anais.de — 8. 9. 2011 7:47

Ahoj vsichni, prave jsem prodelala 3. mikropotrat. Zacina to vzdy stejne, nekolik dnu po pozitivnim testu spineni, pak najednou krece a silne krvaceni. Nikdy jsem se nedostala pres 6.tyden. Mate nekdo podobny problem a jak to resi vas lekar? Ja jsem to dosud neresila, ale ted zacnu. Jsem z toho uz vazne zoufala. Dala bych si prestavku, ale je mi 36, takze moc casu nemam. Diky predem za odpovedi, A.

Misha — 8. 9. 2011 10:03

ahoj, já tenhle samo měla jednou, ale dvakrát s výškrabem a mě můj Dr. pořád říká, že to bude afetální vejce, že mi doporučuje IVF, aby se vybralo dobré vajíčko. Tak ti nevím, stále si říkám, že jednu holku mám a zda mi ty nervy za to stojí....

mala.popelka — 8. 9. 2011 11:07

anais, mrzí mě, čím jsi musela projít :hjarta:

Máte vyšetřený spermiogram a ty máš udělané podrobné vyšetření ? Může být opravdu problém ve spojení špatné spermie s vajíčkem nebo obráceně... Podívej na Ronjí, ta prošla tuším 2 potraty /ne tak rannými/ a z 1.IVF má nádherné 2 holčičky :)

Pokud nejste podrobně vyšetření, určitě bych neváhala a svěřila se do péče některého z center a nechala se pořádně proklepnout.

Držím pěsti, aby ten příští pokus byl na jedničku :hjarta:

medulka — 8. 9. 2011 11:14

Anie, já mám za sebou jeden ve 12tt, a potom dva minipotraty "staré" jako ty. Byla jsem v Podolí, kde mi dr. řekla, že to vidí na nízkou činnost žlutého tělíska a hned po // doporučila nasadit Utrogestan. Mmj. mi našli zvýšenou imunitu, ale to má prý každá druhá, každopádně mi ji snižovali Prednisonem.

Takže doporučuju to, co holky, navštívit specialistu.

anais.de — 8. 9. 2011 15:34

Holky, dekuji vsem za reakce. Myslim, ze u nas pripada v uvahu jak problem se zlutym teliskem, tak chromozomalni aberace (vyssi vek). Mam kratsi lutealni fazi a par dni pred zacatkem ms uz zacinam spinit. Manzel zatim vysetren nebyl, byval kdysi superplodny (dve dospivajici deti z predchoziho vztahu takrikajic na prvni nastrel :) ). To je ale uz davno a samozrejme se mohlo leccos zmenit. Ja jsem prodelala zatim tez jen bezna vysetreni.

Popelko, diky za prani a preji pohodove tehotenstvi. Snad se taky jednou dockam :).

Misho, kdybych mela uz jedno ditko, asi by se mi do IVF take nechtelo (ostatne i ted to velmi zvazuji). Nez jsme se zacali snazit, rikala jsem si, ze by mi ani moc nevadilo zustat bezdetna (dokonce tu mam nejake stare vlakno na toto tema na Psychologicke), ale po te velke radosti (a naslednem zklamani) ze dvou carek si momentalne neumim predstavit, ze to treba NIKDY nevyjde ... No, ale vzhledem k veku se budu muset rozhodnout co nejrychleji. Tobe preju, abys na IVF nemusela a zadarilo se prirozene!

Medulko, ty mas dve deti prirozene nebo jsi byla na IVF? Zkousela jsi ten utrogestan a pomohlo to necemu?

Ronja — 9. 9. 2011 16:00

Anais já si to vlákno pamatuju :) Mrzí mě, co prožíváš. Jak říkala Popelka, já potratila dvakrát, ale později. U tebe mi připadá nejpravděpodobnější právě nějaká ta hormonální nerovnováha a jestli pár dní před MS už špiníš, tak tím spíš. Nech si udělat z krve hormonální profil, to je nejjednodušší vyšetření a může hodně napovědět. Třeba by to fakt bylo tak jednoduché, že by stačilo brát ten Utrogestan (progesteron). Nevím, jak to chodí v Německu, tady by to to udělal každý obvodní gynekolog, ale oni mají trochu tendenci tyto rané potraty podceňovat. Pokud fakt byly 3 za sebou, tak bych to začala řešit přes nějaký CAR, kde jsou na to přeci jen odborníci. Tím HP se stejně většinou začíná, protože je to nejjednodušší. Manžel pokud dvě děti má, tak možná věkem plodnost už trochu klesla, ale nemuselo by to být žádná tragédie. Každopádně moc držím pěsti a doufám, že příští // už budou ty pravé, určitě dej prosím vědět, jak jsi na tom!

anais.de — 15. 9. 2011 18:34

Ronji, dekuji za zpravu. Mela jsem mit puvodne taky Letnatko 2011, kdyby se byvalo udrzelo moje prvni tehotenstvi :(. Termin porodu jsem mela mit nekdy koncem srpna, misto toho ale zase dalsi potrat :(. Je hrozne povzbuzujici tu cist jak to nekomu po dlouhem trapeni nakonec vyslo. Je mi jasne, ze ve srovnani se spoustou holek tady nemam za sebou jeste v tomto smeru vubec nic.

Dnes jsem byla u doktorky a ta to vidi na nejaky hyperkoagulacni stav, budou mi na to delat testy. Ptala jsem se ji na defekt lutealni faze a moc se na to netvarila. Pry kdyby nebyl v poradku hormonalni profil, vubec bych neotehotnela (tomu ale moc neverim).  Otehotneni nam tedy posledni dobou opravdu jde moc pekne (z poslednich 8 pokusu od zimy 3x //), ale ty konce ... Takze asi opravdu zbyva CAR.

zacka — 15. 9. 2011 19:43

Ahoj ja jsem mela samovolny potrat 4x  taky nejak mezi 6-7 tydnem. V clinice mi delali ruzne vysetreni, ale nic moc nezjistili. Moje 5 tehu zaclo stejne, trochu spineni, uz jsem to vzdavala. Hned jak jsem to zjistila, predepsali mi utros, nevim jestli zrovna on zabral, protoze i predtim jsem ho brala a nic.
Na posledy jsem brala vit B6- podporuje dozravani vajicka ( 50 mg denne) + listovku a Gynex kapky a taky byla dovca, takze v lepsi psychicke kondici. Vysledek je na metriku.
Preju hodne stesti!!