Kamčitka — 28. 2. 2006 12:31 |
Holky poraďtě nějaké recepty na těstoviny. Ty miluju, dělám je snad ke všemu jako přílohu, ale nikdy jsem nedělala nějaké teplé těstoviny. Jo minulý týden, ale to byla jistě zdravá omáčka z prášku :( ...
|
Bára — 28. 2. 2006 12:52 |
Tak to já Ti pordím:-), kdybych neuměla vařit, tak se nudím. Pokud máš ráda maso tak zkus:
Mleté maso 60dkg (libové jen vepřové bez hovězího) dej na cibulku udělanou do sklovata na trošce oleje. Opeč tak, aby nevznikly velé hrudky. Mírně podlij vodou nebo vývarem,pokud máš je to lepší. (Pejsanům pořád vařím dobré masko, tak vývar u nás není problém). Podus, přidej česnek, japonskou sójovku(Shoyou, tamari), trošku pepře, 2 tomatové protlaky a bazalku, ta dá super chuť a vůni. Dosol dle chuti. Smíchej s těstovinami. Můžeš dát zapéct nebo na talíř. Posypat sýrem, zalít zakysanou smetanou. A když Ti to bude chutnat, tak je s dietama konec!
|
Bára — 28. 2. 2006 13:05 |
Zapomněla jsem napsat, že k tomu je dobré udělat testoviny z celého pytle, tj, 500g. Na zapečení vruty, jinak špagety, ale vlastně to je jedno. Já mám ráda i bezmasé nudle:
500g brokolice, blanšírovat na sítku na knedlíky spolu se zeleninou mrkev, hrášek, kukuřice.Nepřevařit, ať křupea nezmizí vitamíny. Z nivy udělej omáčku(nastrouhat a zahřát s troškou mléka, rozpustit n.rozmixovat), můžeš přidat i tav. sýry a nakonec přidej drcený česnek.Sýrů je třeba hodně-200-300g nivy a nějaký taveňák. Těstoviny a zeleninu přelij omáčkou.
|
jsem.sva — 28. 2. 2006 13:38 |
Výborný a rychlý recept. Na trošce olivového oleje osmahneš na kostičky nakrájenou šunku (množství dle libosti), přidáš houby (žampiony konzervované, čerstvé nebo jakéholiv jiné houby), zaliješ sladkou smetanou, přidáš oregáno a bazalku. Chviličku povaříš a omáčka trochu zhoustne. To přeleješ přes těstoviny.
|
Verča — 28. 2. 2006 14:22 |
T Ě S T O V I N Y se vaří zásadně ve velkém hrnci a v dostatečném množství vody. 250g těstovin - asi 3 litry vody. Vodu přivedem k varu, mírně osolíme a vložíme těstoviny a přidáme 2 lžíce olivového oleje. Pak vodu uvedeme do prudkého varu. Sundáme poklici a vaříme tak, aby těstoviny sice změkly, ale jejich jádro zůstalo tvrdé. = "al dente" - na skus. Těstoviny scedíme, zakapeme olejem nebo máslem nebo rovnou vmícháme omáčku. Podáváme ihned.
Přibližná doba varu :
čerstvé neplněné těstoviny : 2-3 minuty čerstvé plněné těstoviny : 8-10 minut sušené neplněné těstoviny : 10-12 minut sušené plněné těstoviny : 15-20 minut

|
Verča — 28. 2. 2006 14:51 |
PENNE S KRŮTÍM MASEM
(penne= krátké trubičky)
300g těstovin, 400g krůtích filetů, 2 tenké pórky, 3 rajčata, šalotka, 5 lžic másla, sůl, čerstvě mletý pepř, petrželová nať na ozdobu
Těstoviny uvaříme "al dente". Maso nakrájíme na nudličky, pórek na kroužky. Rajčata napřed přelijeme horkou vodou, potom studenou vodou, oloupáme, odstraníme zrníčka a nakrájíme na kostičky. Šalotku oloupeme a nasekáme. Na pánev - 2 lžíce másla - maso prudce opečeme, osolíme, opepříme a vyjmeme z pánve. Na pánvi rozpustíme další lžíci másla a cca 6 minut dusíme pórek, osolíme a vyndáme. Na zbylém tuku podusíme šalotku, přidáme rajčata a dusíme cca 3 minuty. Přidáme 2 lžíce másla, maso, pórek, těstoviny, vše zamícháme a prohřejeme. Pro výraznou chuť posypeme strouhanou citronovou kůrou.

