Kiks — 17. 1. 2011 12:51

Zdravíčko!
Maličkatý dotázek: má některá z Vás zkušenosti s plaváním (jako pohybovou aktivitou při hubnutí)-jak časo-dlouho-jaký styl??
Po Vánocích jsem vlezla na váhu a s krůzou jsem zjistila, že ukazuje 83kg(při výšce 178cm)!!!:usch: (Tohle číslo mě fakticky nakoplo do mé objemné pr...(zadku), takže od prvního pondělí 2011 hubnu (5x denně vyvážená strava, počítání kcal, atd..) - doktorka mě jako podpůrnou berličku doporučila FA LipoBurn (podle mě to funguje na prncipu "víra tvá tě uzdraví:)-asi tak trochu sajrajt, ale žádný špatný reakce nepozoruju, snad jen, že je mi furt šílený horko..)
Nicméně ráda bych to podpořila nějakým pohybem, ovšem takovým, ke kterému se dokupu tak 3xtýdně (z hromadného cvičení-posilka,aerobic, atd.... mám hrůzu), takže mě napadlo plavání, jenže skoro ve všech článcích na netu čtu, že plavání spíš podporuje ukládání tuků:(... takže nevím...:(:(
Omlouvám se jestli už tu o plavání někde něco je, ale v diskuzích jsem nic nenašla...

Selima — 17. 1. 2011 16:02

Ja mám dobrú skúsenosť s intenzívnejším plávaním (streidavo prsia, kraul a znak) 1,000 až 1,500 metrov raz týždenne - len sa teda nesmieš rovno po plávaní napráskať od hladu... :lol: Pohyb je nutný, aby sa tuk zmenil na svaly a postava pekne sformovala. Mňa osobne baví aj aqua-aerobik, ale neviem, aké máš v okolí možnosti - aj tu, ako pri všetkom, je totiž základom pravidelnosť. Strhať sa pri plávaní alebo aqua-ajrobiku 2x za pol roka ničomu neposlúži. :P

Kiks — 17. 1. 2011 16:43

No právě, že to plavání mě baví, to bych 2-3x týdně zvládla, navíc kryťák jede od 6:00 do 22:00hod, takže tam můžu jít, kdy se mi to zrovinka hodí. Mně to skupinový cvičení prostě nevyhovuje.
Takhle si vlezu do bazénku, plavčím si, po hodině se doplazím do šaten a hřeje mě dobrý pocit! :) Jen mě docela vyděsili ty články všude po netu, že plavání podporuje ukládání tuků v těle...

Abby21 — 17. 1. 2011 18:17

Taky jsem četla, že to podporuje ukládání tuků. Ale především, když se plave v hodně studené vodě, tělo se pak brání a vytváří zásoby, aby mu příště nebyla zima... Je fakt, že u bás v Karviné, odkud pocházím je na krytém bazéně voda vyloženě ledová :usch: Nikdy jsem se tam nedokázala ve vodě zahřát.
Ale myslím,, že v teplejší vodě, by to mohlo fungovat. Přece jenom, je to pravidelný pohyb... :vissla:

Kiks — 18. 1. 2011 21:54

Uff, tak mám za sebou první plavčení! :) Voda měla příjemných 30stupňů a za necelou hodku jsem zvládla kiláček! :)) Pro jistotu jsem si koupila permici (abych se na to nemohla vykašlat)...

misha88 — 18. 1. 2011 22:07

.

eremuruss — 19. 1. 2011 17:24

Ja chodila plavat pri redukcni diete 5x tydne do bazenu,meli jsme od podniku slevu.Nepozorovala jsem ,ze by me to pomahalo pri hubnuti.Plavala jsem 1.5 hodinu denne.

zuzacka — 20. 1. 2011 10:05

ja to beru takhle - jakkykoliv pohyb ti pomuze zhubnout. a jestli te to bavi tak jen do toho.
ze se ukladaji tuky - podle mne dobra blbost - uz jsi nekdy videla tlusteho sportovniho plavce...

j asam ajsem za mlada trenovala plavani a reknu ti ze jsem se i potila... hahaha. prote jsem uplen horela tim, jak jsme makali.

jednoznacne neucinejsi pro tebe asi bude kraul. ale pokud ho neplaves dobre, tak se brzo unavis. takze prsa, ale musis hlavu pod vodu - at si nebloknes krcni pater.

no a kdyz si udelas prestavku, tak je dobre u zdi pouze delat drepy, pritahovat se rukama nebo zvedat nohy do praveho uhlu a tak. delas to proti tlaku vody, takze mas zatez.

drzim palce. mne osobne pomohl crosstrainer stroj - takove to bezkovani - koupila jsem ho domu a koukala na telku a pomalu a jiste jsem zhubla. ze zacatku jen 5 minut, a p;ostupne jsem to zvysovala.

tak hodne zdaru

Kiks — 8. 6. 2011 12:17

Tak poslušně hlásím posun! :lol:
17.ledna 2011 83kg
8.června 2011 76kg:supr::supr:

Judyna — 8. 6. 2011 14:05

Jsi dobrá - gratuluji.
Já plavu ráda a ne kvůli hubnutí. A protože plavat chodím jen ven, kde je po celé léto dost studená voda - maximálně 22 stupńů, vydržím plavat jen asi 20 minut a pak vylézám protože je mi zima. A já to mám tak, že když se víc hýbu, víc i jím, jelikož mám fakt hlad. Ale problémy s váhou jsem nikdy neměla.