Ilonka 61 — 13. 4. 2011 13:17

Chtěla bych si nechat udělat bandáš žaludku,podstoupúil jste někdo  tenhle zákrok.Nebo jake máte zkušenosti.Znáte někoho kdo to provádí?

Aneri — 13. 4. 2011 16:01

Já myslela, že je to jednoduché, ale slyšela jsem v 13 komnatě Kláru Samkovou, a asi to nebude sranda....
http://www.ceskatelevize.cz/porady/1186 … 008/video/

Aneri — 13. 4. 2011 16:07

Tlouštka je nedostatek lásky, je to jasné !!! :gloria:

susi — 15. 5. 2011 10:00

Ilonko, u nás na klinice v Praze tento výkon provádíme. Jde o perační výkon, kdy se pomocí kroužku vytvoří kapsa, takže žaludky jsou dva- jeden menší a druhý větší.Principem je to, že potrava přes ten menší žaludek proniká hůře a delší dobu. Člověk má delší čas pocit nasycení. V dnešní době již existuje i adjustabilní kroužek, který lze povolat či utahovat, podle potřeby. Nedochází tak k nežádoucímu velkému úbytku váhy najednou. Toto povolování nebo utahování se dějě neoperačně přes speciální membránu pod kontrolou RTG.
Musím říci, že pacienti po této operaci opravdu hubnou.

PPavlaa — 15. 5. 2011 10:04

já někde četla, že tohle se provádí u lidí, kteří tu nadváhu mají extrémní ...
a že to má i spoustu rizik, které tu susi neuvádí ... a že i tak musí lidi dodržovat určitou životosprávu, že to není jen o tom, nechat si tam dát kroužek a zhubnu ...

susi — 15. 5. 2011 22:17

AD PPavlaa - jasně i tato operace má svá rizika - pooperační krvácení, poranění jater, infekce.
                   Provádí se opravdu u pacientů s BMI vyšším než 35, ale i tam, kde selhaly jiné způsoby        hubnutí - BIB, léky na hubnutí apod. Ve většině případů už s sebou veliká nadváha nese i zdravotní rizika - vysoký krevní tak, poruchy hladiny cukru v krvi,otoky nohou apod.Takže se provádí i tam, kde sice pacient není plně indikován, ale přidružené choroby ohrožují jeho život. 

Dieta je potřeba také /ze začátku přísně tekutá/a samozřejmě pohyb.Co si budeme nalhávat, že....
Ve většině případů to ale opravdu lidem pomůže nastartovat správný způsob stravování.
Mám jen pozitivní ohlasy a ti lidé opravdu hubnou bez pocitu hladu.

Aneri — 17. 5. 2011 2:12

Susi, já myslím, že každá žena by chtěla být raději hubená, než obézní, na tom se asi  shodneme. Jenže jak zjistí, že váhu nelze regulovat, tak je v těle problém /hormony, minerály, infekce a pod./, což má neblahý vliv na tukové buňky. Doktoři jsou schopni problém  najít, vyhodnotit, ale neumí nebo nechtějí ho řešit/léčit. Dnes je mi jasné, že obézní ženy jsou nemocné. Takže obezita je jen důsledek problému jiného.

susi — 17. 5. 2011 20:14

ad Aneri - to je jistě všechno pravda, ale to nejdůležitější jsi nenapsala a sice psychika, která u těchto lidí hraje velikou roli....Sociální izolace, konkurence v zaměstnání, posměch okolí, rodinné a partnerské problémy...V tom se asi také shodneme. někdy dokonce uvažují i o sebevraždě - znám ze své praxe. Není pravdou, že vždy je obezita zaviněna onemocněním....Někdy se tito lidé dostanou k obezitě pod vlivem psychiky - přejídání, řešení problémů jídlem.
A tak se  ptám - proč jim tedy nepomoci, když to medicína dokáže nebo je nechat trpět psychickými problémy a mít je na antidepresivách - vidím to dnes a denně!
Chci zdůraznit, že na naší  klinice se o tyto klienty staráme i po bandáži - jsou pod kontrolou nutričního specialisty a před operací i po jsou v péči psychoterapeuta.
A pro některé pacienty je bandáž posledním řešením.......Kdo nezažil těžko pochopí....

jeanne68 — 10. 3. 2012 1:13

Jsem po bandáži žaludku , kdyby někdo potřeboval info ráda se podělím .... :)

mazanulka — 17. 6. 2012 9:35

Dobrý den. Chtěla jsem se zeptat na ten bandážžzaludku..... mohla by jste mi říct nějaký podrobnosti k tomu? A kolik to stojí když tak,jestli vám to nevaí.
Moc děkuji za odpověd.:):)

jetel22 — 27. 1. 2014 17:15

Hodně dobře si tento krok rozmysli. Koukala jsem se nedávno na pořad, kde říkali, že je to opravdu zásah už na celý život. Musíš přijímat potravu v omezeném množství a ještě můžou být komplikace. A ze začátku je potřeba mít tekutou stravu. Musíš si pak dávat pozor na určité potraviny. Není lepší rovnou zkusit zhubnout klasicky třeba s pomocí výživového poradce a žít normálně bez zásahu do těla? Taky budeš jíst v menším množství a určitě se to naučíš a budeš to dodržovat stále a určitě se budeš cítit lépe.