Raiza — 23. 8. 2011 13:55

Děvčata, mám dotaz. Jsme už všichni zoufalí, malému je deset týdnů a trápí ho podle všeho koliky, pláče, kroutí se, je celý rudý. Často i několik hodin, je to hrůza. Plně kojím, změna jídelníčku nepomáhá, zkoušeli jsme Sab Simplex a taky nic. Nemáte někdo jiný recept, bylinky, kapky, cokoli. Děkuju za každou radu.

petjule — 23. 8. 2011 15:49

U nás občas pomáhalo nahřívat bříško pytlíkem s třešňovými jádry a potom cvičit nožičkama, aby se vyprděl. Na 100% nepomáhá nic, jen to období přežít, pomáhá říkat si "že to nebude trvat věčně", 3-6 měsíců a bude to lepší :) Hodně sil, někdy je to na zbláznění, já vím.

hanysek291 — 23. 8. 2011 16:03

davejte hodne na brisko, probioticke kapky - jsou dost drahe, 650,- a vydrzi asi 14 dnu, ale v polsku jsou za 250,- daji se sehnat i pres internet levneji. Sab simplex to pry jeste zhorsuje, mi davali baby calm - jsou to bilinky a teple pecicky zabalit do pliny a dat na brisko. Chce to ale pohyb, vrtet nozkama a tak a po 3tim mesici to prejde.

krtkaa — 23. 8. 2011 16:06

Ahojky, nám zabral nejvíc baby calm a hejbat nožičkama. Někdy je to nezvladatelný nedovyvinutýn jícnem, ale přejde to ! 10 týdnů je už dlouhá doba, takže už to bude jen lepší ! :)

Kokoska — 23. 8. 2011 19:05

jojo, na toto období nerada vzpominam
Dcera kazdy vecer rvala jako tur, takze jsem ji porad jen chovala a nepomahalo nic. Jestli to byla kolika,kdo vi. Ale driv jak v 22:30 se mi ji do postylky nepodarilo dat. No a spani pres den priserne.
Nejdulezitejsi - preslo to!!! musite vydrzet, nejlip se s nekym stridat v chovani, abys rvouciho prcka nemela porad jen Ty.
No a my jsme zkouseli snad vsechno,co existuje - ja jsem pila fenyklovy caj, varila kminovou polevku, ale nevypozorovala jsem,ze by to melo nejaky efekt.
Dceri jsem zkousela davat jak sab simplex, tak baby calm, oboji uplne k prdu....nahrivali jsme tresnove polstarky, taky nic. Cvicili nozickama, i v noci pri prebalovani, to mozna malinko pomohlo.
Probioticke kapky jsem za sest stovek nekupovala, protoze jsme si rikala, ze to mozna efekt mit nebude. Jo a pozor, pokud by jsi chtela kupovat nejake levnejsi, ktere se posilaji treba postou. Kapky se musi skladovat v lednice, jinak ty bakterie pochcipaji, takze pochybuju, ze kdyby to nekdo poslal postou v tomoto horku, ze by to melo nejaky efekt.
Ja jsem v lekarne koupila Infant dophilus (taky cosi probiotickeho), no a mela jsem trochu pocit, ze to funguje. Ale nevim, treba to bylo jen tim, ze uz uteklo vic casu a dcera byla vetsi.
No bylo to tezke obdobi :)
Trvalo to del nez 3 mesice, lepsit se to zacalo az tak 4.-5. mesic.

Kamaradka zazila neco podobneho se synem, ale u nich se pak prokazala alergie na nejakou bilkovinu v MM. Kluk sice prospival, ale spis pri dolni hranici normy. Odstavila ho asi v 4,5 mesici, najeli na specialni UM a byl uplne pokoj. Tak asi je potreba zvazit i jine priciny place.
Drzim palce, at to nejak prezijete

keks — 24. 8. 2011 13:04

Ahoj,

i my jsme si s Jonáškem užili bolavého bříška. Zkoušla jsem též ze zoufalsví vše, jak psaly holky - SAB, Baby Calm, i ty drahé Probiotické kapky - vše bez úspěchu, nic nezabralo. Dávala jsem po lžičkách fenyklový čaj, zkusila jsem kmínový odvar - taky nic...:/ Nejvíc zabralo cvičení nožičkama , nahřívat bříško a zejména masáž bříška (naučila jsem se na baby masážích a využívala jsem i později, alespoň to miminku na chvilku ulevilo). Kolikrát jsem brečela s Jonáškem, protože to bylo dost psychicky vysilující a nebylo moc pomoci. Kolem 3 měsíce ale to nejhorší odeznělo, alespoň přes den, jak začal být víc aktivnější. Ale v noci, zejména nad ránem to stále trvalo, skoro každou noc budíček mezi 3-5 ráno a nošení a nošení, do toho brečení a kroucení. I toto odeznělo mezi 5-6 měsícem, konečně jsme se trošku vyspali. No nepopírám, též na to nerada vzpomínám, kolikrát jsem si říkala, že mě snad odvezou do blázince, ale opravdu to přešlo věkem dítěte. I po té se někdy stalo, že prdíky byly, ale už to nebylo nikdy tak hrozné a tak dlouho trvající.
Když měl Jonášek asi 2 měsíce, doktroka mu pro jistotu udělala nějaká vyšetření, výtěr ze zadečku, apod. zda se nejedná o něco závažnějšího, takže též bych doporučila se o tom doktorce alespoň zmínit, aby se vědělo, zda se jedná opravdu jen o ty dětské koliky. Jonáškovi nic tenkrát nenašli.

Takže přeji hlavně pevné nervy, určitě to již brzy přejde :pussa::supr:

bellatrix — 24. 8. 2011 17:27

No u nás to síce nebolo až také strašné, ale pomáhalo cvičiť nožičkami a rektálna rúrka. Úplne to odznelo, keď som prestala kojiť. Možno to bolo vekom, možno fakt tým MM, neviem. Sab simplex ani Infacol nám nezabral. Probiotické kvapky som kúpila, ale keďže je na nich napísané, že až od ukonč. 4. mesiaca, tak som vyčkávala a ani som sa nedočkala, lebo vtedy už bola dávno ok. Ale u nás jarňat 2011 to niektoré baby začali dávať aj skorej a veľmi si pochvaľovali, že nič lepšie nie je. Volajú sa BioGaia a ak bývate blízko slovenských hraníc, tak u nás stoja o polovicu menej.

bambi — 24. 8. 2011 18:24

a

keks — 24. 8. 2011 20:34

Mateřské mléko ani UV to moc neovlivní. Asi dva měsíce jsem kojila a malý koliky měl, už jsem nejedla skoro nic, než tvrdé rohlíky a vývary, pak kojení nešlo a přešli jsme na UV a měl to taky - stejně. Moje doktorka mi říkala, že pokud na to dítě trpí, tak se s tím prostě nedá nic dělat a chce to hlavně čas, věkem to odezní. Někdo říká, že na to trpí kojené děti, někdo říká, že to mají hlavně děti na UV, ale myslím, že to je fakt o dítěti.

Probiotické kapky jsem dávala tak cca od 2 ukončeného měsíce, ale i když si je spoustu maminek chválí, u Jonáška to moc efekt nemělo. Zase asi záleží na tom dítěti.

bambi — 24. 8. 2011 21:04

a

Blackie25 — 25. 8. 2011 8:20

Ahoj Raizo, taky jsme si tim prošli, nahřívat bříško peckama, na pevno zavinovat, chovat, je to divný, ale pustit třeba vodu, nebo lux, prostě nějaký silný zvuk. Nám kapičky nepomáhali, taky jsem byla naprosto zničená, ale fakt to odezní samo kolem třetího měsíce. Jestli ti můžu poradit, poohlídni se po knížce : Nejšťastnější miminko na světě. Mě hodně pomohla pochopit co se při tříměsíční kolice s miminkem děje a proč to je a tak. Přeju pevný nervy :)

tetamon — 25. 8. 2011 8:39

Raizo,
jak tak docitam, my patrime taky do te skupiny, ktere zabralo az vyrosteni.

