křepelka — 26. 5. 2013 12:07

Ahojky, jsem v šestém měsíci těhotenství. Když jsem byla asi ve 12 tt. začala jsem mít pálení, vodnatý výtok a lékařka mi předepsala Jenamazol mast na mazání genitálu, měla jsem užívat týden. Po třech dnech obrovská úleva. Zbytek mastičky jsem si uložila. Před dvěma dny opět pociťuji slaboulinké pálení a takový vodnatý, nezapáchající výtok (ale to mám skoro pořád). Napadlo mě, že bych si zkusila třeba tři dny opět mazat ten Jenamazol, který mi pomohl, ale nevím jestli nevadí, že už je ,,načatý", nikde jsem se nedočetla, zda se může nebo nemůže mast užívat, pokud už jednou byla používána.
Taky nevím zda je takový pocitový diskomfort (kdy žena něco na zevním genitálu pociťuje, ale není to silné pálení či svědění) a slabý výtok v těhu normální, třeba vlivem hormonů.
Poradíte mi prosím?

algebrana — 26. 5. 2013 12:59

křepelka napsal(a):

Ahojky, jsem v šestém měsíci těhotenství. Když jsem byla asi ve 12 tt. začala jsem mít pálení, vodnatý výtok a lékařka mi předepsala Jenamazol mast na mazání genitálu, měla jsem užívat týden. Po třech dnech obrovská úleva. Zbytek mastičky jsem si uložila. Před dvěma dny opět pociťuji slaboulinké pálení a takový vodnatý, nezapáchající výtok (ale to mám skoro pořád). Napadlo mě, že bych si zkusila třeba tři dny opět mazat ten Jenamazol, který mi pomohl, ale nevím jestli nevadí, že už je ,,načatý", nikde jsem se nedočetla, zda se může nebo nemůže mast užívat, pokud už jednou byla používána.
Taky nevím zda je takový pocitový diskomfort (kdy žena něco na zevním genitálu pociťuje, ale není to silné pálení či svědění) a slabý výtok v těhu normální, třeba vlivem hormonů.
Poradíte mi prosím?

Já jsem teda měla mykozu celé těhotenství , pokaždé a doktorka mi říkala, že to je normálka, že do porodu se toho nezbavím.

Petra D — 25. 6. 2013 18:37

Ahoj křepelko,
zkus změnit jídelníček. Kvasinky potřebují k přežití kyselé prostředí a živí se cukry a škroby. Proto jez hodně zeleniny, omez pšeničné výrobky a cukry jen složité - sacharidy - rozumně :) Kvasinky v zásaditém nepřežijí. A budeš mít po problému. A zelenina hodně zeleného - saláty atd.
Plodová voda je také zásaditá. A tímto ti tvé dělo dává najevo, že je potřeba pomalu odkyselit.;)

světýlko — 26. 10. 2013 0:20

Osvědčené babské rady (jakkoliv vypadají šíleně :)  ale fakt na mykózu fungují:

jakýkoliv živý čistě bílý jogurt promíchaný s pár kapkami citrónu nabrat na dva prsty a vsunout dovnitř a jemně do okolí, kolikrát denně chcete (3krát by mělo stačit)  - kyselina mléčná tvoří správné PH a citrón působí protizánětlivě a dodává C vitamin. Navíc chlad jogurtu z lednice je příjemný a zimu kvasinky nesnáší, takže i teplota tu uzdravuje.
Je možné, že se zpočátku zmírní svědění, ale pálení bude horší - ale jen chvilku po aplikaci a každý den se bude zmenšovat, třetí den už budete skoro v pohodě. Navíc jste neutratily žádné stovky v lékárně a tělu jste nedaly nic chemického.

Nejíst sladké, živí kvasinky, ale pít kefír a vodu s citrónem (odkyseluje organismus)
Jíst bílkoviny, zeleninu a hlavně každý den něco s česnekem (pizza,špagety, topinky, tvarohová pomazánka - cokoliv, alespoň večer), česnek působí silně antimykoticky, dejte si !
Zkuste si zpříjemnit den, stres léčení komplikuje, pohoda usnadňuje.  :)

Kamilkaka — 16. 5. 2014 20:41

Mně se mykóza objevovala i před těhotenstvím, ale fakt je ten, že v těhotenství jsem musela samozřejmě daleko více řešit, čím budu mykózu léčit, každopádně se mi osvědčily výborně probiotika ve formě kapslí (například biopron premium), protože jsou v těhotenství naprosto neškodná, naopak je lékaři často i doporučují, protože základ pak mají i ty děti, a když jsem to měla hodně rozjeté, tak jsem to léčila vaginálními kapslemi maldion, který jsou zase na bázi probiotik, takže v těhotenství vhodné, ale přeci jen léčí problém přímo u „zdroje“.

modrovous — 16. 5. 2014 21:16

Kakámilko, víš, kam si ty svoje vaginální kapsle můžeš vetknout, viď? :fuck: :rodna: