dadaji — 29. 10. 2012 21:28

Hermelín se používá nejčastějí ke smažení, máte někdo nápad, co dalšího se dá udělat z hermelínu za dobrotu? Byla bych věčná za každý originální receptík. Děkuji

AndreaP. — 29. 10. 2012 21:46

Tak asi ne zrovna originální, ale mezi další známé, co si vzpomínám, patří nakládaný hermelín, hermelín v bramborákovém těstě, hermelínová pomazánka, plněný hermelín (studená chuťovka).

dadaji — 30. 10. 2012 8:45

Andreo, děkuji :), a grilovat nebo zapékat jsi nezkoušela? Na webu je hodně receptů, ale nevím, zda fungují v praxi. Spíše hledám opravdovou chuťovku, co je již odzkoušená. Ne všechny druhy heremlínu se na pokrmy hodí, čert, aby se v nich vyznal.....

Daniela1 — 30. 10. 2012 8:55

Ahoj, druhy hermelínu nemá smysl řešit. Na zapékání a grilování si kup normálně nějakého Pepu na gril a na ostatní použij obyčejného Sedlčana, uvidíš, že Ti budou chutnat a jen se po nich u vás zapráší :D....k tomu pivečko a večeře je "raz dva"

AndreaP. — 30. 10. 2012 13:41

Přesně tak, Danielo.
Dadaji, grilovat i zapékat jsem zkoušela, já hermelín miluju, a právě jsem taky vždy použila řadu "Pepa" :D a fakt luxusní. Jinak si ale rovněž myslím, že to jde z každého hermelínu.

Daniela1 — 11. 11. 2012 22:16

Dadaji, vyzkoušej tento recept. Mám ho z Internetu, z prima-receptář, ale moje mamka ho dělá už dlouho, fakt je neobvkyklý a neobvykle chutná dobře :D

Na hrubo nastrouhané 4 velké syrové brambory smícháme s na kostky nakrájenými, v mléce namočenými houskami (stačí 2 housky nebo rohlíky). Přidáme 2 vejce, 3 sroužky česneku (prolisujeme), 10 dkg anglické slaniny (na menší kostičky).

Směs dochutíme:

½ lžičky majoránky
lžička soli
špetka pepře
Směs vložíme na vymazaný a vysypaný plech. Zde nám utvoří asi 3 cm vysokou deku a dáme zakryté dáme zapét cca 30 min (stačí zakrýt alobalem nebo druhým plechem). Na ještě horkou deku vložíme rozkrojený hermelín a necháme v troubě 5-10 min rozpustit.
Uvidíš, že si pochutnáš ;)

ElizabethZlo — 3. 12. 2012 20:56

Zdravím,
my si doma rádi děláme hermelín v troubě. Na alobal dám celý hermelín, posypu oblíbeným kořením, pokapu trochu olejem a kolem hermelína dám na plátky česnek a cibulku. Zabalím alobal a položím na pekáč a dám do trouby na 15 - 20 minut. Nejlépe s čerstvým pečivem.

TerkaP — 16. 12. 2012 22:12

Já jsem se zatím nechala inspirovat na recepty s hermelínem zde:  http://www.sedlcansky.cz/varime-s-pepou/grilovani/, mám jistotu, že to museli vyzkoušet než to publikovali.  Už jsem nějaké vyzkoušela a jsou moc chutné.

Lucka_M — 28. 3. 2013 14:06

Hezký den. Pokud chcete opravdovou pochoutku, kupte si místo hermelínu camembert a láhev dobrého vína ;-)