Gabu — 20. 1. 2011 11:41

Ahoj holky

jsem mírně ještě v šoku,tak dopředu omluvte můj sklon k dramatičnosti :gloria: a že sem nevyužila ve vyhledávání podobného tématu z historie  a v něm pokračovat :gloria:

jsme od včera sami s Berčou doma(přes noc,která byla ve znamení zubů,nic moc)takže sem nevyspalá a do toho mě teď ráno,po předešlé nemoci napadlo kouknout malý do pusiny,podotýkám,že násilím....ona nás vůbec nechce pustit do pusinky nikdy ....,jestli nemá třeba opět afty,protože měla dva dny zpět teploty(asi ty zuby teda :gloria:)a celou noc odmítala prso a přišlo mi že má kousek něčeho bílého pod jazýčkem :co: tak jdu pro štětičku,že jí to setřu a ona má chuděra přirostlou uzdičku a to bílý je,už taková zbytnělá tkáň :rolleyes:

tak mi hned bylo jasno,proč na nás jen pořvává a hejká a žádné slabiky z ní nevychází :mad: toho jsem si tedy všimla jako matka :lol:  :vissla: a už přemýšlela,jestli bude třeba pozdě mluvit jako mladší syn :sjuk:

hned sem zavola dětský dr.,mluvila jsem nakonec jen se setrou,jako pokaždé,jelikož u nás ordinuje spíš setra,dr. je vždy jak z jiný planety,jen pro pobavení každou poradnu se nás ptá jak Bereničce říkáme :dumbom: no nic :lol:
no a ta mi řekla,že to řeší zubní :rolleyes: a podiveněna na mne"a to jste na to přišla až teď ???" :vissla:
tak si připadám jak nevšímavá matka :/ a dotoho stres  ze zítřka,ještě že mám dobrého známého ORL,tak jí to zítra šmikne,jen mám strach co bude následovat potom,jestli to bolí při sání a jakd dlouho se to hojí??
Máte někdo čertsvou zkušenost?

možná proto ani neuměla od narození dudat :dudlik: a naučit pít z lahve aspoň 100ml čaje za den byl boj :dumbom:

Ališa — 20. 1. 2011 11:48

Gabu já osobně nemám zkušenost, ale moje kamarádka má holčičku, která to měla taky, objevili to už v porodnici. Tam prý přišla sestra a ta prý jí řekla, že se to těm dětem "šmikne" až někdy dýl, nevím kdy, ale ptala se Míši, jestli prý chce, že jí to udělají hned, s tím souhlasila a "šmikli" jí to hned v porodce. No a byla kojená do roka. Jinak fakt nevím.

ADRIANA 1 — 20. 1. 2011 11:57

gabu, ako to vyzerá? čo je prirastené?

Tanka — 20. 1. 2011 11:58

Ahoj,my kdyz jsme byli na prvni poradne tusim,tak nase dr Alikovi na jazycek koukala a rikala,ze mozna s tou uzdickou bude mit problem,ale ze se to teprve ukaze a ze az pak kdyztak mi rekne co s tim.Od ty doby nic nerikala,takze asi to mame v pohode.Ale zarazi me pristup tvoji doktorky a i sestry..podle me si toho mela vsimnout doktorka kazdopadne..prece maly kontroluje zuby a tak ne?Tak si myslim,ze by mela videt i ten jazyk.NAse Dr teda rikala,ze se to pozna,ze ma ten jazycek jakoby prepulenej na spicce,jak ho ta uzdicka tahne,takze podle me na to neni potreba nejaky zdlouhavy konani..
Jo jeste te uklidnim,ze by to asi nikoho nenapadlo,ja do ty doby ani netusila,ze se vubec neco takovyho muze stat..takze vina podle me nepada rozhodne na tvoji hlavu,ale na doktorku,ktera je fakt asi nejaka divna,byt tebou poohlidnu se po jiny,k tyhle bych nemela ani malou duveru.. :mad:

Tanka — 20. 1. 2011 12:01

Adri,ja jsem to pochopila tak,ze ta uzdicka je jakoby narostla treba i po cele delce pod jazykem..prirostla ke spodnimu patru a vlastne nemuzes poradne zvednout jazyk.Tim padem se deti i spatne kojej a spatne mluvej a tak dale.

