» Diskuse - Babinet.cz https://fora.babinet.cz/index.php » Bezmasá jídla https://fora.babinet.cz/viewforum.php?id=121 » Nudle s mákem https://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=4463 |
Engy — 22. 2. 2006 21:16 |
Poradte mi prosim,kdyz delate nudle s makem,tak ten umlety mak na posypani jeste nejak varite,nebo jen hned posypete s cukrem?Diky za radu:) |
anela — 22. 2. 2006 21:24 |
umletý mák se smíchá s moučkovým cukrem, posypat uvařené nudle a polít rozpuštěným máslem. Nic se nevaří. :) |
cilka — 22. 2. 2006 21:45 |
Já tedy mák pomelu 2x a používám krupici... |
Engy — 22. 2. 2006 22:26 |
Tak děkuju za radu,ja si tu dobrutku hned zitra udelam:P |
cilka — 22. 2. 2006 22:46 |
Dej do vody trochu oleje ať se ti nudle neslepí, nebo uvař vřetena. |
Isidia — 22. 2. 2006 23:53 |
Mák se míchá s moučkovým cukrem, aby nezhořknul. Zbytek můžete dát do mrazáku. |
Engy — 23. 2. 2006 10:14 |
Ja uz jsem se nastesti naucila delat nudle "domaci":)Tak na nudle s makem pouzivam jen ty:) |
Iveta X — 23. 2. 2006 10:54 |
Místo máku se nudle můžou posypat mletými vlašskými ořechy. Taky vynikající... |
cilka — 23. 2. 2006 10:56 |
Engy, máš pravdu, domácím nudlím se nic nevyrovná...... |
lada-kuchtík — 25. 2. 2006 7:22 |
pomletý mák se promíchá s moučkovým cukrem a dávám ho do sklenice s víčkem a do lednice!!!!!!!.protože mák obsahuje tuk a při teplotě nad pět stupnů se rozkládá a to je ten důvod ,proč mák zhořkne.tak uchovávám mák i nepomletý. |
sinyk — 25. 2. 2006 14:25 |
Na nudle je dobré taky mák smíchat se skořicí nebo nastrouhaným perníkem, nebo taky s nasekanými vlaš. ořechy. MŇAM. Když melu mák, tak přimelu více a zbytek dávám do mražáku a mám ho vždy po ruce. |