|
Gia — 1. 3. 2006 16:21 |
ZAPEČENÉ TĚSTOVINY SE SÝROVOU OMÁČKOU Uvaříš těstoviny dle návodu - nerozvařit Omáčka - na cibulce podusíš žampiony, přidáš kousek uzeného (salám, uzeneina, slanina nebo úplně vynech), poté možno přidat pár kousků mraženého špenátu nebo protlaku. Zalít smetanou na vaření, event. šlehačkou. Do omáčky dej nastrouhané libovolné druhy sýra, nebo zbytky z lednice. Máme rádi blaťácké zlato + eidam + uzený eidam. Smíchej s těstovinami a dej zapéct do trouby. Možno nahoru posypat nivou. Suroviny občas střídám, místo špenátu dám uvařenou brokolici, nebo nechám jen houby a sýr.
|
Lehena — 1. 3. 2006 17:20 |
Těstoviny s tuňákem
Uvař si těstoviny obvyklým způsobem a mezitím na pánvičku na trochu oleje dej asi tak tři stroužky česneku rozdrceného a přidej plechovku tuňáka ve vlastní štávě. Chvíli to osmaž a pak to jen dej na ty těstoviny. Je to výborné a rychlé.
Těstoviny se smetanovou omáčkou
Těstoviny uvaříme obvyklým způsobem a na pánvičce opět osmažíme rozdrcenýčesnek dle vlastního uvážení (asi 3 stroužky), ale tak aby nezhnědl, potom přidáme smetanu a vaříme, pro zahuštění trošku mouky. Asi za deset minut můžeme přelít špagety a je hotovo. Toto jídlo můžeme obměnit tím, že přidáme do smetany třeba tavený sýr nebo nastrouhanou nivu, nebo jen kečup.
Nebo si na pánvi osmažíme hodně cibulky nadrobno, přidáme gothajský salám nakrájený na malé kousky a kečum, je dobrý napůl sladký a napůl ostrý, záležína chuti, povaříme to a podáváme na těstoviny.
|
Jana5 — 9. 3. 2006 8:08 |
Prosím kdo mi poradí jak se delají plnené testoviny s mletým masem /silne trubky /.Slysela jsem,ze se to plni a zapeka.Dekuji predem vsem za recepty ahoj Jana
|
vEruska — 9. 3. 2006 9:10 |
Jana5 napsal(a):Prosím kdo mi poradí jak se delají plnené testoviny s mletým masem /silne trubky /.Slysela jsem,ze se to plni a zapeka.Dekuji predem vsem za recepty ahoj Jana
Zkus se podívat na FoodLife.cz - článek Pojednání o těstovinách viz. http://www.foodlife.cz/index.php?option … ;Itemid=89.. pod RAVIOLI najdeš přesný návod, jak připravit plněné těstoviny. Mleté maso můžeš pak udělat třeba tak, jak tady píše Bára. Mňam :P
|
ivca — 20. 3. 2006 13:24 |
mleté maso - směs hovězího a vepřového - spíš libovější - uvaříme ve vodě, Šťoucháme, aby se vytvořila hladká hmota. Až se voda vyvaří a maso je hotové, smícháme s kečupem a přidáme opravdu velké množství česneku. Vzniklou omáčkou poléváme špagety (určitě lze i jiné těstoviny) a bohatě zasypeme sýrem. Lze i zapékat.
|