Petr100 — 10. 3. 2012 7:24

Holky, kdo máte zkušenosti s vedením kvásku a pečením chleba? Na netu jsou všelijaké informace, možná znáte nějaké triky. S klukem jseme začali v pizzerii s kváskovýn chlebem, máme pec na dřevo, zdá se, že by to moho fungovat. Pár prvních chlebů šlo sice do popelnice, teď se začalo dařit a o chleba je obrovský zájem.

Bety — 10. 3. 2012 11:32

:supr: tady http://diskuse.dama.cz/diskuse.php?d=937&z=0#zal  se obrať na správce diskuze Anndy (klik na nick)
tady na nástěnce klik na Recepty, rady, postupy
http://domacipekarny.dama.cz/

vpravo nahoře je Vyhledávání - přečti návod
http://domacipekarny.dama.cz/

kváskové chleby - pozor rozdíl "kváskový" a "Celokváskový" = úplně bez droždí, kyne déle
http://domacipekarny.dama.cz/recepty.php

bezva postupy na všechno možné
http://domacipekarny.dama.cz/postupy.php

skutečné opravdové třístupňové vedení kvasu
http://domacipekarny.dama.cz/postupy.php?d=176

jinak v těch postupech toho najdeš o kvásku více, projdi si vše i starší články

můj kvásek se drží krásně zdravý už právě tři roky... tady čtvrtý den po založení v roce 2009

http://foto.dama.cz/img/499/499256.jpg

Bety — 10. 3. 2012 11:34

:storstark: dej potom vědět jak se daří! A hodně úspěchů!

Bety — 10. 3. 2012 11:37

Bezvadné stránky od Iv@:
http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/kvasky/

na Topreceptech pod nickem cathleen - tady její nádherné recepty
http://www.toprecepty.cz/zobraz_profil.php?uzivatel=540

napsala pěknou knížku Pekárnománie

Bety — 10. 3. 2012 11:39

Jak jednou propadneš pečení, jseš ztracenej.... :godlike: asi neskončíte jen u chleba...hurá na rohlíky atd...

Petr100 — 10. 3. 2012 16:29

Bety díky, kouknu na to. Myslím, že jsme překonali prvotní potíže, pečeme asi 14 dní, dnes 25 bochníků. Již o ně projevila prodejna pečiva v areálu kde máme pizzerii, zatím je lidé rozeberou v pizzerii. Držet kvásek 4 roky to je výkon. Zde je také pár chytrostí,
http://www.kvaskovychleb.cz/doku.php?id=navody:navody

Bety — 10. 3. 2012 18:25

díky - tyhle stránky nezná, dala jsem si do záložek a prostuduju

Judyna — 10. 3. 2012 19:28

Teda Petře, výborný počin! Ať se daří a věřím, že v případě kvalitního chleba či jakéhokoliv jiného pečiva určitě bude! Já si chodím taky pro chleba do pekárny, prý je  kváskový, rozhodně moc dobrý a ráda si za něj připlácím.

Všechny ty odkazy si taky až budu mít čas prostuduju.

Petr100 — 11. 3. 2012 5:29

Judyno, Bety, poslal bych fotku, nemáte email. Odkaz z Facebooku nefunguje, když je to přihlášeno pod mým jménem. Včera se zase povedl, po těch 25 kouscích se doslova zaprášilo. Judyno kolik za něj platíš? Ženuška ho objevila v jedné pekárně, 3/4 kg za 45,- kaček. Přehnaná cena, my ho máme v této váze za 30,-.

Judyna — 11. 3. 2012 11:05

Petře, já kupuji myslím 1/2 kg za dvacku, ale nejsem si jistá, jelikož toho vždy beru víc. Ale určitě se na základě tohoto vlákna zítra zeptám, jestli ten druh, který si kupuji já, je opravdu kváskový a kolik přesně váží. Rozhodně mi ale chutná a neplesniví, i když ho mám třeba 4 dny, pořád se dá jíst.