Sikina — 2. 3. 2006 13:24

Ahoj holky,

sice do porodu mám ještě asi 4 měsíce,ale pomalu začínám vybírat kočárek.Máte nějaké zkušenosti,nebo už vít jaký kočárek si pořídíte,prosím poraďte.

Leidea — 2. 3. 2006 13:26

Ahoj, já nejsem ještě ani těhu a už mám skoro vybráno. Strašně se mi líbí kočárek od Chicco, je to trojkombinace - hluboký, sportovní a ještě k tomu je sedačka do auta. Ale teda taky ta cena tomu odpovídá. Kolem 20.000,- Kč

Ivana26 — 2. 3. 2006 13:33

Ahojky, zatím jsem těhu krátce (11 týden),ale dívala jsem se na: http://www.kocarky-online.cz/karolinka-daimler.html
A v Jaroměři jsem narazila na nový obchůdek s kočárky a postýlkami. Byla tam velice příjemná paní a kočárky byly trojkobinace, ještě s taškou na mimi. A¨cena byla něco málo přes 7000,- a moc se mi líbil. Hezky barevně provedený, nafukovací kola, v boudičce našitá síťka na léto proti hmyzu atd.
Hezký den

Romana — 2. 3. 2006 13:34

Hodne maji maminky kocarky zn. Inglesina. Ja jsem vsadila na cesky vyrobek Patron Bohemia, mam model Apollon Alux a jsem s nim hodne spokojena. Je jednim z nejlehcich na trhu (14 kg).
http://www.patron-bohemia.cz/baby/index … Y&l=cz

Andrejka.. — 2. 3. 2006 13:35

Leidej mám vybráno přesně jako ty :D Ale tam kde sem si ten kočárek vyhlídla nebyl tak drahej...bylo to přímo v prodejně Chicco v Praze v obchodním centru Flora..

Diviska — 2. 3. 2006 13:36

Tak to byl jen pokus s "metrikem", no nepodarilo se. Snad na druhy pokus. Jinak do diskuze o kocarcich se pripojuji. Pomalu zacinam vybirat a zatim vede DELTIM VOYAGER. Ma tu s nim nekdo zkusenost ??

Ááá, povedlo se, paráda!!

http://www.rodice.cz/metrik/1174.png

PetaZ — 2. 3. 2006 15:42

Jéé, 19.7. jsem se narodila já, ale před čtvrt stoletím :)

Co se týče kočárku, tak mě na značce nezáleží hlavně, že bude spňovat funkce co má.. Loni jsem v bazaru koupila hluboký kočárek sportovního vzhledu s nafukovacími koly pro neteř a od dubna ho budu řídit já... a je pořád jako nový a zn. no name...

Leidea — 2. 3. 2006 15:47

Andrej na Flóře maj kočárky? a kde? Jsem tak tak 3x v týdnu a ještě jsem si toho vůbec nevšimla, to jsem ale ťuňťa...

Andrejka.. — 3. 3. 2006 7:14

já nevim jak bych ti to popsala Leidej :) je to tam takový trošku zapadlý v rohu- hned v přízemí to je. ale je tam velkej nápis CHicco, tak to snad najdeš....maj tam spoustu věciček včetně kočárků, postýlek, oblečeníčka atd. to víš, já to mám očíhnutý :D

Andrejka.. — 3. 3. 2006 7:40

ježiš Leidej, mě teď napadlo jestli si Floru náhodou nepletu s obchodním centrem Nový smíchov..to víš já jezdim střídavě do obou center a mám občas zmatek co je kde.. ale v jednom z těhle dvou to určitě je :)

Leidea — 3. 3. 2006 8:57

Tak to jo Andrejko, na Smíchově tam je Chicco, ve flóře nic takového není. Já mám zmáklou Chicco prodejnu na Černém mostě, a že tam toho mají... koukám, že máme obě dobrý přehled, co?

Andrejka.. — 3. 3. 2006 9:02

jo jo, máme to občíhlý :D to se nám bude hodit až budeme těhulky :D Takže v černém mostě řikáš.....hmmm....asi se tam zajedu mrknout :)

Leidea — 3. 3. 2006 11:04

jeď, je to tam obrovský....

Babu — 3. 3. 2006 11:59

Holky, prosim Vas jaky je rozdil, kdy ze kocarek hluboky klasika a takovy sice hluboky, ale ma takovy fusak? Tento mohou mit novorozenata. Ja se vuuubec neorientuju.
Je lepsi mit klasiku hluboky, ktery jde napr. pouzit i na sedacku a pak klasika golfac? A co ty trojkolky? je to lepsi nez ctyrkolky?
Ja faktu vubec nevim. Ja nic dopredu nestudovala, abych to nezakrikla a taky jsem se nechtela trapit. No a kamaradky jeste mimi nemaji. Nemam kde cerpat inspiraci.

Mišineček — 3. 3. 2006 12:02

Ahoj Sikino. Také máme ještě dost času, ale už jsme si koupili kočárek a to od Taka. Je levný a zdá se mi i dobrý. Moc se mi líbí jak vzhledově, tak i funkčně, tak i cenou. Pá

jitka2 — 3. 3. 2006 12:52

Ahoj Mišinečku, máš vybráno dobře, moje sestra má Tako už nějaký ten pátek a je nadšená, předtím měla daleko dražší kočárek a byla to hrůza, i další moje dvě kamarákdy se rozhodli pro tuto značku a jsou velmi spokojené a to už mají něco najeto!!!

masa — 3. 3. 2006 13:16

U nas to Tako docela frčí... kočárky vypadaj celkem bytelne. Já mám tentokrat pujčenej, protože už čekám druhý, tak se mi nechtělo kupovat. Ale je to Quinny a trojkombinace. Ale stejne za rok a pul pujde na golfky ne? Aspoň já byla ráda že jsem se velkýho kočárku zbavila. :D

Gia — 3. 3. 2006 13:21

Ahoj, my jsme pořídili kočárek Taifun od Hoco - je to zúžená čtyřkolka - klasika + sporťák + variabilnost podvozku s  autosedačkou.
Informace jsem nasbírala něco od kamarádek, něco z internetu  a něco od prodavaček z obchodů. Těch jsem prošla několik, ale pak jsem zjistila, že každá prodavačka preferuje něco jiného, takže Ti doporučí všude jiný typ. Je důležité, abys věděla, jestli se Vám kočár má vlézt do auta, do výtahu, jestli s ním budeš jezdit po městě nebo po lese. My máme malý auto, malý výtah ( takže budu muset kočárek rozložit poté, co vytáhnu dítě v korbičce = tašce), chtěli jsme nasazovat autosedačku na podvozek kočáru a nechtěli jsme kočár polské výroby. Nejvíc spokojení jsme byli v prodejně kočárku na Praze 5 - Lochkov. www.depemo.cz - tam byli nejochotnější, takže jsme nakonec u nich i nakoupili. Mají tam i bazárek.

Mišineček — 3. 3. 2006 20:02

Je teda pravda, že mi vybírali kočárek, aby nebyl moc drahý, ale aby byl víceúčelový, pohodlný a hezký. :D Mám z něho moc velkou radost a mi si ho budeme nechávat i na dalšího prcka. Takže ho snad využijeme déle. Napíšu, kdyby něco, kdyby třeba nevydržel. Jo,a my jsme si koupili kombinaci tmavě modré s tmavě červenou, je to takové hezké, nenápadné a praktické, ale pán, který ho přivezl, prý říkal, že se teď hodně vyrábí takové svítivé a křiklavé barvy, takže těhlech už moc nedělají. Já to teda moc nechápu, neb mi to přijde dost hrozné, ty křiklavé barvy a také podle mě to musí být i takové šok pro dítě, když kouká do takové křiklounské a depresivní barvy. :D

Melissa — 3. 3. 2006 21:48

Sikina,
připojuji se k Leidea - kočárek Chicco trojkombinace je super.
Mám holčičku 1,5 roku a vyhovuje nám bezvadně už od narození. Jezdíme autem a proto je pro nás důležité, že je skladný a není těžký.
Záleží na tom, kde s kočárkem budeš jezdit - do terénu je možná lepší kočár s většími koly. Tento kočárek má kolečka relativně malá, ale jezdíme s ním všude, tedy i v terénu. Co se mi líbí velmi je, že přední kola zatáčejí a proto se s ním dá dobře manévrovat. Nyní, když už nepotřebujeme korbičku, stal se z něho prima pohodlný golfáč s polohovatelnou zadní opěrkou. Opravdu na tento kočár nedám dopustit.

Zkus se na něj podívat:

http://www.mimishop.cz/babylife/detail.php?zbozi=6095

Mišineček — 3. 3. 2006 22:08

Teda holky, to by mě zajímalo, kde na to berete? Nejsme nějak chudý, ale dát 20tisíc za kočárek je teda síla. Myslím si, že jsou daleko důležitější věci, které člověk může koupit za ty peníze, které konkrétně my ušetřili na kočárku. Za 20tisíc beru kočárek pro dvojčata, ale pro jedno dítě je to asi až moc zbytečný přepych.

Melissa — 3. 3. 2006 22:31

Mišinečku,
nevím proč je teď  ta trojkombinace od Chicco tak drahá. Když jsme si tenkrát kočár kupovali, tak jsme ho pořídili přes internet za 16tisíc.
Viděli jsme výhodu v tom, že zde máme vše co potřebujeme - hluboký kočár, autosedačku a golfky - a kdybychom to kupovali každé zvlášť, tak bychom pravděpodobně dohromady zaplatili taky tolik.
Znovu ale zdůrazňuju, že jsme co se praktičnosti týče opravdu udělali dobře - nemám problémy, aby se mi vešel do kufru od auta a krásně se mi tam vejde i veliký nákup. Nebo když jezdíme na chalupu a máme spoustu zavazadel, vždy ocením, že je skladný.
Moje sestra měla pro prcka kočár tříkolku s velikými koly a když jsem si synovečka půjčovala, neměla jsem skoro sílu kočár zvednout do kufru a hlavně kolik místa mi zabral (a cenově taky nic moc ca. 13tisíc a bez autosedačky).

Mišineček — 4. 3. 2006 15:54

Melisso, teď když to po sobě čtu, tak to vypadá jako, že mám proti tomu kočárku něco, ale opravdu jsem to psala jen tak. Ten kočárek je pěkný a jestli je lehký, tak má další plus, ale jen jsem se udivila té ceně. Já bych za to ty peníze nedala, to jen o mě. Ale také i kvůli kolečkům. My potřebujeme ty větší. Jinak se nezlob, opravdu to nebylo nijak špatně míněné. Díky.

Melissa — 4. 3. 2006 16:20

Mišinečku,
já se nezlobila a nezlobím ani náhodou !!!
Jen jsem chtěla vysvětlit své důvody. Výběr je pak samozřejmě vždy individuální, každý z nás také žijeme trochu jinak.
Myslím někdo je víc sportovní a pak je lepší tříkolka, na dlouhé procházky v terénu a i po starém městě zase ty velká kola, no a pokud je třeba kočár narvat do auta, tak je dobrý skladný kočárek. :):):)

Gia — 5. 3. 2006 16:41

My jsme za kočárek včetně autosedačky zaplatili 17 000 Kč. A to byla na něm zrovna sleva 4000 Kč. A zaplatili nám ho budoucí babička s dědečkem.

Katkad — 5. 3. 2006 16:49

My máme kočárek Tako i s fusakem za 4700,ale neni k němu autosedačka.Zatím jsme spokojení,jezdíme ale teprv necelé tři měsíce.

Klaris — 5. 3. 2006 19:35

Čauky výborný kočárky, skvělý výběr mají v Praze v AAA bazar kočárků, mraky nových i použitých. Já si vybrala trojkolku, komplet sedačka, vajíčko a autosedačka byl za 12tis a jsme nadmíru spokojeni, je přizpůsoben na ježdění na bruslích, pro mě hodně aktuální.. U nás v Pardubicích ho mají za 17tis, tak jsme hodně ušetřili a fakt super mohu doporučit..

madlička — 6. 3. 2006 7:39

ahoj ! my jsme si koupili taky kočárek od Taka.Mimčo se tam dalo super zababuchat.Nevýhodou je,že se špatně skládá a je dost těžký. Když měl syn půl roku,koupili jsme trojkolku a to je jiné kafe.Hlavně je super,když to přední kolečko má možnost otáčení o 360 stupňů.;)

Babu — 6. 3. 2006 11:16

Melisso prosim te divala jsem se na koracek, ktery mas. Moc se mi libi jedinou vadu vidim ty kolecka. Prosim o radu jako hluboky kocarek se pouziva ta korbicka nebo ten fusak, ktery se da na kocarek a je z toho hluboky? Vubec tomu totiz zatim nerozumim:(

Melissa — 6. 3. 2006 14:58

Babu,
co se koleček týče, záleží na tom, kde se budete s kočárkem nejvíce pohybovat - my tedy jezdíme např. i do lesa, ale tady v Praze (Krčský nebo Milíčovský les) nebo do Průhonic a do zoo, jenže všude jsou cestičky dobře upravené. Pro nás bylo důležité kritérium, aby byl kočárek praktický a skladný.
Jak píše výrobce: "Sada Trio C1 je ideální produkt pro aktivní rodiče, kteří mají dynamický životní styl, jsou pořád v pohybu, venku nebo v autě a přejí si rychle, bezpečně a bez problémů měnit způsob dopravy."
Abys měla hluboký kočárek, stačí jen sklopit zadní opěrku golfáče a nasadit korbičku (ta je též polohovatelná). Fusak můžeš v zimě použít do korbičky a nebo pak do golfáče.
Veškerá manipulace s kočárkem - vyndavání, nandavání, skládání - je jednoduchá a bezproblematická. Připadám si jak obchodní zástupce firmy Chicco :), ale fakt na náš kočárek nedám dopustit. :cool:
Velmi užitečné je pro maminku, která bude s děckem hodně jezdit sama autem, vyzkoušet si před zakoupením kočárek složit a naložit do kufru od auta, ono se to nezdá, ale může to být pořádná fuška...

