Juraj — 23. 3. 2012 16:01

My v Praze, my se máme... Vše možné zde - i to nemožné - je možné... Magistrát nám říděj podnikatelé, a ti to sakra dobře umí... Do své kapsy alespoň... A přijde se na to až po pěti letech, resp. se to "náhodou" někomu hodilo, tak to konečně zveřejnil... "Mazánek" Janoušek řídí "Kolibříka" Béma... Jo jo, všichni vrabci a jiní ptáci si už o tom léta šeptají... Teď to víme všichni i lidé, voliči, co i Béma volili... Kolibřík byl však jen loutka...

Milej Mazánek to však teď asi psychicky nevydržel, narval do sebe 2,2 promile alkohou a srazil řidičku, je ve vážném stavu... Veřejná záležitost, viz video v odkazu...

Lobbista Janoušek boural opilý. Když chtěl ujet, srazil řidičku

http://video.idnes.cz/webtv.aspx?c=A120 … p;strana=1

Kruci, myslíte si, jako já, že to opět Mazánkovi milému Janouškovi našemu, nějaký soudce po skončení vyšetřování odpustí? Jako že nikdo nic neviděl, neslyšel a nenadejchal 2,2 promile, resp. to bylo v zájmu státu a pod, plnil speciální úkol například, pod patronací OSN, UNICEF - nebo alespoŇ BIS?

A pomůže Kolibřík konečně odtajněnými odposlechy zlikvidovat "špatnou" část ODS? Bude se k ní vůbec někdo hlásit ode dneška? Asi ne, že... Všichni jsou jen v té dobré a správné části ODS, která nám opět se bude snažit vládnout - jako do teď, v naší milé matičce, stověžaté... Kdo bude novej Boss? Je jich tady dost, možná si mnou ruce, alepsoň na chvíli mají o Janouškovu konkurenci míň, pokoj, takže další projekty, pozemky a podobně můžou padnout do klína jim...

AŤ žije demokracie, hlavně ta naše, bezbřehá, bezejmenná, úžasná, nečekaná, (věčně) překvapující, jak je nedostižná, nepřekonatelná... Teoretikové demokracie musejí doplnit do svých prací o demokracii další nečekané zákutí, co vše umí, co vše se pod jejím pláštíkem dá vykonat...

mia — 23. 3. 2012 16:18

Ale tohle přece, Juraji, nemá s demokracií nic společného, tohle je zneužívání moci, korupce, rozkrádání, panská zvůle a nabubřelost .......nepleť si pojmy s dojmy a nazývej věci pravým jménem ;)

Juraj — 23. 3. 2012 16:28

Ale zijeme prece v demokraticke spolecnosti, mia, tak se to nase deti uci ve skolach, ne? Proc se pak neuci pravdu? Ze je vse jinak? Nebo alepson se nevyklada prazska "demokracie" jako nejaka vyjimka, nebo jen anomalie, potvrzujici pravidlo a pod.? Vzdyt se tady taky voli, pravidelne dokonce, podle zakona demokratickeho statu atd atd...

Juraj — 23. 3. 2012 16:34

A uz to zacina... Protekce - nebo jinak, "Vsichni jsme si rovni, ale nekteri jsou rovnejsi"...

Pise iHned.cz:

Janouška, který v opilosti srazil ženu Porschem, pustili policisté zadním vchodem
Vlivný podnikatel a kmotr pražské ODS Roman Janoušek, který v pátek dopoledne srazil autem v Michli ženu a z místa nehody ujel, mohl z policejní služebny odejít zadním vchodem. Vyhnul se tak novinářům, kteří na něj před služebnou čekali.

mia — 23. 3. 2012 17:00

My se té demokracii musíme teprv naučit.....oni někteří ti dnešní mocipáni mají jaksi pořád ještě odkoukáno od socialistických papalášů, jak se zdá, protože jedou v docela podobných kolejích......ve vyspělé demokracii by nikomu z nich tohle neprošlo, třeba v tom často tady zmiňovaném Švýcarsku, nebo v Německu - viz odstoupení prazidenta....

Tohle, co tady popisuješ, nejsou průvodní jevy demokracie, to je morální rozklad společnosti, kriminalita atd.....

Míša Kulička — 23. 3. 2012 17:52

Tak nějak to přesně odpovídá zajímavému článku pana profesora Šestáka ... tedy nevím, do jaké míry si svého argentinského souputníka vycucal z prstu a do jaké míry se jedná o jeho vlastní názory, to nechám na čtenáři, ale jsou tam věci, ve kterých má jednoznačně pravdu a jsou tam vize, ve kterých se, doufám, mýlí:

"Někdy před dvaceti lety jsem v Andách na pomezí Chile a Argentiny navštívil hrob svého horolezeckého druha, který tam tragicky zahynul. Na tisícikilometrovou cestu zpátky do argentinského vnitrozemí jsem chytil celodenní autostop s jihoamerickým řidičem - novinářem, který měl dokonce zkušenosti z nedávného pobytu v Československu. Události roku 1989 ho zaujaly tak dalece, že si prostudoval vývoj Československa včetně souvislostí s děním v Evropě od počátku 20. století. Otevřel jsem mu tehdy své srdce a vyříkal své naděje na rychlý nástup demokracie, které on tlumil na základě svých znalostí z vývoje států Jižní Ameriky, které nazval "banánové republiky". Nedávno, s dvacetiletým časovým odstupem, jsem objevil svoje zápisky z této cesty. Mnohé z rozhovoru s novinářem jsem si vybavil a zrekapituloval a jeho myšlenky pokládám za tak zajímavé, že jsem z nich stvořil fejeton, který vám nabízím k přečtení a snad i zamyšlení...."

Dále viz:
Zůstali jsme banánovou republikou? I.
Zůstali jsme banánovou republikou? II.

Pandorraa — 23. 3. 2012 19:08

Velmi trefný rozbor, obvzláště ono přirovnání k pobělohorské době :jojo:
Je to přesně tak.
A rudé legitimace nehrajou vůbec žádnou roli ve srovnání s charakterý lidi, kteří se v době minulé i současné derou k veslu.

Míša Kulička — 23. 3. 2012 21:42

Nevím, jestli jsi četla ty komentáře pod oběma články (na NP je zatím úroveň komentů na trochu vyšším levelu, než u jiných deníků, tedy pokud víš, koho vynechat, dají se číst a mnohdy jsou tam velmi zajímavé názory, které by možná zasloužily i vlastní článek), ale pod tím druhým připomněla paní Kanioková občanskou zodpovědnost nás všech za tuto situaci a v podstatě má pravdu - přenechali jsme vládu nad našimi životy velmi úzkému okruhu lidí, jsme pohodlní na to, abychom se zapojili ... ale také silně alibističtí ... no já to raději ocituju:

"Se spoustou argumentů se dá souhlasit, stihli jsme těch chyb jak máku. Už vidím ta naježená slova, že to my ne, to ONI, POLITICI. No, je to tak, jenže demokracie není selanka, že jednou za 4 roky někam vyrazíme, vhodíme lístek do urny, a pak zas už celé 4 roky jen brbláme. Alibismus je hrozně pohodlný, proto mi vadí věčné nadávání, kritizování.

Demokracie je nikdy nekončící proces výchovy demokratů, a byl, je a bude s ním potíž vždycky. Pomíjím účelovou zlodějinu, ale většina problémů vzniká z chyb, ze špatných odhadů, z podcenění důsledků. Demokracie je soutěží polit. stran, jenže ta soutěž by měla neustále probíhat i v nich, aby i tam byla možná obměna. Ale kolik mají u nás strany skutečných členů? Kolik je aktivních lidí, aby byla možná obměna za lepší, chytřejší, neopotřebovanější? Většinou umíme jen fandit, ale jen tak z povzdálí, aby pak mnozí mohli říkat, že to ONI něco mrví. Masaryk měl pravdu, když říkal, že potřebujeme alespoň dvě generace, aby bylo líp.. Když je těch aktivních ve skupině jen mizivé procento, těžko se vyvarovat opakování či násobení chyb, o to je náprava těžší, náročnější, dlouhodobější. Máme obrovskou smůlu, že se nám do naší nové éry po totáči připlantala do cesty EU se všemi jejími problémy. Západním zemím se to stalo po dlouhých časech poměrné ekonomické a politické stability i demokracie, přesto mají i ony velmi vážné problémy. Takže není divu, že se naše vlastní chyby z přerodu z totality při srážce s chybami EU znásobily.

K tomu i problémy se surovinami, s demografickou nevyvážeností a tudíž se sociálními aspekty, s politickou korektností a ústupem od zdravého rozumu, s debilním trendem ve vzdělávání... a... prostě doba je stále složitější a potřebuje aktivní lidi. Ne teoretiky..

Docela dobrý článek -  http://jdem.cz/t88x7"

Pandorraa — 23. 3. 2012 22:02

Míša Kulička napsal(a):

.....připomněla paní Kanioková občanskou zodpovědnost nás všech za tuto situaci a v podstatě má pravdu - přenechali jsme vládu nad našimi životy velmi úzkému okruhu lidí, jsme pohodlní na to, abychom se zapojili ... ale také silně alibističtí ... no já to raději ocituju:

Je dost zbytečné ohánět se občanskou zodpovědností, když tady od roku 38 žádná občanská společnost, která by ji byla schopna generovat, není.
Nu a tohle je také jeden ze způsobů, pravděpodobně pro nás jediný možný, jak ji vytvořit a pak bude možné mluvit o nějaké občanské odpovědnosti.

(Tu o Fénixovi znáš, ne? Tak si držme palce)

sisi21 — 23. 3. 2012 23:00

Jurko odpustí .a pokud náhodou NE.tak  se v kriminále bude mít jak prase v žitě.!!Těmhle prochází naprosto všechno!!! Stačí mít prachy a je to!!

Míša Kulička — 24. 3. 2012 8:06

Pandorraa napsal(a):

Míša Kulička napsal(a):

.....připomněla paní Kanioková občanskou zodpovědnost nás všech za tuto situaci a v podstatě má pravdu - přenechali jsme vládu nad našimi životy velmi úzkému okruhu lidí, jsme pohodlní na to, abychom se zapojili ... ale také silně alibističtí ... no já to raději ocituju:

Je dost zbytečné ohánět se občanskou zodpovědností, když tady od roku 38 žádná občanská společnost, která by ji byla schopna generovat, není.
Nu a tohle je také jeden ze způsobů, pravděpodobně pro nás jediný možný, jak ji vytvořit a pak bude možné mluvit o nějaké občanské odpovědnosti.

(Tu o Fénixovi znáš, ne? Tak si držme palce)

Proto taky Zklamča, Petr i já voláme po tom, abychom začali především sami u sebe ... a vytvořili občanskou společnost. Myslím, že mluvíme jiným jazykem, ale v podstatě máme stejný cíl.

Pandorraa — 24. 3. 2012 13:04

Jo, Míšo, voláte :)
Na politickém vlákně to jde každému celkem lehce, to "volání" :jojo:

Na tom, že si každý za to, co se mu děje, může sám, že každý má hledat zodpovědnost především sám u sebe, že se má starat sám o své blaho, nečekat, že někdo jiný udělá to, co je jeho práce a z přebytků, které tak vytvoří, má pomáhat těm druhým, ale zároveň se neplést do cizích osudů, na tom jsem já už před 6ti lety postavila filosofii své Pandořiny školy v přírodě a v tomto duchu také s lidmi,kteří za mnou přicházejí, mluvím a pracuji. Píšu o tom stále i zde.
Takže pokud to není tak, že někde se to hodí a jinde zase ne, tak to mohu mít jen radost, že už o tom nemluvím jen já sama a došlo to i dalším lidem :)

Od začátku tu píšu o tom, že jedině sebevědomé a samostatné JÁ může vytvořit stejně sebevědomé MY :jojo:
A naštěstí zákony vesmíru jsou neoblomné a stejně platné pro všechny: každá společnost, a tedy i tahle, bude jen tak sebevědomá, jak sebevědomý bude ten její nejméně sebevědomý a neubožejší člen :jojo:
A s tímhle pravidlem skutečně nikdo z nás nic nenadělá, to funguje a není nic jednoduššího, než si z něj vlastní blbostí vykoledovat praktickou lekci :jojo: Ta nemine nikoho z nás, kdo si zadal.

Co mi pořád nejde do hlavy je prostý fakt, jak někdo může být tak tupý, že to ani po tisíciletích, staletích a desetiletích pořád nevidí. A vymejšlí pořád stejný krávoviny. Upíná se pořád ke steným pitomostem a -ismům, které už mnohokrát prokázaly, že nefungují.

Protože mne nebaví se toho už zúčastňovat, stávám se jen pozorovatelem a v klidu si dělám svou práci. Zjistila jsem, že politiky k ní nepotřebuji.
Vím, CO dělám, PROČ to dělám a jaký chci dosáhnout VÝSLEDEK: co nejméně těch nejslabších a nejubožejších. Mám prostě jiný recept na léčení společenských neduhů, pravda ne tak radikální a líbivý, ale za to fungující. Jde to hrozně pomalu, ale taková vinice taky nerodí bez práce a hned příští rok.
Člověka ležícího na zemi lze buď zadupat a nebo zvednout.
Možná byste totiž neměli zapomínat i na to, co se píše v bibli: první budou poslední a poslední budou první...
Ze slepoty některých zdejších přispěvovatelů mne totiž až přechází zrak :jojo:

V oblíbeném Mrazíkovi se říká: na nikoho se nepovyšuj a před nikým se neponižuj.
Podle mne je to jedna z nejstěžejnějších moudrostí pro tuhle dobu.
Jinak si totiž neumím představit, jak vybudovat to, po čem to tu všichni tolik voláte.

Já nevolám, já pracuji.
Právě i tady a teď :jojo:

Zklamaná — 24. 3. 2012 14:32

No tak není zas všechno zlato, co se třpytí, že? Taktéž tvůj sáhodlouhý příspěvek, ke kterému ses uvolila v záchvatu poplácávání se po zádech, není zas takový, aby ses z něj sama vyvlékla, neb "ty jsi přeci jiná, ty přeci už dávno víš" :jojo: :D sorry, víš houbeles - neb:
1/ "volání" ti jde stejně perfektně, jak tou větou se snažíš zesměšnit jiné (Mrazík v praxi)
2/ vzýváš ke kolektivismu, nikoliv, že ne, a upínáš se k nim ve jménu tvých vlastních slov - vymejšlíš krávoviny a upínáš se k pitomostem a -ismům, které už mnohokrát prokázaly, že nefungují - nedivím se, že ti to nejde do hlavy :D: (volání po kolektivismu - jedno jsme)
3/ nebaví tě to? Ale jdi ty, baví - a moc :jojo: nejsi jiná - jsi stejná, jak ostatní, které to také "baví" jinak by totiž v tichosti hezky pracovali a vůbec zrovna TADY nemuseli být :D
4/ zadupávání - ale to ti jde přeci také dobře, tvá sláva je známa po celém internetu, alespoň v české kotlině
5/ jo bible- dobrá příručka - je zajímavé, že se jí ohánějí vždy, či téměř vždy ti, co to, co v ní je psáno, mají na háku (takové dasatero :jojo:)
6/ Mrazík - perfektní pohádka (já vím, ty jsi přes ty pohádky vysazená) podivné však je, že zrovínka tohle ti nějak nejde - zejména ta první část ... ale je pozitivní, že to alespoň "chápeš" tu stěžejní moudrost v tom ukrytou
7/ Problém je, že zatím jen "voláš" - i tady a teď :D (čímž jsme se zas dostali k bodu 1) :vissla:


Tohle je asi to nejjednodušší, jak si z vlastní blbosti vykoledovat lekci :gloria:

mia — 24. 3. 2012 14:36

"Vím, CO dělám, PROČ to dělám a jaký chci dosáhnout VÝSLEDEK: co nejméně těch nejslabších a nejubožejších. Mám prostě jiný recept na léčení společenských neduhů, pravda ne tak radikální a líbivý, ale za to fungující.

Člověka ležícího na zemi lze buď zadupat a nebo zvednout. "


Pandoro, pořád mluvíme o tom, že každý z nás musíme začít sami u sebe.

V jaké roli tedy vidíš v té společnosti, o které mluvíš, ty, kteří, jak říkáš, leží na zemi? Jaký těm přisuzuješ úkol?

Nemyslím teď ty, co se tam dostali shodou nešťastných náhod, vlivem špatné situace na trhu práce apod., myslím ty, kteří leží z vlastního rozhodnutí, protože je jim tak dobře a nic měnit nechtějí?

Jak chceš toho ležícího člověka z té země zvednout, když on sám nechce, aby ho někdo zvedal?

Nerejpu, vážně mě to zajímá.

Zklamaná — 24. 3. 2012 15:20

Tady je jasně popsáno, jaký je rozdíl mezi právy člověka a sociální politice států - těch, který razí kolektivismus.

http://www.aynrand.cz/view.php?cisloclanku=2000021801

Pandorraa — 24. 3. 2012 15:26

mia napsal(a):

V jaké roli tedy vidíš v té společnosti, o které mluvíš, ty, kteří, jak říkáš, leží na zemi? Jaký těm přisuzuješ úkol?

Nemyslím teď ty, co se tam dostali shodou nešťastných náhod, vlivem špatné situace na trhu práce apod., myslím ty, kteří leží z vlastního rozhodnutí, protože je jim tak dobře a nic měnit nechtějí?

Jak chceš toho ležícího člověka z té země zvednout, když on sám nechce, aby ho někdo zvedal?

Nerejpu, vážně mě to zajímá.

Mio,
já věřím, že každý má nějkou svou roli :jojo:
Role těhle lidí může být různá, třeba mají ostatní naučit milosrdenství, soucítění, pokoře...mají jim připomenout, že žádný strom neroste do nebe a že by si měli uvědomit, že role se mohu kdykoliv vyměnit.

Nemyslím si, že někdo leží na zemi z vlastního rozhodnutí.... hrajeme si na vyspělou civilizaci, přitom například ve slumech po celém našem vyspělém západním světě rostou další generace dětí bez budoucnosti. Máme je mnohdy kousek v sousedství. Ony, když vyrostou, "leží" dál, protože je nikdo nic jiného nenaučil. Majorita se nemůže zbavit zodpovědnosti. Pak její obecná morálka upadá a prostor v ní mají právě Janouškové, kteří se nám vysmávají, protože si myslí, že na ně nikdy nemůže dojít...
Nu, jako ostatně si to myslí kdejaký hlupák, přesvědčený, že on má jasno. A hlavně že on má oprávnění.
Smutné.

Zvedat ze země někoho,kdo sám nechce, je zbytečná práce. Mnohdy je dokonce potřeba ho i překročit a jít dál - rodiče těžkých narkomanů ap. - ale v žádném případě není přípustné těmito lidmi pohrdat. To je známka nebetyčné hlouposti a nevzdělanosti. Moudrý člověk pouze poodstoupí a stále zůstává připravený pomoci. Nikoliv ale za každou cenu.
Je smutné, že profesně právě na tohle ta naše úžasná společnost nemá peníze.
Těžce se nám to vymstí. Vlastně ono už se děje :jojo:

Zklamaná — 24. 3. 2012 15:56

Ale no tááák - tohle je pohazování s "kolektivní" vinou, a přitom přeci nic takového neexistuje.... To jen "humanisté" zase ukazují prstíčkem....neleží z vlastního rozhodnutí? Ale leží - leží tam z nezodpovědného rozhodnutí jedinců, nikoliv společnosti Ale nic ti nebrání jet do slumu a učit tyhle ležáky vstát na nohy a učit je, co znamená právo na život.
Proč by za to měla být zodpovědná majorita? Protiřečíš si - jednou říkáš, že majorita je zodpověná, podruhé, že nelze násilím vnucovat pomoc - že je potřeba je překročit a jít dál. Osobně si myslím, že překročit a jít dál je jediná možná pomoc, jak jim je možno pomoci - pokud budou chtít sami.
Společnost nemá peníze? Jistě, že nemá - napřed by je musela zcela nemorálně ukrást jiným - neležícím lidem.
Těžce se nám to vymstí? Tady je otázkou, koho tím myslíš "nám".

mia — 24. 3. 2012 16:05

Pandorraa napsal(a):

mia napsal(a):

V jaké roli tedy vidíš v té společnosti, o které mluvíš, ty, kteří, jak říkáš, leží na zemi? Jaký těm přisuzuješ úkol?

Nemyslím teď ty, co se tam dostali shodou nešťastných náhod, vlivem špatné situace na trhu práce apod., myslím ty, kteří leží z vlastního rozhodnutí, protože je jim tak dobře a nic měnit nechtějí?

Jak chceš toho ležícího člověka z té země zvednout, když on sám nechce, aby ho někdo zvedal?

Nerejpu, vážně mě to zajímá.

Mio,
já věřím, že každý má nějkou svou roli :jojo:
Role těhle lidí může být různá, třeba mají ostatní naučit milosrdenství, soucítění, pokoře...mají jim připomenout, že žádný strom neroste do nebe a že by si měli uvědomit, že role se mohu kdykoliv vyměnit.

Nemyslím si, že někdo leží na zemi z vlastního rozhodnutí.... hrajeme si na vyspělou civilizaci, přitom například ve slumech po celém našem vyspělém západním světě rostou další generace dětí bez budoucnosti. Máme je mnohdy kousek v sousedství. Ony, když vyrostou, "leží" dál, protože je nikdo nic jiného nenaučil. Majorita se nemůže zbavit zodpovědnosti. Pak její obecná morálka upadá a prostor v ní mají právě Janouškové, kteří se nám vysmávají, protože si myslí, že na ně nikdy nemůže dojít...
Nu, jako ostatně si to myslí kdejaký hlupák, přesvědčený, že on má jasno. A hlavně že on má oprávnění.
Smutné.

Zvedat ze země někoho,kdo sám nechce, je zbytečná práce. Mnohdy je dokonce potřeba ho i překročit a jít dál - rodiče těžkých narkomanů ap. - ale v žádném případě není přípustné těmito lidmi pohrdat. To je známka nebetyčné hlouposti a nevzdělanosti. Moudrý člověk pouze poodstoupí a stále zůstává připravený pomoci. Nikoliv ale za každou cenu.
Je smutné, že profesně právě na tohle ta naše úžasná společnost nemá peníze.
Těžce se nám to vymstí. Vlastně ono už se děje :jojo:

:/

Takže jsi si vědoma, že ti ležící vždycky budou, v každé společnosti a starat se o ně budou jiní.....takže zas až takový rozdíl oproti dnešku tam nevidím, protože to starání se funguje už dnes docela vydatně....akorát jak donutit tu stále se zmenšující skupinu pracujících, aby tak činili s láskou a pokorou......stejně, jak nezměníš mentalitu těch z vlastního rozhodnutí ležících, tak myslím, že ani jejich živitelů.....vždyť jsme jeden biologický druh.

Nerozumím, proč na jedny se apeluje ohledně práce na sobě, soucitu a hlavně práce pro druhé a u jiných se tohle nepředpokládá, proč jeden má být otrok a druhý jen konzument....

Tohle může možná fungovat, pokud to bude na bázi dobrovolnosti, pokud společnost nastaví takto pravidla, bude to jen další průšvih.

Tohle se mi třeba líbí:
http://aktualne.centrum.cz/domaci/regio … position-8

na takové konkrétní projekty by, myslím, ráda dala část svých daní většina podnikatelů....

lupina montana — 24. 3. 2012 17:00

mia napsal(a):

Nerozumím, proč na jedny se apeluje ohledně práce na sobě, soucitu a hlavně práce pro druhé a u jiných se tohle nepředpokládá, proč jeden má být otrok a druhý jen konzument....

Protože kdo má rozum (nebo zkušenost) do pouště nevolá......

Pandorraa — 24. 3. 2012 17:04

lupina montana napsal(a):

mia napsal(a):

Nerozumím, proč na jedny se apeluje ohledně práce na sobě, soucitu a hlavně práce pro druhé a u jiných se tohle nepředpokládá, proč jeden má být otrok a druhý jen konzument....

Protože kdo má rozum (nebo zkušenost) do pouště nevolá......

Přesně tak :jojo:
A taky kdo je moudrý a dospělý, nepokřikuje jak malý rozcapený nevychovaný děcko tam, kde je potřeba právě onen dospělý přístup :jojo:

mia — 24. 3. 2012 17:06

lupina montana napsal(a):

mia napsal(a):

Nerozumím, proč na jedny se apeluje ohledně práce na sobě, soucitu a hlavně práce pro druhé a u jiných se tohle nepředpokládá, proč jeden má být otrok a druhý jen konzument....

Protože kdo má rozum (nebo zkušenost) do pouště nevolá......

to je sice pravda, ale zároveň nemá ani snahu poušť zavlažovat, protože ví, jak je to nesmyslné.....:/

Zklamaná — 24. 3. 2012 17:09

takže koukám, že se tu pletou pojmy s dojmy.
Definice solidarity je co? Zná to některá?

sahleb — 24. 3. 2012 17:13

mia napsal(a):

My se té demokracii musíme teprv naučit.....oni někteří ti dnešní mocipáni mají jaksi pořád ještě odkoukáno od socialistických papalášů, jak se zdá, protože jedou v docela podobných kolejích......ve vyspělé demokracii by nikomu z nich tohle neprošlo, třeba v tom často tady zmiňovaném Švýcarsku, nebo v Německu - viz odstoupení prazidenta....

Tohle, co tady popisuješ, nejsou průvodní jevy demokracie, to je morální rozklad společnosti, kriminalita atd.....

Mio, ve Svycarsku by neproslo daleko mene. napriklad Janouskovo konto. To neni o tom, ze se demokracii musime jeste ucit. Kazdy clovek, ktery vzivote neslysel slovo demokracie, vi, ze je tohle spatne. zakony tu urcite jsou. Ale korupce a beztrestnost bohuzel taky. Ucit se fakticky nikdo nic nemusi.

Pandorraa — 24. 3. 2012 17:14

mia napsal(a):

Tohle se mi třeba líbí:
http://aktualne.centrum.cz/domaci/regio … position-8

na takové konkrétní projekty by, myslím, ráda dala část svých daní většina podnikatelů....

No vidíš, a mně tohle opbučuje. Na takový projekt já bych zase ze svých daní nedala ani korunu.
Je to alibistický, dehonestující a k zániku odsouzený projekt. Něco jako Karlova pražská hladová zeď. A i ta byla pro ty lidi důstojnější, protože dostávali najíst za práci.

Prostě názory máme různé a mně vůbec nepřekvapuje, že se najdou lidé, kteří se snaží oheň hasit olejem a ještě za to očekávají pochvalu. Je to k smíchu. Člověk, který pracuje nebo celý život pracoval by měl být natolik zabezpečený, že nepotřebuje žádnou charitu.
Tenhle systém není jen o sociálně nepřizpůsobivých, on prostě jen generuje další a další chudáky.
Já nevím, jestli si vůbec uvědomuješ, jaký je tohle průšvih.
Asi ne...

sahleb — 24. 3. 2012 17:16

mia napsal(a):

My se té demokracii musíme teprv naučit.....oni někteří ti dnešní mocipáni mají jaksi pořád ještě odkoukáno od socialistických papalášů, jak se zdá, protože jedou v docela podobných kolejích......ve vyspělé demokracii by nikomu z nich tohle neprošlo, třeba v tom často tady zmiňovaném Švýcarsku, nebo v Německu - viz odstoupení prazidenta....

Tohle, co tady popisuješ, nejsou průvodní jevy demokracie, to je morální rozklad společnosti, kriminalita atd.....

Mio, ve Svycarsku by neproslo daleko mene. napriklad Janouskovo konto. To neni o tom, ze se demokracii musime jeste ucit. Kazdy clovek, ktery vzivote neslysel slovo demokracie, vi, ze je tohle spatne. zakony tu urcite jsou. Ale korupce a beztrestnost bohuzel taky. Ucit se fakticky nikdo nic nemusi.

mia — 24. 3. 2012 17:20

Pandoro, jen bych ještě dodala k těm chudým v slumech, k zubožené Africe.....copak nevymíraly vždycky v historii národy, které nebyly nějakým způsobem životaschopné? Nebyl člověk neandrtálský nahrazen vyvinutějším kromaňoncem? Nezanikla spousta národů, které byly dobyty těmi silnějšími  a průbojnějšími?
Jak se chceme třeba my bránit postupné islamizaci Evropy? Myslím, že každá snaha bude stejně zbytečná....
Jasně, že problémy třeba té Afriky máme taky možná zčásti na svědomí (i když nikdo nemůže vědět, jak by to tam dnes vypadalo, kdyby tam nevstoupila noha bělocha), ale k té životaschopnosti patří právě taky schopnost uhájit si své území vůči dobyvatelům.....

Všichni se dojímáme osudy ubohých hladových sirotků a neuvědomujeme si, že tohle je zákonitý proces, který vždycky probíhal a probíhat bude....jeden národ zanikne, aby vzniklo něco nového.....

mia — 24. 3. 2012 17:23

Pandorraa napsal(a):

lupina montana napsal(a):

mia napsal(a):

Nerozumím, proč na jedny se apeluje ohledně práce na sobě, soucitu a hlavně práce pro druhé a u jiných se tohle nepředpokládá, proč jeden má být otrok a druhý jen konzument....

Protože kdo má rozum (nebo zkušenost) do pouště nevolá......

Přesně tak :jojo:
A taky kdo je moudrý a dospělý, nepokřikuje jak malý rozcapený nevychovaný děcko tam, kde je potřeba právě onen dospělý přístup :jojo:

no pro mě je třeba zas legrační představa, jak tam to děcko nosí vodu v kyblíčku v  naivní představě, že něco změní....každý z nás to vidíme prostě jinak....

Pandorraa — 24. 3. 2012 17:31

mia napsal(a):

no pro mě je třeba zas legrační představa, jak tam to děcko nosí vodu v kyblíčku v  naivní představě, že něco změní....každý z nás to vidíme prostě jinak....

Mio, klidně se směj.
Pokud jsi teda konkretně pochopila čemu vlastně, tak ti to i přeju.
Pokud ne, tak neva, alespoň si prodloužíš život :supr:

mia — 24. 3. 2012 18:11

Pandorraa napsal(a):

mia napsal(a):

no pro mě je třeba zas legrační představa, jak tam to děcko nosí vodu v kyblíčku v  naivní představě, že něco změní....každý z nás to vidíme prostě jinak....

Mio, klidně se směj.
Pokud jsi teda konkretně pochopila čemu vlastně, tak ti to i přeju.
Pokud ne, tak neva, alespoň si prodloužíš život :supr:

S děckem jsi přišla ty.....a chytla ses akorát termínu případné legrace z nesmyslného počínání (ničemu se nesměju), přičemž jsi úplně pominula podstatu věci, tedy nesmyslnost zalévání pouště... ;)

lupina montana — 24. 3. 2012 18:17

Zklamaná napsal(a):

takže koukám, že se tu pletou pojmy s dojmy.
Definice solidarity je co? Zná to některá?

Definice  solidarity: já pomůžu tobě, až bude potřeba, ty pomůžeš mně. Prvotně vázaná na vlastní a blízce příbuznou rodinu, ve vyšším vývojovém stádiu na smečku (tlupu), v nejvyšším dosaženém na národ, církev, případně sportovní klub :cool:
Výhledově na lidstvo a dále dejme tomu na sluneční soustavu, mateřskou galaxii.....kam až slouží fantazie.
Protože ovšem s rostoucím počtem členů společenstva, které považujeme za své, solidarita k vlastní krvi nestačí, rozšiřuje se ve smyslu "já teď pomůžu tobě-ty tamtomu-on zase tamté".
Solidarita na nejnižší úrovni se vyskytuje u všech ssavců, rodová (smečková) u šelem a lidoopů, kde funguje dokonce i funkce arbitra spravedlnosti z toho důvodu, aby nedošlo k převaze konkurence a rivality nad solidaritou.
Solidarita  u šelem a opic byla pozorována dokonce i mezismečkově/tlupově i když sporadicky, nicméně už tam je možno vystopovat vznik solidarity "národní" :P

lupina montana — 24. 3. 2012 18:30

mia napsal(a):

Tohle se mi třeba líbí:
http://aktualne.centrum.cz/domaci/regio … position-8

na takové konkrétní projekty by, myslím, ráda dala část svých daní většina podnikatelů....

Mně to spíš vyděsilo :co:
Co to proboha je - "vinou svých závazků se dostali až na dno"? Čekala jsem, že bude následovat cosi o dlužnících (to je "vinou závazků", ne?) ne že se bude mluvit o matkách, seniorech a vícečetných  rodinách :usch:
Teda, to je taky výraz - vícečetná rodina :dumbom: Hlavně, že jako národ vymíráme.

Pandorraa — 24. 3. 2012 18:31

mia napsal(a):

S děckem jsi přišla ty.....a chytla ses akorát termínu případné legrace z nesmyslného počínání (ničemu se nesměju), přičemž jsi úplně pominula podstatu věci, tedy nesmyslnost zalévání pouště... ;)

Ano, zalévat poušť může být velmi dětinské, tak proč o tom vlastně mluvíš?
Jak tě to napadlo?
Navíc: jsi si opravdu tak jistá, že k jednomu z těch národů, určených podle tebe k vyhynutí, sama nepatříš?
Buď trochu bdělejší ke svým myšlenkám, pak možná nějaká vzájemná debata bude mít smys, takhle ho dost postrádám.

Pandorraa — 24. 3. 2012 18:34

lupina montana napsal(a):

Hlavně, že jako národ vymíráme.

Zo snad ještě ne,
Ale soudě podle některých příspěvků, asi už dost blbneme....

mia — 24. 3. 2012 18:51

Pandorraa napsal(a):

mia napsal(a):

S děckem jsi přišla ty.....a chytla ses akorát termínu případné legrace z nesmyslného počínání (ničemu se nesměju), přičemž jsi úplně pominula podstatu věci, tedy nesmyslnost zalévání pouště... ;)

Ano, zalévat poušť může být velmi dětinské, tak proč o tom vlastně mluvíš?Jak tě to napadlo?
Navíc: jsi si opravdu tak jistá, že k jednomu z těch národů, určených podle tebe k vyhynutí, sama nepatříš?Buď trochu bdělejší ke svým myšlenkám, pak možná nějaká vzájemná debata bude mít smys, takhle ho dost postrádám.

vrať se na začátek a osvěž si paměť, jak to s tou pouští je.....

A nemluvila jsem snad o islamizaci Evropy, kam jaksi spadáme i my? Takže samozřejmě se to týká stejně tak nás, jak té Afriky i dalších.....snad nechceš popřít, že zánik různých civilizací a vznik nových je v historii docela běžná věc.....nevím, co bys proti tomu tak asi chtěla dělat.....

mia — 24. 3. 2012 18:58

lupina montana napsal(a):

mia napsal(a):

Tohle se mi třeba líbí:
http://aktualne.centrum.cz/domaci/regio … position-8

na takové konkrétní projekty by, myslím, ráda dala část svých daní většina podnikatelů....

Mně to spíš vyděsilo :co:
Co to proboha je - "vinou svých závazků se dostali až na dno"? Čekala jsem, že bude následovat cosi o dlužnících (to je "vinou závazků", ne?) ne že se bude mluvit o matkách, seniorech a vícečetných  rodinách :usch:
Teda, to je taky výraz - vícečetná rodina :dumbom: Hlavně, že jako národ vymíráme.

Vidíš, na jedné straně chcete pomáhat "ležícím" bez ohledu na to, zda leží dobrovolně či nikoliv, na druhé straně tě to děsí.....a mně právě takováto pomoc měst a obci těmto svým občanům připadá nejsmyslupnější.....

Zklamaná — 24. 3. 2012 19:21

Pandorraa napsal(a):

mia napsal(a):

Tohle se mi třeba líbí:
http://aktualne.centrum.cz/domaci/regio … position-8

na takové konkrétní projekty by, myslím, ráda dala část svých daní většina podnikatelů....

No vidíš, a mně tohle opbučuje. Na takový projekt já bych zase ze svých daní nedala ani korunu.
Je to alibistický, dehonestující a k zániku odsouzený projekt. Něco jako Karlova pražská hladová zeď. A i ta byla pro ty lidi důstojnější, protože dostávali najíst za práci.

Prostě názory máme různé a mně vůbec nepřekvapuje, že se najdou lidé, kteří se snaží oheň hasit olejem a ještě za to očekávají pochvalu. Je to k smíchu. Člověk, který pracuje nebo celý život pracoval by měl být natolik zabezpečený, že nepotřebuje žádnou charitu.
Tenhle systém není jen o sociálně nepřizpůsobivých, on prostě jen generuje další a další chudáky.
Já nevím, jestli si vůbec uvědomuješ, jaký je tohle průšvih.
Asi ne...

No vidíš - kdybys byla výdělečně činná (jsi v důchodu) tak bys na to musela dát, ani bys nemrkla okem - páč to jde z rozpočtu státu, co stát přidělil do rozpočtu města. takže chca nechca - krmíme je všichni a jak to tak vypadá, nestačí jim to.

lupina montana — 24. 3. 2012 19:29

Pan není v důchodu, kdes to vzala? A pokud je mi známo, odevzdala na daních docela slušnou částku.
A koho že to krmíš??? Možná mně, :reta: já totiž v důchodu jsem. A jen hezky krm, já prozměnu krmila tvoje rodiče :P
Princip vzdálený solidarity.....

Pandorraa — 24. 3. 2012 19:32

mia napsal(a):

vrať se na začátek a osvěž si paměť, jak to s tou pouští je.....

A nemluvila jsem snad o islamizaci Evropy, kam jaksi spadáme i my? Takže samozřejmě se to týká stejně tak nás, jak té Afriky i dalších.....snad nechceš popřít, že zánik různých civilizací a vznik nových je v historii docela běžná věc.....nevím, co bys proti tomu tak asi chtěla dělat.....

mio,
nechápeš, že tohle nemá smysl?
Já o voze, ty o koze.
Každá jsme jinde.
OK, za sebe: zkusila jsem to, vidím, že to nejde, tak dál neplýtvám slovy.
Doporučuji ti totéž, ale pochopitelně si můžeš dělat, co chceš.
Není vůbec potřeba cokoliv vysvětlovt, dokazovat, objasňovat. Kvůli mně nemusíš a já už to nedělám dost dlouhou dobu.
Nepřesvědčuji někoho,kdo je na jiné vlně. Nechávám mu jeho cestu. Stejně časem dojdeme všichni tamtéž :jojo:

Zklamaná — 24. 3. 2012 19:51

lupina montana napsal(a):

Zklamaná napsal(a):

takže koukám, že se tu pletou pojmy s dojmy.
Definice solidarity je co? Zná to některá?

Definice  solidarity: já pomůžu tobě, až bude potřeba, ty pomůžeš mně. Prvotně vázaná na vlastní a blízce příbuznou rodinu, ve vyšším vývojovém stádiu na smečku (tlupu), v nejvyšším dosaženém na národ, církev, případně sportovní klub :cool:
Výhledově na lidstvo a dále dejme tomu na sluneční soustavu, mateřskou galaxii.....kam až slouží fantazie.
Protože ovšem s rostoucím počtem členů společenstva, které považujeme za své, solidarita k vlastní krvi nestačí, rozšiřuje se ve smyslu "já teď pomůžu tobě-ty tamtomu-on zase tamté".
Solidarita na nejnižší úrovni se vyskytuje u všech ssavců, rodová (smečková) u šelem a lidoopů, kde funguje dokonce i funkce arbitra spravedlnosti z toho důvodu, aby nedošlo k převaze konkurence a rivality nad solidaritou.
Solidarita  u šelem a opic byla pozorována dokonce i mezismečkově/tlupově i když sporadicky, nicméně už tam je možno vystopovat vznik solidarity "národní" :P

Pojem solidarita je značně zneužíván. Solidarita je akt, kdy člověk (lidé) DOBROVOLNĚ a dle vlastního uvážení DOČASNĚ pomáhá/pomáhají jinému člověku/skupině, aby překonal/i buď nějaké bezpráví od jiných lidí, nebo živelnou pohromu.

NIC VÍC. Vztahovat to na vlastní krev, tlupu, národ, církev, sluneční soustavu, galaxii - nic z toho. Já se mohu dobrovolně rozhodnout, že nepomohu vlastní krvi, pokud to bude lenoch a povaleč, ale mohu se dobrovolně rozhodnout, že pomohu sousedovic Andulce, protože to je hodná a šikovná holka, jen má tu smůlu, že rodiče tolik nevydělávají a nemohou si dovolit ji držet na konzervatoři...třeba.

Tady se solidarita vynucuje násilím - zejména to jsou daně, potom mezigenerační solidarita a to, že někdo s vyšším příjmem by měl podle těch, co takových výsledků nedosahují - PLATIT a pro veřejné blaho se vzdát svého majetku (zatím mu je to doporučováno) - ALE UŽ JSME TU I V ZÁJMU SOLIDARITY a pro veřejné blaho všech  MĚLI I KRÁDEŽE MAJETKU - A TO NEJEN POD POHRŮŽKOU NÁSILÍ, ALE I VRAŽD.

Jinak zcela souhlasím s miou - příspěvek 26...a pokud tedy nějaká ta změna zákonitě musí přijít, tak já ji vidím právě takto.

lupina montana — 24. 3. 2012 19:58

mia napsal(a):

Vidíš, na jedné straně chcete pomáhat "ležícím" bez ohledu na to, zda leží dobrovolně či nikoliv, na druhé straně tě to děsí.....a mně právě takováto pomoc měst a obci těmto svým občanům připadá nejsmyslupnější.....

To jsi na omylu mě neděsí pomoc jako taková, zdálo semi, že jsem se vajádřila poměrně jasně :/

Zklamaná — 24. 3. 2012 19:59

lupina montana napsal(a):

Pan není v důchodu, kdes to vzala? A pokud je mi známo, odevzdala na daních docela slušnou částku.
A koho že to krmíš??? Možná mně, :reta: já totiž v důchodu jsem. A jen hezky krm, já prozměnu krmila tvoje rodiče :P
Princip vzdálený solidarity.....

no brala jsem pouze v potaz to, že Pandora je v ID...fajn, nevěděla jsem, že teda tak slušně vydělává (já na to mám jiný názor - nebudu to rozebírat)

Lupiš _ věz, že tebe nekrmím :P - co se týče mých rodičů - otec mi zemřel poměrně mlád (48)- takže de facto jeho do smrti placené daně jsou bonusem pro stát a jeho přerozdělování , a důchod, co bere má matka, tak ten jsem ji tam nastrkala v dřívější době já a mý sourozenci (i když oni ne v takové výši)...a ještě na pár let tam má našetřeno. A právě mou pokrevní solidaritou se má matka v důchodě mnohem lépe, než jiní diůchodci.

jojo - princip zneužité solidarity.

mia — 24. 3. 2012 20:00

Pandorraa napsal(a):

mia napsal(a):

vrať se na začátek a osvěž si paměť, jak to s tou pouští je.....

A nemluvila jsem snad o islamizaci Evropy, kam jaksi spadáme i my? Takže samozřejmě se to týká stejně tak nás, jak té Afriky i dalších.....snad nechceš popřít, že zánik různých civilizací a vznik nových je v historii docela běžná věc.....nevím, co bys proti tomu tak asi chtěla dělat.....

mio,
nechápeš, že tohle nemá smysl?
Já o voze, ty o koze.
Každá jsme jinde.
OK, za sebe: zkusila jsem to, vidím, že to nejde, tak dál neplýtvám slovy.
Doporučuji ti totéž, ale pochopitelně si můžeš dělat, co chceš.
Není vůbec potřeba cokoliv vysvětlovt, dokazovat, objasňovat. Kvůli mně nemusíš a já už to nedělám dost dlouhou dobu.
Nepřesvědčuji někoho,kdo je na jiné vlně. Nechávám mu jeho cestu. Stejně časem dojdeme všichni tamtéž :jojo:

OK, s tím naprosto souhlasím......když ty pořád "něco zkoušíš", ale nejsi schopna konkrétně odpovědět na žádnou otázku, kterou ti člověk položí, co ti nepasuje popřeš a obrátíš proti oponentovi.....to je pak těžká debata

lupina montana — 24. 3. 2012 20:09

Zklamaná napsal(a):

NIC VÍC. Vztahovat to na vlastní krev, tlupu, národ, církev, sluneční soustavu, galaxii - nic z toho.

Hele - chtělas definici? Chtěla. A nečetla :dumbom: jinak by sis všimla, že na vlastní krev (tlupu, národ, planetu) se to NEVZTAHUJE, nýbrž z centra vlastní krve to vychází, rozšiřujíc kruhy.

Zklamaná napsal(a):

Tady se solidarita vynucuje násilím - zejména to jsou daně, potom mezigenerační solidarita a to, že někdo s vyšším příjmem by měl podle těch, co takových výsledků nedosahují - PLATIT a pro veřejné blaho se vzdát svého majetku (zatím mu je to doporučováno)

Jakým násilím, Xénuš? Vždycky si přece můžeš vybrat - a zvolit. :P
Mezigenerační solidaritu jsem už okomentovala - já jsem solidárně platila rodiče tvé, nyní žádám totéž od tebe.
Co je na tom k divení?
Neplatíš pro veřejné blaho...platíš pro případ, že padneš na hubu ty, tak aby ti někdo pomoh. Protože toho, kdo se na ostatní v nouzi vyprdne, ti ostatní na oplátku v nouzi nechají. A dobře dělají.
A Andulce můžeš pomoct i tak, ne? Když byly povodně, spousta lidí se po počátečních zmatcích zařídila velmi konkrétisticky - já též.

Pandorraa — 24. 3. 2012 20:10

mia napsal(a):

OK, s tím naprosto souhlasím......když ty pořád "něco zkoušíš", ale nejsi schopna konkrétně odpovědět na žádnou otázku, kterou ti člověk položí, co ti nepasuje popřeš a obrátíš proti oponentovi.....to je pak těžká debata

mio,
zkoušet mohu cokoliv, v tom ty mi asi dot těžko zabráníš, je to moje svobodná volba :jojo:
A že nejsem schopná odpovědět? Hm, seš si opravdu jistá? Co když je to ale úplně jinak? Co zkusit změnit úhel pohledu a zapřemýšlet nad tím, proč odpovídat někomu, kdo není schopný zabrat na první našlápnutí a potřebuje klást stále zbytečnější a zbytečnější otázky?
Proč, jak ty sama říkáš, zalévat poušť? Hm?;)

mia — 24. 3. 2012 20:11

lupina montana napsal(a):

mia napsal(a):

Vidíš, na jedné straně chcete pomáhat "ležícím" bez ohledu na to, zda leží dobrovolně či nikoliv, na druhé straně tě to děsí.....a mně právě takováto pomoc měst a obci těmto svým občanům připadá nejsmyslupnější.....

To jsi na omylu mě neděsí pomoc jako taková, zdálo semi, že jsem se vajádřila poměrně jasně :/

jak si představuješ pomoc potřebným tak, aby to bylo pro ně důstojné?

Ono totiž ani ty, co se dostali do problémů vlastní vinou, nelze nechat mřít hlady na ulicích.....a město či obec by jaksi měli být ti, na něž je možné se obrátit.....a jakou formou jim pomoct, aby to nebylo nedůstojné...... (pokud tedy ustoupím od svého přesvědčení, že člověk by se měl postarat především sám od sebe a pomoc žádat jen v odůvodněných případech, k nimž nepatří lenost)

lupina montana — 24. 3. 2012 20:21

Zklamaná napsal(a):

lupina montana napsal(a):

Pan není v důchodu, kdes to vzala? A pokud je mi známo, odevzdala na daních docela slušnou částku.
A koho že to krmíš??? Možná mně, :reta: já totiž v důchodu jsem. A jen hezky krm, já prozměnu krmila tvoje rodiče :P
Princip vzdálený solidarity.....

no brala jsem pouze v potaz to, že Pandora je v ID...fajn, nevěděla jsem, že teda tak slušně vydělává (já na to mám jiný názor - nebudu to rozebírat)

Lupiš _ věz, že tebe nekrmím :P - co se týče mých rodičů - otec mi zemřel poměrně mlád (48)- takže de facto jeho do smrti placené daně jsou bonusem pro stát a jeho přerozdělování , a důchod, co bere má matka, tak ten jsem ji tam nastrkala v dřívější době já a mý sourozenci (i když oni ne v takové výši)...a ještě na pár let tam má našetřeno. A právě mou pokrevní solidaritou se má matka v důchodě mnohem lépe, než jiní diůchodci.

jojo - princip zneužité solidarity.

Poslyš, děvče, dáme si chvíli voraz, protože tohle musí zákonitě skončit špatně a to já nechci.
Ty už nejenže nečteš, ale co hůř - čteš něco jinýho, než tam je.

V případě tvých rodičů (ovšem takto konkrétní solidarita se přestává striktně uplatňovat minimálně už u hlodavců) - maminka nedostává penzi?
pokud ne, jak je to možné?
Pokud jsi tak hrdá, uvědomělá, bohatá a jinak výtečná, je možno, že ji zásobujete se sourozenci skutečně sami.....jen se mi tomu nechce tak úplně věřit.
Pokud jí jen přidáváte, nijak tím nevyvracíš fakt, že jsem na její penzi dlouho přispívala i já.
A pokud ty nepřispíváš mně, tak neplatíš daně....což se mi zase nesrovnává s tvou pevnou vírou v kapitalistický systém.
Daně se totiž platí od tý doby, co vzniklo jakýkoliv lidský společenstvo - daně přežily každý systém.
Ovšem solidární daňový systém vymyslel až systém kapitalistický, což je známkou pokroku.

Ergo: daně se platily, platí a platit budou - co je ti milejší, aby se z nich platil solidární systém, nebo válečná tažení panovníka tvého?

lupina montana — 24. 3. 2012 20:27

mia napsal(a):

Ono totiž ani ty, co se dostali do problémů vlastní vinou, nelze nechat mřít hlady na ulicích.....a město či obec by jaksi měli být ti, na něž je možné se obrátit.....

S tím souhlasím. Tady se ovšem nejednalo o lidi, kteří špatně hospodařili, kteří propadli nějaký závislosti, kteří měli špatnou výchovu, atd. atd.
Tady se jednalo očividně o lidi, kteří léta pracovali....a to mi na tom přišlo hrozný.

mia — 24. 3. 2012 20:33

Pandorraa napsal(a):

mia napsal(a):

OK, s tím naprosto souhlasím......když ty pořád "něco zkoušíš", ale nejsi schopna konkrétně odpovědět na žádnou otázku, kterou ti člověk položí, co ti nepasuje popřeš a obrátíš proti oponentovi.....to je pak těžká debata

mio,
zkoušet mohu cokoliv, v tom ty mi asi dot těžko zabráníš, je to moje svobodná volba :jojo:
A že nejsem schopná odpovědět? Hm, seš si opravdu jistá? Co když je to ale úplně jinak? Co zkusit změnit úhel pohledu a zapřemýšlet nad tím, proč odpovídat někomu, kdo není schopný zabrat na první našlápnutí a potřebuje klást stále zbytečnější a zbytečnější otázky?
Proč, jak ty sama říkáš, zalévat poušť? Hm?;)

vidíš, zase to obracíš, víš, že to bylo použito v jiné souvislosti....

No podle mě na otázky neodpovídáš (samozřejmě, že nemusíš)....akorát se dozvím, abych "zapřemýšlela" ;).....třeba zkus konkretizovat, jak můžeme zabránit chudobě v rozvojových zemích, když už ty slumy zmiňuješ....podle mě nijak, pokud máš jiný názor, což zřejmě máš, ráda bych ho slyšela a hlavně tedy JAK, zatím totiž všecky snahy z dlouhodobého hlediska ztroskotaly.....on je totiž ten základní princip životaschopnosti stejný od jednotlivce až po národy.....

mia — 24. 3. 2012 20:41

lupina montana napsal(a):

mia napsal(a):

Ono totiž ani ty, co se dostali do problémů vlastní vinou, nelze nechat mřít hlady na ulicích.....a město či obec by jaksi měli být ti, na něž je možné se obrátit.....

S tím souhlasím. Tady se ovšem nejednalo o lidi, kteří špatně hospodařili, kteří propadli nějaký závislosti, kteří měli špatnou výchovu, atd. atd.
Tady se jednalo očividně o lidi, kteří léta pracovali....a to mi na tom přišlo hrozný.

tady je na vině rozežranost a nehospodárnost státu....kdyby se efektivně nakládalo s vybranými prostředky, neztěžovalo firmám a lidem podnikání různými blbými výmysly, možná by to vypadalo jinak.....ale v zemi, kde je podnikatel považován většinou národa za škodnou, to ani jinak vypadat nemůže.....ono je to jedno s druhým....

Zklamaná — 24. 3. 2012 21:07

ad daně - jistě, že bere má matka penzi (nikterak závratnou, byla pouze dělnice), no a vzhledem k tomu, že nikterak závratnou a spočtu-li, co sama jsem do systému nasypala, mohu říct, že ji de facto "krmím" ze svého (moje děti budou zas krmit mě ze svého, co de facto nasypou systému). Jistě, že ty peníze jsem neměla očůraný, aby dostávala přesně ty, co jsem tam nasypala - beru to matematicky. Že ji přispíváme nad rámec berem jako krevní solidaritu - a ano, jsem na to hrdá, neboť jsem tak uvědomělá - i bohatá i výtečná :D
mimochodem - tys neměla rodiče(či nemáš)? vem si to matematicky a možná dospěješ k názoru, že jsi de facto platila penzi svým rodičům (spolu se sourozenci) - ale je tedy i možné, že matematicky ji k tomu musel přispívat i někdo další (třeba já, Petr, Míša Kulička, Tercila, Blossom....)
Mám pevnou víru v kapitalistický systém a taky kapitalisticky myslím, přesto tobě na penzi nepřispívám (možná snad ještě ze zásob...)
Samozřejmě, že důchodovou daň přinesl kapitalismus (1886 u nás - rakousko-uherská monarchie) - ovšem socialismus to řádně domrvil :D

Ano - daně se platily, platí a budou platit - ovšem je třeba uvážit, k čemu tyto vybrané daně slouží. V současnosti to slouží akorát pro přebujelý aparát. daně mají primárně sloužit státu, aby mohl chránit práva jednotlivých občanů (jeho život, svobodu a majetek) - k ničemu jinému daně sloužit nesmí. Na takto užití daní každý jistě rád a bez reptání přispěje. Ale daně jsou zneužívány a daněmi čím dál vyššími a nemravnými stát manipuluje pod pohrůžkou násilí člověka. Tohle je mi milejší - než solidárně-vynucený systém, nebo válečné tažení. Mimochodem - pokud v historii panovník hodlal vést válečné tažení, vybírala SE DOČASNÁ VÁLEČNÁ DAŇ - KUPŘÍKLADU.

Zklamaná — 24. 3. 2012 21:19

tady si spočti, kam jsou tvé daně...a uvědom si, kolik vlastně je takový průměrný důchod (jeho výše) průměrného důchodce.

http://budovanistatu.cz/bread

Pandorraa — 24. 3. 2012 21:20

mio,
mé odpovědi na tvé otázky jsou už v příspěvku 12 i 16. To, že ty je tam nevidíš, to není můj problém.
Svět instantních odpovědí a řešení jsem už před lety opustila a nehodlám se do něj už vracet kvůli nikomu :)
Nehledej v tom nic osobního, protože nic takového tam nevkládám. Nech to prostě být a hledej někde, kde rozumíš, co je ti sdělováno.
Je to jednodušší, efektivnější  a mnohem čestnější než obviňovat druhé, že nechtějí, neumějí, nedokážou, nemohou......blá blá.

lupina montana — 24. 3. 2012 21:29

Zklamaná napsal(a):

Ano - daně se platily, platí a budou platit - ovšem je třeba uvážit, k čemu tyto vybrané daně slouží. V současnosti to slouží akorát pro přebujelý aparát. daně mají primárně sloužit státu, aby mohl chránit práva jednotlivých občanů (jeho život, svobodu a majetek) - k ničemu jinému daně sloužit nesmí. Na takto užití daní každý jistě rád a bez reptání přispěje. Ale daně jsou zneužívány a daněmi čím dál vyššími a nemravnými stát manipuluje pod pohrůžkou násilí člověka. Tohle je mi milejší - než solidárně-vynucený systém, nebo válečné tažení. Mimochodem - pokud v historii panovník hodlal vést válečné tažení, vybírala SE DOČASNÁ VÁLEČNÁ DAŇ - KUPŘÍKLADU.

Uvažuješ naprosto nereálně. Kdy a kde jsi viděla jakýkoliv státní útvar, který by fungoval tak, jak jsi vyjmenovala?
Daně byly VŽDYCKY zneužívány......vždycky. A budou. Jediný co lze, je hlídat pravidla. Respektive, napřed je nějak rozumně napravit. Což byl například důvod, proč jistá skupina politiků kolem Rychetského, pokud si matně vzpomínám, prosazovala napřed tranformaci politickou=nastavit pravidla, a až potom ekonomickou. Ale to jen malé připomenutí.
Na válečná tažení, do kterých tobě, jako malému sedlákovi dejme tomu, bylo úplný prd, na ta se skutečně vybírala lecjaká dočasná daň - což jsem se domnívala, že jsme snad už překonali historickým vývojem.

Ještě k té penzi - já to nepočítám "čistě matematicky", ale právě solidárně......Jo, já jsem platila tedy svým rodičům, když na tom trváš (ale jak jsem říkala, už i hlodavci mají pokročilejší solidární systém, ne jen čistě pokrevní) ale! znám několik lidí, kteří mají víc, než dvě děti.
Takže těm by měl stát patrně vracet...... :cool: Pokud by ovšem neměli naživu ještě svoje prarodiče.....nebo by bylo dobrý, aby si pod nějakou vyhláškou vzali patronát nad nějakou ménědětnou rodinou. Ale co když dotyčná ménědětná rodina bude dlouhověká - na rozdíl od rodiny původní?
Nebo co když se v rodině původní oproti zvyku najde dlouhověký člen?
Na to bude zapotřebí velký aparát úřednický...a mnoho formulářů, jednání na parlamentu a vládě.....Kůrňa.
To je život........:cool:

lupina montana — 24. 3. 2012 21:44

No ale abychom se vrátily k tématu vlákna - já jsem přesvědčena, že když si spousta lidí stěžuje, že Janouškovi to patrně projde, není to naprosto výraz nějaké jejich...lenosti, nebo jánevím jakých bohu nelibých vlastností.
Je to jen a pouze výraz nevíry v právo. Což je něco, s čím by skutečně zastupitelstvo mělo něco dělat.

Zklamaná — 24. 3. 2012 21:55

Lupiš - ad celý odstavec penze: proč dělat věci jednoduše, když to jde složitě, že? :lol:

No až se lidi naučí myslet matematicky, logicky, tak poté mohou popustit uzdu své solidárnosti.

ps. hlodavci platí daně? Hlodavci pod pohrůžkou represí od jiných hlodavců jsou nuceni část svých zásob na zimu přenést do jiné nory, protže tam ta hlodavčice byla více plodná?

Míša Kulička — 24. 3. 2012 21:59

Pandorraa napsal(a):

Jo, Míšo, voláte :)
Na politickém vlákně to jde každému celkem lehce, to "volání" :jojo:

Ok, budem zase slovíčkařit - ale aspoň se naučím přesně vyjadřovat - tedy, míněno bylo:
O čem tady všichni píšeme, vč. tebe ... a píšeme to za nějakým účelem, z toho přeneseně "voláme", le uznávám, že to byl a) nepřesný termín, b) nemohu podle sebe soudit jiné, takže zatímco já tu píšu za nějakým účelem, ty tu klíďo píďo můžeš psát jen tak ...

Pandorraa napsal(a):

Na tom, že si každý za to, co se mu děje, může sám, že každý má hledat zodpovědnost především sám u sebe, že se má starat sám o své blaho, nečekat, že někdo jiný udělá to, co je jeho práce a z přebytků, které tak vytvoří, má pomáhat těm druhým, ale zároveň se neplést do cizích osudů, na tom jsem já už před 6ti lety postavila filosofii své Pandořiny školy v přírodě a v tomto duchu také s lidmi,kteří za mnou přicházejí, mluvím a pracuji. Píšu o tom stále i zde. Takže pokud to není tak, že někde se to hodí a jinde zase ne, tak to mohu mít jen radost, že už o tom nemluvím jen já sama a došlo to i dalším lidem :)

Ano, je to záslužná práce (což oceňuji) a evidentně tě baví (což je příjemné). Mě to baví též, ale né až tak, tak o tom jen píšu, když mám zrovna chuť.

Pandorraa napsal(a):

Od začátku tu píšu o tom, že jedině sebevědomé a samostatné JÁ může vytvořit stejně sebevědomé MY :jojo:

To je bezesporu pravda ... ovšem sebevědomé a samotatné JÁ dostává v sociálních státech pořádně na frak, a tím pádem i sebevědomé a samostatné MY. Asi bude ještě chvíli trvat, než ta JÁ přestanou brblat u piva, zvednou zadek a začnou se podílet na rozhodování.

Pandorraa napsal(a):

A naštěstí zákony vesmíru jsou neoblomné a stejně platné pro všechny: každá společnost, a tedy i tahle, bude jen tak sebevědomá, jak sebevědomý bude ten její nejméně sebevědomý a neubožejší člen :jojo:

Jj, to je ta profláknutá a stále platná poučka o řetězu. Problém je v tom, že v tom našem řetězu je obrácený poměr - několik málo ocelových článků a zbytek papíráky (které je nutné zocelit, ovšem nikoliv tím, že je budem vodit za ručičku), či šmejdy, které je nutné eliminovat.

Pandorraa napsal(a):

A s tímhle pravidlem skutečně nikdo z nás nic nenadělá, to funguje a není nic jednoduššího, než si z něj vlastní blbostí vykoledovat praktickou lekci :jojo: Ta nemine nikoho z nás, kdo si zadal.

Zadali jsme si všici, viz níže.

Pandorraa napsal(a):

Co mi pořád nejde do hlavy je prostý fakt, jak někdo může být tak tupý, že to ani po tisíciletích, staletích a desetiletích pořád nevidí. A vymejšlí pořád stejný krávoviny. Upíná se pořád ke steným pitomostem a -ismům, které už mnohokrát prokázaly, že nefungují.

No to je právě ten zpropadený "lidský faktor" ... a lidi jsou líné opice (vlastně lidoopi), takže pořád vymýšlí recepty na pohodlný život ... to je taky jediný důvod, proč jsme, narozdíl od otatních, slezli ze stromů.

Pandorraa napsal(a):

Protože mne nebaví se toho už zúčastňovat, stávám se jen pozorovatelem a v klidu si dělám svou práci. Zjistila jsem, že politiky k ní nepotřebuji.

No dyk, o tom celou dobu píšu, nepodílíš se na spolurozhodování o naší společnosti stejně jako já a vlastně většina z nás. Děláme, co nás baví i to, co považujeme za prospěšné, ale vyhýbáme se spolurozhodování za naši společnost ... Je to tedy naše chyba, že tam necháváme stále ty stejné pazgřivce ... a tak nějak předpokládáme, že to za nás vezme někdo jiný ... nevezme, proč by měl? Všichni totiž uvažujeme podobně ... a tak se nedivme, že za těchto okolností v politice zůstávají jen prospěcháři ...

Pandorraa napsal(a):

Vím, CO dělám, PROČ to dělám a jaký chci dosáhnout VÝSLEDEK: co nejméně těch nejslabších a nejubožejších. Mám prostě jiný recept na léčení společenských neduhů, pravda ne tak radikální a líbivý, ale za to fungující. Jde to hrozně pomalu, ale taková vinice taky nerodí bez práce a hned příští rok.

Už jsem ti napsala, že děláš záslužnou práci? Jo ... a tak já to tu nechám, ono toho není nikdy dost.

Pandorraa napsal(a):

Člověka ležícího na zemi lze buď zadupat a nebo zvednout.

Ale nelze ho zvedat donekonečna, tím ho akorát udržuješ v pozici závisláka.

Pandorraa napsal(a):

Možná byste totiž neměli zapomínat i na to, co se píše v bibli: první budou poslední a poslední budou první...

Otázkou je, kdo jsou ti první a kdo ti poslední ... v podstatě je to o subjektivních pocitech každého jednoho z nás.

Pandorraa napsal(a):

Ze slepoty některých zdejších přispěvovatelů mne totiž až přechází zrak :jojo:

Někteří tu mají teda hodně zúžený obzor ... ale slepý tu snad nejni nikdo.

Pandorraa napsal(a):

V oblíbeném Mrazíkovi se říká: na nikoho se nepovyšuj a před nikým se neponižuj.

Já to z nám z Pyšné princezny ... nicméně jsem si nevšimla, že by se tu někdo povyšoval ... a pokud se tu někdo ponižuje, je to čistě jeho věc.

Pandorraa napsal(a):

Podle mne je to jedna z nejstěžejnějších moudrostí pro tuhle dobu.

Pro mě je stěžejní africké přísloví - "Štěstí není to mít to, co chci, ale chtít to, co mám" ... a máme toho vcelku dost ... až moc, řekla bych - viz téma o vodě ... z čehož plynou další dvě důležitá moudra - "Važ si toho, co máš" a "Kdo chce víc, nemá nic"

Pandorraa napsal(a):

Jinak si totiž neumím představit, jak vybudovat to, po čem to tu všichni tolik voláte.

Já nevolám, já pracuji.
Právě i tady a teď :jojo:

Viz bod číslo 1 :) ... všichni co tu píšem, tak "voláme" ... a že pracujeme, to je určitě hezké a přínosné ... ale že přenecháváme rozhodování o nás všech lidem nehodným tohoto úkolu, to je blbost. Naše blbost. Potom ale neplačme nad těma "nahoře", plačme nad naší blbostí a pohodlností.

Pandorraa — 24. 3. 2012 22:12

Míša Kulička napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Protože mne nebaví se toho už zúčastňovat, stávám se jen pozorovatelem a v klidu si dělám svou práci. Zjistila jsem, že politiky k ní nepotřebuji.

No dyk, o tom celou dobu píšu, nepodílíš se na spolurozhodování o naší společnosti stejně jako já a vlastně většina z nás. Děláme, co nás baví i to, co považujeme za prospěšné, ale vyhýbáme se spolurozhodování za naši společnost ... Je to tedy naše chyba, že tam necháváme stále ty stejné pazgřivce ... a tak nějak předpokládáme, že to za nás vezme někdo jiný ... nevezme, proč by měl? Všichni totiž uvažujeme podobně ... a tak se nedivme, že za těchto okolností v politice zůstávají jen prospěcháři ...

Vyhýbáme?
Míšo, je fajn, že ti můj text pomohl utřídit si myšlenky, byvše tebou tak rozpitván:D, ale mluv prosím za sebe.
Já to tak ale vůbec nevnímám.
Vidím to jinak: jedna forma odchází a druhá souběžně vzniká.
Někdo zachraňuje to, co už se přežilo a umírá, stále dumá, jak tomu dát umělé dýchání, protože si nedovede představit, jak bez toho bude existovat, druhý si to nejen představit umí, ale také znovu tvoří.
Všechno máme v hlavě :jojo:;)
Stačí se jen pustit a "SKOČIT", znáš to přece, že? ;)

Míša Kulička — 24. 3. 2012 22:27

Pandorraa napsal(a):

Míša Kulička napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Protože mne nebaví se toho už zúčastňovat, stávám se jen pozorovatelem a v klidu si dělám svou práci. Zjistila jsem, že politiky k ní nepotřebuji.

