agnus — 22. 11. 2011 7:00

Chystáme se ke koupi nového elektrického sporáku. Po dlouhém hledání jsme dospěli ke dvěma typům - Fagor 5CF-56VDPX a AEG 41056VH-MN. Oba dva mají sklokeramickou desku, téměř shodnou výbavu (fagor má navíc otočný rožeň),  fungují na trojfázový proud a cenově jsou téměř totožné. Liší se sice šířkou (50 a 60 cm), ale to pro nás není rozhodující faktor.
  Máte zkušenosti s uvedenými typy sporáku? Kterému typu byste dali přednost? Díky za názor.

laminanonte — 22. 11. 2011 11:26

já bych šla do AEG...(mám troubu AEG competence a spokojenost) a navíc pro mě by šírka byla důležitá..nejenže do 50cm dáš plech tak cca 43cm,ale nahoru nedáš vedle sebe širší hrnce..
taky záleží jestli ho postavíš do nové kuchyně, kde si podle toho uděláš dlouhou desku, nebo ho postavíš do otvoru kde původně stál sporák 60cm..

Jaku — 22. 11. 2011 12:03

Jen otázka - proč kupujete tolik nepraktický sporák,když dnes se dá v pohodě koupit samost.trouba,ke které se už nemusíš otrocky zohýbat,a zvlášť vařidlová deska.

Dnes taky,při velkém výběru mikrovlnek bych i váhala,proč kupovat troubu,takové whirpoolky třeba ve vyšší třídě už zvládají mnohem víc než sporákové trouby.

Ale vše samozřejmě záleží i na vašich prostorových možnostech,na velikosti rodiny,atd.Ale třeba při 2 lidech,kdy se např.nemusí péct a nepeče pro velikou rodinu,je klasická trouba dnes řekla bych hodně zbytečná a drahá na provoz a žere zbytečně místo.

laminanonte — 22. 11. 2011 15:31

Jaku napsal(a):

Jen otázka - proč kupujete tolik nepraktický sporák,když dnes se dá v pohodě koupit samost.trouba,ke které se už nemusíš otrocky zohýbat,a zvlášť vařidlová deska.

Dnes taky,při velkém výběru mikrovlnek bych i váhala,proč kupovat troubu,takové whirpoolky třeba ve vyšší třídě už zvládají mnohem víc než sporákové trouby.

Ale vše samozřejmě záleží i na vašich prostorových možnostech,na velikosti rodiny,atd.Ale třeba při 2 lidech,kdy se např.nemusí péct a nepeče pro velikou rodinu,je klasická trouba dnes řekla bych hodně zbytečná a drahá na provoz a žere zbytečně místo.

kuty, ne každý má tak velkou kuchyni, aby se mu to tam vešlo,navíc si lidi pořizují sporák i do starší kuchyně a musel by ji kvůli tomu předělat..výměna pracovní desky a pod..

Jaku — 22. 11. 2011 19:21

laminanonte napsal(a):

Jaku napsal(a):

Jen otázka - proč kupujete tolik nepraktický sporák,když dnes se dá v pohodě koupit samost.trouba,ke které se už nemusíš otrocky zohýbat,a zvlášť vařidlová deska.

Dnes taky,při velkém výběru mikrovlnek bych i váhala,proč kupovat troubu,takové whirpoolky třeba ve vyšší třídě už zvládají mnohem víc než sporákové trouby.

Ale vše samozřejmě záleží i na vašich prostorových možnostech,na velikosti rodiny,atd.Ale třeba při 2 lidech,kdy se např.nemusí péct a nepeče pro velikou rodinu,je klasická trouba dnes řekla bych hodně zbytečná a drahá na provoz a žere zbytečně místo.

kuty, ne každý má tak velkou kuchyni, aby se mu to tam vešlo,navíc si lidi pořizují sporák i do starší kuchyně a musel by ji kvůli tomu předělat..výměna pracovní desky a pod..

Jasně,však píšu nakonec přeci že stejně záleží na konr.situaci.

Ale když už píšeš o nedostatku místa - vestavná trouba nezabere víc místa než samotný sporák,spíš naopak,když bychom se bavily pouze o cm.

Spíš jsem ten svůj příspěvek mínila jako radu na zamyšlení se,že lidi ještě kolikrát vidí jako jedinou možnost pořízení sporáku,ale dnešní doba už nám dává i jiné možnosti,jen se nebát jich využívat,ale někdy ještě jaksi nejsme zvyklé nějak s nimi počítat.