|
» Diskuse - Babinet.cz https://fora.babinet.cz/index.php » Dáme si do bytu... https://fora.babinet.cz/viewforum.php?id=109 » domácí pekárna https://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=46974 |
| Martulka0408 — 19. 10. 2011 14:02 |
Ahoj, vlastníte domácí pekárnu? |
| Bety — 19. 10. 2011 19:15 |
ano |
| Renca_01 — 21. 10. 2011 21:25 |
Ano a ještě jsem ji ani jednou nepoužila :-) Podle mě vyhozené peníze zvlášť když vezmeš v úvahu kolik je s tím práce. |
| AndreaP. — 21. 10. 2011 21:39 |
Ano mám. Mimo jiné dělá úžasné kynuté těsto. |
| mamba — 21. 10. 2011 22:11 |
Andreo, nejen kynuté těsto, i nudlové, pizzu atd. Já si bez ní už pečení neumím ani představit. Někdo v ní zadělává i knedlíky.Používám ji dost často a nemůžu si ji vynachválit. Jednak proto, že těsto je perfektně zpracované, což zaručuje skvělý výsledek a hlavně, je to bez práce a ztráty času. |
| aprill — 22. 10. 2011 8:01 |
nepoužila a víš kolik je s tím práce? :dumbom: |
| AndreaP. — 22. 10. 2011 8:19 |
Aha vidíš, to mě nikdy nenapadla zkusit i jiné, díky za tip :D Ale jinak celkově pekárna, pak ta vůně toho pečiva, jéééé - asi si jdu upéct chleba. |
| aprill — 22. 10. 2011 8:24 |
Miluju horký chlebík a na to plátek trvdého sýra :supr: . |
| Bety — 22. 10. 2011 8:29 |
tou prací myslíš nasypat do pekárny a počkat, až sama upeče? Bábovku? |
| aprill — 22. 10. 2011 8:31 |
Bety, máš pravdu sekaná je vynikající :supr: . |
| Bety — 22. 10. 2011 8:37 |
počkat až udělá těsto? Úplně sama, jen nasypeš? |
| Bety — 22. 10. 2011 8:41 |
:supr: |
| Bety — 22. 10. 2011 8:50 |
a protože mám pekárny dvě a bohatě je využívám, tak mi přijde naprosto směšné, když pekárnu zostudí někdo, kdo ji ještě ani jednou nepoužil :mad: |
| Bety — 22. 10. 2011 8:52 |
plněné buchty nemusíte taky péct v troubě, ale rovnou v pekárně, oddělí se pak snadno |
| Bety — 22. 10. 2011 8:54 |
plněné buchty nemusíte taky péct v troubě, ale rovnou v pekárně, oddělí se pak snadno |
| Bety — 22. 10. 2011 9:00 |
a housky plněné párkem |
| mamba — 22. 10. 2011 13:15 |
Bety, ty jsi opravdu úžasná!! Jen vidím tvoje fotky, hned se mi sbíhají sliny. Já pekárnu také používám hodně, ale nedávám si s konečným výrobkem tolik práce jeko ty, škoda, musím se nad sebou zamyslet. Ale i tak se rodinka může přetrhnout a připravené dobrůtky mizí jak pára nad hrncem. |
| Bety — 22. 10. 2011 14:26 |
:/ občas není vidět fotka, to když jsem dala fotku ze skladu obrázků a on zrovna nejede, bude vidět až se to zase rozjede... |
| Bety — 22. 10. 2011 14:29 |
V pekárně lze samozřejmě dělat i marmeládu nebo na program marmeláda škvařit škvarky... |
| Bety — 22. 10. 2011 14:31 |
nebo rybičkové sušenky pro pejska ;) |
| Bety — 22. 10. 2011 14:33 |
Vynikající Panettone, za kár korun |
| Bety — 22. 10. 2011 14:37 |
Pletynky neplněné, motané z jednoho pramene, loupáčky plněné domácí jablečnou marmeládou |
| janinka72 — 22. 10. 2011 20:16 |
Bety mohla by jsi sem dat prosim recept na sekanou z pekarny a na jaky program ji peces? |
| Bety — 22. 10. 2011 21:06 |
recept na sekanou použiješ jakýkoliv svůj, můžeš ji nechat v pekárně i umíchat na jakýkoliv program BEZ předehřevu = na chvilku pustit program Rychlý nebo Nudlové těsto a nechat jen umíchat, nebo ji můžeš umíchat ručně a do nádoby přendat. Pečeš samozřejmě na program Pečení. Pokud máš sekané moc a neupeče se po prvním Pečení, tak ještě přidáš jednou Pečení a hlídáš si to třeba pomocí špejle. Stejně tak uděláš těstvoiny - do nádoby nandáš vrstvy podle sebe a zaliješ třeba bešamelem nebo mlékem s vajíčkem a dáš program Pečení. |
| janinka72 — 22. 10. 2011 21:21 |
oo jeee, ja umim pect jenom chleba :) musim si prostudovat poradne navod na obsluhu pekarny, snad to zvladnu, dekuji:) |
| Nela — 22. 10. 2011 21:56 |
Pekárna je i pro mne k nezaplacení, i když už v ní prakticky nepeču, ale zadělávám těsto. |
| Abby21 — 23. 10. 2011 11:36 |
taky používám pekárnu na veškeré kynuté těsto. Už si neumím představit, že bych ho dělala ručně. Ale peču raději v troubě, i chleba. Připadá mi lepší ;) |
| miaa — 23. 10. 2011 15:33 |
No holky, koukám! Moje pekárna z r. snad 2006?, taky leta stála, protože se mne kdysi prostě chleba nějak nepovedlo navícekrát udělat tak, aby to bylo ono. Letos jsem to vytáhla a koukám, co vše neumím. Chleba úžasnej, co teprve kynuté těsto nebo koláče! Zrovna jsem se chystala vyzkoušet rohlíky. A když tady vidím Vaše výtvory, tak mám co dohánět. Zkusím vše, jen džemy asi ne. |
| Bety — 23. 10. 2011 17:21 |
dnešní mazanec, pekla jsem ho v dortové formě, je krásně nadýchaný a lehoučký |
| Bety — 23. 10. 2011 17:23 |
|
| Aneri — 23. 10. 2011 18:33 |
Celý život se mi nepodařilo udělat nějaké pěkné těsto, až v pekárně. Míchá i peče za nás. I sekaná je suprová, také pečeme, zkoušíme, spokojenost veliká. Jen ty marmelády nemám ještě vyzkoušené, dělám je po velkých dávkách. Tady asi zůstanu u klasického hrnce. Jinak jsme mooc spokojeni. Bety je suprová! :pussa: |
| Martulka0408 — 26. 10. 2011 13:04 |
Holky, ty Vaše výtvory jsou fakt luxusní. Sice jsem po obědě, ale sbíhají se mi sliny :D Teď bych si dala ten mazanec s máslem a marmeládou :) Viděly jste už novou pekárnu od Ety - Duplica Vital - http://eta.cz/domaci-pekarny, lze v ní udělat i jogurt a sýr :) |
| Bety — 26. 10. 2011 13:22 |
já jsem sýr ještě nedělala, nejsou u nás až tak v oblibě, ale na jogurt nepotřebuješ vůbec žádné zařízení - ohřeješ litr mléka (lepší je třeba Beskydské apod. v nouzi jsem použila i krabicové) dáš do toho pár lžic jogurtu dobrého bílého - např. Hollandia ale použila jsem i Activii, rozmícháš, naplníš do skleniček a hodíš na to deku nebo polštář na 8 hodin, jogurt se udělá sám - pak dáš do chladničky |
| Bety — 26. 10. 2011 13:23 |
To mléko dělám asi tak teplé jako je voda na koupání mimina... zkusím prstem |