spunt — 24. 2. 2006 20:23

Prosím, poraďte mi.
Manžel chtěl koupit v masně taliána, ale já nevím co s ním. Uvařit, osmažit ? :rolleyes:

Bety — 24. 2. 2006 21:30

Tak se ho zeptej jak ho chtěl připravit????????? Vždyť ho chtěl tvůj manžel....to my nevíme jak ho chtěl.

PIPINA — 25. 2. 2006 9:25

TALIÁN SE VAŘÍ VE VODĚ, JE TO TAKOVÝ NIC. ALE TAKOVEJ ITALIÁN TO MUSÍ BÝT NĚCO. PA

Stelička — 25. 2. 2006 10:23

Holky, jsem z toho "talián", ale můžete mi říci, co je to talián v souvislosti s masem?

Bety — 25. 2. 2006 14:39

Je to buřt. Třeba ho manžel chtěl naloženej s cibulí. Steličko nepamatuješ na film Adéla ještě nevečeřela? Tam si dává Dočolomanský s Hlinomazem taliána....

Stelička — 25. 2. 2006 14:43

Díky. Nepamatuji, protože u nás se to nepoužívá, proto mi to neutkvělo v hlavě.

spunt — 25. 2. 2006 19:44

Díky za rady, uvařím ho, bohužel nevím jak ho naložit.

Jinak Bety, manžel to chtěl ochutnat, protože to snad jedl jako dítko, takže neví jak to chce upravit. :D :D prostě nějak...... no chlapi , no.

Bety — 25. 2. 2006 19:48

"Utopenci" za 24 hodin:
250 ml octa
350 ml vody
lžíce Deka nebo jiného nakladače okurek či zeleniny
bobkový list
4 nové koření
1/2 lžičky mletého pepře
2 lžičky cukru (nebo 2 ks umělé sladidlo)


To všechno uvaříme a necháme vychladit.
Do sklenice ukládáme střídavě vrstvu špekáčků a cibule na tenká kolečka. Špekáčky nakrojíme. Můžeme také použít "obyčejné" ty tlusté párky, nebo kabanos oloupaný a pokrájený na kolečka. Zalejeme vychladnutým nálevem, odložíme na 24 hodin do chladničky.
Dají se jíst skutečně po 24 hodinách.

Upravil(a) Bety (

Bety — 25. 2. 2006 19:52

Taky je možné syrového nakrájet "na ježka" a chvilku fritovat, krásně se opeče. Hlídat!

Bety — 25. 2. 2006 19:56

Též je možno připravit na četrném pivu:
Na spodek pekáčku nakrájená cibule, na to položit špekáčky (nebo jinou uzeninu podle vlastní chuti, třeba obyčejné ty  tlusté párky) nakrájené na ježka, zalít kečupem a černým pivem, upéct až se otevřou a jsou do zlatova. To je základní recept, fantazii  na dochucení se meze nekladou.

spunt — 26. 2. 2006 18:05

Bety díky za recepty.
I když tedy recept na utopence mám, ale talián je ze syrového masa a že bych ho nakrájela na kolečka, to si opravdu neumím představit, leda ho nejdřív uvařit......

prcina — 3. 11. 2010 17:03

nazdar holky, nez nam to chlapum toho taliana zprznite, tak se radsi zeptejte, jak to chceme... obecne doporucuju varit v pare, nikoliv ve vode a uplne nejlip udelate, kdyz vyslete manzela na pravyho taliana do lokalu v praze http://www.ambi.cz/ambiente-lokal-kontakt.php - ale chce to vetsinou rezervacku =))) tak cus bus autobus =)