Dita.L — 27. 7. 2013 10:35

ahoj mamminky, potrebuju s necim poradit; Krystof se stale taha za pindika. Stal se z toho docela neprijemny zlozvyk. Ma na nem ruku vecne, casto i ruce obe nebo si klidne strci ruku do kratasu treba ve fronte v obchode :co:
Nevim kde to videl, tatinek to nedela...... Ted to od nej pomalu odkoukava spontane Aja a casto se taha za spulku taky. Vim ze jsou deti bezprostredni a bez predsudku ale prece jenom mi to dost vadi. Rada bych, aby pochopili, ze se to na verejnosti nedela a nevim jak na to. Nenadavam jim, jen jsem zatim v cekarne u doktora zkusila rict "... podivej, holcicky na tebe vsechny koukaji" v domeni, ze se bude stydet pokracovat, ale jemu to bylo uplne jedno.
Jak nejlepe odnaucit?

agewa — 27. 7. 2013 16:50

a zjistila jsi, jestli nema treba nejaky zanet ?
jinak on netusi, ze na verejnosti "se to nedela". musis mu to rict zcela jasne a na rovinu. Veta....podivej, holcicky na tebe vsechny koukaji".....mu nic nerekne.

Dita.L — 27. 7. 2013 22:09

Zánět nevím, to mě nenapadlo. Jaké můžou být příznaky?

Tulipánka — 28. 7. 2013 9:06

Dito,
Davídek to dělá už asi rok, možná víc. Když leží u nás v posteli a dívá se na film, tak si ho drží třeba hodinu a má ho ve vztyčené poloze. Také mi to vadí. Vysvětlila jsem mu, že před lidmi se to nedělá a je pravda, že před lidmi to nedělá, ale nám doma, když jen leží, téměř pořád. Na 99% to žádný zánět není. Věta o studu je přesně to, co není dobrým řešením. Akorát v něm vzbudíš pocit viny.

Kasiopea — 28. 7. 2013 10:17

Dito: mám 2 synovce (větší) a oba si na toho pindíka víceméně sahají (tak jako upravujou) - ségra jim to říká pořád - před lidmi se to nedělá - nicméně není to nijak dramatické (bylo to horší, když byli menší) - takže si myslím ,že z toho tak nějak "vyrostou" - stejně tak i Kryštof - pouze je mu třeba neustále opakovat, že se to před lidmi a mimo domov nedělá

Dita.L — 28. 7. 2013 11:08

Dekuju za rady. To opravdu nechci, vzbudit pocit viny nebo vyvolat v něm dojem že pindik je atomová bomba.

U nás doma byla mluva o těle q sexu přísné tabu nebo "špína" a je fakt že není lehké s se s tím vyrovnat v dospělosti, tak proto jsem u dětí opatrná

Lusinka — 30. 7. 2013 0:39

Ditu, naše malá si tam taky poslední dobou šahá, myslím, že to k tomu věku patří, taky se bojím abych v ní nevzbudila pocit viny, stručně říkám, že tohle si má nechat v soukromí, ne na veřejnosti.

matně si vzpomínám na přednášky z vývojové psychologie, kolem 4let tahle fáze prostě přichází, tak sem vlastně ráda, že se dcera vyvíjí správně :)

ale doma jsme to měli stejné, takže taky občas tápu

kostka — 30. 7. 2013 12:04

Taky to teď řešíme, syn má 3 roky a 3 měsíce a poslední dva tři měsíce si sahá fakt intenzívně. Snažím se pořád vysvětlovat, že jen doma, ne na veřejnosti, ale moc velký úspěch to nemá :dumbom:. Trochu se bojím školky, kam půjde od září, aby se mu osttní děti nesmály.