Electra — 22. 2. 2006 19:16

Poradíte mi prosím někdo.
Mám syna kterému budou za měsíc 4 roky a já bych se měla vrátit do zaměstnání. V práci se mnou již počítají, již jsem tam byla vše potřebné vyřídit a domluvit se, že za měsíc tam zase budu chodit do práce.
Bohužel se vyskytly nějaké problémy a já se do práce vrátit nemohu - přijdu si velice trapně, že ještě loni jsem řediteli tvrdila, že určitě nastoupím a teď, když už se mnou počitají jim mám dát vědět, že nenastoupím.

Jakou formou to mohu řediteli sdělit? Stačí to písemně - vím že je to neslušné,ale je mi velmi trapně, že naposlední chvíli ruším domluvu. Mohu vůbec z ničeho nic říci, že se nevrátím - nebo je tu také nějaká výpovědní lhůta.
Prosím poraďte mi jak to udělat. Děkuji

Ero — 22. 2. 2006 22:00

Elektro, nic není trapné, domluv si schůzku s tím, kdo má persolální na starost, vysvětli, že bys ráda, ale že k tomu máš opravdu důvody...to není trapné, být slušná  a dát vědět, i když třeba na poslední chvíli...a někdo bude rád, že se uvolnilo místo !!! Jsme lidé a možná ten, kdo tě zaskakuje a 4 roky čekal, že  vyletí, ti bude vděčný.....to tě teprve čekají trapasy v životě ...tady o nic nejde!!!!

Irenka21 — 22. 2. 2006 22:02

Pokud by zaměstnankyně přišla za mnou s tím, co jsi popsala a měla jsem na tom místě zástup, jen bych s ní dohodla nový termín a zástupu dala smlouvu na dobu určitou, vyhověla bych Ti, Ero Ti radí dobře, jdi osobně.

Electra — 23. 2. 2006 8:30

Díky moc za radu. Jsem z toho sama celkem neštastná a navíc se cítím trapně, že před půl rokem, když si mě zvali na projednání jak to se mnou bude dál, tak jsem tvrdila, že nastoupím a teď měsíc před nástupem to budu rušit.
Ale ono skutečně mám důvod proč nastoupit nemohu.
Děkuji za povzbuzení, že to není blbé.

Ero — 23. 2. 2006 19:14

Elektro !!! Jsi blázínek...život nám do cesty staví téměř denně problémy.....já to místo hned beru !!!