miaa — 14. 2. 2012 18:06

Taky se mne chytne kde co. Začalo to ve čtvrtek a dnes už je to hnus, prsty na rukou, poslední články u nechtů, někdy tečka i níže. Rostou, slévají se a bolí i svědí.
DNES dokonce začíná i nos??? Byla jsem lyžovat v těchto mrazech, tak bych si raději přála, aby to byla omrzlina, ale dle dr. prý to je ta dg. nahoře.
Prosím pomoc, co pomáhá? Jsem alergička, na horách se sešlo ...mám chladovou-mráz, i na nikl-přimrzaly ruce k pomě, i když jsem měla rukavice. PEs-mám alergii na psi, ale hladila jsem ho  malinko a stres byl také, pocení také a šílená únava také.
Dostala jsem vodičku, mazání a léky, co stejně beru na imunitu nebo alergii.
Nechci s tím žít celý život. Jak s tím budu plejt?a vůbec cokoliv? ani psát nemohu.
Díky za pro mne velice cenné rady.

miaa — 22. 2. 2012 17:22

Tak nikdo? konečně jsem našla, že česky se to jmenuje spíše :pompholyx a teď už vím,že to mám. Mé fotky sedí s tím, co vidím na fotkách z int. ze světa a dr. mne už i tuto dg. napsal.
Mne by zajímalo, jak často se vám to vrací a zatím tedy nevím, z čeho to vzniklo a chtěla bych praktické rady. díky.

Aneri — 22. 2. 2012 21:05

Ahoj, mio, ty musíš mít také všechno ! Ale pokud je to zánětlivé kožní onemocnění s tvorbou puchýřků na rukou a nohou , tak jsou to bakterie či viry, které to způsobují, ne? Pokud to patří do skupiny dermatitidy a ekzemy, tak je to až následek něčeho......ne příčina! No a protože neví a ani to doktory nezajímá, z čeho to je, tak....•žádná relevantní léčiva nebyla nalezena
I když jinde píšou...že je to  znamená "špatné pocení", který byl považován za příčinu. No a stejně se neléčí, tak je to jedno, co máš.....léčba není a snmiř se s tím !
Tady je sice pár asi babských rad, ale ty jsi ve stresu,......
http://icube.cz/dyshidrosis-lecba-jak-m … sami-1036/
U tebe je problém v bakteriální zátěži dle mého úsudku.

miaa — 22. 2. 2012 21:30

Jo, to jsem četla. Já se leta potila jak 10 volů a teď jsem konečně normální...v tom to nebude. Neva, budu se v duchu modlit, aby se ten výsev už neopakoval. Teď čekám, kdy to zmizí. Zatím to nejhorší mám za sebou. dík. drž se.