Gabu — 20. 1. 2011 12:04

Ališo no první co napadlo manžela,bylo taky to,jestli to není jedno ze základnćh vyšetření novorozence v porodnici,nebo dr. v dětské poradně.Ale jak říkám,my máme dr.jak omráčenou,dokonce minule jsem diagnostikovala šestou nemoc Berenice.Ale říkali jsme si,že pokud neřešíme nějaká závažná onemocnění budeme u ní :gloria:
ale teď na 8miměsíční,projela prstem(neomytým!!!)dáseň a prej zub žádnej :vissla: hm a toměla krásně vyrostrolu jedničku dole :D

jáco si pmatuji z minulosti,tak moje kamarádky syn to měl taky,ale tomu to šmikli v narkoze zároveň s pindíkem a právě daleko staršímu on totiž právě taky vůbec nemluvil,chudínek malej :gloria: a to už měl přes dva roky :lol:

A-N-Y 1 — 20. 1. 2011 12:06

Gabu,malej to měl taky,ale přišli na to hned v porodnici-řízli mu to než nás pouštěli domů,během minuty byl zpátky.Určitě to nic nebude,neboj!! :pussa: a bude to mít co nejdřív za sebou-může to zpomalovat mluvení a dělat potíže při jídle.Držím Berušce moc a moc palečky a posílám :pussa:

A-N-Y 1 — 20. 1. 2011 12:08

Tady v porodnci to právě dělají všem,aby se to udělalo co nejdřív a vím,že to ten den dělali ještě dvěma prckům-takže to asi není nic neobvyklýho.

Gabu — 20. 1. 2011 12:14

Adri je to přesně jak píše Tanka :jojo: jen,že Berča nemá ani náznak nějakého jiného tvaru jazyka a do teď jsem kojila bez problémů.
jen ta dnešní noc byla divná,te´d pila chvilku před spaním,ale taky žádný velký kojo :dumbom:

Any:pussa:

no jo,proto ona mi chudina tak nejí :mad: ještě,že má z něho brát :gloria:

určitě to bude v poho,myslím že i v puse se vše hojí rychleji,ale to si jen myslím...sem naštavná,že jí nikdo tu dutinu ústní nezkontroloval,óna na nás tak pohejkává :rolleyes: no jsou určitě horší věci :(

tak na nás zítra myslete,vím že o bolest ani tak nepůjde,ale mne bude rvát srdce,že ji budou muset svázat a násilím otevírat pusu :mad: a ta zrada na ní :hjarta:

A-N-Y 1 — 20. 1. 2011 12:20

Gabu,určitě se to dobře hojí-sliny to uspíší.Matýskovi netekla ani krev a to jsem ho fakt za minutu měla zpátky-to se prý nějak nastřihuje-ale to měl tři dny,jak se to dělá větším dětem nevím.Držím palečky :)

Fidorka — 20. 1. 2011 12:29

Čau Gabu, vítej v klubu :D

http://img121.imageshack.us/img121/5310/jazycek2.th.jpg

Jinak u nás to v porodnici taky nezjistili, až když malej začal vyplazovat jazýček, tak jsem si všimla, že ho má jakoby do srdíčka, když ho vyplázne na doraz, jako na fotce, tak úplně vedví, jak ještěrka :) V puse má jazyk normální tvar, je to znát jen při vypláznutí, když tam začne ta uzdička táhnout zespoda.

Na kojení, pití ani mluvení to u nás vliv nemělo, takže jsme řešení odložili a uděláme mu to někdy teďka po druhých narozeninách, aby se mu v létě dobře lízala zmrzka :)
Ráda čtu, že to u Any proběhlo v pořádku, jinde na netu jsem četla, že to byly jatka tak jsem to odkládala co se dalo :(

Fidorka — 20. 1. 2011 12:30

Jo holky a kde vám to teda dělali? Na ORL nebo na zubním? Nás posílali na zubní.

A-N-Y 1 — 20. 1. 2011 12:33

Fi,Matýskovi to dělali přímo v porodnici.Byla jsem s toho tehdy na mrtvici,ale říkala mi doktorka,že to nemáme odkládat a udělat mu to hned,prý ještě necítí bolest a je to mnohem rychlejší-takže jsem souhlasila,aby mu to nastřihli hned a jsem tomu neskutečně ráda.

Gabu — 20. 1. 2011 12:35

Fíďo no jo,ale to má Sam jazyk jak ještěrka :godlike: to Berča ho neměla nikdy ani venku,asi ho má vůbec jako malej,proto se jí to rozdělení jazyku nerýsuje :gloria: asi :gloria: chjo
no jatka to asi jsou :/
u nás to je podle mne neodkladná záležitost,jak říkám,ona vůbec nevydává žádné slabiky :vissla: to Sam s takovým jazourem mluví ;)

A-N-Y 1 — 20. 1. 2011 12:36

A opravdu neměl nikde ani kapičku krve-já mu teda do pusinky nekoukala,to jsem neměla odvahu-ale ani sliny nebyly červaný a při kojení taky nikde nic.
Já myslela,že se to kontroluje v každé porodnici!!!To by se snad mělo,ne?

A-N-Y 1 — 20. 1. 2011 12:37

Gabu,taky bych to na tvém místě neodkládala a ještě bych se zeptala,proč to nekontrolují hned po narození,jako tady u nás!!!!Bude to chvilička,neboj a ona to zvládne v pohodě!!Horší to bude pro vás :( ach jo.......

Gabu — 20. 1. 2011 12:58

V porodnici to je nejlepší volba :supr: tak jako třeba naušnice u holčiček :gloria:

nevidíš to,je to vše na jeden zátah,seš oblblá sama ze všeho,pak už to je maso všechno :rolleyes:

my jdeme Fí k ORL ,mojí zubařce bych to neudělala :lol:


tady je Berušky jazýček jak nejvíce jde vidět,je fakt že mě mohlo napadnout dříve,že ho nevyplazuje :/ :gloria:

je nějakej vůbec malej,že jo :mad:
http://img6.imageshack.us/f/8mesvanoce2087.jpg/

Gabu — 20. 1. 2011 13:05

blbá fotka :/

já totiž ještě málem přišla o ntb,málem schořel :vissla: tak mám půjčený syna pevný pc a sem bez fotek,jen co jsou na rajčeti ....pár jazykovek se tam najde :styrka:

semi posední dobu vůbec nějakdaří..ani raději nemluvím :lol: proto mě dnes ten jazyk tak dostal :dumbom:

díky za reakce holky :hjarta:

martina33 — 20. 1. 2011 13:17

Gabu, já jsem to měla s Nikčou, když jí bylo kolem dvou let. Taky na to v porodnici nepřišli, později na to přišla dětská dr., ale Nikču to  nějak neomezovalo (v jídle, pití, mluveni - tedy neuměla sykavky), takže jsem jí to nechala šmiknout na ORL, na zubní nás neposílali. Byla to fakt chvilička, ani nestihla brečet, krev nebyla žádná, rychle se to zahojilo. Určitě to neodkládaj, pokud máte problémy, radši dřív za tím jít .

lulana — 20. 1. 2011 14:37

Jé, Gabu, tvoje rozpoložení úplně chápu, taky je pro mě příšerná představa, že by něco takovýho měla malá podstoupit :( Ale určitě čím dřív, tím líp. A taky myslím, že se to v pusině zhojí bleskurychle :jojo:
Držím moc pěstě na zítra a věz, že to bude stopro horší pro tebe než pro Berušku :pussa:

Definitiv — 20. 1. 2011 17:45

Gabu - Matylda to má taky, přišla na to Dr hned při první kontrole a říkala, že v klidu počkáme, že není důvod to hrituit, že se to u spousty dětí časem povolí. Tak čekáme.
Chápu, že musíš být hin z toho, co se bude dít :pussa:
Ale zas bacha, neřekla bych, že to má až takový vliv na mluvení, repektive vyslovování slabik. Na některý hlásky určitě, ale takový ty první typu BA, KA, GA, HE, MA a podobně, ty tím ovliuvněný nejsou. Spíš bych řekla, že Berča je tam v centru dění, že prostě mluvit nepotřebuje ;) To potvrzuje moje kamarádka, jejíž dítě nevydalo hlásky asi do roka a třičtvrtě, nakonec se přišlo na to, že to bylo rpostě jen tím, že mu vůbec nic nechybělo :D

Jo a Dr. bych teda vyměnila hned, ne až to bude nějaká akutní záležitost, ono se pak dost blbě narychlo hledá :(

Any - hláška typu že v porodnici dítě ještě necítí bolest je podle mě úplnej nesmysl :rolleyes: To je jen takovej alibismus :/

Tanka — 20. 1. 2011 18:04

Taky bych rekla,ze je blbost,ze by dite necitilo bolest.. :rolleyes:

A tu doktorku fakt vymen a necekej,jedna vec je,ze pak budes mit treba problem nekoho sehnat az to fakt (nedejboze) budes potrebovat a druha vec je ta,ze bych se bala,ze tvoje dr. prave neco dulezityho nebo vaznyho zkonstatuje jako banalitu..nebo vyrkne nesmyslnou diagnozu sestricka :rolleyes: a nakonec te jeste obvinej,ze si za to muzes sama,ze sis o tom nezjistila dost veci abys mohla vlastni dite diagnostikovat..

Sita — 20. 1. 2011 21:27

Tak jsem se taky zhrozila a zjistila že to máme taky  :dumbom: :grater:  ale nikdy by mě ani ve snu nenapadlo, že jazýček nevyplazuje proto, že tam má tu uzdičku, no ale už je to tak !!  :dumbom:

Nám teda doktor na prohlídkách nic takovýho nezjišťuje, do pusy mu nekouká, ani na zoubky. Za to při každé prohlídce zkoumá jestli má obě varlátka sestouplá a jestli mu jde přetáhnout  :dumbom:  asi budu příště "trochu" uštěpačná :mad: a řeknu ať se místo na fimfulína koukne do pusiny. Varlátka máme tam kde mají být od narození a fimfousek funguje taky jak má. Jen jazýček evidentně ne  :dumbom:

Já to mám taky, ale šmikat mi to nešmikali, přišli na to až pozdě a tak to mám do teď.  No nic, zítra volám na ORL, ať to máme za sebou.

Sita — 20. 1. 2011 21:28

Jo a Gabu, souhlasím s holkama a doktora bych změnila určitě  :pussa:

Zuzii — 20. 1. 2011 21:38

Nám taky Dr. říkala, že má malej kratší uzdičku na jazýčku a radila ještě počkat. V pozdějším věku by mohl mít problémy s mluvením. Říkala, že se to někdy "vytahá" samo, tak doma cvičíme vyplazování jazyku (já mám taky kratší). Teď to zatím neřešíme, uvidíme, jestli to bude vadit. Někde jsem četla, že teď se to dá řešit bezbolestně laserem...

Zuzanka007 — 20. 1. 2011 21:49

Gabusko to je mi lito , ze to Berenicka bude muset podstoupit :pussa: Predem foukam na bolistku at se to brzy zahoji ,az to bude mit za sebou :hjarta:
Sofinka to mela taky ,ale hned v porodnici ji to smikla dr. Ja nechtela , ona totiz jen naznacila ,ze by ji to mohlo vadit a ze to ma trosicku.Jenze za pul hodiny si pro ni prisly a ze jdou na to.Vratily mi ji celou uplakanou a ja byla uplne hotova ,ze jsem ji vubec dala z naruci :/ stepovala jsem za dverma a chtela prorazit dovnitr..
Nevycitej si ,ze jsi si toho nevsimla driv :pussa: na te fotce nevidim nic zvlastniho ,krasny maly jazycek a krasny usmev :pussa: Me taky Sofinka nenecha kouknout do pusinky ;) treba toho ze ma najednou vsechny petky venku jsem si vsimla ,az kdyz se zasmala na plnou pusu ;)
Tak at to ma malicka brzy a bezbolestne za sebou :hjarta:

Maharishi — 20. 1. 2011 22:39

Gabu jejda co to ctu???takovy trapeni beruska ma.posilam pusenu.a teda musim rict ,ze ja ani nevim ze neco takovyho existuje :co:

Vase dr.je ponekud zvlastni,taky bych uvazovála o zmene. A jsi vyborna matka :pussa: ,protoze pokud ne tak ani ja ne,protoze se vikince do pusy nedivam - potvurka me nepusti :dumbom:

Na zitrek drzim vse co mam :hjarta:

A-N-Y 1 — 21. 1. 2011 8:31

Gabu,na dnešek držím moc a moc palce,ať to Berulku nebolí!!Dej vědět jak jste to zvládli :pussa:

Def,dělá to problémy u mluvení-mám kamarádku logopedku a když se tu byla podívat na Matýska,tak jsme to probíraly a říkala,že má hodně dětí právě s tímto problémem a že to už začíná opravdu u prvních slabik.Takže čím dřív se to udělá tím líp :jojo:

Fidorka — 21. 1. 2011 10:14

Gabuu, tak tfuj tfuj na dnešek :hjarta:

Ještě jsem chtěla potvrdit co píše Def, že nám říkali, že to máme nechat, že se to může časem smao upravit, v porodce to dělají dětem, který to mají tak moc, že by to mohlo ovlivňovat sání.

S prahem bolesti u novorozenců by to mohlo být zhruba tak, že první dny po porodu jsou pod vlivem oxytocinu a mají snížený práh bolesti (proto se třeba rituální obřízky u ortodoxních Židů dělají od nepaměti u novorozenců do 1 týdne věku a ne později - a někteří chlapečci se přitom ani neprobudí - no ale nechci zavádět OT téma, navíc pro mě samotnou dost kontroverzní).

U Sama jsme zaznamenala, že zatímco TBC ho nebolela, neb necekl, píchnutí do patičky o den později už ho bolelo a byl úplně fialovej a fakt naříkal, že mě to rozbrečelo. :mad:

Jo a ještě Def, žvatlá MAtu slabiky s L?

Abby21 — 21. 1. 2011 10:19

Fi, to L mě zaujalo. Nevšimla jsem si, že by měla Terezka srostlou uzdičku, spíš jsem to nikdy nezkoumala a teď je zrovna u babičky. Ale ukecaná e dost, začíná všechno krásně opakovat. Ale L je jediné písmenko (kromě R, samozřejmě) které neumí. Lala je uaua...atd. Úplně ho vynechává... A je fakt, že i když jsme kojili dlouho, tak nikdy ne úplně bez problémů...
Teď jsi mi nasadila brouka do hlavy...

Fidorka — 21. 1. 2011 10:40

Abby, děti obecně mají s L potíž a nejdřív říkají u, v, takže klid, určitě to Terka nemá. To spíš platí pro rodiče dětí, kteří váhají, jestli s tou uzdičkou něco dělat, že pokud už zvládají takhle kmitnout jazykem, pak není důvod uzdičku stříhat z obav o vývoj řeči...

