» Diskuse - Babinet.cz https://fora.babinet.cz/index.php » Upečme si... https://fora.babinet.cz/viewforum.php?id=124 » Kváskový chleba. https://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=47872 |
Petr100 — 10. 3. 2012 7:24 |
Holky, kdo máte zkušenosti s vedením kvásku a pečením chleba? Na netu jsou všelijaké informace, možná znáte nějaké triky. S klukem jseme začali v pizzerii s kváskovýn chlebem, máme pec na dřevo, zdá se, že by to moho fungovat. Pár prvních chlebů šlo sice do popelnice, teď se začalo dařit a o chleba je obrovský zájem. |
Bety — 10. 3. 2012 11:32 |
:supr: tady http://diskuse.dama.cz/diskuse.php?d=937&z=0#zal se obrať na správce diskuze Anndy (klik na nick) |
Bety — 10. 3. 2012 11:34 |
:storstark: dej potom vědět jak se daří! A hodně úspěchů! |
Bety — 10. 3. 2012 11:37 |
Bezvadné stránky od Iv@: |
Bety — 10. 3. 2012 11:39 |
Jak jednou propadneš pečení, jseš ztracenej.... :godlike: asi neskončíte jen u chleba...hurá na rohlíky atd... |
Petr100 — 10. 3. 2012 16:29 |
Bety díky, kouknu na to. Myslím, že jsme překonali prvotní potíže, pečeme asi 14 dní, dnes 25 bochníků. Již o ně projevila prodejna pečiva v areálu kde máme pizzerii, zatím je lidé rozeberou v pizzerii. Držet kvásek 4 roky to je výkon. Zde je také pár chytrostí, |
Bety — 10. 3. 2012 18:25 |
díky - tyhle stránky nezná, dala jsem si do záložek a prostuduju |
Judyna — 10. 3. 2012 19:28 |
Teda Petře, výborný počin! Ať se daří a věřím, že v případě kvalitního chleba či jakéhokoliv jiného pečiva určitě bude! Já si chodím taky pro chleba do pekárny, prý je kváskový, rozhodně moc dobrý a ráda si za něj připlácím. |
Petr100 — 11. 3. 2012 5:29 |
Judyno, Bety, poslal bych fotku, nemáte email. Odkaz z Facebooku nefunguje, když je to přihlášeno pod mým jménem. Včera se zase povedl, po těch 25 kouscích se doslova zaprášilo. Judyno kolik za něj platíš? Ženuška ho objevila v jedné pekárně, 3/4 kg za 45,- kaček. Přehnaná cena, my ho máme v této váze za 30,-. |
Judyna — 11. 3. 2012 11:05 |
Petře, já kupuji myslím 1/2 kg za dvacku, ale nejsem si jistá, jelikož toho vždy beru víc. Ale určitě se na základě tohoto vlákna zítra zeptám, jestli ten druh, který si kupuji já, je opravdu kváskový a kolik přesně váží. Rozhodně mi ale chutná a neplesniví, i když ho mám třeba 4 dny, pořád se dá jíst. |