No dyk, o tom celou dobu píšu, nepodílíš se na spolurozhodování o naší společnosti stejně jako já a vlastně většina z nás. Děláme, co nás baví i to, co považujeme za prospěšné, ale vyhýbáme se spolurozhodování za naši společnost ... Je to tedy naše chyba, že tam necháváme stále ty stejné pazgřivce ... a tak nějak předpokládáme, že to za nás vezme někdo jiný ... nevezme, proč by měl? Všichni totiž uvažujeme podobně ... a tak se nedivme, že za těchto okolností v politice zůstávají jen prospěcháři ...

Vyhýbáme?
Míšo, je fajn, že ti můj text pomohl utřídit si myšlenky, byvše tebou tak rozpitván:D, ale mluv prosím za sebe.
Já to tak ale vůbec nevnímám.
Vidím to jinak: jedna forma odchází a druhá souběžně vzniká.
Někdo zachraňuje to, co už se přežilo a umírá, stále dumá, jak tomu dát umělé dýchání, protože si nedovede představit, jak bez toho bude existovat, druhý si to nejen představit umí, ale také znovu tvoří.
Všechno máme v hlavě :jojo:;)
Stačí se jen pustit a "SKOČIT", znáš to přece, že? ;)

No - utřídila myšlenky ... já je mám v tuto chvíli vcelku konzistentní, ale připadalo mi to takhle přehlednější a jasnější ... a líp se mi tak odpovídá na širokosáhlé texty. Dalo mi to na chvíli zapomenout na blbě usazenej záchod, který je nutno vysekat a zazdít znovu a pořádně, jinak z někoho udělám nezaměstnaného, skákací pračku u maminky, která odmítá novou, že to s touto nějak doklepe, a pomalou práci elektrikáře, kterýžto náš zaměstnanec nejni a navíc je to kamarád, takže skrze zachování dlouholetého přátelství nechci příliš cloumat svým majestátem.

Je hezké, že tvoříš novou společnost, v tom případě ti přeji, ať se ti práce daří a budu hořet zvědavostí, co se z toho vyvrbí ... zatím se ten vývoj tváří čím dál tím víc totalitně ... no v nejhorším se půjdu jako poslední postavit do fronty na transféry ... asi na mě žádné nezbudou, ale ti nahoře mě zřejmě budou mít ještě radši, než teď. :)

Pandorraa — 24. 3. 2012 23:01

Do fronty na transfery?
Nu, že tě něco takového může byť jen z legrace napadnout...... přiznám se, že na takovouhle pitomost bych právě tebe netipovala :)

(A záchod? Tak to máš z toho, že zaměstnáváš své dlouholeté kamarády :jojo:)

Míša Kulička — 24. 3. 2012 23:30

Pandorraa napsal(a):

Do fronty na transfery?
Nu, že tě něco takového může byť jen z legrace napadnout...... přiznám se, že na takovouhle pitomost bych právě tebe netipovala :)

(A záchod? Tak to máš z toho, že zaměstnáváš své dlouholeté kamarády :jojo:)

Každý má právo na blbost, bez ohledu na výši IQ :) ... a teď mě napadlo, že jsem vlastně mimo IQ normu, takže můžu vymýšlet daleko horší blbinky a lidé je budou považovat za pouhou pošetilost ... :)

V rodinných firmách jsou většinou všici kamarádi ... ale zas né až takoví, abych jim záchod neomlátila o hlavy ... elektrikář  není zaměstnanec a přátelské vztahy s ním jsou na daleko vyšším levelu. Na takové kamarády se hystericky neječí (pokud zrovna nenesou ukazovat rozdíl mezi užovkou a zmijí na živých exemplářích či tak něco) ...

Juraj — 25. 3. 2012 9:03

Tak dalsi zajimavy aspekt v pripadu Janousek, viz nize co mi pristalo v mailu... Zranena je Vietnamka zijici v Cechach...
To jsem zvedaf, kdyz by se do toho pusitli jeste Vietnamsti kmotrove, jak by to dopadlo, neco jako krevni msta a pod... Tam Janousek asi moc velke zazemi a moc nema... I kdyz - v konecnem duslekdu se jedna vzdy jen o penize. Kolik - a co za ne...

VÝZVA POLICII: OCHRAŇTE SRAŽENOU VIETNAMKU

   Praha 24. března (PROTEXT) - Lobbistou Romanem Janouškem sražená žena
je  51letá Vietnamka, která podniká ve VOC Sapa v Praze 4 - Libuši. Její
manžel  i syn jsou z naprosto zbytečného zranění doslova šokováni a
opravdu velmi  nešťastní. Mnozí Vietnamci mají strach, aby Roman Janoušek
nevyvíjel na jím  vážně zraněnou ženu určitý nátlak. Proto by bylo
správné, aby zraněnou  vietnamskou ženu orgány činné v trestním
řízení před tímto možným  nátlakovým jednáním důsledně preventivně
ochránili. O to je touto výzvou  zdvořile, ale naléhavě žádám.

    Marcel Winter
    Předseda Česko-vietnamské společnosti
    Tel. a fax: 274 772 430, mobil: 602 363 009
    http://www.cvs-praha.cz




Klíčová slova: ČR-Vietnam-kriminalita-nehoda-menšiny-Česko-vietnamská
společnost
Kategorie: zak, pol, str, kom

Plné znění zprávy i s přílohami je k dispozici na
http://protext.cz/zprava.php?id=15222

lupina montana — 25. 3. 2012 17:20

Zklamaná napsal(a):

ps. hlodavci platí daně? Hlodavci pod pohrůžkou represí od jiných hlodavců jsou nuceni část svých zásob na zimu přenést do jiné nory, protže tam ta hlodavčice byla více plodná?

Platí svým způsobem daně, ano.
Pišťuchy například odevzdávají část nasyslené potravy do společného. Pod pohrůžkou....no, jak se to vezme, víceméně. Patrně právě pro ty víceplodné samičky. Pohrůžkou je v tomto případě smrt hladem - což se mi zdá o dost drastičtější, než požadavek jakéhokoliv sociálního státu :cool:
Netuším ovšem zda někdo experimentálně přiměl takovou pišťuchu chovat se nesolidárně, aby viděl dopad v praxi - doufám, že ne.

lupina montana — 25. 3. 2012 17:39

Fakt tedy je, že se patrně v jakékoliv době a jakémkoliv systému našli lidi, kteří měli takto zásadní potíže s definicí, chápáním a pojetím solidarity.
Jak je možné, že jich neubývá, je patrně záležitost boží nezbadatelnosti - anebo se prostě nevyvíjíme, a to přese všechny naše technologie a jánevímco ostatního.
Možná skutečnou spirálou vzhůru procházejí delfíni.....
Popravdě už ten fakt, že někdo v dnešní době musí žádat a zkoumat "definici" solidarity (jako by nějaká definice vůbec byla platná) je dost zarážející: bez solidarity bychom nepřežili útoky mnohem lépe vybavených zvířat, nemocí a katasrof a vposled i vlastních sebedestruktivních sklonů.
Život ve společenství generuje solidaritu jakožto nutnost - a život ve společenství se jeví z hlediska evoluce jako příznivější varianta typu "čím dál větší zuby-drápy-svaly".
A křesťanská solidarita stojí v základech kultury, z jejíž půdy jsme vyrostli všichni tady - včetně našich produktů, to jest, včetně kapitalismu.

Zklamaná — 25. 3. 2012 21:09

Lupiš - možná si jen neroozumíme.
Solidarita je především o dobrovolnosti. To, co se například v naší zemi pod pojmem solidarita ukrývá, je vyžadování - vynucování.

Jde o pojem "solidarita." Také ten se dnes hanebně zneužívá. Solidarita dnes již neznamená dobrovolnou akci odpovědných lidí schopných racionálního hodnocení svého okolí. Solidarita není již jen autentickým projevem dočasné pomoci člověku, aby překonal bezpráví ze strany ostatních či jeho dočasná podpora v zápase s přírodním živlem, jako tomu bylo v průběhu záplav na Moravě v roce 1997. Tzv. "občanskou solidaritou" se dnes nazývá také násilné donucení člověka k obětování svého majetku. Chudí, právě proto že jsou chudí, na něj údajně mají morální nárok. Opravdu?

A o to tu jde. Solidarita je projev DOBROVOLNÉ a dočasné pomoci na základě vlastního svobodného uvážení.(to je prosím ta definice) Když se podíváš na své psaní, nebo na psaní někoho jiného, není tam o svobodné vůli toho, kdo obdarovává ani zmínka, prostě to obalujete do klišé, že jsme jako lidi a MUSÍME SI POMÁHAT.

přečetla sis článek, co jsem sem dala? viz:
http://www.aynrand.cz/view.php?cisloclanku=2000021801

Já vůbec nezatracuji solidaritu, jako takovou, jen zatracuji způsob, jakým se solidarita vynucuje a to zejména pod pohrůžkou násilných represí.

mia — 25. 3. 2012 21:28

Zklamčo, vynucená solidarita je v podstatě i povinné placení sociálního a zdravotního pojištění a odvod daní, kteréžto se dále přerozděluje pro všecky potřebné bez rozdílu, zda sami přispívají nebo ne....takže na tyto účely v podstatě odvádíme pomalu polovinu svých příjmů...a vidíš, některým je to pořád málo...

Zklamaná — 25. 3. 2012 21:36

Ano mio - o tom přesně mluvím, o tom vynucování pod pohrůžkou násilných represí. No zkus si neplatit sociální a zdravotní, nebo daně.... tohle je přesně ta solidarita po které volá obyčejný člověk - ale volá po větší solidaritě od těch, kdo jsou úspěšnější, kdo více pracují, kdo myslí, kdo inovují a z výsledků jejich práce si nárokují solidaritu. Sami ovšem bouří proti solidaritě, když se týká jich samých.

lupina montana — 25. 3. 2012 21:54

mia napsal(a):

Zklamčo, vynucená solidarita je v podstatě i povinné placení sociálního a zdravotního pojištění a odvod daní, kteréžto se dále přerozděluje pro všecky potřebné bez rozdílu, zda sami přispívají nebo ne....takže na tyto účely v podstatě odvádíme pomalu polovinu svých příjmů...a vidíš, některým je to pořád málo...

Povinné daně byly VŽDYCKY, kurňa.
Pořád nějak nevím, nad čím to tu vlastně tolik fňukáte a naříkáte?
Že odvádíme (pardon, odvádíte :P ) polovinu příjmů je smutný fakt, který vyplývá jednak z nedostatku slušných pravidel na začátku (a kdopak to tak silně tenkrát byl proti....), protože zcela laickým odhadem polovina té poloviny skončí v soukromých kapsách - druhak zřejmě ze zákonitostí vývoje.
Si přečtěte ty Míšino odkazy na banánovou republiku, někde.
Popravdě, pokud naše/vaše daně končí v soukromých rukou (a to se vsaďte, že jo) tak k čemu slzy a skřípění zubů?
Soukromé firmy takto nabyté prostředky jistě použijí k rozvoji.

Zklamaná — 25. 3. 2012 23:05

Lupiš - daně byly, jsou a budou - jde o to, že když se podívám do historie, je jasné, na co byly a taky byly jasně dané - a nesebraly ti víc, jak polovinu příjmů. Taková slušná daň byla desátek - desátek panovníkovi a desátek církvi. Měla jsi jasno - šlo to panovníkovi a církvi. Teď platíš a pomalu nevíš, co platíš, kolik a na co platíš. Jediné, co víš, že co platíš dnes, zítra může být jinak.
Ale o čem píšu, je právě to "solidární" přerozdělování - platíš (třeba) majlant na zdravotní a pak, když máš zrovna blbou diagnozu (třeba roztroušená skleroza), tak si léky a léčbu stejně musíš cálovat z vlastního, ale tvé peníze, co jsi do systému nasypala, jdou třeba na feťáky a alkoholiky (a je docela dost dobře možné, že sypeš do systému tolik, že bys na tu léčbu RS mohla vzít s sebou ještě jednoho pacoše - solidárně....ale to nelze, to raději zbytečně léčit feťáka, co jen vyleze, jde si píchnout svoji dávku)
Daně mají primárně sloužit k ochraně a obraně státu, jako celku a to samé pro jednotlivce, zahraniční politiku a justici - NIC VÍC.
To, co v dnešní době má v rukou stát a reguluje to, je již nad rámec jeho primární funkce. jakmile stát "strká nos" do ostatních odvětví a má snahu regulovat, přerozdělovat a diktovat - jedná se již o snahu něco a někoho řídit. Diktatura.

KALIK — 25. 3. 2012 23:12

To je zase filozofické téma, co je to solidarita. To už tu dlouho nebyla. Jak se člověk může domluvit s druhým, když neznáme ani základní pojmy, na kterých lidstvo stojí...

KALIK — 25. 3. 2012 23:13

Ovšem dnes se obecně pojmy znova předefinovávají. Dnes je "in" solidarita chudých s bohatými, jako je tomu v USA případně Řecku atd.

mia — 26. 3. 2012 8:07

lupina montana napsal(a):

mia napsal(a):

Zklamčo, vynucená solidarita je v podstatě i povinné placení sociálního a zdravotního pojištění a odvod daní, kteréžto se dále přerozděluje pro všecky potřebné bez rozdílu, zda sami přispívají nebo ne....takže na tyto účely v podstatě odvádíme pomalu polovinu svých příjmů...a vidíš, některým je to pořád málo...

Povinné daně byly VŽDYCKY, kurňa.
Pořád nějak nevím, nad čím to tu vlastně tolik fňukáte a naříkáte?
Že odvádíme (pardon, odvádíte :P ) polovinu příjmů je smutný fakt, který vyplývá jednak z nedostatku slušných pravidel na začátku (a kdopak to tak silně tenkrát byl proti....), protože zcela laickým odhadem polovina té poloviny skončí v soukromých kapsách - druhak zřejmě ze zákonitostí vývoje.
Si přečtěte ty Míšino odkazy na banánovou republiku, někde.
Popravdě, pokud naše/vaše daně končí v soukromých rukou (a to se vsaďte, že jo) tak k čemu slzy a skřípění zubů?
Soukromé firmy takto nabyté prostředky jistě použijí k rozvoji.

kdo fňuká, kurňa :P:lol:.......v tomhle s tebou souhlasím, polovina výdělku odvedeného státu by teoreticky měla být až až......od začátku neříkám nic jiného, než udělat pořádný průvan, pozavírat korupčníky, vyházet kopu zbytečných úředníku, výrazně zjednodušit státní aparát a finance začat spravovat tak, jak naše vlastní rodinné, tedy zvážit každou kačku, za co ji vydám a pomáhat jen těm, co si sami pomoct nemohou....

Ale ty stejně zas přikvačíš s tím, že korupce byla, je a bude, žejo? ;) :D

Vraťme se k Janouškovi.......podle toho, jak s ním policie jedná v rukavičkách a málem se mu klaní to vypadá, že se zatím nic nikam moc neposunuje, tak jen tiše doufám, že si na této kauze ve finále všichni zainteresovaní konečně vylámou zuby a ty ledy se hnou.....

mia — 26. 3. 2012 8:09

KALIK napsal(a):

Ovšem dnes se obecně pojmy znova předefinovávají. Dnes je "in" solidarita chudých s bohatými, jako je tomu v USA případně Řecku atd.

to je sice pěkné, ale nevěřím tomu, že třeba na ten rozežraný řecký systém ty finance bohatých vystačí....

KALIK — 26. 3. 2012 8:36

mia napsal(a):

KALIK napsal(a):

Ovšem dnes se obecně pojmy znova předefinovávají. Dnes je "in" solidarita chudých s bohatými, jako je tomu v USA případně Řecku atd.

to je sice pěkné, ale nevěřím tomu, že třeba na ten rozežraný řecký systém ty finance bohatých vystačí....

Tak toto jsem moc nepochopil. O jakých financích bohatých to mluvíš?

Míša Kulička — 26. 3. 2012 8:57

mia napsal(a):

Vraťme se k Janouškovi.......podle toho, jak s ním policie jedná v rukavičkách a málem se mu klaní to vypadá, že se zatím nic nikam moc neposunuje, tak jen tiše doufám, že si na této kauze ve finále všichni zainteresovaní konečně vylámou zuby a ty ledy se hnou.....

Taky v to doufám :) ... dokonce jsem si vytvořila svou malou soukromou konspirační teórii, že za ten volant v tomto stavu nebyl vpuštěn náhodou (chudák ta paní), když teda odposlechy nezvedly ze židle moc lidí (a ti, co se ze židle zvedli a navrhli parlamentní vyšetřování, jsou zrovna z řad, které by se první snažily zamést všechno pod koberec).

helena — 26. 3. 2012 9:16

tak jen tiše doufám
Bych s tím doufáním nebyla tak kách... ráno jsem na půl ucha zaslechla ve zprávách, že možná žádnej trest nebude, páč už se mluví o mimosoudním vyrovnání...a údajně to mělo být vyjádření právního zástupce strany poškozené...

Míša Kulička — 26. 3. 2012 9:32

helena napsal(a):

tak jen tiše doufám
Bych s tím doufáním nebyla tak kách... ráno jsem na půl ucha zaslechla ve zprávách, že možná žádnej trest nebude, páč už se mluví o mimosoudním vyrovnání...a údajně to mělo být vyjádření právního zástupce strany poškozené...

To pak záleží na tom, jak se k tomu postaví naši orgáni státní správy ... protože se tam jednalo i o obecné ohrožení, což by s vyrovnáním nemuselo mít nic společného.

No tento případ jednoznačně ukáže, jestli stále ještě zůstáváme banánovou republikou, nebo už se to tu zvolna mění k lepšímu.

Pandorraa — 26. 3. 2012 11:16

Míša Kulička napsal(a):

Každý má právo na blbost, bez ohledu na výši IQ :)

To si nemylím, ba právě naopak, myslím si, že na blbost nemá právo vůbec nikdo a jak správně podotkl dúchodce z Vysočiny, každý by s ní, a to především tou vlastní, měl bojovat, neb "kde je blb, tam nebezpečno" (J. Werich)

Pandorraa — 26. 3. 2012 11:18

Juraj napsal(a):

Tak dalsi zajimavy aspekt v pripadu Janousek, viz nize co mi pristalo v mailu... Zranena je Vietnamka zijici v Cechach...
To jsem zvedaf, kdyz by se do toho pusitli jeste Vietnamsti kmotrove, jak by to dopadlo, neco jako krevni msta a pod... Tam Janousek asi moc velke zazemi a moc nema... I kdyz - v konecnem duslekdu se jedna vzdy jen o penize. Kolik - a co za ne...

VÝZVA POLICII: OCHRAŇTE SRAŽENOU VIETNAMKU

   Praha 24. března (PROTEXT) - Lobbistou Romanem Janouškem sražená žena
je  51letá Vietnamka, která podniká ve VOC Sapa v Praze 4 - Libuši. Její
manžel  i syn jsou z naprosto zbytečného zranění doslova šokováni a
opravdu velmi  nešťastní. Mnozí Vietnamci mají strach, aby Roman Janoušek
nevyvíjel na jím  vážně zraněnou ženu určitý nátlak. Proto by bylo
správné, aby zraněnou  vietnamskou ženu orgány činné v trestním
řízení před tímto možným  nátlakovým jednáním důsledně preventivně
ochránili. O to je touto výzvou  zdvořile, ale naléhavě žádám.

    Marcel Winter
    Předseda Česko-vietnamské společnosti
    Tel. a fax: 274 772 430, mobil: 602 363 009
    http://www.cvs-praha.cz




Klíčová slova: ČR-Vietnam-kriminalita-nehoda-menšiny-Česko-vietnamská
společnost
Kategorie: zak, pol, str, kom

Plné znění zprávy i s přílohami je k dispozici na
http://protext.cz/zprava.php?id=15222

Už delší dobu, několik let, si tu připadám jak na Sicili.... Asi není tak úplně od věci, že nám v televizi opakují Chobotnici. :jojo:

lupina montana — 26. 3. 2012 11:22

Pandorraa napsal(a):

Míša Kulička napsal(a):

Každý má právo na blbost, bez ohledu na výši IQ :)

To si nemylím, ba právě naopak, myslím si, že na blbost nemá právo vůbec nikdo a jak správně podotkl dúchodce z Vysočiny, každý by s ní, a to především tou vlastní, měl bojovat, neb "kde je blb, tam nebezpečno" (J. Werich)

Já to pochopila jako právo na omyl, Pan :)

Míša Kulička — 26. 3. 2012 11:29

lupina montana napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Míša Kulička napsal(a):

Každý má právo na blbost, bez ohledu na výši IQ :)

To si nemylím, ba právě naopak, myslím si, že na blbost nemá právo vůbec nikdo a jak správně podotkl dúchodce z Vysočiny, každý by s ní, a to především tou vlastní, měl bojovat, neb "kde je blb, tam nebezpečno" (J. Werich)

Já to pochopila jako právo na omyl, Pan :)

Pochopilas správně. Pandora mě učí přesnému vyjadřování :)

Pandorraa — 26. 3. 2012 11:39

lupina montana napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Míša Kulička napsal(a):

Každý má právo na blbost, bez ohledu na výši IQ :)

To si nemylím, ba právě naopak, myslím si, že na blbost nemá právo vůbec nikdo a jak správně podotkl dúchodce z Vysočiny, každý by s ní, a to především tou vlastní, měl bojovat, neb "kde je blb, tam nebezpečno" (J. Werich)

Já to pochopila jako právo na omyl, Pan :)

Tak to je jiná :jojo:
Právo na omyl má každý. Jednou, možná dvakrát na tentýž. Pakliže ho ale opakuje stále dokola, je to už jeho blbost a za tu se platí...

Pandorraa — 26. 3. 2012 11:41

Míša Kulička napsal(a):

Pochopilas správně. Pandora mě učí přesnému vyjadřování :)

Míšo, to je přece vzájemné.
Teda fakt je, že pro někoho ne.....

Míša Kulička — 26. 3. 2012 12:09

Pandorraa napsal(a):

Míša Kulička napsal(a):

Pochopilas správně. Pandora mě učí přesnému vyjadřování :)

Míšo, to je přece vzájemné.
Teda fakt je, že pro někoho ne.....

No já si při své vrozené skromnosti nějak nepřipouštím, že bych tě mohla něčemu učit :) ... ale jestli to tak je, tak se dmu a rostu o pár centimetrů :)

Pandorraa — 26. 3. 2012 12:18

Míša Kulička napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Míša Kulička napsal(a):

Pochopilas správně. Pandora mě učí přesnému vyjadřování :)

Míšo, to je přece vzájemné.
Teda fakt je, že pro někoho ne.....

No já si při své vrozené skromnosti nějak nepřipouštím, že bych tě mohla něčemu učit :) ... ale jestli to tak je, tak se dmu a rostu o pár centimetrů :)

Hm...
A proč myslíš, že sem chodím?

mia — 26. 3. 2012 12:34

mia napsal(a):

KALIK napsal(a):

Ovšem dnes se obecně pojmy znova předefinovávají. Dnes je "in" solidarita chudých s bohatými, jako je tomu v USA případně Řecku atd.

to je sice pěkné, ale nevěřím tomu, že třeba na ten rozežraný řecký systém ty finance bohatých vystačí....

Ach so, pardon Kaliku, omlouvám se, to je tak, když jeden čte jen jedním okem a na odchodu :rodna:.....chtěla jsem jen říct, že řeckou ekonomiku by nezachránilo ani výrazné zdanění tamějších bohatých, protože celý ten systém je tam na pytel.....

mia — 26. 3. 2012 12:42

helena napsal(a):

tak jen tiše doufám
Bych s tím doufáním nebyla tak kách... ráno jsem na půl ucha zaslechla ve zprávách, že možná žádnej trest nebude, páč už se mluví o mimosoudním vyrovnání...a údajně to mělo být vyjádření právního zástupce strany poškozené...

a to lze, aby úmyslný trestný čin zůstal nepotrestán?
Odškodnění oběti je jedna věc, ale mimosoudní vyrovnání v případě úmyslného trestného činu nechápu.....no ale tady je možné všecko......ještě jsem někde zaslechla i něco o možnosti, že trestný čin mohl být spáchán "ve stavu nepříčetnosti"......
Fakt je, že i média kolem toho jaksi chodí po špičkách, mám ten dojem.....

lupina montana — 26. 3. 2012 12:53

mia napsal(a):

a to lze, aby úmyslný trestný čin zůstal nepotrestán?

Ty máš zvláštní druh humoru, mio.

mia napsal(a):

Fakt je, že i média kolem toho jaksi chodí po špičkách, mám ten dojem.....

Nojo, jsou věci, který se člověk z médií nedozví, ačkoliv jsou dosti důležitý. Politický, ne přistání Ufa, nebo tak. Vzpomínám, jak mně šokovalo, když jsem se na čtyřce dověděla, že ve Francii a Španělsku už několik týdnú probíhají mohutný demonstrace...a nebýt tý milý čtyřky, bylo by po tom naprostý ticho po pěšině.
Nejspíš od toho máme internet - tam sice je spousta bludů, ale nejspíš taky spouta věcí, o kerých by se jinak psalo nerado.

mia — 26. 3. 2012 13:06

lupina montana napsal(a):

mia napsal(a):

a to lze, aby úmyslný trestný čin zůstal nepotrestán?

Ty máš zvláštní druh humoru, mio.

mia napsal(a):

Fakt je, že i média kolem toho jaksi chodí po špičkách, mám ten dojem.....

Nojo, jsou věci, který se člověk z médií nedozví, ačkoliv jsou dosti důležitý. Politický, ne přistání Ufa, nebo tak. Vzpomínám, jak mně šokovalo, když jsem se na čtyřce dověděla, že ve Francii a Španělsku už několik týdnú probíhají mohutný demonstrace...a nebýt tý milý čtyřky, bylo by po tom naprostý ticho po pěšině.
Nejspíš od toho máme internet - tam sice je spousta bludů, ale nejspíš taky spouta věcí, o kerých by se jinak psalo nerado.

to, prosím, není humor, ptám se jakožto "právem" nepolíbená, jestli je možné úmyslný trestný čin vyřešit mimosoudním vyrovnáním, pač mi to připadá docela hrozné......téměř pokus o vraždu.....

helena — 26. 3. 2012 13:12

mimosoudní vyrovnání v případě úmyslného trestného činu nechápu
Tohle http://www.novinky.cz/krimi/112267-podn … nelze.html
sice není nejnovější zpráva, ale zas taková inspirativní, že...

lupina montana — 26. 3. 2012 13:53

mia napsal(a):

to, prosím, není humor, ptám se jakožto "právem" nepolíbená, jestli je možné úmyslný trestný čin vyřešit mimosoudním vyrovnáním, pač mi to připadá docela hrozné......téměř pokus o vraždu.....

Tak to sorýš. Vypadalo to, že máš dojem, že každý úmyslný trestný čin je po zásluze potrestán.

Míša Kulička — 26. 3. 2012 15:28

helena napsal(a):

mimosoudní vyrovnání v případě úmyslného trestného činu nechápu
Tohle http://www.novinky.cz/krimi/112267-podn … nelze.html
sice není nejnovější zpráva, ale zas taková inspirativní, že...

O to víc jsem zvědavá, jak dopadne Janoušek ... Hele, ale vážně si myslíte, že po té, co vyšly najevo odposlechy jeho a Béma a po té, co ČSSD chce zřídit parlamentní komisi, která má vyšetřit původ odposlechů (tedy nikoliv jejich obsah - připomeňme, že ČSSD byla s ODS v Práglu jedna ruka), je ta nehoda náhoda?