Babu — 6. 3. 2006 16:00

Meliso me hlavne jde o to, ze budu mit mimi v zime a u nas snih neni moc odklizen a pokud to bude jako tato zima, tak se bojim abych s tema koleckama projela. Prece jenom je ten kocarek od narozeni az do 3-4 let ditete. Tak ta kolecka musi vydrzet. Jak jsi to mela se snehem i kdyz v Praze to asi nebylo tak strasne jak na morave.
Jinak se mi moooc libi. I cena neni tak strasna kdyz si to vsecho clovek spocita.

Melissa — 6. 3. 2006 16:37

Babu,
se sněhem to bude s malými kolečky určitě problém!
Když tady v Praze napadl sníh, tak i když ho bylo relativně dost a nebyl odklizen, tak jsem ale s kočárkem jela po chodníku jen od paneláku k parkovišti asi 500m a dál pak autem.
Na projíždění sněhem bych tedy radila spíš kolečka velká.

Žanet — 6. 3. 2006 18:27

Tak my jsme dnes koupili kočárek zn.Crystal sport 2005 za 3990,- včetně přenosné tašky a tašky. Barvu jsem si vysnila tmavě modrou s oranžovou a dnes jsme na něho narazili, tak jsme si ho odvezli domů. Myslím, že za tu cenu s ním budu docela spokojená. Tady je ukázka: http://www.kocarek.com/index_crystal.htm
Dokoupili jsme ještě pláštěnku za 90,-

Mišineček — 6. 3. 2006 18:41

Ahoj Žaneto. Je pěkný a řekla bych, že je docela podobný tomu našemu od Taka. Také ho máme s taškou na mimčo, s taškou na rukujeť, s držadlem na pozděší golfáč a s pláštěnkou. Jen ta cena je trochu odlišná, ale né tolik. My jsme za něho dali necelých 6000,- a je tmavě modrý s tmavě červenou. Moc se mi líbí tyhle sportovní typy a hlavně že jsou kolečka velký. Tak hezké povezeníčko! :D

spunt — 6. 3. 2006 18:51

Já jsem si koupila na první dítě kočárek Hauck, trojkombinaci. Stál nový 4 tisíce. Měl obyč kolečka a ty jsme nechali za tisícovku předělat na velká nafukovací.  Jsem s nim spokojená. Švagrová má Tako, doteď byla spokojená, ale roční chlapeček se tam skoro nevejde, jsou docela krátké.

Jako golfáč do města jsem si koupila bazarový peg perego pliko za 3 tisíce, vypadal jak nový a  stále vypadá ( jen ty kolečka). Je skladný, lehoučký. Jsem nadmíru spokojená. Sama ho i s dcerou uzvednu a nastoupím do autobusu.Ale 10 tisíc bych za nový nedala-nebo spíš nemohla dát. Ale občas se dají koupit dva roky staré modely za solidní cenu.

Kamčitka — 6. 3. 2006 23:35

Tak si holky představte, že já už mám taky kočárek - a to má Kačka 3měsíce. Jenže tady se vážně nedalö vyjet autem, natož kočárkem. Ale už pár dnů svítilo sluníčko, tak jsme vyrazili na nákup. Byli jsme koupit kočárek v Polsku, nakonec to vyhrál Vyager Deltim. Tam jsem ho koupila téměř o 1500 Kč levněji než u nás a ještě mi dali zdarma pláštěnku. A je červeno-černý :D . Mám pocit že z něho mám větší radost, než Kačenka. Ale výlety se jí líbí. Jinak v Polsku měli i další značky kočárků, všechny levněji než u nás, přestože platí stejná reklamační lhůta. Já v polsku kupovala i plenky pampersky, o 50,- levněji na balíku :D :D

Majka — 7. 3. 2006 6:05

Ahoj všem, tak jsem myslela, že načerpám inspiraci pro koupi kočárku na své druhé mimi, ale chytila jsem spíš depku. Já jsem si vyhlídla kočárek, o kterém tu píšete v sazbách 16 000 a výš, v bazaru za 4000, musí se jen vyměnit sjeté gumy a jinak jako nový...myslím si, že to mimi nepozná, jeslti se veze v novém nebo po dítěti, souhlasím s Myšinečkou, dát takové hříšné penízky za kočárek....to je běs. Ale proti gustu....

RencaTupa — 28. 9. 2015 14:53

My máme kočárek Cam Fluido Orsobello, já se do něj zamilovala na první pohled, je krásný, korbička je prostorná, zatím využíváme jenom tu, protože malinká se narodila v srpnu, madla jsou polohovatelné, rám je z hliníku a tak je kočár lehký, co se hodí protože bydlíme v paneláčku a výtah jezdí jen do mezipatra, no já si pochvaluji jsem moc spokojena zatím :)