» Diskuse - Babinet.cz https://fora.babinet.cz/index.php » Technika v kuchyni https://fora.babinet.cz/viewforum.php?id=229 » Keramická pánev https://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=49197 |
Dataline — 6. 2. 2013 14:01 |
Moje tchyně si hodně libuje v nejrůznějších předváděčkách, ať už na nádobí, deky, atp. Takže každé Vánoce dostaneme nějaké nádobí. Na ty poslední to byly dvě keramické pánve, snažím se je používat, ale zatím jsem nenašla žádnou výhodu, snad jen to, že mají pokličky :dumbom: |
aminel — 6. 2. 2013 14:44 |
Mám je také, ale ne z předváděčky, koupila jsem si hodně kvalitní,značkové. Používám je jako běžné pánve, na všechno, co se na pánvi může udělat. Jsem s nimi spokojená. Většinou je místo mytí stačí vytřít papírovým ubrouskem. Když je hodně zapráskaná, tak ještě na rozpálenou natočím studenou vodu a napáleniny z ní přímo odskočí, nemusí se drhnout, jen lehce otřít. Nevím, od jakého výrobce je máš ty. Na nádobí, co mám já, výrobce přímo tepelný šok při údržbě doporučuje. Nejsem si jistá, jestli je to vhodné i u pánví od jiného výrobce, aby je tepelný šok nepoškodil. Nic se na nich nepřipaluje, mám z nich pěknou křupavou kůrčičku, nevyžadují speciální náčiní a jsou jako nové, i když je mám přes dva roky a používám skoro denně. |
Dataline — 6. 2. 2013 15:02 |
Mám taky značkové, nevím, kdybych uvedla značku, jestli to není reklama, ale je to známá značka, myslím, že francouzská. |
lepista — 6. 2. 2013 16:27 |
Vždy se mi na ni něco připeče. Když smažím něco na teflonu, tak maso vyjmu z pánve a je v ní jen čistý olej, na keramické se udělají nahnědlé příškvarky. Dobře se ale myje. |
aminel — 6. 2. 2013 16:38 |
Dataline, |
Dataline — 17. 2. 2013 13:57 |
Tak zase ta pánev. |