Awnicka — 11. 11. 2012 12:36

Ahoj holky,
jsem na začátku těhotenství- ani nevím jaký týden. Testovala jsem předevčírem. A včera jsem celý den byla hrozně slabá a večer jsem zjistila že mám 37,8 teplotu. Vzala jsem si paralen. Teď ráno jsem měla 37,7 , po paralenu mám jen 37. Může mít ta teplota spojitost s těhotenstvím? A nemůže teplota miminku ublížit? Mám hrozný strach.  Děkuji.

BeataHenrietta — 11. 11. 2012 12:58

Ja som mala na začiatku tehotenstva angínu a dokoncasom brala aj nejaké penicilínové ATB. Dcérka sa narodila zdravá, teraz má 13 rokov.
Zájdite za lekárom a upozornite ho, že ste tehotná. Ja som to vtedy ešte nevedela, test mi to ukázal až keď som dobrala ATB.

eligar — 11. 11. 2012 13:42

Taky jsem mela teplotu. Je potreba srazet teplotu paralenem .. nesmi vylezt nad 38 a hodne pij caj, citron, med ... a kdyz to neprejde asi k Mudr. Neboj se ! Bude to OK.

Mad Silence — 11. 11. 2012 16:37

Ja zas mela cele tehotenstvi teplotu nad kolem 37,5 ani by me nenapadlo takovoudle zvysenou srazet paralenem. Ten se sice v tehotenstvi muze ale pokad se tim bude cpat kvuli kazdemu prdu tak tim akorat miminku ublizis. Pokad by teplota vylezla na 38 tak bych srazela. V zacatku je horecka blba ale zvysenou? Zalez do pelechu, dej si caj a klidovej rezim. Pokud se ti to nezda, zkus co rekne obvodak ale cim vic budes v klidu, tim vic bude v klidu miminko. :pussa:

Isabel — 12. 11. 2012 10:00

Ahoj Awnicko, niceho se neboj, Paralen se muze po celou dobu tehotenstvi, sama jsem trpela v tehotenstvi se zanety v zubech a Paralen mi byl jako jediny doporucen. To, ze poskodis Paralenem miminko jsou dost silny slova :dumbom::/ Verim, ze Paralen neberes kvuli kazdemu prdu. Kazdy snasime teploty, at uz zvyseny jinak a ja protoze mam doma rocni holcicku a bylo by mi hodne zle, tak bych si ho taky vzala abych mohla fungovat.
Takze se niceho neboj, urcite se miminku nic nestane, pij hodne caj, dobry na nachlazeni je si pripravit do sklenicky zazvor s citronem a zalit to medem a dat do lednicky a delej si z toho caj. (Staci dat do hrnicku dve cajovy lzicky a zalit varici vodou).
Preji Ti brzke uzdraveni :par:

Mad Silence — 13. 11. 2012 13:39

Je to chemie a at si rika kdo chce co chce. Pokud se budes cpat i paralenem, tak to dle meho proste uskodit muze (a nemusi) :rolleyes:
Tvuj prispevek proste vyznel tak, ze se teplot bojis a proto hned resisi praskem coz by proste nemusel byt uplne vhodne. Doufam, ze uz je ti lip.

ledovecek — 13. 11. 2012 13:59

Isabel,  užívání zázvoru proti zvracení a nevolnosti během těhotenství bezpečné, ale musíte samozřejmě dodržovat doporučené dávky a používat zázvor v kratších časových obdobích. Větší dávky (více jak 1 gram denně sušeného zázvoru nebo 4 gramy čerstvého zázvoru, který by měl být rozdělen do několika dávek během dne) mohou způsobit mutaci plodu nebo dokonce i potrat (v nejhorších případech).

Paralen od teploty 38st,ktera je nebezpecna pro dite a ohledne leku,ja mela v tehu takove komplikace, ze mi davali leky proti bolesti toho nejtrvdsiho kalibrum,jinak bych asi zesilela a doktori vedeli co delaji.Takze paralenu se nebojte,na nachlazeni je proste nejlepsi, med, citron, teply caj a lehnout,nic vic nic min, na rymu pinosol, vincentku, nebo morskou vodu a vydrzet.
No a musim uznat, ze v minulem tehu nakonci si mimi v brichu uzilo hodinove krece a teplotu 39 a narodil se zivy a zdravy, jen to porod urychlilo,tim nerikam, ze je to ok,ale pokud se mimi ma narodit,tak se narodi.Zadne strachy.

Isabel — 13. 11. 2012 14:04

Ledovecku, to jsem nevedela s tim zazvorem :co:, dekuji za info ;)