Petina — 28. 8. 2011 8:14

Ahoj, chtěla jsem poprosit o zkušenosti a taky o rady ... první dítě (dnes je mu už 6 let), se narodilo po vysazení antikoncepce, kterou jsem brala hodně let.. a vše v pořádku, bez "čekání". Teď jsem brala HA opět několik let a v červnu jsem přestala. 3.7.2011  byla menstruace, pak odjezd na dovolenou, takže jsem opět dostala menstruaci (jestli to teda byla.. bylo to jen špinění), kolem 10-12.7. Od 27.7. jsem asi dva dny opět špinila, i když to bylo o něco víc, jak v té půlce července. Myslela jsem si tedy, že toho 27.7. to byla skutečně menstruace. Protože jsem hrozně netrpělivá, zkoušela jsem si dělat testy ještě v době, kdy by to na testu ještě ani nemohlo být znát... Ale teď nastala doba další menstruce, zhruba kolem 25.8. a tak jsem si udělala test (třeba jsem ještě MS neměla dostat, vlastně ani nevím, jaký mám cyklus, když jsem brala HA). Test byl negativní, 27.8. jsem si udělala opět test, s citlivostí 10 a prvně tam byla jen jedna čárka, dělala jsem to z první ranní moči. Jenže to bylo někdy ve 4hodiny ráno. Pak jsem si ještě lehla a když jsem se na test podívala za dvě hodiny, byla na něm kromě té jedné čárky ještě jedna slaboučká. Vím, že se má výsledek odečíst do několika minut... přesto jsem i tady četla dost diskuzí, že se na to nemá brát moc zřetel.. Rozbalila jsem další test, protože jsem si říkala, jestli tam ta slabá čárečka není i tak vidět (samozřejmě, že není) a tak tento test zůstal otevřený. Dnes jsem opět testovala a to tímto rozbaleným testem a na tyčince je pouze jedna čárka :-(Takže moc nerozumím, co se děje. Nevím tohoto moc o měření bazální teploty, zdá se mi to dost složité, ale včera a dnes jsem naměřila 36,85. Máte někdo takové zkušenosti s testem a vůbec, můžete mi říct, co si o těch dvou čárkách myslíte? Mám testovat třeba za pár dní znovu? Moc všem děkuji.

keks — 28. 8. 2011 21:36

Peti, tak začnu měřením BT - aby byly z toho měření nějaké výsledky, musela bys měřit pravidelně každý den a po dobu pár měsíců - pak lze teprve pěkně vypozorovat, jak to u tebe s ovulací je. Naměřené ranní hodnoty mohou být u každého trošku jiné a jsou rozdílné v různé fázi cyklu, takže podle tvých hodnot nelze soudit. Určitě by ti tady s tím někdo poradil.

A s tou druhou čárkou na testu - no, je tady pár holčin, které měly čárky po limitu a těhu byly, no a jsou tady jiné, které těhotné v tomto případě nebyly. Navíc mamáče s citlivostí 10 prý házejí dost často falešné duchy (já s tím zkušenost nemám, ale prý to tak je).

Na tvém místě bych třeba 3 dny počkala a pokud MS nedorazí nebo bude jen slabá, tak bych zkusila test znovu. Pokud by byl negativní, objednala bych se ke GynDr. Pokud jsi dobrala nedávno dobrala antikoncepci, pak může nějaký čas trvat, než se tělo samo zase správně nastartuje.

Tak přeji hodně štěstí, aby se druhé miminko brzy podařilo ! :supr:

Petina — 29. 8. 2011 7:16

Moc děkuji za odpověď. Ve středu si udělám test opět a uvidím. Netušila jsem, že citlivé testy mohou tu druhou čárku udělat "jen tak". Zkusím a uvidím. Moc díky!