MirkaU — 15. 1. 2012 13:18

Podstoupila jsem vyndání dělohy i vaječníků a teď nastaly návaly, nespavost a nervy na pochodu. Navíc trpím už dlouhodobě depresemi. Nechtěla bych hned vše řešit hormony. Nemáte někdo zkušenost co nejlepšího přírodního nebo potravinový doplněk na tyto problémy.

PPavlaa — 15. 1. 2012 19:09

moje známá užívala sarapis, ale jak to pomohlo nebo nepomohlo, to netuším ..

Judyna — 15. 1. 2012 22:50

Já nevím Mirko, zatím s tím nemám zkušenosti, ale podle toho, co píšeš, není hormonální léčba to menší zlo? Proč se tomu bráníš? Poraď se s gynekologem, já myslím, že pokud máš větší problémy, bylinky nepomůžou.

PPavlaa — 21. 1. 2012 11:13

já bych osobně zkusila nejdřív právě ty bylinky a pokud by to nepomohlo, pak až sáhla po hormonech ..

dzifdayly — 26. 1. 2012 15:01

Známá se kterou jsem tento problém,který se teď v novém roce u mě objevil- návaly- má prý zavedenou v oblasti břicha pod kůží tobolku -Risele -a je spokojená.Takže se chystám za svým lékařem pro radu.

Bramborka — 26. 1. 2012 16:01

Mirko, kolik ti je? Nedostalas nějakou hormonální substituci s postupným snižováním?

jawalady — 25. 4. 2012 21:46

MirkaU napsal(a):

Podstoupila jsem vyndání dělohy i vaječníků a teď nastaly návaly, nespavost a nervy na pochodu. Navíc trpím už dlouhodobě depresemi. Nechtěla bych hned vše řešit hormony. Nemáte někdo zkušenost co nejlepšího přírodního nebo potravinový doplněk na tyto problémy.

Nevím, jestli je otázka stále aktuální. I přesto na ní odpovím.

Právě dokončuji diplomovou práci, jenž se zabývá tím, co ovlivňuje míru klimakterických symptomů. Tak snad mohu díky výsledkům zkusit poradit. Jedním ze závěrů je, že míra klimakterických symptomů odpovídá množství problémů, které daná žena řeší. Což v praxi znamená čím více problémů, tím horší klimakterické příznaky. Myslím, že kdyby se podařilo alespoň trochu zmírnit deprese, pak by se měly zlepšit i klimakterické symptomy.
Vím, že návaly a další příznaky můžou být šílené, a pokud máš pocit, že brzy vylítneš z kůže, pak po poradě s lékařem by, myslím, nějaké hormony na krátké období nebyly od věci. Člověk tak může nabrat síly a poté se vrhnout v klidu na řešení situace. Nejsem si jistá, že by měl v tomto případě potravinový doplněk tak silný účinek, aby se  dostavil požadovaný efekt.

Ing. Iva Veselá — 14. 5. 2012 9:27

Zkuste šalvějový čaj, kamarádce pomohl odstranit pocení.

Kamtcha — 21. 5. 2012 11:30

Určitě, šalvěj je výborná. Při návalech pocení mi pomohl přírodní doplněk stravy Minapent, který právě obsahuje výtažek ze šalvěje. Zkuste to!

zuzanka12 — 7. 6. 2013 11:29

Já mám dobrou zkušenost s Arginmaxem pro ženy. Od té doby co si ho kupuji, nevím co to jsou návaly horka a nejsem tak podrážděná jako předtím. Konečně se zase cítím skvěle.

dusička — 7. 6. 2013 21:45

kontryhel

Maková panenka — 28. 2. 2014 9:59

Je mi 55 let a žiji velmi aktivně, také jsem žena, která má ve svém věku i vysokou funkci v práci a když se u mě začaly projevovat ty hnusné příznaky jako pocení a nálady, tak jsem to musela začít okamžitě řešit. Po dlouhém hledání a rozmýšlení jsem si koupil reklama. Jedná se o přírodní produkt, takže žádné umělé hormony a byla jsem velmi mile překvapena, že mi příznaky menopauzy skoro zmizely. Teď mám náběh na osteoporózu, kteoru mi zjistili po loňské zlomenině ruky :( A Elli mi pomáhá mít kosti pevnější! Za mě tento produkt je jednička.

modrovous — 8. 4. 2014 19:57

Na těhulkách píšeš o vitamínech, které jsi brala v těhotenství, tady jsi po přechodu a je ti 55. Tomu říkám fofr. :fuck:
Zjevně není důležité pamatovat si svůj věk, důležitější je nezapomenout do každého příspěvku přihodit reklamu na  nějaký ten preparát, že? :dumbom: :fuck:

adel87 — 31. 8. 2015 13:22

mně velmi pomohl na příznaky menopauzy Menox , po půl roce užívání téměř vymizely , jsem s ním velmi spokojna http://www.stoporeni.cz/menox-45-recenz … -pro-zeny/

Barča — 2. 9. 2015 6:40

Název tématu mě pobavil skoro jako reklama na Magnézii, ve které tato minerální voda oddaluje fyziologické stárnutí buněk, aby zřejmě uvolnila místo patologickému stárnutí.
Jak léčit pubertu, těhotenství, smrt?

helena — 2. 9. 2015 7:07

Jak léčit pubertu, těhotenství, smrt?
Barčo neblbni... takovýmhle dotazem vyvoláš hejno virtuálně-reklamních příšer, který ti obratem doporučí ty "nejlepší a jediný" přípravky... http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png

Eva. — 2. 9. 2015 10:21

Má gynekoložka mi taky chce "léčit" menopauzu :D, a vzteká se, až je agresivní, když prášky nechci, když se cítím dobře a nemám žádné potíže. Mám silný pocit, že ji navštěvuje někdo z nějaké farmaceutické firmy a ona se vzteká, že nemá procenta. Asi ji budu muset vyměnit. Chápala bych, kdyby mi to podávala normálně, ale ona je opravdu až agresivní. Když jsem jí řekla, že si o tom něco nejdříve přečtu na internetu, řekla, že to nemám vůbec číst, že tam se dozvím akorát hrozné věci. Že si mám rozhodně přečíst pouze letáčky, které mi dá ona. :D

Ivana21 — 12. 3. 2017 10:57

Mě gynekoložka nepomohla, ale jóga v kombinaci s přírodním produktem Sérélys a bylo po starostech.
Mrkni se na presprechod.cz minulý rok jsem našla tento web a rad tam je docela dost.