Sam třeba to L už má pěkný, takže mě jde vyloženě o estetický hledisko a taky o to, aby ho to třeba při lízání zmrzliny nebolelo, nebo se to v budoucnu nenatrhlo a nehrozilo bolestivý zjizvení.

A-N-Y 1 — 21. 1. 2011 10:47

Fi,mě právě v porodnici říkala mudr.,že to má jen malinko-ale možná mě tím chtěla jen uklidnit :) ,když viděla ty moje vyděšený oči!!!

Definitiv — 21. 1. 2011 11:07

Fido - k L jsme se ještě nedostaly :lol: abych řekla pravdu, vlastně ani nemáme moc slov, kde by se L vyskytovalo. teda vlastně žádný :lol: Jdu nějaký přidat do slovníku a cvičit, uvidíme ;)

Jinak si fakt myslím, že slabiky typu Ba, Ga, Ha a podobně člověk vysloví i kdyby měl ten jazyk přilepenej :rolleyes: Potíž může dělat tak akorát navazování na případnou další slabiku.

Fidorka — 21. 1. 2011 11:13

Any :D to věřím, já taky myslela že mě šálí zrak, dokud jsem neviděla náš ještěrčí jazýček. Nikdy předtím jsem o tom neslyšela, přitom doktorka mi pak říkala, že to je normální, není to anomálie a že to má strašně moc dětí a rodiče to často ani neví, příp. neví, že jim to šmikli už v porodce :jojo:

Gabu — 21. 1. 2011 11:42

Ahoj :)

Tak to máme za sebou :gloria: žádná jatka to nebyla.Doktor kouknul,namazal mezokainem,já měla Bereničku na klíně v kleštích :vissla: sestra ze zadu držela hlavičku,tatínek u okna omdlíval,já spocená až na pr...,Bedruna řvala jak,když jí na nože berou...no brali,ale kleštičkami,jeden střih :styrka: a bylo to :storstark:

Dva tamponky od krvičky,pákrát si ještě zavzlykala,cestou domů usla v autosedačce,čekala jsem co bude po probuzení a ona je kočička v pohodě,že jsme šli ještě i nakoupit a teď si tady vedle mne hraje s kostičkami :)
láska moje statečná :hjarta:
a už žužlala i rohlík,tak bud ještě působí ty anestetika nebo to už bude dobrý.

Jinak jásem přesvědčená,že jí to v pusině vadilo :jojo: prostě tak zvláštně dělala pusinou a to zbytnění uzdičky tomu nasvědčovalo..prostě jí to tam tahalo....prej je možný,že jak roste jazyk,tak se znova frenulum(uzdička) natáhne dopředu,ale bývá to minimilně a je pro odstranění co nejdříve.Jo a prej tady ve městě v porodce to nedělají novorozencům vůbec :dumbom: nechápu :co: zatím jak píšete pro mnoho novoušků je právě tohle problém při správném přisátí.

Všem moc děkuji za podporu,jste holky zlatý ;)  :pussa: snad je to do takových 5-ti let Bereničky poslední zákrok,protože pak nás čeká přiheftnutí oušíček :P

A-N-Y 1 — 21. 1. 2011 11:45

Gabu,pořád sem nakukuju :D no to mám obrovskou radost,že to tak zvládla-šikulka malinká :hjarta: :pussa: :hjarta:

A-N-Y 1 — 21. 1. 2011 12:08

Situ a jak vy?Volala jsi tam?

Fidorka — 21. 1. 2011 12:08

No vidíš, to je myšička šikovná, jsem ráda, že je to za váma a nebylo to nic hroznýho! :hjarta:

Sita — 21. 1. 2011 13:37

Gabu, tak to jsem ráda, že to nic nebylo a že je Berunka :hjarta:  v pohodě :pussa:

Já tam volala, mám zavolat ještě ve dvě, to se dozvím kdy v týdnu. A holky špačkovali, že jakto že na to nepřišli v porodce, když chuděra nemohl sát  :dumbom:  Tak dám pak vědět.

Definitiv — 21. 1. 2011 13:58

Uf, já byla úplně opocená za tebe, jen jsem to četla :) Tak Berunka to nese krásně statečně, je to šikulku. Obě jste :pussa:

Gabu — 21. 1. 2011 15:48

tak po dalším probuzení smích a to jsem ji před usnutím kojila :supr:

koupili jsme  tinkturu z šalvěje a myslím,že ji ani nepoužijeme :gloria: a teď pro změnu přemýšlím,jestli jí to čmikl dostatečně :lol: :lol:   :gloria:

holky asi to fakt nebolí,je to prej jen vazivo,bez nervů,ale ještě existuje srůst jako pod celým jazykem a to už je jako vada a to se řeší pod narkozou a šije se :rolleyes:

Situško takže žádný stres :par:

Fidorka — 21. 1. 2011 17:38

Gabu napsal(a):

holky asi to fakt nebolí,je to prej jen vazivo,bez nervů,ale ještě existuje srůst jako pod celým jazykem a to už je jako vada a to se řeší pod narkozou a šije se :rolleyes:

jo to je fakt, že já když si na tu svoji uzdičku pod jazykem sáhnu a třeba si do ní cvrnknu nehtem,  tak že mě to nebolí, asi to opravdu jen štípne a stresující je spíš jenom to všechno kolem a návštěva doktora jako taková (že bych to Samovi šmikla doma? :lol:)

A-N-Y 1 — 21. 1. 2011 19:41

Gabu tak to je paráda :pussa: ono je to fakt asi pro ty rodiče horší než pro ty prcky.A jak píše Fi,tak je to hlavně psycho.Každopádně je super,že to má hotový a nebolí ji to :hjarta:
Fi,tak ty budeš šmikat doma,jo??? :D :D :D

A-N-Y 1 — 21. 1. 2011 19:42

Situ,tak se aspoň nemusíš tak bát,že to Tobíska bude bolet-určitě to taky zvládnete v pohodě :hjarta: :pussa:

Ronja — 21. 1. 2011 20:51

Fidorka napsal(a):

Gabu napsal(a):

holky asi to fakt nebolí,je to prej jen vazivo,bez nervů,ale ještě existuje srůst jako pod celým jazykem a to už je jako vada a to se řeší pod narkozou a šije se :rolleyes:

jo to je fakt, že já když si na tu svoji uzdičku pod jazykem sáhnu a třeba si do ní cvrnknu nehtem,  tak že mě to nebolí, asi to opravdu jen štípne a stresující je spíš jenom to všechno kolem a návštěva doktora jako taková (že bych to Samovi šmikla doma? :lol:)

Tak teď jsem si musela sáhnout a mě to teda bolí (manžel se trochu divil, proč si strkám do pusy ruku až po loket :lol: ) Gabu jsem moc ráda že jste to zvládly, myslela jsem na vás. Jste statečný holky, ještě že tatínek neomdlel :D
Fi to normálně vezmi doma nůžkama, v českém zdravotnictví riskuješ, že u toho Sam ještě chytne zlatýho stafylokoka :lol:

Gabu — 21. 1. 2011 22:52

Ronji mě to taky bolí :jojo: já myslela,že to nebolí,když je zbytnělá.Tím,že je ten jazýček kratší,tak se ta uzdička více namáhá a zbytňuje (hrozný slovo :lol:)hlavně tím sáním, no nevím,to si takhle myslím,protože B. ji na tom samém konečku měla už takou tvrdou doběla :vissla: kdešto já ji mám prokrvenou červenou :vissla: :D

Fidorka — 21. 1. 2011 22:57

Manžel teď taky říká že ho to bolí. Já jsem nějaká necitlivka :tesi:

Definitiv — 22. 1. 2011 10:27

Mě to taky bolí :lol: