aneta.dobra.56 — 21. 10. 2013 10:47

Zdravím vás,
začátkem roku, jak jsem zde uvedla v jiném tématu chceme s přítelem stavět  :)  Konkrétně by se jednalo o dřevostavbu od společnosti Natur House bungalov 11 http://natur-house.cz/projekty-rodinnyc … medium=4um (uprostřed stránky.)

Nyní bydlíme v domě, kde máme kuchyň a jídelní kout zvlášť od obýváku a vyhovuje mi to. Do obýváku pokud přijde návštěva zavřu a nejde tam,,smrad" z vaření apod. Našla jsem hodně diskuzí, kde se řeší problém společné kuchyní s obývákem, ale dovolila jsem si založit novou, protože do již zveřejněních nejde přispívat  :( 

Najde se zde někdo, kdo přecházel z oddělené kuchyně do společné s obývákem? Máte nějaké triky, jak včas zlikvidovat před nečekanou návštěvou nepořádek? Tato kuchyně když jí rozdělím obývákem má nějakých 10m2. Pro mě dostačující. Z domečku jsme nadšení  :), ale kuchyňka mi pořád vrtá hlavou. Společnost mění dispozice navrženého projektu bezplatně, kdyby bylo nejhůře.

Děkuji za vaše názory a rady, zda si zvyknu a nebo mam provézt nějakou změnu v dispozičním řešení  :mavam:

PS: Samozřejmě jsem si vědoma toho, že takový krok závisí hlavně na mě samotné, ale ráda si nechám poradit a třeba přijdu na něco lepšího  :)

ajaE — 21. 10. 2013 17:54

Podelim se o sve zkusenosti,leta jsem zila v panelakovem byte s mikrokuchyni,(oddelenou),ted mame hezky velky byt(85m2),otevrenou kuchyn s obyvakem,a tak jsem si zvykla ze nic jineho nechci,ted jsme zacali stavet bungalov,projekt jsme si navrhli podle sveho a opet vse otevrene,propojene ,takze z me strany-zazila jsem obe varianty a proto jsme se rozhodli zas vse otevrene-ono se lip pri vareni keca-nez byt zavrena sama v kuchyni,a s tim uklidem-kde se hobluje(vari)tam padaji trisky.Sterilne to neumi NIKDO!!!!!

aneta.dobra.56 — 27. 10. 2013 14:03

Děkuji za názor, hodně jsem si z toho vzala :)

Samozřejmě, že společná kuchyň s obývacím pokojem přináší hodně plus a jak čtu diskuze, najdou se spíše kladné názory než zápo*né, ale pořád hledám nějaké řešení, jak bych mohla být ve společné kuchyni s obývákem spokojená. Doteď mi vyhovovalo mít místnosti oddělené, takže se mi bude těžko zvykat :)

Místnost má dohromady 28m2, takže zas tak velká není (samozřejmě pro nás stačí, proto jsme si také tuto variantu vybrali) takže po rozdělení by místnosti nebyli až zas tak moc velké i z tohohle pohledu píši další plus jít do společné kuchyně s obývákem. Jen nechci udělat chybu, že to nerozdělím a potom budu nešťastná, když přijde návštěva apod. :)

ajaE — 28. 10. 2013 15:57

Jeste takovy maly dodatek,pokud udelate otevrene a dodatecne se ukaze v praxi ze vam to opravdu nevyhovuje-tak neni problem dodatecne tu stenu dodelat,porad lepe nez (kdyz stoji a prekazi) ji bourat a zvlaste u drevostavby to opravdu neni problem,a s tim ze mi navsteva cumi do hrnce?-pokud ji cekam ,stejne pripravuji dopredu a mozna ze je to nakopne mi treba s necim pomoct!!!A v kuchy ni stejne nad kamny bude odsavani a okno tam bude urcite take,takze ani toho zapachu bych se nebala!! :jojo: .

lama5 — 20. 11. 2013 13:34

Dobrý den,
ráda bych také přispěla do diskuse. Nedávno jsme řešili to samé také v panéláku. Jak už tady bylo zmíněno, já osobně jsem neměla ráda, když jsem vařila v kuchyni a byla jsem odříznuta od konverzace a tak vůbec. I problém s nepořádkem byl na pořadu dne, ale nakonec jsme vymysleli řešení, které vyhovuje všem. Stěnu mezi obývákem a kuchyní jsme zbourali a místo ní, jsme vystaveli takový barový pult, kterým se schoval nepořádek a zmírnili se i pachy jdoucí do obýváku. Je těžké to takhle popsat ale jelikož jsme si pult daly tak, jak jsme potřebovali, vznikla hromada místa a místnosti jsou alespoň trošku oddělené. Pult jsme pak jen obložili keramickými obklady a vypadalo to moc pěkně. Napadlo nás to, když jsme brouzdali po netu a narazili na stránku www.studiokoupelen.cz, kde jsou hezké návrhy i kuchyní. Doporučuji to projít.

nehaali — 23. 12. 2013 13:14

Napište mi prosím, jaké používáte čistící přípravky do myčky. Používáte vždycky sůl a leštidlo?Nedávno jsem zaplatila cca 1700 Kč za opravu myčky. Opravář mi řekl, že jsem to zavařila sama, protože jsem do ní nedávala sůl. V návodu jsem ovšem četla, že když je voda měkká, sůl není potřeba. Máte s tím také někdo zkušenosti?

Jaku — 23. 12. 2013 22:01

nehaali napsal(a):

Napište mi prosím, jaké používáte čistící přípravky do myčky. Používáte vždycky sůl a leštidlo?Nedávno jsem zaplatila cca 1700 Kč za opravu myčky. Opravář mi řekl, že jsem to zavařila sama, protože jsem do ní nedávala sůl. V návodu jsem ovšem četla, že když je voda měkká, sůl není potřeba. Máte s tím také někdo zkušenosti?

Doporučuji rychle vymněit opraváře - mám myčku Whirpoolku z r.99,tehdá byla slveněná z 25 tis. na 17,protože obchod končil,kde ji prodávali.Holka šlape dosud jako hodinky,jen jednou cca před 2 lety byl problém;tak jsem opravu zadala místní firmě,která si vzala 1200,- vlastně jen za to,že myčku vyčistili.Ale po zapnutí se problém ozval znovu.Tak to už jsem se domluvila s opravářem z autor.seervisu z jiného města,přijel a zjistil mimochodem,že tzv.vyčistěná myčka vůbec vyčištěná nebyla a mě ti původní tedy opravdu nakonec těch 1200,- vrátili.

Máme taky měkkou vodu,sůl ani lesk nepoužívám téměř celou dobu a myčce to nevadí.Jsem velmi spokojena s tabeltami JAR - střídám 2 druhy - normální a pak ty,co odmaštují i filtr.Ale mezi námi ten filtr je třeba i tak čas od času pořádně vlastnoručně umýt a zase krásně myjem dál.

laminanonte — 23. 12. 2013 22:39

já si před lety naopak solí 2x myčku ucpala..takže mi ji propláchli a od té doby ji nepoužívám.

dycinky — 24. 12. 2013 8:55

používám i sůl i tablety.
Myčku mám asi 12let, zatím jedna oprava (něco s čerpadlem). Už nevím, kolik to bylo, ale moc ne. Mě řekl opravář, že když používám tablety, tak sůl nemusím, ale není to na závadu. Vzhledem k tomu, že je to můj starý dobrý spolužák , věřím mu.

Vachu — 25. 12. 2013 18:36

A když sůl nepoužijete, takse nic neděje? - Naše myčka třeba signalizuje mj. i  "Nedostatek soli"... !!!  :co: