křepelka — 18. 8. 2013 19:55

Prosím o Váš názor. Jsem v 36.týdnu těhotenství. Před třemi týdny mi dělali krevní rozbor a tento čtvrtek mi doktor řekl, že mám hodně málo hemoglobinu (97mmol/l). Dostala jsem železo - maltofer, který užívám 2xdenně. Naposledy jsem měla krevní rozbor v březnu, tj.ve 3.měsíci těhu a to jsem měla hemoglobin 120mmol/l (to mi Dr.řekl ať jím červené maso, sušené ovoce a tak), od té doby mi krev nebrali. Ptala jsem se lékaře jestli ten nedostatek hemoglobinu nemá nějaký vliv na vývoj miminka (mozek) a řekl mi, že miminko si dle potřeby bralo ode mě. Jenže já nevím jak dlouho mám tu nízkou hladinu a zda si mělo vůbec co brát:-)). Je pravda, že screeningy, UZ dopadly dobře, mimčo je aktivní, problémy nejsou, jen jsem asi tak měsíc dost unavená a slabá. Přesto mám o prcka strach. Měly jste v těhu taky tento problém? Děkuji a přeji hezký večer.

Judyna — 19. 8. 2013 18:55

Neboj, mimčo si vezme, co potřebuje, i když ty sama toho máš málo, jen toho budeš mít ještě míň.....Já měla tento problém před těhotenstvím - lékařsky potvrzený - hodně málo červených krvinek a hemoglobin zhruba tak jak Ty. Během těhotenství se mi to upravilo - jelikož jsem neměla menzes a to moje silné krvácení. Takže začátek těhotenství jsem prožila ještě s nízkým počtem červ. krvinek a hem, přeto se mi narodil kluk jak buk. Nijak se to na něm neprojevilo - už je mu 24 let a má VŚ.
Spíš se snaž být v klidu, dělej si radost, hodně spi, ale nezapomínej ani na pohyb na čerstvém vzduchu. Ten je u chudokrevných prý zvlášt důležitý - bez ohledu na těhotenství.
Přeji šikovné a zdravé miminko.

křepelka — 19. 8. 2013 19:24

Děkuji za povzbuzení. Mě hlavně vystrašilo jak mi lékař řekl, že by to na něj mělo vliv kdyby ty hodnoty byly celé těhu, ,ale já nevím jak jsem to od toho března měla, jestli jako teď. Snažím se na to nemyslet a být vpohodě. Díky!!!

Judyna — 19. 8. 2013 20:24

Fakt se neboj. Moje maminka je chudokrevná celý život - jí bohužel ani to železo nepomáhalo - a já i brácha jsem (relativně) normální. Akorát jsme měli oba pod 3 kg. Ale zase - mamka je drobná. Já jsem vyrostla skoro do 170 cm, brácha do 190. Můj syn měl skoro 4 kg a teď má 187cm.
Jez pestrou stravu, nestresuj se, choď ven a zhluboka dýchej.
Únava na konci těh. je úplně normální.

mikuelini — 19. 8. 2013 20:31

Tento Problem mam cely zivot a taky v tehotenstvi.Nedostatek zeleza spojeny s nedostatkem kys.listove .Nezbyva nic jineho nez to doplnovat a pozor na kavu ,mleko,cokoladu a cerny caj.To jsou zakonni zlodejicci zeleza

Natálie — 21. 8. 2013 12:31

Taky jsem měla málo a mimi bylo v pohodě :-)

Natálie — 21. 8. 2013 12:33

mikuelini napsal(a):

Tento Problem mam cely zivot a taky v tehotenstvi.Nedostatek zeleza spojeny s nedostatkem kys.listove .Nezbyva nic jineho nez to doplnovat a pozor na kavu ,mleko,cokoladu a cerny caj.To jsou zakonni zlodejicci zeleza

Odkud to víte?