Poznala jsem, kdyz jsem jedla spatne, bylo to horsi, ale rozhodne to nevymizelo, kdyz jsem dietila (a ze jsem tenkrat fakt byla v podstate jen na starych rohlicich a masle)
Davaly jsme sab simplex, bifiform, masirovaly, nahrivaly, polohy na brisku s pokrcenyma nozkama...
Jak tak fungoval Pupik (gel na brisko), rourkovani. Co nam jen zhorsilo problem byl Baby calm kapky (ale zase si to hodne holek chvalilo). No, a casem, jak zacla lezet na brisku a mrcasit se pri tom, tak se uz ji lip pr.... Ale postupne to vysumelo az nekdy v 4. mesici :/

Brrr, jeste ted je mi smutno, kdyz si vzpomenu na ten uplakany kroutici se uzlicek :(
Pevne nervy, casem to fakt bude lepsi, i kdyz to ted tak nevypada...

Berka — 25. 8. 2011 9:07

Ahoj,

to je mi líto. Náš Tomi taky občas plakal, ale naštěstí ne moc, takže to šlo.. nicméně Sab simplex nebyl žádnej zázrak, u nás nejvíc pomáhalo nošení na tygříka - to se vždycky uklidnil a usnul nebo prostě častěji otáčet na bříško.
Plně jsem kojila a snažila se nejíst čerstvé pečivo, nic nadýmavého a tak.. ale jen asi do 5 měs, pak už jsem si oblíbené zelí dala...

S malou je to jiné.. asi po 3 týdnech jsem zjistila, že jí prakticky nevadí žádné jídlo, na prdíky netrpí - naštěstí. Opět plně kojím.
Asi je to fakt hodně individuální, ale určo to brzo přejde. Jinak je mi jasné, taky mě to vždycky trápilo a trhalo srdce, jak malej plakal..

tak držím pěsti!

ADRIANA 1 — 26. 8. 2011 20:09

Raiza,

pevné nervy ti prajem. Máme to za sebou tiež. Mne najviac pomohol článok v časopise, kde hovoria, že to proste musíme prežiť, väčšinou nezaberie nič, musí to prejsť. Viem, tie 4mesiace sú neskutočné, ale už máte 10týždňov, to už zvládnete. Infants dophillus nám trošku pomohol, ale dlho trvá kým zaúčinkuje, snáď aj dva týždne.

Za seba odporúčam šatku alebo manducu, to teda zaberalo :supr: škoda že som na to prišla tak neskoro.

Bublina_58 — 3. 9. 2012 13:11

Dobrý den maiminky. Taky mam problém s malou a s kolikou..kdyby měl nekdo nejaké cenné zkusenosti..rady ...uvitáám snad uz cokoli :(

keks — 3. 9. 2012 13:24

Bubli, když si přečteš tuto diskuzi, tak tam zkušenosti maminek najdeš...ono už ani nic jiného neexistuje...někomu pomůžou kapky, někomu nahřívání bříška, někomu masáž, někomu nošení atd. a někomu nic.. prostě to odezní až věkem (tak jsme to měli bohužel my  s Jonášem)...chce to zkoušet a zkoušet a mít hlavně pevné nervy...pamatuji se, jak jsem už zoufalstvím brečela, že nevím, co mám dělat, navíc když dítě brečí a brečí, přijdou ti ty dny nekonečné...takže přeji pevné nervy, ono to časem opravdu odezní ;)

Kaly — 3. 9. 2012 14:24

Nám zabraly kapky Sab simplex a lactobacílky. Mají je za 160kč.

stvorlistok — 3. 9. 2012 14:27

sab simplex nam nepomahal, pomohol baby calm, tiez v lekarni kupovany. od vtedy sme mali konecne klud. dovtedy preplakal aj dve hodiny vecer.

Slniečko — 4. 9. 2012 13:39

Každá jsme si tím asi prošly,některá méně jiná více,ale jak povzbuzují ostatní maminky,tak to bude už jen lepší. Nám nejvíce pomohly jednoznačně probiotické kapičky BioGaia a dávala jsem je i dříve. Jen chci upozornit, že když mi je známá vezla ze Slovenska,tak ji v lékárně upozorňovali,že jakmile se kapky byť více zahřejí,už nemají žádný účinek,takže je vezla v přenosné lednici a to se modlila,aby do té Prahy dojela včas. Takže nechat si je posílat poštou z Polska je opravdu hloupost a jsou to i tak vyhozené peníze,to chci jen upozornit a to stejné platí i o kupování již otevřených kapiček. Já vím,že je to u nás hodně peněz,ale u tohoto se nevyplatí šetřit. Jinak cvičení, nahřívání pecičkami, Sabsimplex či BabyCalm, každému lehce pomůže něco,ale nejvíce je to i o tom,jak dodržuje matka stravu při kojení v tomto období. Takže žádné čerstvé pečivo a super pomáhá jíst kmínové polévky a vývary. Prostě to dítku usnadnit,co to jde. Všem maminkám,co to zažívají držím pěstičky,ale jednou i na toto strašné období budete vzpomínat se slzou v oku a rády, děti tak rychle rostou....:hjarta:

