Babucha — 8. 1. 2011 13:06

Ahoj holky. Mám alergii (prach, pyl, roztoči...), ale na nic z toho neberu prášky, ani mě to nijak v běžném životě neomezuje. Malému (ukončený 4. měsíc) jsem ale pro jistotu koupila hypoalergenní mléko, ale zajímalo by mne, jestli je nutné ho kupovat pořád, nebo stačí jen na ty první měsíce, např. do půl roku.
Taky bych se ráda zeptala, jestli můžu kombinovat mléko hypoalergenní a obyčejné - asi ne, to by nemělo smysl, že? A co by se stalo, kdybych malému dala obyčejné mlíko, osypal by se? A pokud bych žádné změny nepozorovala, můžu začít dávat obyčejné mléko?
Omouvám se za tu spoustu dotazů, to víte, prvorodička :dumbom:

barysek — 8. 1. 2011 15:28

obycejne mlíko tím myslíš co?

jinak já nám tunu alergii ale malá mi ha odmítala jediné co pila bylo bio mlíko z dm ostatní blinkala měla zácpu případně to vůbec nevypila jinak by bylo nejlepší se zeptat dr jinak pokud najdes na ha tak by jsi v něm měla pokračovat (i když upřímě řečeno jak dlouho jsou a máme nějaké konkrétní úžasné výsledky no nevím. je to jako s jednorázovkama. teď od nich dr taky docela nepouštěji a varují.)

barysek — 8. 1. 2011 15:49

upoštějí

Babucha — 8. 1. 2011 15:54

Obyčejným mlíkem myslím Bebu, Nutrilon, klasiku, žádné HA, AR apod.

barysek — 8. 1. 2011 16:15

nemyslím že by se ti po normálním mlíku osypal s tím sem se nesetkala jen se zmíněnyoc problema jako je zácpa a pod

spunt — 9. 1. 2011 20:34

Babucho, H.A. mléko by mělo působit jako prevence, méně zatěžuje dítku trávení, bílkovina kravského mléka je tam více štěpená. Takže pokud je u Vás v rodině zatížení alergií, je vhodné H.A. mléko kupovat. Doporučeje se používat ho minimálně do roka. V podstatě čím déle tím lépe.

U nás v rodině je zatížení a kupovala jsem H.A. mléko oběma holkám. Vzhledem k tomu, že se u Lenky projevily potíže, kupuji ji H.A. mléko doteď a již jsou jí 4 roky ( po kravském mléku se ve 3 letech hrozně osypala).

Babucha — 9. 1. 2011 21:20

Spunte, děkuju moc za informaci, budu ho tedy radši kupovat.

Lenďák — 10. 1. 2011 15:42

Babucho, ke kombinaci HA mlíka a normál mlíka pak fakt ta prevence ztrácí smysl..a v knihám o prevenci alergií, kdy jeden z rodičů je zatížen alergii se HA strava doporučuje do roka.. ale nejedná se jen o mlíčko ale i  vejce, ryba, ořechy,mouku..

a kdyby se Ti osypal po monrmál mlíku,tak to znamená, že by měl alergii a museli by jste najet na stravu už opravdu dietní.. ;) ale ta pravděpodobnost je minimální.. a to už by se pak mělo konzultovat s odborníkem..

a pokud by jsi zněmy nepozorovala, tak by jsi mu od roka mohla dávat určitě klascké mléko pro prťata, jen určitě né neupravené kravské ani popřípadně kozí ovčí a pod. to by ani dítě nezatížené předpokladem alergie od rodičů takhle brzo nemělo..

Babucha — 13. 1. 2011 15:50

Děkuji všem za odpovědi. Koukala jsem ještě na www.kojeni.net a HA mléko by se mělo dávat minimálně do roka. Tak to tak udělám a pak uvidíme, co dále, poradím se s dr.