eskyna — 27. 6. 2011 15:49

Chystáme se letos někam do Chorvatska,proto prosím o radu,jelikož v CK mi toho moc neporadili.
Chtěli bychom moře,kde NENÍ dlouho dlouho mělčina,bývají tam i vetší vlny a mohou být i různá skaliska vedoucí do moře.
Také aby tam bylo trochu rušněji( různé stánky,nebo trhy)-mám pubertální děcka a chtějí si koupit i nějaké oblečení.
Jsou to náročné požadavky?  :rodna: Takovéto letovisko jsme objevili v Řecku,které toto všechno splňovalo,no a nyní bychom chtěli jet do Chorvatska.
Moc prosím,pomůžete?

Kuty — 27. 6. 2011 21:32

Jet za velkými vlnami do chorvtksa?To je jakok dyž chceš jet někam k moři v poušti.Já mám taky strašně ráda vlny,neklidné moře a toto splňuje např.Bulharsko.Obzvlášť Zlaté písky - tam taky nemusíš chodit moc daleko do hloubky.
Jinak i sever Slunečního pobřeží třeba.Mohu z vl.zkušenosti doporučit hotel Condor,hned na pláži a milion stánků lemujících promenádu i nedaleký mc donald,no prostě paráda,diskotéky...

Dále jsem slyšela o Kleopatřině pláži v Turecku,žetam bývají velké vlny.Pravda,i na havaji....

Blossom — 28. 6. 2011 9:34

Když jsem byla před lety v Chorvatsku v Baško Polje, tak pár dní tam byly vlny dost slušné, a přístup k moři je tam taky rozmanitý - oblázkové menší pláže i skaliska, každý si mohl vybrat to své.

Myslím, že ohledně vln to je o náhodě a o počasí. Loni byla v Chorvatsku v létě má ségra, a ta tam zažila situaci, kdy se "obrátilo moře", což se říká tomu, když k pobřeží doplujou jakési studené proudy z hloubi moře, a moře tedy asi 2 dny mělo cca 15 stupňů a vůbec se nedalo koupat.
Takže i tyto věci se stávají, je třeba s tím počítat..

clavel — 28. 6. 2011 10:47

Tak pokud chces vlny, a ruch v meste tak jed do Spanelska, do Lloret de Mar.... tam je kramku a ruchu, ze nudit se urcite nebudes, a vlny jsou tam kazdy den. Klidny more jsem tam nevidela za poslednich pet let.... a co se tyka hloubky, tak udelas par kroku a uz nestacis. a skaliska vedouci do more tam mas taky... ale pokud chces vlny v Chorvatsku, tak myslim, ze mas smulu... tam jsem poradny vlny nevidela nikdy....