SuSaNee — 20. 6. 2011 11:19

ahoj, co říkáte na to mít v bytě 2+1 dva psi? od malička mám psa, takže jsem na ně zvykla a vím co to obnaší, nikdy jsem ale neměla dva psi najednou v jednom bytě:) te'd mám srnčího pinče-hyperaktivní psisko které vydží být sam 8hodin sám doma bez problému a potom je nonstop s náma.chtěla bych ale ještě jednoho- Ridgebacka.. procházky,vylety,běhaní je samozřejmost jen mám strach až by mi vyrostl aby mi nesežere pinčika:) co na to říkáte??

Kuty — 20. 6. 2011 11:38

A co tak mít vlastní děti,rodinu?Alespoň do budoucna.O tom neuvažuješ pro nejbližší léta?Ti psi na vás a váš důchod těžko budou kdy pracovat.

SuSaNee — 20. 6. 2011 11:54

oou já myslím že vlastní děti tak 5-6-7 let mít ještě nechci:) chci velkeho a maleho psa:)

Kuty — 20. 6. 2011 12:02

KLASIKA.

SuSaNee — 20. 6. 2011 12:14

jnj...ja myslím že k mojemu věku ale se spíš hodí ještě pořád ti psi:)

clavel — 20. 6. 2011 12:58

Kuty myslim ze otazka neznela jestli deti nebo pes....

penelopa.nova — 20. 6. 2011 13:30

Já bych dva psy nechtěla určitě, zvlášť v tak malém bytě, ale každému vyhovuje něco jiného.

SuSaNee — 20. 6. 2011 14:04

jasne každemu to vyhovuje jinak,byt to není malý, ale není zase největší, myslím že pokud mu dam dostatečný pohyb tak by ani v bytě neměl byt  problém, spíš mi jde o to, že malý bude ten starší pán bytu,ale až vyroste velký, tak už si to nemusí nechat líbit.:) neváham v tom, že by u mě neměl pohyb nebo u mě trpěl nebo tak spíše naopak, ale v tom že budou dva kluci v jednom bytě.

clavel — 20. 6. 2011 14:11

ja mam sice byt 3+1 a 20ti kilovyho pejska, ale druhyho bych k nemu neporidila. sice bych dalsiho psika chtela, jenze tenhle vyda za deset... kdyz ho jednou za rok chytne amok, a demoluje predsin :) a navic ten muj je takovej cita, ze by druhyho psa asi prizabil, protoze by nesnesl, ze tu pozornost venuji jeste nekomu jinemu....
kazdopadne to urcite neni o velikosti bytu, protoze psi vetsinu dne stejnak prochrapou... ale o tech vychazkach... takze ty znas svyho psa, takze nejlip stejne odhadnes sama, jestli druhej pes jo nebo ne...

holcina — 20. 6. 2011 14:19

Máme dva malé psy, jsou od sebe 2 roky a pohoda. Celý den prospí a jestli nebudou soupeřit? To záleží na tom jak jim to nastavíš ty, pokud jim to nedovolíš nevidím v tom problém.  Pinčíka ti nesežere, když mu to nedovolíš, vůdce smečky nemůže být ani prcek, ani velkej, ale ty

SuSaNee — 20. 6. 2011 15:06

jasne, to mas pravdu! pinčík je v klidu je to ještě puberťak akční,porád by si hral druhého by snesl:) uvidím popremyslím ještě zatím jsou mimina ještě v břísku tak ještě můzu chvili uvazovat, ale díky za typy a rady..

Wiki — 20. 6. 2011 17:36

My jsme také měli dva psy v jednom bytě (90m2), 8kg tvorečky. Jednomu bylo smutno, řádil a kńučel, tak jsme mu pořídili kamaráda. bylo to ok.
Trochu bych se bála (hodně bála) velkého psa. navíc je to asi lovecký zvíře, ne?
Získala jsem "omylem" ještě retrívra - a to teda - to je masakr. Ale už jsme naštěstí v RD. Velkej pes není sranda ! Upozorńuju. výcvik, vycházky, vyběhat..a to denně a několikrát.  A počítej že ten pejsek žije tak 10 -15let, takže abys za pár let neřekla, jéé já budu mít miminko, ridgebacka - už mít nemůžu.. a pryč s ním. To je vůči tomu pejskovi strašně nezodpovědné. Tak to  prosím zvaž.

Johana50 — 20. 6. 2011 20:11

Já mám drobnou poznámku k výběru rasy. Ridgeback je psí rasa, která je momentálně velmi módní, nedávno importovaná, ale není ve zdejším prostředí  bez problémů. Je potřeba zvážit, v jakém prostředí se pohybujete a jestli je v okolí hodně psů. Kde budete venčit. Pes je nádherný, ale má na zádech pruh- ridge, chlupy rostou v protisměru , ostatní psy však vnímají "zježení srsti" jako signál k útoku, proto často reagují na RB nepřátelsky.
Mohlo by se vám taky stát, že na nějakou klidnou procházku parkem nebude ani pomyšlení...
Ze své zkušenosti bych nedoporučovala tak velký váhový i velikostní rozdíl, při hrách a běžném soužití je to občas docela problém.

SuSaNee — 21. 6. 2011 9:18

děkuji za typy..to ze bych dala psi někdy pryč to u mě každopádně nehrozí-na to bych neměla nikdy žaludek ani srdičko :)z velké časti máte vsichni pravdu.  jsem trosku akčnější na výlety a turistiku,takže pro psi ideál-dokonce se mi podaří unavit i mého hyperaktivního pinčíka a to je co říct:)! na druhou stranu pinče dam na klín v autě a můžu někam dal,musím taky uvažovat na přepravu pro většího psa! no, byla jsem rozhodnuta, teď jste mi dali do hlavy brouka:)

laminanonte — 21. 6. 2011 9:32

znám rodinu, kde mají v bytě 2 bernské salašnické psi a v pohodě. Sestřenice má RB a dva maltézáky,ale mají i zahradu.
A co druhého taky menšího? Moje fenka BSP si a malými psi moc nechce hrát,protože to není ono, musí si dávat pozor ,aby na ně nešlápla..