skorice — 8. 8. 2011 18:28

prosim o radu
z naprosto nepatrného pohybu mi vznikla bolest v kříži, která mi vystřeluje po vnější straně stehna až do lýtka...na ortopedii mi rekli ze to je plotynka a poslali me na neurologii odkud me azse poslali na ortopedii...ted jsem dostala dvě injekce a pry na to vlastne nezabira nic jineho nez klid a nehybat se..ale kdyz se nekdy snazim lezet cely den tak je to potom jeste horsi..mam tim zkazene cele leto a doktor sam mam pocit ze nevi co s tim....nema nekdo zkusenosti?nejake typy co s tim? nebo alepson jak dlouho to jeste muze trvat..dekuju vsech za odpovedi

Judyna — 8. 8. 2011 18:47

Já teda nevím, ale když Ti to vystřeluje do nohy, nemůže to být zánět sedacího nervu - ischias? Tak to aspoň měla moje maminka. Ale to ti může říct jedině doktor - zajdi si k jinému. Při akutních bolestech to chce 100% klid a když trochu pominou, tak pohyb. Ale ne to rozcvičovat! Jako podpůrný prostředek je prý dobrý Thiamin. Hlavně se nenalož do teplé vody.

skorice — 8. 8. 2011 19:00

No ono to vzniklo když jsem se nešikovně hybla tak nevím jestli by se ten zanět neprojevil postupně? Právě mám problém že když jsem v absolutním klidu je to ještě horší a když se podívám na net o ischiasu tam radí hlavně neprohřívat, na skřípnutý nerv zase přesný opak..

Judyna — 8. 8. 2011 22:21

Já mám zkušenost jenom asi s plotýnkama (přiznám se, že jsem u odborného doktora nebyla). Taky po špatném pohybu. Ale mě to nevystřelovalo do noh. Stalo se mi to dvakrát a vždy ty akutní bolesti po pár dnech pominuly (neschopenku jsem si nechala vyřídit na dálku) a pak to postupně odeznívalo. Mně pomáhalo suché teplo, když mě záda začnou pobolívat, hned si dám kolem pasu - nejlépe na holé tělo - svetr .Ale ty píšeš, že máš zničené celé léto, zajdi k lékaři na pořádné vyšetření. Já Ti můžu dát jen samé "babské rady".
Moje maminka má třeba trvale vyhřezlou ploténku a měla i ischias, jeden čas byla v hrozném stavu a skončila svého času v ID. Ten Thiamin jí ale doporučili jak lékař, tak léčitel.