Elsa — 17. 7. 2011 7:04

ahoj krásný víkend. Není vám cizí svět dušiček v chlupatém kožíšku? Chováte doma pejska,kočičku či jiného čtvernožce i vícenožce? Máte chuť pomoci zvířátkům,ke kterým nebyl osud příznivě nakloněn a nikdy nepoznala teplo domova.


OS Toulavé tlapky - jsou místem kde se velmi hodní a obětaví lidé snaží zajistit zvířátkům 
                               klidný a láskyplný domov a připravit je na jejich cestu za novými páníčky
                               Tato činnost rozhodně není jednoduchá a v mnohém závisí na vůli dobrých
                               lidí pomoci pomáhat lidmi zrazenými,mnohdy i nemocným tvorečkům

jak můžete pomoci?  OS  Toulavé tlapky aktuálně renovují získaný,který je už nyní domovem
                                mnoha zvířátek. Vhod přijdou : kvanta dek, ručníků, polštářů, čistících
                                prostředků, cement, maltu atd

dále můžete pomoci

) finančně:

■Na účet Toulavých Tlapek, č. účtu 216955754/0300 u ČSOB, možno jednorázový i trvalý příkaz k úhradě.
■Složenkou typu A na účet Toulavých Tlapek č. 216955754/0300 u ČSOB.
■Složenkou typu C na adresu Toulavých Tlapek – Bojanovická 11, 141 00 Praha 4.


b) materiálními dary:

■Krmivo pro kočky a psy – konzervy, čerstvé maso, granule – prosíme jen průmyslové krmivo třídy premium a superpremium, levnější granule a konzervy ze supermarketů nelze často zvířátkům kvůli jejich špatnému vyživovému stavu a trávení podávat. Krmivo je možno zakoupit v internetovém obchodě našeho partnera z-krmiva).
■Plastové záchodky, mističky, pelíšky, přepravky, větší klece na nemocná koťata nebo na dočasné léčení, stelivo, opět možno nakoupit v internetovém obchodě našeho partnera z-krmiva).
■Staré deky, větší kusy látek či starého oblečení, povlečení, staré závěsy, ručníky, prostěradla, hadrové pleny i kousky látek na čištění.
■Vatu, toaletní papír, papírové ubrousky, papírové kapesníčky, papírové role, gázu, buničinu.
■Klece a psí kotce, větší i menší pro kočky v karanténě i po operacích, na hlodavce.
■Desinfekční přípravky, saponáty na podlahu, na nádobí, prací prášek (Savo, Desprei, Incidur, Savo Glans, Chloramin ředěný…).
■Úklidové prostředky – smetáčky, lopatky…
■Igelitové podložky, větší kusy igelitů, pytle na odpad, igelitové tašky.
■Pletiva či sítě na zabezpečení oken  v depozitech.
■Kancelářské papíry, foliové kancelářské desky, obálky větších rozměrů, samolepící štítky atd…
■Antiparazitika – Stronghold, Advocate, odčervovací tablety a pasty, např. Drontal, Cestal, Caniquantel, Flubenol, Vitaminthe, Optivermin, Frontline, Bolfo.
■Léky k dostání bez předpisu v lékárně – Ophtalmo-septonex oční mast, Infadolan, Dermazulen, Tea-Trea oil, B-komplex, desinfekční prostředky, vatičky do uší, jitrocelový sirup, apod.
■Antibiotika – pokud máte možnost zaslat i jiné léky nebo antibiotika (např. nespotřebovaná), můžete je zaslat po dohodě na naši partnerskou veterinární kliniku (kontaktujte nás prosím na e-mail).


c) dobrovolnou pomocí:

■Kopírováním a tiskem propagačních materiálů, předávacích smluv a brožur péče o kočku, roznosem letáčků (zasíláme e-mailem, poštou zdarma).
■Inzercí a propagací koček a útulku pomocí prezentačních materiálů i na internetu.
■Dopravou – odvozem zvířat na veterinu, umisťovací výstavy, transport krmiv, steliv atd. (nutné vlastní auto a dostatek volného času), i mimo Prahu, víkendy, všední dny.
■„Noční záchrannou službou“ – obstarávání telefonů a případné převozy na veterinu apod.
■Odchytem toulavých koček – pouze osoby s absolvencí odchytového kursu, nutné vlastní auto a dostatek času, popř. i v noci, Praha nebo i jiná města.
■Dočasným hlídáním některé z kočiček, která nemůže z různých důvodů pobývat v útulku mezi ostatními kočkami (zdravotní stav, nesnášenlivost ostatních koček) do doby, než bude moci mezi ostatní kočky v útulku či se pro ni najde majitel.
■Mytím misek a praním znečistěných textilií (nejlépe s vlastním odvozem – Praha 10, okolí Prahy).
■Kancelářskou prácí – tvorba letáků, grafická úprava, psaní článků, pomoc s další administrativou, tisk (tiskárnu zapůjčíme, papíry dodáme).
■Opravami, zednickou prací apod. – výpomoc s opravami v depozitech, stavba voliér, kotců atd.
■Výrobou kotců, pelíšků, voliér…
■Ruční výrobou dárků do dobročinného obchůdku – šití, opracování dřeva, dřevěné výrobky, malby na kámen a další výtvarné práce, batiky na textilie, kreslení, fotky v rámečkách, výrobky z kovu, korálky atd., výroba ptačích budek, dřevěných bud pro venkovní kočky. Vlastní aktivita vítána.
■Hlídání propagačního stánku na různých akcích a jeho provoz, vlastní vyjednání, vlastní stánek, velká propagační pomoc – letáky, fotky zvířátek, popř. dárky k zakoupení (vlastní), prezentace opuštěných zvířat na fotografiích atd. (výstavy, akce, soutěže, koncerty…).
■Dobrovolník zajišťující propagaci – inzerce na internetu, výměna ikonek, rozesílání článků, zasílání inzerce do novin, tisk a kopírování letáků, které se pak rozesílají poštou dobrovolníkům, tvorba letáků, rozesílání na veterinární kliniky, vlastní nápady na propagaci. V současné době dobrovolníka na propagaci nemáme. Budeme vděčni, když nám pomůžete zajistit pro zvířátka vše potřebné. Nutná spolehlivost a pravidelná spolupráce.
■Depozitum – stále hledáme depozita v Praze i jinde, nejlépe na Praze 10 (pro kočky) a pro psy ve středních Čechách.
■Dobrovolníci se zájmem v oblasti ochrany zvířat, znalostí činnosti neziskových organizací, získávání grantů, zákonodárství atd. Samostatnost, vlastní iniciativa vítána.
■Koordinátor sekce ochrany koní – zkušenosti vítány, časově náročné.


d) jinak:

■Adopcí opuštěného zvířatka.
■Virtuální adopcí – pomoc zvířatkům (především kočičkám), které zůstavají v útulku dlouhodobě, příp. navždy, nejčastěji ze zdravotních důvodů (vhodné pro ty, kteří nemohou mít vlastní kočičku).
■Nákupem v e-shopech www.acanashop.cz nebo www.baron.cz – nakoupíte-li krmivo pro své miláčky přes odkazy na našich webových stránkách (viz levé menu), získáme body, které pak můžeme vyměnit za krmivo pro naše svěřence.
■Propagací našeho útulku na Vašich stránkách – viz bannery, příp. ikonka.

MOŽNOST PŘIJETÍ ZVÍŘAT – VOLNÁ MÍSTA
Víte o týraném zvířeti? Znáte někoho, kdo má problém s kočičkami ve větším počtu a potřebuje je naléhavě někam umístit? Víte o kočičkách nebo psech, kteří potřebují akutní pomoc? Jsme tady, abychom pomohli. Seženeme pomoc, svoláme dobrovolníky a v případě nutnosti zakročíme. Nenechte prosím zvířata trpět, nenechte je umírat. Dejte o nich vědět! Většina lidí je „slepá“, a tak mnoho zvířat umírá, aniž by se o jejich utrpení dozvěděl někdo, kdo by byl schopný pomoci. Dejte nám prosím vědět. Nemůžeme vyhovět každé prosbě, ale nejakutnější případy neodmítneme.

V současné době nepřijímáme další nalezence. Pouze akutní případy vážně nemocných nebo týraných koček, akutní kauzy většího počtu koček, odložená štěňátka apod. Přijímáme týrané psy a další naléhavé případy. Věříme, že do podzimu se naše kapacity povede opět uvolnit a přijímat i zvířata na kastrace či koťátka.




HLEDÁME DOBROVOLNÍKY
Aktuálně sháníme dobrovolníka, který vlastní auto a byl by ochoten být vždy k dispozici a utem a pomoci v akutních případech - odvoz na veterinu, převozy krmení, mimopražské výjezdy. Hledáme několik dalších dobrovolníků, které můžeme kontaktovat v případě potřeby větších transportů - kdo má větší auta, nákladní, ale i osobní. Potřebujeme mít stálý seznam lidí, na které se můžeme obrátit.

Hledáme dobrovolníky na propagaci, vedoucího propagace jsme již sehnali. Sháníme zájemce o roznos letáčků a inzerci zvířat.

Hledáme dobrovolníka, který zajistí zdrama tisk profesionálních letátů a vizitek, popř. výrobu reklamních předmětů a igelitových tašek, velkoformátový tisk, samolepky.






více na  http://www.utulek-kocky.cz/

              http://www.facebook.com/toulavetlapky?ref=ts