Martulka0408 — 19. 10. 2011 14:02

Ahoj, vlastníte domácí pekárnu?

Bety — 19. 10. 2011 19:15

ano

Renca_01 — 21. 10. 2011 21:25

Ano a ještě jsem ji ani jednou nepoužila :-) Podle mě vyhozené peníze zvlášť když vezmeš v úvahu kolik je s tím práce.

AndreaP. — 21. 10. 2011 21:39

Ano mám. Mimo jiné dělá úžasné kynuté těsto.

mamba — 21. 10. 2011 22:11

Andreo, nejen kynuté těsto, i nudlové, pizzu atd. Já si bez ní už pečení neumím ani představit. Někdo v ní zadělává i knedlíky.Používám ji dost často a nemůžu si ji vynachválit. Jednak proto, že těsto je perfektně zpracované, což zaručuje skvělý výsledek a hlavně, je to bez práce a ztráty času.

V rodině, kde se nic nepeče a moc nevaří, tak je zbytečná.To si já neumím představit, jsme gurmáni.

aprill — 22. 10. 2011 8:01

Renca_01 napsal(a):

Ano a ještě jsem ji ani jednou nepoužila :-) Podle mě vyhozené peníze zvlášť když vezmeš v úvahu kolik je s tím práce.

nepoužila a víš kolik je s tím práce? :dumbom:

pekárna je k nezaplacení. naprosto skvělý pomocník. sice v ní peču málo, ale na zadělávání těsta je vynikající !

AndreaP. — 22. 10. 2011 8:19

mamba napsal(a):

Andreo, nejen kynuté těsto, i nudlové, pizzu atd. Já si bez ní už pečení neumím ani představit. Někdo v ní zadělává i knedlíky.Používám ji dost často a nemůžu si ji vynachválit. Jednak proto, že těsto je perfektně zpracované, což zaručuje skvělý výsledek a hlavně, je to bez práce a ztráty času.

V rodině, kde se nic nepeče a moc nevaří, tak je zbytečná.To si já neumím představit, jsme gurmáni.

Aha vidíš, to mě nikdy nenapadla zkusit i jiné, díky za tip :D Ale jinak celkově pekárna, pak ta vůně toho pečiva, jéééé - asi si jdu upéct chleba.

A že je s tím moc práce? Kde a kdy, vždyť to dělá vše samo, nasypanu, zavřu, zapnu a jdu si po svých.... po uplynulé době jen vyzvednu výsledek.

aprill — 22. 10. 2011 8:24

AndreaP. napsal(a):

mamba napsal(a):

Andreo, nejen kynuté těsto, i nudlové, pizzu atd. Já si bez ní už pečení neumím ani představit. Někdo v ní zadělává i knedlíky.Používám ji dost často a nemůžu si ji vynachválit. Jednak proto, že těsto je perfektně zpracované, což zaručuje skvělý výsledek a hlavně, je to bez práce a ztráty času.

V rodině, kde se nic nepeče a moc nevaří, tak je zbytečná.To si já neumím představit, jsme gurmáni.

Aha vidíš, to mě nikdy nenapadla zkusit i jiné, díky za tip :D Ale jinak celkově pekárna, pak ta vůně toho pečiva, jéééé - asi si jdu upéct chleba.

A že je s tím moc práce? Kde a kdy, vždyť to dělá vše samo, nasypanu, zavřu, zapnu a jdu si po svých.... po uplynulé době jen vyzvednu výsledek.

Miluju horký chlebík a na to plátek trvdého sýra :supr: .

Bety — 22. 10. 2011 8:29

Renca_01 napsal(a):

práce.

tou prací myslíš nasypat do pekárny a počkat, až sama upeče? Bábovku?
http://foto.dama.cz/img/744/744986.jpg

sekanou?
http://foto.dama.cz/img/479/479031.jpg

chleba?
http://foto.dama.cz/img/456/456048.jpg

http://foto.dama.cz/img/447/447199.jpg

perník?
http://foto.dama.cz/img/428/428518.jpg

aprill — 22. 10. 2011 8:31

Bety, máš pravdu sekaná je vynikající :supr: .

Bety — 22. 10. 2011 8:37

počkat až udělá těsto? Úplně sama, jen nasypeš?

na housky?
http://foto.dama.cz/img/428/428366.jpg

na knedlíky?
http://foto.dama.cz/img/454/454798.jpg

na koláče?
http://foto.dama.cz/img/468/468601.jpg

http://foto.dama.cz/img/511/511202.jpg

http://foto.dama.cz/img/520/520198.jpg

http://foto.dama.cz/img/531/531924.jpg

na dukátové buchtičky?
http://foto.dama.cz/img/484/484409.jpg

na rohlíky?
http://foto.dama.cz/img/517/517398.jpg

http://foto.dama.cz/img/615/615341.jpg

Bety — 22. 10. 2011 8:41

aprill napsal(a):

Bety, máš pravdu sekaná je vynikající :supr: .

:supr:

a těstoviny, šťavnaté

http://foto.dama.cz/img/482/482792.jpg

lívanečky - ovesné kynuté
http://foto.dama.cz/img/611/611024.jpg

langoše
http://foto.dama.cz/img/610/610410.jpg

ovocné knedlíky
http://foto.dama.cz/img/606/606129.jpg

koblihy
http://foto.dama.cz/img/588/588288.jpg

Bety — 22. 10. 2011 8:50

a protože mám pekárny dvě a bohatě je využívám, tak mi přijde naprosto směšné, když pekárnu zostudí někdo, kdo ji ještě ani jednou nepoužil :mad:


ciabatta
http://foto.dama.cz/img/629/629931.jpg

vánočka
http://foto.dama.cz/img/697/697387.jpg

rohlíky
http://foto.dama.cz/img/722/722207.jpg
anglické
http://foto.dama.cz/img/781/781118.jpg

veky - již nikdy kupované...
http://foto.dama.cz/img/783/783454.jpg

různé bagety
http://foto.dama.cz/img/800/800254.jpg

bryndzové housky
http://foto.dama.cz/img/829/829080.jpg

pizza na pizza stojánkové plechy z Lidlu, bezvadné
http://foto.dama.cz/img/843/843098.jpg

Bety — 22. 10. 2011 8:52

plněné buchty nemusíte taky péct v troubě, ale rovnou v pekárně, oddělí se pak snadno

Bety — 22. 10. 2011 8:54

plněné buchty nemusíte taky péct v troubě, ale rovnou v pekárně, oddělí se pak snadno

http://foto.dama.cz/img/633/633153s.jpg

http://foto.dama.cz/img/584/584879.jpg

Bety — 22. 10. 2011 9:00

a housky plněné párkem

http://3x.cz/dm-7HCX.jpg   

takže kdo doma vaří a peče, tak je pekárna neocenitelný pomocník...

mamba — 22. 10. 2011 13:15

Bety, ty jsi opravdu úžasná!! Jen vidím tvoje fotky, hned se mi sbíhají sliny. Já pekárnu také používám hodně, ale nedávám si s konečným výrobkem tolik práce jeko ty, škoda, musím se nad sebou zamyslet. Ale i tak se rodinka může přetrhnout a připravené dobrůtky mizí jak pára nad hrncem.
Nemohla bys, prosím, napsat recept na houstičky,chleba a bagety? Několik receptů jsem vyzkoušela, nebyly sice špatné, ale mohly by být lepší.

Bety — 22. 10. 2011 14:26

:/ občas není vidět fotka, to když jsem dala fotku ze skladu obrázků a on zrovna nejede, bude vidět až se to zase rozjede...

Recepty: bezvadná diskuze na dámě http://diskuse.dama.cz/d.php?d=716
recepty - http://domacipekarny.dama.cz/recepty.php je jich tam strašná spousta, proto se používá vyhledávání - je vpravo nahoře klik na Vyhledávání a dostanete se sem:
http://domacipekarny.dama.cz/recepty.php
kvůli skloňování slov je lépe zadat jen část názvu - např. hledám rohlíky tak zadat jen rohl vyhledá to více receptů,
nebo hledáme podle suroviny kterou potřebuji zpracovat - např. potřebuju použít tvaroh, tak zadám do hledáčku tvar a najde mi všechny recepty s tvarohem

já už teď dělám hodně věcí odhadem, ale ty vyfocené jsou myslím všechny podle těch receptů co jsem uvedla.

Bety — 22. 10. 2011 14:29

V pekárně lze samozřejmě dělat i marmeládu nebo na program marmeláda škvařit škvarky...

http://foto.dama.cz/img/926/926252.jpg

http://foto.dama.cz/img/630/630969.jpg

Bety — 22. 10. 2011 14:31

nebo rybičkové sušenky pro pejska ;)

http://foto.dama.cz/img/522/522493.jpg

Bety — 22. 10. 2011 14:33

Vynikající Panettone, za kár korun

http://foto.dama.cz/img/782/782848.jpg

Bety — 22. 10. 2011 14:37

Pletynky neplněné, motané z jednoho pramene, loupáčky plněné domácí jablečnou marmeládou

http://foto.dama.cz/img/516/516384.jpg

různé postupy třeba tady: http://domacipekarny.dama.cz/postupy.php

rady (nejen) pro začátečníky. http://domacipekarny.dama.cz/rady.php

janinka72 — 22. 10. 2011 20:16

Bety mohla by jsi sem dat prosim  recept na sekanou z pekarny a na jaky program ji peces?

Bety — 22. 10. 2011 21:06

recept na sekanou použiješ jakýkoliv svůj, můžeš ji nechat v pekárně i umíchat na jakýkoliv program BEZ předehřevu = na chvilku pustit program Rychlý nebo Nudlové těsto a nechat jen umíchat, nebo ji můžeš umíchat ručně a do nádoby přendat. Pečeš samozřejmě na program Pečení. Pokud máš sekané moc a neupeče se po prvním Pečení, tak ještě přidáš jednou Pečení a hlídáš si to třeba pomocí špejle. Stejně tak uděláš těstvoiny - do nádoby nandáš vrstvy podle sebe a zaliješ třeba bešamelem nebo mlékem s vajíčkem a dáš program Pečení.

janinka72 — 22. 10. 2011 21:21

Bety napsal(a):

recept na sekanou použiješ jakýkoliv svůj, můžeš ji nechat v pekárně i umíchat na jakýkoliv program BEZ předehřevu = na chvilku pustit program Rychlý nebo Nudlové těsto a nechat jen umíchat, nebo ji můžeš umíchat ručně a do nádoby přendat. Pečeš samozřejmě na program Pečení. Pokud máš sekané moc a neupeče se po prvním Pečení, tak ještě přidáš jednou Pečení a hlídáš si to třeba pomocí špejle. Stejně tak uděláš těstvoiny - do nádoby nandáš vrstvy podle sebe a zaliješ třeba bešamelem nebo mlékem s vajíčkem a dáš program Pečení.

oo jeee, ja umim pect jenom chleba :) musim si prostudovat poradne navod na obsluhu pekarny, snad to zvladnu, dekuji:)

Nela — 22. 10. 2011 21:56

Pekárna je i pro mne k nezaplacení, i když už v ní prakticky nepeču, ale zadělávám těsto.

Abby21 — 23. 10. 2011 11:36

taky používám pekárnu na veškeré kynuté těsto. Už si neumím představit, že bych ho dělala ručně. Ale peču raději v troubě, i chleba. Připadá mi lepší ;)

miaa — 23. 10. 2011 15:33

No holky, koukám! Moje pekárna z r. snad 2006?, taky leta stála, protože se mne kdysi prostě chleba nějak nepovedlo navícekrát udělat tak, aby to bylo ono. Letos jsem to vytáhla a koukám, co vše neumím. Chleba úžasnej, co teprve kynuté těsto nebo koláče! Zrovna jsem se chystala vyzkoušet rohlíky. A když tady vidím Vaše výtvory, tak mám co dohánět. Zkusím vše, jen džemy asi ne.
Díky za tipy, už se těšíme. Potíž je, že to fakt mizí tak rychle, že bych mohla péct denně.

Bety — 23. 10. 2011 17:21

dnešní mazanec, pekla jsem ho v dortové formě, je krásně nadýchaný a lehoučký

http://foto.dama.cz/img/1015/1015158.jpg

Bety — 23. 10. 2011 17:23

miaa napsal(a):

rohlíky. ...... Zkusím vše.

http://i.dama.cz/s/e866.gif  http://i.dama.cz/s/e812.gif

Aneri — 23. 10. 2011 18:33

Celý život se mi nepodařilo udělat nějaké pěkné těsto, až  v pekárně.  Míchá  i peče za nás. I sekaná je suprová, také pečeme, zkoušíme, spokojenost veliká. Jen ty marmelády nemám ještě vyzkoušené, dělám je po velkých dávkách. Tady asi zůstanu u klasického hrnce. Jinak jsme mooc spokojeni. Bety je suprová! :pussa:

Martulka0408 — 26. 10. 2011 13:04

Holky, ty Vaše výtvory jsou fakt luxusní. Sice jsem po obědě, ale sbíhají se mi sliny :D Teď bych si dala ten mazanec s máslem a marmeládou :) Viděly jste už novou pekárnu od Ety - Duplica Vital - http://eta.cz/domaci-pekarny, lze v ní udělat i jogurt a sýr :)

Bety — 26. 10. 2011 13:22

já jsem sýr ještě nedělala, nejsou u nás až tak v oblibě, ale na jogurt nepotřebuješ vůbec žádné zařízení - ohřeješ litr mléka (lepší je třeba Beskydské apod. v nouzi jsem použila i krabicové) dáš do toho pár lžic jogurtu dobrého bílého - např. Hollandia ale použila jsem i Activii, rozmícháš, naplníš do skleniček a hodíš na to deku nebo polštář na 8 hodin, jogurt se udělá sám - pak dáš do chladničky
Stejně tak uděláš z jednoho litru mléka + jedné té malé skleničky Actimel (nebo jiný jogurtový drink, i ochucený, použila jsem i ty levné z Lidlu).

Bety — 26. 10. 2011 13:23

To mléko dělám asi tak teplé jako je voda na koupání mimina... zkusím prstem