markéta — 13. 8. 2012 12:33

Ahoj holky, náš Máťa má jít ve středu na vyndání mandle a já jsem dost na vážkách, jestli jít nebo ne. Všude čtu jaké mívají děti příznaky a náš kluk nemá skoro nic, kromě dvakrát delší léčby rýmy. Zkrátka, kdyby jsme nešli vylučovací metodou na ORL a tam to nezjistili, tak bych ani neřekla, že jí má. Máte s tím zkušenosti? Jsem fakt nejistá, jestli mu spíš neublížím...

Taky mě zajímá, jak to celé probíhá a jak to vaše dítě snášelo... Díky moc.

Tutule — 13. 8. 2012 13:53

Ahoj Marky a proč tedy na to odstranění má jít? Proč jste šli na ORL?
Kristinka na tom byla před 14ti dny, ale neslyšela (jen trochu), uši jí bolely (měla v nich tekutinu), kdykoliv smrkala nebo kýchla, v uchu jí píchlo a zabolelo, v noci chrápala, polykala těžce jakoby přes překážku, kašlala, kdykoliv si lehla nebo i usnula v autě. Prostě problémů dost.
Na Orl nejprve dostala sirup aerius a sprej do nosu na měsíc, v jednu chvíli se mi zdálo, že se lepší, ale pak se to naopak začlo zhoršovat, hlavně ten sluch, bylo to šílené! Na kontrole po měsíci se to potvrdilo.

No jinak probíhá to tak - na Mělníku: ráno na 7h nástup, děti předvyšetří, zváží, změří, pak jsou odeslány na pokoj, převlíknou se do pyžam, dostanou postel, rodiče - doprovod židli, asi za hodinu dostanou oblbováky - tabletku a zapít čajem, od rána nic jíst a pít. Děti jsou na postelích, po oblbováku nesmějí nikam chodit, aby s sebou nešvihly, takže si v klidu hrají, povídají, kreslí atd, nás tam bylo 5 dětí a každý doprovod, jeden kluk měl oba rodiče.
Postupně si chodila sálová sestra pro děti, Kristinka byla třetí na řadě. Dítě odvedou, za 20-30 minut ho přinesou zpět, napůl probuzené, některé dospí, některé se mátožně probírají. Když je pak vše ok, cca po 2h se můžou děti napít čaje a pak dostanou polívku, potom si můžou dát zmrzlinu a za další 2h jogurt, asi hodinu na to můžou jít domů.

Kika měla problém, tekla jí z nosu krev, musela teda na revizi, tam jí to zastavili, pak už byla ok, ale radši si nás tam nechali přes noc, hned po odstranění mandle se sluch zázračně spravil, je to úplně něco jiného než dřív, za každým slovem Co??? Hrůza a děs.
Kdybys ještě něco potřebovala vědět, tak napiš.

markéta — 14. 8. 2012 9:45

Ahojky, nás tam poslala dětská, protože měl Mates měsíc rýmu s kašlem (zadní), takže jsme měli jít nejprve tam a když by byla mandle v normě, tak pak na alergo. Ale jiné projevy nemá. Možná je to i tím,že nechodí do školky, takže není tolik nemocný. Ale je fakt, že s tím CO?? máme taky potíže, ale to jsem přikládala k věku...  Tutul díky moc za tak zevrubné informace. A ješte mi prosím řekni, za jak dlouho se pak má jít na nějakou kontrolu na běžné ORL nebo k dětské?

medulka — 14. 8. 2012 9:51

Ahoj Markét,
my byli na kontrole týden po výkonu přímo v nemocnici.
A Kryšpí mluvil "nosově", chrápal a funěl, jako by měl plný nos. Když se smrkalo, nikdy se nic nevysmrklo. Taky jsem se děsně bála, aby to nebylo zbytečné, ale mandle byla velká a já jsem zpětně strašně ráda, že je pryč :supr:!

Tutule — 15. 8. 2012 22:23

Jako u Medul, za týden od odstranění v nemocnici a teď se máme objednat zhruba za měsíc na kontrolu u dr z ORL. Kiku chtěl vidět i její pediatr, po té revizi, ale když je vše ok, tak stačí příležitostně. Na orl chtějí hlídat ty uši, aby se tam zase netvořila ta takutina.

markéta — 16. 8. 2012 8:53

Hm, tak nás pozvali až za tři týdny... buď do nemocnice nebo k našemu orl. Holky díky za info. Ale jakto, že jste mě nevarovali před tím probíráním z narkózy?? To byl docela šok...Nevím jestli na Kladně dostávají nějakou silnější narkózu, ale byl to mazec. Navíc nesmel nic vypít až do půl 3 a na zákrok jsme šli v půl 9 :rolleyes: