asi jen pár kapek, malá tahá jako o život a nic, trápí se. Dám k druhému a slyšitelně polyká, až se zalyká, a za 5 minut je hotová.
Rebi, jak přijala Klárka ségru? A jak vám to jde ve čtyřech :)?

jitka2 — 31. 10. 2013 9:38

Babuš zkusila bych ještě i odstříkat co nejvíc jde ...čím víc z něho dostaneš tím víc by se mělo vytvořit...porodní asistentka nám to vysvětlovala jako že když je poptávka je i tovar :lol: :lol:..zkus to uvidíš....

holky to mě taky zajímá jak sourozenci přijali miminka???? všechno v poho

rebeca — 31. 10. 2013 9:55

Jitu, moc díky!

Klidně bych založila soukromou skupinu, vědí ostatní, kdo ještě na bbn chodil, že jsme tady?
Pak vložím fotky...

Nám jde kojení zatím dobře, já mám levý prs trochu menší, tak jsem se taky bála, aby byl funkční - zdá se mi, že se nalívá míň, ale mlíka je z něj dost, zdá se... Ale je pravda, že ze začátku to bylo dost bolestivý, teď už je to trochu lepší, bradavky se musely nějak obrousit... Byla u mě laktační, techniku máme dobrou, ale stejně se mi při přisátí kroutily palce u nohou:-) Stejně když si spojím všechny ty bolesti, který jsou s dítětem spojený - bolestivý porod, pak bolest ze šití, já mám opět problémy s hemoroidama, to bolí víc než šití, bolestivý kojení, nevyspání - kdyby tohle měli snášet chlapi, tak vymřeme...

No a sžívání se - docela jsme si některý věci museli vyjasnit s manželem. On už předem strašně řešil, aby se Klárka necítila odstrčená, takže se jí bude max. věnovat. Měl docela kolem porodu a po porodu volno - no jo, jenže začal Klárku podle mého strašně rozmazlovat, jen aby náhodou neutrpěla nějakou duševní újmu... Klárka mě taky začala trochu odmítat, když jsem po ní něco chtěla, hned začala natahovat, že se jí stýská po tatínkovi:-) Docela jsem byla ráda, že už nastal klasický režim, manžel do odpoledne v práci a mezi námi s Klárkou začíná nastávat normální situace. Jinak je z toho trochu zmatená, ale snažíme se o sestřičce hodně mluvit, zapojovat ji a tak.
Jak u vás, Babu, co Lukášek?

jitka2 — 31. 10. 2013 10:27

úplně si vzpomínám jak jsme odvezli nelinku...natulka ji furt pusinkovala...pořád jsme s manželem řešili aby nebyla odstrkovaná...prostě je to tak asi všude....postupně najedete na nějaké koleje a bude dobře...a půjde klárka do školky????

Babucha — 31. 10. 2013 12:33

U nás od samého začátku naprosto v klidu, L. ségru zbožňuje, nosí mi plínky, asistuje při koupání, podává dudlík.. měla jsem strach, jak to vezme, ale u nás se žádné žárlení nekonalo, tak snad to tak zůstane i nadále.
Důležité je podle mne rozdělit pozornost mezi obě děti, věnovat se oběma, jak jen to jde. Třeba jsem nakojila a potom dala malou příteli a šla s Lukajdou vařit, nebo na nákup... jen my dva. Ale taky mu od začátku vysvětluji, že ségra je menší a že je třeba se prvně věnovat jí, když pláče apod. A musím říct, že L. to docela chápe a snad po měsíci jsme byli krásně zaběhnutí :)
Jituš, tak já zkusím, pokud bude čas :D (Jojo, jedno dítě-žádné dítě :D :D )

Holky, tak já poprosím Andreu, ať nám založí uzavřený chlívek. Snad se všechny najdeme..

jitka2 — 1. 11. 2013 17:32

Babucho a jde Lukášek do školky??? nebo jak to plánujete???

Babucha — 1. 11. 2013 19:20

Jituš, do školky chodí od září.

jitka2 — 1. 11. 2013 19:25

aha..no já jsem si to asi spletla s Pavlínkou tak myslím stáhla malou ze školky nebo se pletu???...

a jak??? dobrý???

rebeca — 1. 11. 2013 21:09

Jitko, Klárka taky chodí do školky od září, jen na dopoledne.
Babu, Lukášek chodí na celý den?

Babu, ještě ke kojení: psala jsi, že je to rychlovka - 5 minut - to se takhle zkrátilo časem, nebo je to od začátku? Já zatím kojím tak půl hodiny, ale Rebece je dnes 13 dnů, tak asi se to upraví? A taky nevím, jestli jí nedávám moc - asi 2x se mi potom hrozně poblinkala - je to z přežrání? Odříhnout jí dávám, ale moc si neodříhává a pak si ublinkne. Jakou polohu děláš na odříhnutí?
Jinak je zatím moc hodná, hodně spí, v noci jí na kojení musím budit.

Babucha — 1. 11. 2013 21:43

Lukášek chodí do školky jen na dopoledne, po obědě ho beru domů, spinkat tam nechce. A ano, Pavlínka stáhla Ninušku, měly s tím nějaké problémy.

Rebi, ze začátku nám kojení zabralo taky tak tu půl hodinku, upravilo se to, ani nevím jak :) Ale prý to tak je, že čím je dítko větší, tím lépe a rychleji si dokáže vytáhnout tolik, kolik potřebuje. A ublinkáváme občas taky, většinou když nebrkne. Odříháváme v klubíčku, nebo na tygříka, nebo klasicky "nahozením" na rameno.
Spinkání v noci závidím, malá se teď budí hrozně často, snad co dvě hodiny... nevím, jestli je to spurt, nebo jestli nemám málo mlíka a ona není hladová.. Dnes jsme byli u dr a přibrala necelých 100g/týden. Ale dr říkala, že je to v pohodě, hlavně, když nepadá z váhy, tak nevím, no...

Babucha — 1. 11. 2013 21:56

Jituš, školka... začátky byly těžké, plakal, nechtěl tam chodit, ale spravilo se to. Prý už tam má nějakého kamaráda a těší se tam.
Teď je ale už týden doma, tak nevím nevím, jaký bude zase návrat do reality :)
Ale je vidět, jak mu to tam prospívá, sám si doma prozpěvuje písničky a říká říkanky a básničky, vykládá mi zážitky a tak :)

jitka2 — 2. 11. 2013 10:41

moc přeju dětičkám ať se do školek těší ... a užívejte si miminka... je to ze začátku těžký to je jasný... Nelinka byla blinkací miminko když si na to vzpomenu tak jsem jen prala a převlíkala nejhorší bylo že blinkala i léky takže když byla nemocná bylo to náročné v ní něco udržet...jak rostla tak se to zlepšovala a ted jsme v poho....

Pavlinka81 — 2. 11. 2013 13:48

Jee, Rebi obrovska gratulace! A prubeh tveho porodu me docela pobavil:-)))

Jinak, jako to uz nas novy babinet fungovat vubec nebude??

Babucha — 2. 11. 2013 16:41

Holky, budeme mít soukromou skupinu, jen chvíli vydržte. Napsala jsem i holkám, co je mám na FB, snad se najdeme!!
Nový BBN napadli hackeři a zřejmě už se obnovovat nebude.

Klestil76 — 2. 11. 2013 20:14

Ahoj holky, konečně mě napadlo, že byste mohly být tady. Když nový babinet nefunguje. Lenička ve školce nic moc, prvních pár dní bylo v pohodě, ale teď středa a čtvrtek bylo s pláčem a musela jsem jí vzít po obědě. Nechávám jí ve školce spát, protože doma neusne, ale když spí odpoledne, tak spí celou noc, jinak se v noci budí. Teď je nemocná, má rýmu a kašel a bohužel i Ivanka, tak z toho dvakrát v noci blinkala. Akorát dneska když se probudila, tak říkala, jestli půjde do školky a když jsem jí řekla, že ne, tak zase plakala, že chce jít do školky, tak jsem na ní zvědavá až bude mít opravdu jít po nemoci, tak jestli to bude zase se řevem.

Babucha — 3. 11. 2013 8:07

HOLKY, UŽ MÁME ZALOŽENOU SOUKROMOU SKUPINU!
Když otevřete Babinet a Diskuze, hned první je kolonka BABINET KLUB a PODZIMŇÁTKA 2010, tak šup tam :)!!!
Kdybyste měla některá problém, samozřejmě napište.

Babucha — 5. 11. 2013 10:05

Možná jsem nenahlásila všechny maminky, které budou mít do skupiny přístup, možná jsem na někoho zapomněla.. kdyžtak mi napište sem, přidáme vás!!

simonass — 8. 11. 2013 12:05

Ahoj holky, hlasim se po vice nez trech letech. Ani jsem si nevzpomnela na heslo, takze mam pozmeneny nick. Budeme  fungovat tady nebo v uzavrene skupine?

kiwi — 9. 11. 2013 13:22

Ahoj holky, ja mam velkou radost, ze jsem vás našla.
Rebeco  velká gratulace. Tak at vám to spolu jde. U me to bylo s kojením stejne. Se Samem boj s Nikol si to užívám.
Mam radost, ze jsem vás náhodou našla, myslela jsem ze chyba je u me.   Ted už je pozdě, příště nápisu jak se máme.

MiriDc — 9. 11. 2013 13:44

Ahoj Simčo a Kiwi, najdete nás v uzamčené skupině Podzimňátka 2010 tady na starém BB, po kliknutí na Diskuse( na titulní straně) byste měly mít možnost vstoupit do skupiny Podzimňátka 2010