A to jeho chování u nehody ... Není spíš logické, že by v podobné situaci běžný opilý papaláš řešil ťukanec do jiného auta (škoda nepřesáhla 100 tis. Kč) vylovením nějaké té tisícky z portmonky právě proto, aby se vyhnul foukání do balónku?

Celý ten příběh je takový hodně nelogický ... do celkového obrázku asi ještě chybí hodně puclíků ... a hlavně tam něco dost silně zapáchá. Připadá mi, že se chudák paní zamotala do něčeho dost nepěkného a vzhledem k tomu, že jí údajně zastupují nejlepší právníci v Praze, hned tak se z toho nevymotá.

Pandorraa — 26. 3. 2012 15:32

Míšo, na mně to spíš dělá dojem střídání stráží.
Nebo by taky mohlo jít o Titanik, kdy si kapitán mylně myslí, že když hodí přes palubu nějakou tu zátěž, tak se ta děravá "nepotopitelná" kocábka nepotopí. Nebo alespoň ne tak rychle a on stihne "transfer".

Juraj — 26. 3. 2012 15:58

Uz se v tisku mluvi o "domluve", mimosoudnim vyrovnani, uhradu utraty za leceni za to ublizeni na zdravi... OK. Ale ze zakona se nejde  domluvit - podle pravnicka obeti Lzicare - za to druhe obvineni, co ma, tj. 

"Za obvinění o ohrožení pod vlivem návykové látky ale k dohodě dojít NEmůže."

Viz Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/janousek-se-cast … domaci_ert

Takze kdyz to Janouskovi dokazou, ma problem... Pochybuji, ze by chtel jit sedet, samozrejme. A urcite svemu pravnikovi rekl, at udela vse, aby se tak nestalo, ZA ZADNOU CENU...
Jsem zvedaf. Roky to budeme sledovat - kdo bude dost trpelivy na to, samozrejme... Ale budou jine kauzy, ta nenapadne vysumi mezitim... Skutecne?

Pandorraa — 26. 3. 2012 16:17

Juro, i podle výsledku téhle kauzy poznáme, v jakém státě to žijeme.
I podle toho, jak se ODS postaví k Bémovi.

Juraj — 26. 3. 2012 16:29

Nemyslim, Pandorraa, ze se kuli teto kauze neco zmeni... Jen potvrdi. I u Bema... Bude z nej prinejlepsim [nebo prinejhorsim?] obetny beranek - ale jen v jeho vlastnich ocich, jak naletel hloupe nekomu davno pradavno - a pak jiz jen v slepote neco udelal, bez toho, aby si byl vedom, co vlastne (spatneho) dela... A mozna nas [tedy nase soudce, co nas zastupuji ve vecech Spravedlnosti] bude prosit ci zadat o prominuti? Ale asi ani k tomu nedojde, to by mu uz muselo hodne moc horet pod zadkem - bude se asi stale mily Bem ohanet jako rytir v pohadce, jak vse cestne myslel a delal podle toho a zaslouzil by vlastne - metal... Ufff...

Pandorraa — 26. 3. 2012 16:41

Souhlasím s tebou, že VNĚ se nic nezmění a tohle divadlo bude pokračovat. Třeba se ale pár diváků konečně probudí a uvědomí si, že největšími škůdci téhle společnosti vůbec nejsou "nemakačenkové" a různé vyloučené skupiny, ale někdo úplně jiný.
Třeba se někteří voliči probudí i ze svého sladkého snu o demokracii, které stačí jednou za 4 roky dát svůj hlas.

Třeba jim konečně dojde, že tu existuje skupina lidí, která má skutečnou moc a pro kterou jsou oni sami úplně na stejné úrovni, jako ten poslední z nejposlednějších.
Třeba konečně přestanou ohrnovat nos nad druhými a začnou přemýšlet sami o sobě.

Třeba se to volání po tom, aby každý začal sám u sebe zase rozklíčuje pro další skupinku lidí.
Každý, kdo se probere, se počítá :jojo:
Pořád říkám, že všechno zlé je pro něco dobré a všeho do času :jojo: :)

Míša Kulička — 27. 3. 2012 10:33

Čím víc to sleduju, tím víc mám dojem, že Janoušek bude odsouzen a Bém veřejně zostuzen ... z ČSSD zůstanou všichni "čistí" ... aj ten Březina se nám nějak vytratil ze zorného pole ... ale kdo za tím vším skutečně stojí, to se opět nedozvíme. Jen budeme mít na chvíli dobrý pocit, že naše soudnictví někdy přece jen funguje ... zdalipak si pak ještě někdo vzpomene na Mosteckou, Plzeňskou a další nepoměrně rozsáhlejší aférky? A co na to pan Rampula?
Banánová republika v praxi.

Pandorraa — 27. 3. 2012 10:48

Taky to tak vidím. Ale banány u nás stejně levnější nebudou.

Juraj — 27. 3. 2012 11:13

Miso Kulicko, Janousek bude asi nakonec odsouzen v teto KAUZE OPILOSTI, souhlasim. Za svuj KLIENTELISMUS S BEMEM vsak nebude, myslim, dukazu je - zatim- malo, zadne, odposlechy jsou jen sranda... Pro oba, zatim O te politcike kauze jsem ted zalozil EXTRA DISKUSI
http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=47977
at se nam ty dve kauzy nepletou, dlouho se budou ve spollecnosti resit jeste, dokud neco nejak dopadne v nich... Nebo nedopadne...

lupina montana — 27. 3. 2012 12:26

Míša Kulička napsal(a):

Čím víc to sleduju, tím víc mám dojem, že Janoušek bude odsouzen a Bém veřejně zostuzen ... z ČSSD zůstanou všichni "čistí" ... aj ten Březina se nám nějak vytratil ze zorného pole ... ale kdo za tím vším skutečně stojí, to se opět nedozvíme. Jen budeme mít na chvíli dobrý pocit, že naše soudnictví někdy přece jen funguje ... zdalipak si pak ještě někdo vzpomene na Mosteckou, Plzeňskou a další nepoměrně rozsáhlejší aférky? A co na to pan Rampula?
Banánová republika v praxi.

Rampulu se už zase snaží vyštípat a já držím palce - ten chlap má vyloženě krysí voko.
A ČssD  to tak nezáviď :cool: Bém je dtto Gross.

sahleb — 27. 3. 2012 13:45

helena napsal(a):

tak jen tiše doufám
Bych s tím doufáním nebyla tak kách... ráno jsem na půl ucha zaslechla ve zprávách, že možná žádnej trest nebude, páč už se mluví o mimosoudním vyrovnání...a údajně to mělo být vyjádření právního zástupce strany poškozené...

1) Mimosoudni vyrovnani neni mozne. Trest se toriz pohybuje "nad 5 let", konkterne mezi tremi az deseti lety.

9) taky ta obzaloba za neposkytnuti pomoci nelze, i kdyz se to vsude vyklada, jelikoz , pokud jde o umysl ( ja bych mu naparila "eventualni zabiti" = muj termin,prosim)  nelze logicky zalovat za neposkytnuti pomoci, pokud chci nekoho zabit, neposkytnu mu pomoc.

Odkazuji za velmi dobry rozhovor ,spise odpovedi na dotazy ctenaru jednoho pravnika v vcera v idnes.

http://zpravy.idnes.cz/chat-s-jaroslave … domaci_abr

sahleb — 27. 3. 2012 13:49

Míša Kulička napsal(a):

Hele, ale vážně si myslíte, že ... je ta nehoda náhoda?

Celý ten příběh je takový hodně nelogický ...

Ja si myslim, ze to nahoda samozrejme je. Nahody jsou blbec. A co je nelogickeho na pribehu? Ja vim,ze chovani policistu je nestandartni a budou mit asi pruser. Jiz se to vysetruje.

helena — 27. 3. 2012 14:05

Mimosoudni vyrovnani neni mozne. Trest se toriz pohybuje "nad 5 let", konkterne mezi tremi az deseti lety.
Taky už to policie stačila překvalifikovat... původně se hovořilo o jiných paragrafech.

Juraj — 29. 3. 2012 10:17

V kazdem pripade to uz podle pravnich analyz a mineni obecne vypada maximlane na podminku pro Janouska, k tomu vyrovnani  s poskozenou urcite dojde, takovemu nebo makovemu...

Jessika — 29. 3. 2012 10:43

Pandorraa napsal(a):

Taky to tak vidím. Ale banány u nás stejně levnější nebudou.

Copak banány... ale co vajíčka ? ;)

Jessika — 29. 3. 2012 10:46

Juraj napsal(a):

V kazdem pripade to uz podle pravnich analyz a mineni obecne vypada maximlane na podminku pro Janouska, k tomu vyrovnani  s poskozenou urcite dojde, takovemu nebo makovemu...

Proč by měli Janouška trestat, když je to jenom figurka ve hře.
Posloužil, hoch, jako nástroj na setnutí několika hlaviček.
Sakra nebezpečnej precedens, jakým způsobem se dá "lobbovat"...

helena — 29. 3. 2012 11:02

Sakra nebezpečnej precedens, jakým způsobem se dá "lobbovat"...
Okolo močidla chodě, nádchy neujdeš... aneb s čím kdo zachází http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png

sisi21 — 31. 3. 2012 23:12

Juraj napsal(a):

V kazdem pripade to uz podle pravnich analyz a mineni obecne vypada maximlane na podminku pro Janouska, k tomu vyrovnani  s poskozenou urcite dojde, takovemu nebo makovemu...

Podmínku?? napařila bych mu to natvrdo,ovšem oni se ho bojí .nikdo neví kam až šahají jeho prsty...jak si mohli dovolit ho pustit??
udělat to někdo jiný.maže do cely předběžného zadržení!!

Jessika — 1. 4. 2012 8:46

helena napsal(a):

Sakra nebezpečnej precedens, jakým způsobem se dá "lobbovat"...
Okolo močidla chodě, nádchy neujdeš... aneb s čím kdo zachází http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png

No tak jsem to,Heli, zrovna nemyslela.
Jen mně napadlo, že tentokrát pan Janoušek se nemusel ani moc snažit, ani investovat a přesto padají nepohodlné hlavičky ...

Georg — 6. 4. 2012 21:35

Janoušek je typickou ukázkou toho v čem ČR žije. Mafiáni, lobbysti, lháři vládnou nám a tyto nešvary jsou už v republice za normál.

Juraj — 7. 5. 2012 16:25

Ano,
viz http://zpravy.idnes.cz/vysledky-vysetro … domaci_hro

Po 50 dnech od bouracky se nic nestalo. Nikomu. Nebo se jeste stane?

Pandorraa — 7. 5. 2012 16:53

Juraj napsal(a):

Ano,
viz http://zpravy.idnes.cz/vysledky-vysetro … domaci_hro

Po 50 dnech od bouracky se nic nestalo. Nikomu. Nebo se jeste stane?

Tak maximálně té přejeté paní.
Asi se uzdraví a na nic si už nebude pamatovat ;)

Míša Kulička — 7. 5. 2012 17:09

Pandorraa napsal(a):

Juraj napsal(a):

Ano,
viz http://zpravy.idnes.cz/vysledky-vysetro … domaci_hro

Po 50 dnech od bouracky se nic nestalo. Nikomu. Nebo se jeste stane?

Tak maximálně té přejeté paní.
Asi se uzdraví a na nic si už nebude pamatovat ;)

No to taky byl nááápad skákat tomu papalášovi pod kola, viďte pani ... no rozumíte tomu? Já ani zbla. Esi vono to tak nebude lepčí ...

Co už naděláme. Si myslím, že ty mlýny melou ... sice pomalu, ale přece. :)

Petra101 — 11. 5. 2012 0:43

Tak už objasněno, ono sa to auto rozjelo samo a pan Janoušek snad v něm ani neseděl a pokud seděl, tak určitě neřídil. :)

Pandorraa — 11. 5. 2012 9:08

Míša Kulička napsal(a):

Co už naděláme. Si myslím, že ty mlýny melou ... sice pomalu, ale přece. :)

No...mlýny se nám nějak zadrhly, ale ony se zase rozjedou a tentokrát už semelou nejen Janouška :jojo:

mia — 11. 5. 2012 10:51

Míša Kulička napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Juraj napsal(a):

Ano,
viz http://zpravy.idnes.cz/vysledky-vysetro … domaci_hro

Po 50 dnech od bouracky se nic nestalo. Nikomu. Nebo se jeste stane?

Tak maximálně té přejeté paní.
Asi se uzdraví a na nic si už nebude pamatovat ;)

No to taky byl nááápad skákat tomu papalášovi pod kola, viďte pani ... no rozumíte tomu? Já ani zbla. Esi vono to tak nebude lepčí ...

Co už naděláme. Si myslím, že ty mlýny melou ... sice pomalu, ale přece. :)

v tomto jsou boží mlýny asi nevinně....a když už, tak by měly zamlít na obě strany, pač máslo na hlavě mají teď už všichni zúčastnění.... :/

lupina montana — 11. 5. 2012 15:57

Myslíš tu paní? No já nevím: kdybys byla cizinka v cizí zemi, která má dost problémů se tam udržet v klidu a pořádku a stalo se ti něco na ten způsob, načež by nastoupila svita právníků, patolízalů, potažmo až mafiózů a kombinovali by vhodně výhrůžky s úplatkama..... :rolleyes:
Mistr Jan by možná vydržel - i když kdoví jestli - ale Mistr Jan byl holt jeden.

Pandorraa — 11. 5. 2012 16:02

No, Lupiš, pochopit ji můžeme :jojo: ale pod ta kola se mu určitě nepřipletla náhodou... co my víme.