elisabeti — 17. 10. 2013 9:42

Možná je tento můj úkon poněkud předčasný, ale...CO JE S NOVYM BABINETEM???? :dumbom:

stvorlistok — 17. 10. 2013 10:42

http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=43752

misha88 — 17. 10. 2013 20:31

čus Kájo, napadl ho hacker..a nejde jim spustit. Jak se máš?

elisabeti — 17. 10. 2013 21:34

Aha. Díky. Tak uvidíme, zda znovu povstane jak bájný Fénix z popela. :) Mrzelo by mě to, protože jsem si nezazálohovala tvé odkazy na ty chytré hračky. :)

Mám se docela dobře, asi proto, že poslední dny ty své obligátní 4 hodiny naspím. Co vy?

elisabeti — 21. 11. 2013 19:29

Pomooc, co mám, dělat, aby AZ vypila Smectu????

misha88 — 21. 11. 2013 19:33

kÁJO NEVÍM, SNAŽILa jsem se dostat do J. třeba kulíška (ten je zas slanej) a nešlo to, ani po dobrým, ani po zlým...ani po lžičkách :) A to ta smecta je zrovna i sladká co....do vetšího množství pití to nevezme? pozná to?

elisabeti — 21. 11. 2013 19:38

Míchám to i se šťávou a nic...teď to do ní vpravuju stříkačkou, jenže nechce polykat. Právě to prskla na Alphu. Děs. A Kulíšek je taky proti průjmu?

mvkoty — 21. 11. 2013 19:44

A samotnou taky nevypije? Já jsem to dávala dětem do džusu a byl to hnus, ale jen ve vodě to vypili naprosto v pohodě. Vice jsem řekla že je to koktejl aby jí bylo dobře a dala to

elisabeti — 21. 11. 2013 20:30

Samotnou taky vůbec nepila, tak jsem začla "vylepšovat"...a přitom nechutná tak strašně, líp než Beatčin sirup na srdce (a ta ho dává s úsměvem). Můžou děti černé uhlí? Že bych jí tím posypala brambory. :D

mvkoty — 21. 11. 2013 20:48

jojo určitě černé uhlí můžou

janinka_v — 21. 11. 2013 20:48

Mne to Krystof vypil jen v oslazenym caji. Kuliska v nicem.

Co ji je?

A jak vam vlastne vsem je?

misha88 — 21. 11. 2013 22:14

Kulisek je Kájo spíš na zavodnění...aby nebyla dehydratovaná..

keks — 22. 11. 2013 7:59

Omlouvám se, že sem lezu...jen chci poradit...Elis, pokud má malá průjem, můžeš dát i malý kousek Endiaronu...sice je v příbalovém letáku napsáno, že se nesmí podávat dětem pod 40 kg, ale čtvrtku Endiaronu dávali Johance v nemocnici na průjem (při rotavirech), pak jsme dávali i doma, a to měla 7 kg a necelý rok...ptala jsem se na to v té nemocnici a prý se bát nemusíme, pokud je to malý kousek prášku...dávala jsem ho takto pak i Jonáškovi, příjde mě, že zabere vždycky asi nejlíp...

Jinak Smectu jsem si vzala 1x v těhotenství, a větší hnus jsem fakt neměla...:usch: Nemohla jsem to vůbec dopít, takže se dcerce nedivím, že to nechce...:)

janinka_v — 22. 11. 2013 9:25

Keks, ja sama zvladam Smectu jen ve vychlazene kole. Jinak:usch:

elisabeti — 22. 11. 2013 14:49

Keks, díky za radu.

Mně teda Smecta vůbec nevadí, ale já jsem dost otrlá. :)

Zaharce nic není; podle toho, jak je čilá, usuzuju, že má opravdu jen průjem. Teplotu měla zvýšenou jen pár hodin. U dr. jsem nebyla. Je na rohlících a zlepšuje se to. I bez smecty (neošálila jsem ji ani přeslazeným čajem :/). Ale už mám Endiaron i černé uhlí. O víkendu hlídá A., tak ať mu ji nepředávám s tekutým bonusem. :)

Jinak se máme všelijak...pořád bojujeme s ekzémem. Zaharka už má strupy i ve vlasech (vůbec nevím, jak promazávat hlavu). Chvíle, kdy bych jí nejradši poslala do Afriky, se střídají s chvílemi, kdy mi jí je hrozně líto...

Co vy?

Mad Silence — 24. 1. 2014 13:17

Kdyz uz nefunguje novy babinet, cnakukuje sem vubec jeste nekdo?

misha88 — 24. 1. 2014 13:34

Celkem nikdo, ale Jarka, Eli, Julie,Bara by mohly..co holky :)?

Jarka — 24. 1. 2014 15:50

Jo jo, mohly. No ono já tu dlouho nebyla a pak přijdu, kouknu a co nevidím, samé těhule :-)

misha88 — 24. 1. 2014 15:56

Viď...:)!

Co u vás s mužem, jak jste na tom?

Jarka — 24. 1. 2014 18:30

Špatně a hůř...
A vždycky, když myslím, že už to snad ani horší být nemůže, zhorší se to. Ani nevím, proč jsme ještě spolu, nebo spíš proč je on se mnou. :grater:

misha88 — 24. 1. 2014 18:36

To je mi líto..

JuliePraha — 24. 1. 2014 18:58

Ahoj,

Jarko, v predchozim manzelstvi jsem chodivala k psycholzce, resila jsem s ni problemy s BM ... snazila se mi rok a pul pomahat a presne na jednom sezeni jsem ji rekla, ze hur uz snad ani nemuze byt a tehdy mi na to rekla: "co takhle se rozejit, uvazovala jste o tom ....? " a tak jsem sbalila par veci a odesla ... samozrejme u tebe je uplne jina situace, mate spolu dite .... jen jsem ti to chtela napsat, jak jsem to mela ja ...  :(

jo a parkrat mi navrhla, at tam dorazim i s BM, ten mi na to rekl, ze nebude poslouchat blaznivou rozvedenou babu .. tak jsem tu "blaznivou babu poslechna ja" a zrejme ta rada az tak blazniva nebyla :]

misha88 — 24. 1. 2014 19:09

Taky jsem chtěla napsat, jestli teda není lepší jít od sebe. Holt za cenu, že budeš na malou sama ale s lepšími nervy..a muž ji bude nějak vídat a snad se na tom rozumně domluvíte. Držím palec..

Jarka — 24. 1. 2014 19:58

Bylo. Sama na ni jsem stejně. Tedy ne že by se nezajímal, to se zajímá a má malou rád. Lhala bych, kdybych řekla něco jiného, ale to je tak všechno. Nepomáhá, nehlídá, nestará se, nic. Když ho požádám, aby s ní šel třeba na procházku, zeptá se, co tou dobou budu dělat já. No tak jdu radši sama. A tak je to vlastně se vším. Už s ním ani nepočítám.
Jediný důvod proč jsem neodešla je vlastně ten, že nemůžu. Bydlíme totiž u mě a já pořád ještě nemám to srdce ho vyhodit, když vím, že nemá kam jít. A on je schopný schválně skončit pod mostem a uchlastat se tam. A to nechci.
No jo, jsem blbá.

JuliePraha — 25. 1. 2014 10:09

Jarko,

mozna blby dotaz, ale mluvili jste o tom? tim myslim, ze bud to nejak bude fungovat (bude pomahat a bude se snazit, uz jen proto, ze bydli pod tvoji strechou ... ikdyz nevim, zda je to ta spravna cesta) a nebo je treba jit dal, ale kazdy svoji cestou ... zivot tak strasne rychle utika a jses stale mlada holka, mohla bys najit stesti nekde jinde, mit dalsi deti atd. atp. ... je to sice blby, ze nema kam jit, taky jsem nemela, byla jsem ale ta, ktera odejit chtela ... vzdy se da tuhle otazku nejak vyresit, pronajem, kamarad, rodice ....

Mad Silence — 25. 1. 2014 13:52

Tyjo Jarko to je mi fakt lito. Nechtela bych byt v takove situaci.

