Holčička — 31. 10. 2012 17:47

Ahoj kolegyně :D

Zajímalo by mě, jak pečujete o hračky.  Teda momentálně konkrétně hledám způsob jak dobře, kvalitně a přesto jednoduše umýt/vyčistit pěnové puzzle. Vždycky jsem ho brala vodou se Savem. Čtvereček po čtverečku, pečlivě, z obou stran, pěkně každý záhyb a pak pod sprchou opláchnout. :fuck: :fuck:
Co když to dám do pračky? Nezničím to? A když to dám prát se Savem? Nebo práškem???

Skoro si připadám jak chlapi, co půl dne vymýšlí jak si o deset minut zkrátit práci :dumbom: Když ale - je to takovej vopruz :rolleyes: :dumbom:

No a při té příležitosti mne zajímá - perete plyšáky (jako já jednou ročně)? A co plastové hračky (já Savo a pak sprcha cca 1x za půl roku)? A dřevěné (s těmi nevím co - jen otírám vlhkým hadrem, což mi přijde celkem na prd)?
:kapitulation:

Dík
:storstark:

janinka_v — 31. 10. 2012 18:02

Holci, zkusila bych hodit jeden kousek puzzle do pracky treba s rucnikem a uvidis, at kdyztak neznicis vsechny. Savo bych do pracky nedavala, bala bych se, ze tam neco zustane a obarvi obleceni.

Plysaky peru tak jednou za 2 mesice a plastovy hracky omyvam ve vode tak jednou za mesic, mesic a pul a nebavi me to. Dreveny otiram hadrikem namocenym v jarove vode.

Holčička — 31. 10. 2012 19:30

Janinko, díky za tip.
Koukám, že jsem oproti Tobě břídil, když hračky peru jednou za rok :lol:

mala.popelka — 31. 10. 2012 19:56

Já plyšové hračky peru jednou, max. dvakrát ročně, omyvatelné hodím do lavoru s prostředkem na mytí lahviček a saviček a pak opláchnu horkou vodou. Savo bych na hračky asi nedávala...

stvorlistok — 31. 10. 2012 20:33

taky som drhla puzzle rucne pekne vo vani s handrickou a nejakym tym savom pripadne jarou, napadlo ma to dat aj do pracky ale nasa podla mna standardna velkost to moc nepobrala, som tam strcila par kuskov a prislo mi to plne a ked ich bolo viac pride mi ze sa tam moc nepohybovali..ale neznicili sa...mame dve alebo tri sady a bolo by to niekolko prani.

drevene hracky obcas som oplachla pod tekucou vodou chvilku nic sa im nestalo..

a jedneho dna som bola strasne leniva a skusila som dat par umelych hraciek normalne na 40tku medzi pradlo zrovna prane tricka aby to nehrkalo a krasne sa umyli, jasne nie hrajuce hracky :)

a ked boli uplne mimca tak som v octovej vode oplachovala, ocot je dezinfekcny a za chvilu vypachne.

gall — 31. 10. 2012 20:49

Já pěnové puzzle prala jedině v pračce. Mám na ní program na 30 stupňů asi 30 minut a v pohodě. Prala jsem s práškem, Savo bych asi nedávala, nevím. Prala jsem ho několikrát a vydrželo v pohodě, je to i rychle suché, v podstatě hned. Mě pak ale štvalo jak tím všechno propadává, tak jsme šli pak do koberce. Dětského z ikei a ten se mi taky vejde do pračky :)
plyšáky neperu často, spíš míň než často :rolleyes: a jinak plastové otírám vodou s pár kapkama citronového éterického oleje, má desinfekční účinek. Ale to dělám taky málokdy :gloria: