sachmetttt — 22. 9. 2011 12:07

Bílkoviny v moči
Ahoj holky.V úterý jsem byla na kontrole a zistili podle testovacího proužku že mám bílkoviny v moči.Jdu tam zase o dva týdni donesu moč na rozbor a uvydíme..... Mám na vás dotaz... Mněla ste někdy problém že vám v moči našli bílkoviny?? Jak to dopadlo?? Četla jsem že se múže jednat o syndrom preeklampsie . Já jsem 14t+2 takže u mne by to znamenalo revizii kdyby to bylo o hodne pozdějii předčasný porod....Včera jsem tak trochu proplakala den.. Moc se bojím..Že přijdu o další... Je pravda že mám trochu ucpatý noc a když sez hluboka nadýchnu nebo kýchnu bolí mne prúdušky..a strašne se zadýchavám.. Múže to být i tým?? moc moc vám děkuji :hjarta:

leontyna — 22. 9. 2011 12:20

Ahoj..já jsem měla bílkovinu v moči a ano, měla jsem preeklampsii, ale taky jsem měla dost vysoký tlak a otékala jsem..myslím, že to bylo až od 31tt..rodila jsem ve 34tt..neporadím, ale proč by jsi musela jít na revizi? Co ti řekl dr? Uvidíš, třeba to příště bude dobré, nejsem dr, takže nevím, zda to může být s nachlazení, ale podle mě si to dr pohlídají, neboj, snad se ozve někdo, kdo má více zkušeností. Držím palce :pussa:

sachmetttt — 22. 9. 2011 12:34

ahoj Leontýnko moc děkuji za názor a skušenost :hjarta:.. Doktor řekl že uvydíme příšte jdu tam 4.10...Tlak jsem mněla 137/95.. Prí co jsem slyšela tak na to léčba nejak není... Když si vo větším týdnu tak předčasný porod jinak revizee.Moc se bojím..

Ivule — 22. 9. 2011 13:39

Ahoj Sachnetttt.
Mě se to na preeklapsii zdá hodně brzy,myslím,že se objevuje až později v těhotenství.Spíše bych se přikláněla k nějakému zánětu močových cest,bílkovina může být vyšší i když jsi nastydlá,když se klube nějaká nemoc.Pokud nemáš i jiné příznaky,jak píše leontyna,tak bych se neděsila.Já měla bílkovinu v moči vyšší u předchozího těhotenství hned dvakrát za sebou a další kontrolu najednou nic a to vše bez důvodu,nic mě nebylo,prostě se to stalo,já i mimi jsme byli ok.A co ti řekla doktorka,kromě té kontroly za 14 dní?Já bych si osobně zašla na odběr moči na podrobnější vyšetření,abych vyloučila třeba ten chycený močák,někdy to může být i při zánětu ženského ústrojí,já jsem měla bílkovinu v moči i při mykoze.Doufám,že se to vysvětlí a nebude potřeba nějaké drastické řešení,hlavně se uklidni,ať se ještě miminku něco nestane jen kvůli tomu,že se budeš nervovat.Přeji pevné nervy,buď v teple,odpočívej a zkus myslet pozitivně a určitě dej vědět.Pa pa Iva.

sachmetttt — 22. 9. 2011 13:52

Ahoj Ivule.. No doktor neřekl nic.. Prý až za dva týdny když pošlou moč na rozbor....Já četla že se to objeví v druhém a tretím trimestru,,,je pravda že jsem asi nastydlá teče mi z nosu.. Výtok mám taky.. ale ten problém mám od vtedy jak jsem otěhotnela a  žádne čípky nepomáhají.. Manžela jsem dnes vyslala že když pujde z práce nech koupí pásky nech to sleduji i doma.. Moc ti děkuji za podporu :) dám vědet..

Lavondyss — 23. 9. 2011 9:38

Ahoj Sachmettt, mne tiez nasli bielkovinu v moci (minuly tyzden) . Doktor mi urobil ster a poslal to na vysetrenie. Dnes som volala kvoli vysledkom a je vsetko v pohode, nenasli tam ziadne bakterie. Tak mam prist az na dalsiu kontrolu v normalnom termine. Tak mi pride , ze ta bielkovina je asi dost bezna a mozno by sme nemali hned stresovat  preeklapsii. Tak drzim palce nech je u teba vsetko OK a konecne si zacneme to tehotenstvo uzivat, uz bez vselijakych problemov.

sachmetttt — 26. 9. 2011 11:36

Ahoj Lavondyss dúfam že máš pravdu.. Já jdu na kontrolu 4.10.tak jsem zvědavá..Doufám že to bude taky v pořádku...Si moc hodná že jsi mi napsala..Držím palce nech máš těhotenství bezproblémú..