Neuvazovala jsi trebas o tom, ze mu nejake bydleni zajistis? Trebas azylovy dum? Proste nazdar, tady ti drzi misto zbytek si pores sam?

Jarka — 25. 1. 2014 19:58

Juli, nemluvili. Tedy já se i pokusila, ale skončilo to řevem, že nic nedělám, jsem tlustá (jo to jsem) a na této úrovni já se bavit odmítám.
Jako ono to není tak, že by o Elu nejevil zájem. Když má náladu, tak si s ní chvíli hraje (obvykle to skončí Eliščiným pláčem, protože tatínek má poněkud zvláštní představy o tom, co je hra a zábava), ale pokud jde o nějakou péči a pomoc při běžných úkonech, které se jí týkají, tak tam nic. Když už s ní jde na procházku, obvykle skončí u kamaráda, kde ji strčí k jeho dětem a dál se nezajímá. Nikdy nepřebaloval, nekoupal, neuspával. Ono asi dost vypovídá to, že i když ho Ela miluje, když jde spát, tak jedině se mnou a v ložnici kromě mě snese jen psa. M. vždycky vyžene, že ho tam nechce a že má jít pryč.
Ale třeba kolem domu pracuje, i když mám pocit, že to dělá proto, aby mi mohl předhazovat, jak já nic nedělám, jsem líná a neschopná.
Ono nejde o to, že by byl lenoch, povaleč nebo tak něco, spíš jde o to, jak se ke mně chová. Vůbec si mě neváží. Nic, co udělám, není dost dobré, není toho dost. Jsem blbá, hnusná, líná, tlustá, nevydělávám dost peněz (no jo, mám dítě, tak co čekal) a jsem špatná matka. Se vážně divím, že se mnou je. Ale asi ho to baví.

janinka_v — 25. 1. 2014 20:02

Jarko, naprosto uprimne se divim spis tobe. Nemas ho rada, nadava ti a je hnusny. O malou se nestara. Ten by teda supajdil, jednou by si dovolil mi rict, ze jsem tlusta a lina.

Jarka — 25. 1. 2014 20:03

Mad, neuvažovala. Tady je jen jeden azylák, malý a přeplněný. Nemají místo ani pro mámy s dětmi.
Jako on by se teoreticky mohl vrátit domů, i když by ho asi s otevřenou náručí nepřijali, kdyby odešel (hlavně až by zjistili, proč odešel a co tomu předcházelo), ale třeba se pletu, třeba by ho maminka politovala. Ale on by se domů nevrátil. Šel by "pod most" nebo by udělal nějakou blbost, aby se mi pomstil, aby mi ublížil. A je fakt, že i když už to dávno není ten chlap, kterýho jsem milovala, není mi to po těch 12 letech jedno. A pořád je to táta mojí holčičky.

misha88 — 25. 1. 2014 20:03

Jarko promiň, ale s takovým mužem bych tu lítost asi neměla a šel by z bytu/domu, zvlášť když je byt můj...(ano opačně by to byla horší situace, o moc, ale takto není co řešit).
Je vidět, že i přes to co ti říká a dělá.. ho nějakým způsobem v hlavě máš, protože jinak by ti byl volnej..ať skončí kde skončí...to co popisuješ je dost síla..ale to sama víš.

Jarka — 25. 1. 2014 20:53

Jani, já se sobě taky divím. A jestli ho už nemám ráda? Asi svým způsobem pořád ještě jo, i když někdy tvrdím opak.
Fakt je, že už jsem mu i řekla, ať si teda jde, když jsem tak hrozná. Neodešel. Jediné, na co se zmohl, bylo, že je chudák, že už ho vyhazuju, že věděl, že to tak skončí, že ho jednou kopnu do pr...e (doslovná citace).
A je taky pravda, že kdyby to bylo naopak, a já bydlela u něj, už dávno bych se i s malou odstěhovala.

Misho, to víš, že mám. Jsme spolu dvanáct let a deset bylo hezkých. Není mi volnej, nedokážu ho jen tak vymazat, ještě ne, ale pracuju na tom. A myslím, že už mu to pomalu začíná docházet. Už dávno nebrečím, neřeším, nepřesvědčuju.

Nebo že by se mi líbilo být oběť a chudinka? Jako já tohle na potkání nikomu nevyprávím, víte to jen vy (to asi ta anonymita). Jestli si stěžuje M., nevím, zatím se ke mně nic nedoneslo, ale já si nikde a nikomu nestěžuju. Když se někdo ze známých či přátel nebo rodiny zeptá, jak se mám/máme, co je nového, apod., dozví se jen, že "dobrý, fajn, nic nového". Nepotřebuju, aby mě někdo litoval, já se taky nelituju, a jsem zvyklá si své věci řešit sama (i když obvykle rázně a hned).

jaspinn — 26. 1. 2014 0:01

Jarko, moc se omlouvám, že vám do toho vstupuju, ale jestli můžu poradit - opravdu nemá cenu s takovým chlapem dál být. Vím to, sama jsem si tím prošla, akorát mi trvalo skoro 20 let než jsem sebrala odvahu a odešla. Do té doby to  bylo 10 let hezké, pak dalších 10 let jsem v manželství se dvěmi dětmi zůstávala jenom proto, že jsem si neuměla představit,kam půjdu, jak s dětmi vyžiju z jednoho platu, a hlavně, co na to manžel, on neuměl a neumí být sám.....až jsem jednoho dne opravdu odešla. Ty scény, co dělal, byly hrozné. Skákal pod tramvaj, utíkal z domu s nožem, že si něco udělá......nakonec se mi povedlo dostat ho do Krizového centra, kde mi psycholog řekl, že pokud si chce manžel něco udělat, tak je to jeho rozhodnutí. Já že nejsem zodpovědná za jeho život, a nenesu odpovědnost za to, jaký jeho život bude dál a jak si ho zařídí. Byla to nejlepší rada, jakou jsem dostala.
Je to už 8 let, teď už exmanžel má další přítelkyni, které visí na krku. Samozřejmě si nic neudělal, na to se má moc rád, ale jak říká po příbuzných, s každou přítelkyní je jenom proto, že nechce být sám, city v tom moc nejsou. Má neuvěřitelné dluhy, nepracuje, pouze živoří. Ale nemusí tak žít, možnosti má. Jenom prostě nechce, raději se lituje jak dopadl.
Držím palce pro správné rozhodnutí :-)

Mad Silence — 26. 1. 2014 1:38

Jarko to je vazne sila. Ja bych to teda nedala. Me by to doslova znicilo. Myslim na tebe :pussa:
Nemas ty moznost docasne odejit? Treba jet na "dovolenou" k rodicu nebo tak neco? Kdyz uz nic jineho, tak by jsi si treba trochu odpocala  a urovnala myslenky?

elisabeti — 26. 1. 2014 2:52

Jarko, rozhodnout se musíš sama, já bych chtěla podotknout jen to, co tu ještě nepadlo. Ty v tom soukolí nejsi sama, ať chceš nebo ne, ve všem s sebou táhneš Elišku. Děti si tvoří mentální reprezentaci rodiny podle toho, v jaké rodině jsou. To je pro ně norma - a i když ji v pozdějším věku můžou přehodnotit, model původní rodiny v nich zůstane a bude se promítat (ať už vědomě nebo ne) do jejich chování v jimi vytvořené rodině. A vznikne-li jednou takovýto defekt, strašně těžko se napravuje.
A Eliška už vztahy u vás v rodině moc dobře vnímá, to si piš, že jo. Bude svým chováním zrcadlit tebe i tátu.

BaraBara — 26. 1. 2014 17:07

Ha, jsem tu :) Tady to zije :)

Jarko, je mi moc lito cim prochazis. Drzim palce, at to dopadne hlavne co nejlepe pro tele a Elu.

A co Vase ratolesti Podzimnatka? Ktere uz se chysta na zapis do skolky? To nam to uteklo, co? Moje se tedy nechysta :D Tady nejsou vubec mista, takze k zapisu berou jen deti co do 31.8. Dosahnou trech let. Takze smula.

misha88 — 26. 1. 2014 17:13

To ani v žádný těch venkovských školkách kolem Phy? Já k zápisu s J. asi půjdu, zda bude chodit nevím, s miminem ji tolik kolektivu nebudu schopná dopřát tak třeba 2-3 dny v týdnu uvítá,..ale nutné to není.
Jak to uděláš, kde L. bude až mu klapnou 3 a ty budeš "muset" jít do práce? Prostě půjdeš až ve 4letech jeho?

JuliePraha — 26. 1. 2014 17:22

Baru,

my se nechystame taky ... stejna situace se skolkou jako u vas a ja stejne jsem doma, tak asi tak ...

JuliePraha — 26. 1. 2014 17:25

Jarko, chapu te, taky jsem nikomu na potkani nic nevypravela, dokonce jsem lhala jeden cas i nasim, ze vsechno s BM je celkem fajn a nic noveho, sice mamina tvrdi, ze stejne to na me poznala ... Ono dneska "cizi lidi" cizi problemy nezajimaji a jses jedina, ktera to musi vyresit, nebo nechat to byt tak jak to je ...
Nejsem ta prava, abych hodnotila ten vztah otec versus mala, mam doma manzela, ktery se nekdy venuje asi vic detem, nez ja, ale kazdy chlap to ma jinak a nekdo najde tu cestu k detem az treba pozdeji ....
Spis je to hodne o tobe, zda ty chces v tomhle pokracovat a hlavne o tom, ze mas jeste krasna leta, mas sanci na krasny vztah, ne ze by zenska v 50 byla odsouzena, ale vis jak to myslim, zkratka i ty spolecne deti ten vztah posili .... kdyz jsem se rozchazela a odchazela od BM, taky jsem vahala a taky jsem rikala, ze jsem ho milovala a ze mi neni lhostejny, bohuzel to je malo, na to abys byla stastna a nejen ten zivot prezivala ...

A presne jako pise Jaspinn, je to dospely chlap a zodpovida za svuj zivot sam ....

JuliePraha — 26. 1. 2014 17:29

Misho, venkovske skolky kolem Prahy jsou na tom hur, nez skolky v Praze ....

Mad Silence — 26. 1. 2014 18:09

Taky se chystame k zapisu ale moc tomu nefandim. Nehlede na to, ze hanule jeste neni schopna se domluvit a nosi pliny (haha kde jsou ty kecy ze moje ditko mit pliny do dvou let nebude :dumbom: ), je tu ted nove plnej barak deti nejruznejsiho veku tak uvidime jak bude plno. Zapis je v breznu tak uz je to zachvilku

btw. napadlo me, jak by vypadal sraz podzimnat :) by bylo docela veslo takovejch deti co uz mame

BaraBara — 26. 1. 2014 18:19

JuliePraha napsal(a):

Misho, venkovske skolky kolem Prahy jsou na tom hur, nez skolky v Praze ....

Tak tak. Praha je na tom lepe. Je pripravena na vetsi kapacity. Ale sem se v posledni dobe pristehovalo spousta mladych z Prahy a skolka porad zustala na te vesnicke kapacite. Loni se dostalo pouze 5 triletych a 80 triletych nebylo prijato.

misha88 — 26. 1. 2014 18:26

No to je masakr teda, u nás na vsi bilance 9 vzatých z 11 hlášených (7 spádových vesnic, no pidi vesnic, my třeba máme 80 obyvatel, vedlejší ves asi 50...takže 1-2 děti prostě tak v každé vsi k zápisu nebo taky žádné)....a další 3 pak přibraly během roku pač 3 ze školky zas odcházely - stěhovaly se.......takže zhruba vychází to, že kdo jde do ZŠ, tolik dětí přijmou. Letos do ZŠ odcházelo jen 6 dětí třeba...

No s 1 dítětem tu není skoro nikdo že...a to z nás hodně prvorodičkama bylo.... všichni aspoň znovu těhotní (nebo holt byly a neklaplo to).... někdo už dvojdětný....někdo už čeká třetí že :)

Jarka — 26. 1. 2014 20:09

Holky, díky.

Jinak školka. Nevím, jestli si pamatujete, ale Ela už je skoro rok ve školce - přijatá a zapsaná, ale nechodí, a nikdo to neřeší a nikomu to nevadí. Ale i tady je tenhle postoj školky dost výjimka, jako že klidně zapíšou a přijmou dítě, o kterém ví, že stejně nastoupí možná až v dalším roce, a že by třeba stihlo i pozdější zápis.
No ale vzhledem k tomu, že v září se vracím do práce (šéf už se nemůže dočkat, asi mu nestačí, že ho poučuju po mejlu, a chce to naživo, nebo se mu po mně jen stejská :lol:), tak začneme s E. chodit od jara na chvíli za dětma na zahradu, aby si zvykla na kolektiv a trochu se otrkala, a pak postupně od dubna nebo května jednou nebo dvakrát dopoledne na pár hodin do školky (dovnitř), aby viděla, jaký mají režim, a zvykla si (ale to tam budu s ní). No a když to dobře půjde, tak bych ji tam v červnu nechala už samotnou (i když asi ne každý den). No a pak budou prázdniny, všechno to zapomene a v září můžeme začít znovu:lol:. A je akt, že jak je pořád jen se mnou, tak jí ten kolektiv chybí, holt už jí nestačím a čím je samostatnější, tím míň mě potřebuje :grater:

BaraBara — 26. 1. 2014 23:57

Ja to vedela uz od zacatku, jak to tu je se skolkou. Takze pri volbe rodicaku jsem volila rovnou ctyrlety dobrovolne. Ale v praci jsem nahlasila tedy trilety a kdyztak bych zadala o neplacene volno. Ale je to asi i jedno, protoze i kdyz se mam kam vratit, tak nemuzu. Praci mam pres celou Prahu a skolka ma od 7 do 17 a mne tam hapruje pulhodina, kdyz by byla volna Praha, takze realne cca o hodinu nastiham skolku. Libor take ne a babicky daleko. Takze stejne se budu vracet bud na zkraceny a nebo hledat zkraceny. Kdyz by se do te doby nepovedlo druhatko samozrejme.

Jarka — 27. 1. 2014 8:38

Školka od 7 do17 ještě jde. U nás je od 7 do 14.30, to je teprv masakr, když dělám 2x týdně do 17, zbytek sice o 14 (al jelikož to bych neměla dost hodin, musím zůstávat déle), ale mám to domů 20 km. V zimě trvá cesta autem i hodinu (jak napadne, zablokují silnici kamiony, které nemůžou vyjet kopce) a navíc já v tom jezdit odmítám. A zkrácený by v mém případě nic nevyřešil, protože bych za míň peněz stejně musela udělat tu samou práci jako teď, a za stejný čas, takže bych pak doma místo hraní si s Eliškou seděla u počítače.

BaraBara — 27. 1. 2014 8:42

No toho se take bojim. Kamaradka v lete nastoupila na zkraceny. No peklo. Za polovicni penize chtel prace,  jak za plny uvazek a ona pak chodila dodelavat co nestihla o vikendech, kdyz hlidal manzel. Asi po trech mesicich to vzdala.

janinka_v — 27. 1. 2014 11:32

Baru, a co zkusit statni spravu? Vim, ze penize jsou uplne nekde jinde nez v soukrome. Ale zase zkracene uvazky celkem v pohode. Nevim tedy, co delas normalne. Myslim, ze treba MPSV ma i firemni skolku. A u nas ji ted otevreli taky. Krystof bude muset chodit asi taky tam. Na Mnisku mi ho, zvlast pokud budu na matersky nevezmou. Tak ho bude M. vozit tak 3x do tydne s sebou do prace.

misha88 — 27. 1. 2014 11:46

Holky je to náročné a MŠ do půl 3 je dobrá "sranda". Ty jsi Jarko odkud?
Báro 17h na zavírání školky je sice asi jeden z lepších časů, ale když taky nic neřeší je to blbé. U nás má MŠ vedle ve Vsi do 16ti..

Jarka — 27. 1. 2014 14:07

Baru, ale o tom to je. Zkrácený úvazek totiž znamená jen kratší pracovní doba a tudíž i menší plat. Rozsah náplně práce zůstává stejný. Taky aby ne, kdo jiný by tu práci udělal, přece se na to nebude přjímat další člověk.

A pokud jde o státní správu. Já tedy dělám pro samosprávu, jsem na MěÚ a i když nám tu zkrácený úvazek povolí celkem bez problémů, ba ochotně (páč ušetří), pracovní náplň a rozsah práce ti nikdo neupraví a je tvůj problém, jak to uděláš, abys tu práci stihl. No a na přepážce, kde musíš být k dispozici veřejnosti, tak tam si zkrácený úvazek vůbec neumím představit.
Ale fakt je, že na ministerstvech bude situace o dost jiná, tam asi moc té veřejnosti bez předchozí domluvy a ohlášení nechodí.

Misho, jsem z Vysočiny, okres Žďár na Sázavou, taková malá obec - Lísek.

misha88 — 27. 1. 2014 14:23

U nás v bance teda skutečně půl úvazek znamenalo půl práce...tedy prostě to co stihneš za 50% času...k hodinovce prostě navíc to co si na klientech vyděláš... A dva lidi na jednu pozici skutečně. Jen bylo blbé, že tam jsi třeba PO, UT a ST liché...a klient chce schůzku zrovna ve ČT..takže pak co, předat kolegovi, který to shrábne do kapsy nebo klienta balamutit na jiný den :)? Ale při denní VŠ to pro mě bylo fajn. Ale jaksi smlouva určitá, takže se kam vracet nemám, navíc 30km přes centrum 100tis. města = 40min jízdy do a z práce..doma dvě děti. No asi ne...

BaraBara — 27. 1. 2014 15:01

A tak uvidime, jak to vsechno vubec bude. Nastesti mam jeste dva roky cas to resit a snad se povede, ze bude jeste vice casu :D Pro mne by bylo nejidealnejsi neco na letisti ( to mam asi 5 minut od domova) A firem tam sedi celkem dost i statni sprava, tak uvidime. Zrovna nedavno jsem videla, ze na Ruzyn hledala cizinecka policie mzdovou ucetni na zkraceny. Mela jsem uplne klepani, ze tam poslu zivotopis, ale Liborek by musel do soukrome a nejak jsem to jeste nevidela moc realne. Ale pak po dvou detech by tohle bylo treba super.

A ted mi zacalo par lidi z okoli volat, kupodivu pred danema :D, ze potrebuji zivnostnici udelat dane. Tak ted mam celkem i praci na doma, tak jestli toto nezacit vice rozvijet. Ale co si budeme povidat. Ucetnich je mraky a ja spis ty osvc, na firmu bych si netroufla bez praxe. To mam uz jen v hlave co zustalo ze skoly a zakony uz jsou zase total jinde. To by bylo minimalne na nejaky ozivovaci kurz.

elisabeti — 31. 1. 2014 0:57

Já Zaharku k zápisu do státní dám, na jednu školku v Praze, na jednu v Huti (kde vloni prý odmítali 30 dětí). Šance na přijetí nulová, ale dle jejich klasifikačních kritérií bude mít za rok za opakovaný zápis rok k dobru. V Praze bych ráda během příštího roku vypakovala z místa školního psychologa svého spolužáka, nastoupila za něj a zajistila tak Zaharce přijetí ve spádové MŠ. :D
Tento týden AZ nastoupila do soukromé na 2 dny v týdnu - myslím, že sociálně i co do všestrannosti vývoje jí to velmi prospěje, protože já jsem poslední týdny tak unavená, že se jí nedokážu věnovat tak, jak by si zasloužila a jak by potřebovala. Navíc potřebuju i pár hodin denně obětovat i něčemu jinému než dětem.

JuliePraha — 31. 1. 2014 8:41

Karol - tak my se prihlasim "do tve" MS a protekcne nas tam protlacis :]

Jarka — 31. 1. 2014 9:05

No, Kájo, plán máš hezký. Jsem zvědavá na výsledek. :D

elisabeti — 1. 2. 2014 23:37

No, ona to jistota nebude ani tak, protože "zaměstnání rodinného příslušníka v ZŠ nebo MŠ" slibuje jenom 2 body. :/