hela86 — 4. 9. 2012 15:24

Nam z kapek pomahal baby calm, sobe jsem varila silny fenyklovy caj a nejedla jsem cerstve pecivo.
Kdyz to bylo hodne zly, tak zabirala analni trubka, pripadne prostarat teplomerem, z malyho to litalo fakt pod tlakem.
Drzim palce, at mate brzy pokoj, my meli klid asi od dvou mesicu.

Aduska2 — 7. 11. 2012 9:55

Ahoj, já mám zkušenosti s těmito kapkami http://www.valosun.com/produkty/biopron … -7-ml.html
Syn na koliku trpěl hoodně často a tohle byla asi jediná věc která nám zabrala spolu s masírováním bříška + jsem si hodně dávala pozor na to, co jím. Navíc tyhle kapky nejsou zas tak drahé a vydrží skoro měsíc.

Bublina_58 — 2. 1. 2013 13:45

Kdo psal že to chce zkoušet a zkoušet tak má svatou pravdu :rolleyes:
Zkoušela jsem cvičení s malou, nahřívání bříška a asi troje kapky a nějaké masti na bříško. Na nakonec jsem zkusila ty kapky od biopronu, nerada bych to zakřikla ale je to o něco lepší,takže to snad zabírá.Momentálně to zkoušíme druhý týden.

kepushka — 13. 2. 2013 13:30

Na dětskou koliku zabral emulips, je to 100% přírodní, bez chemie, pouze bylinky, také pomohl při zácpě a podpořil tvorbu mlíka, redukuje hmotnost. Jestli chcete vyzkoušet a znát více informací napište na kep.kla zavináč seznam.cz

pista.2 — 18. 12. 2013 19:33

Nám na koliku zabral Espumisan! Měla jsem s ním zkušenost už v těhotenství a tak jsem ho po narození začala dávat i prckovi.Před každým jídlem 5 kapiček do lahvičky. Pediatrička mě jen ujistila, že jsem udělala dobře, protože je v něm prý nejvíce účinné látky z výrobků ,které jsou na trhu a nepůsobí nikde jinde...a jsou za dobrou cenu!

emmakopretina — 12. 1. 2014 22:43

Holky, je to boj. Musí se holt vyzkoušet, co vašim miminkům pomůže:/ Ale co kolem mě maminky říkají, tak Espumisan v kombinaci s cvičením nožiček a nejíst kynuté (pokud kojíte). Já jsem jedla včerejší pečivo a malé kapek Espumisanu před každým kojením...a pak to bylo ok ;-) Uvítala jsem šetrnou cenu kapiček (ty probiotika jsou fakt drahé:-( )

mikuelini — 2. 5. 2014 7:30

Nase holcicka ma  13 mesicu a kazdy vecer ma taky bricha boleni a vetry . I v noci . Co s tim ? Nic nepomaha ,jidlo ma jen domaci ,co uvarim ,neco hotoveho nesnese vubec. Nerve ,ale v posteli se pravaluje ze strany na stranu a je neklidna Pres den je ciperna. Co ji davat na vecet najist ,aby ji to nenadymalo,mam pocit ,ze at dam cokoliv ,je to stejne

emmakopretina — 18. 9. 2014 13:57

Já do jídla malé i sobě přidávám mletý kmín - ten je proti nadýmání a taky je dobré vařit bez pokličky.
Jinak když je nejhůř, dávám malé Espumisan. Ten u nás zabírá dobře.

aprill — 18. 9. 2014 14:21

emmakopretina napsal(a):

Já do jídla malé i sobě přidávám mletý kmín - ten je proti nadýmání a taky je dobré vařit bez pokličky.
Jinak když je nejhůř, dávám malé Espumisan. Ten u nás zabírá dobře.

v první řadě než začneš do toho miminka malého ubohého budeš cpát chemii, měla by sis upravit svůj jídelníček. kmín nestačí!
(opět hodně blbá reklama)