hancidylko — 7. 2. 2012 22:57

Ahoj, plánujeme svatbu a uchvátila nás myšlenka na obřad venku - máme vyhlídlou restauraci-hospůdku-penzion v malé vesničce, kde mají velkou zahradu a na ní parádní altánek, tuším, že běžně tam bývá asi 5 velkých stolů, takže je tam i celkem dost prostoru... Myslíte, že by to mohlo být pěkné a originální? Nebo to bude spíš propadák, fůra keců a minimum svatebčanů? :( Jasně, chceme si svatbu dělat pro sebe a podle sebe :supr: ale neradi bychom to nějak "přepískli" :rodna:

lupina montana — 7. 2. 2012 23:04

Hančí, moje dcera měla svatbu v....no, to není altánek, ale parádní altán na vinici v Grébovce :lol: ale bylo to krásný.
Oni měli hodně hostů, tak veselice po samotném obřadu byla jinde, ale ten altán, to bylo kouzelný.
Hlavně vám ovšem musí vyjít počasí.
Dneska jsou svatby nádherně originální - druhá dcera by nejradši na Pláních, kamarádka měla svatbu v plavební komoře, zažila jsem svatbu na Troskách i na Bezděze - pěkný to je.
Jak to ty popisuješ, takto mají na kdejakým zámečku - mně se to moc líbí.

Rybička — 9. 2. 2012 3:13

Myslím si, že svatba na zahradě v altánku není nijak šílená na to, aby kvůli tomu měl někdo nepřijet nebo se urazit. :) Kdyby jste se brali pod vodou a svatebčanům nasazovali potapěčskou výstroj, tak neřeknu, ale toto podle mě přepísknutí není. :) Když vyjde počasí, může to být krásné. Ale chce to mít připravenou i "mokrou variantu" pro případ, že by lilo. Držím palce, ať vše vyjde k vaší spokojenosti!

Zuzina — 9. 2. 2012 9:55

Měla jsem svatbu venku. Ne v altánu, ale pod širým nebem. Nikdy bych to nevrátila zpět :)

Kamarádka měla v altánu. Taky hezké. Tak proč ne...

altán má výhodu v tom, že se dá pěkně svatebně ozdobit. Což já jsem nemohla :D

Jaku — 9. 2. 2012 12:00

Zuzina napsal(a):

Měla jsem svatbu venku. Ne v altánu, ale pod širým nebem. Nikdy bych to nevrátila zpět :)

Kamarádka měla v altánu. Taky hezké. Tak proč ne...

altán má výhodu v tom, že se dá pěkně svatebně ozdobit. Což já jsem nemohla :D

Prooč?? Vždyt si byla tááák blízko přírodě-přesně podle tohoto,dnes tak moderního sloganu:být blízko přírodě:D:D

ale nic ve zlém,jen se mi ten slogan vybavil,já bych svatbu v přírodě taky nebrala,nic se nemá přehánět a vše si zaslouží svou důstojnost.

Zuzina — 9. 2. 2012 12:29

A mi se zase nelíbí svatby na úřadě. Je to jako na běžícím pásu, patnáct minut, honem vyklidit svatební síň a honem další.
Kostel..to je zase na dlouho. Vzhledem k tomu, že jsme měli roční dceru..

Takže já si vybrala zámeček. V případě deště obřad uvnitř. Jinak venku. Byla to paráda. Oddával mě primář urologie, který si sem tam neodpustil vtipnou poznámku. Bylo to pohodové. Žádné slzy mé ani maminek, babiček, jak to vidím jinde.
Budu na to dlouho vzpomínat...

Jaku — 9. 2. 2012 16:03

Zámeček se mitaky líbí;byli jsme v září na jedné takové svatbě na zámku v Novém Jičíně-Kunín,ale tam teda ta obřadní sín nic moc,taková malá a ponurá,málo židlí,tam teda nee.

Ale líbí se mi obřadní sín na olomoucké radnici.Ta teda strčí celý kunínský zámek do kapsy.

Pajka — 26. 3. 2012 17:08

Zdravím, jestli chcete dělat svatbu trochu jinak než je obvyklé, mrkněte na blog www.svatbjakobejk.cz, třeba se pobavíte :)