nikoleta01 — 30. 10. 2010 14:57

Ahoj, máme v plánu koupit nové matrace. Nemáme s přítelem problémy se zády ani se spánkem, takže nepotřebujeme nějaké super extra, zato ale chceme velmi kvalitní. Mohli byste mi poradit?

tereza88 — 31. 10. 2010 20:39

Ahoj, i kdyz nemáte problémy se zádama, tak bych vybrala kvalitní od ověřené firmy... ať ty problémy nezačnou. my se taky snažíme něco najít, ale nevíme, která firma má nejlepší poměr cena výkon. pokud něco najdeš, dej vědět.

nikoleta01 — 31. 10. 2010 20:48

Jo, hledala jsem na netu a ptala se na pár diskuzích a nakonec jsme zvolili tyhle matrace http://www.dormeo.cz/matrace_orthopedic … 4542_other tak snad budou v pohodě:)

laminanonte — 31. 10. 2010 21:47

co tohle.. http://matrace.purtex.cz/produkty/kolek … enu-1.html

jinak ta dormeo taky nevypadá zle

huxuecan — 4. 11. 2010 2:31

Ahoj, máme v plánu koupit nové matrace. Nemáme s přítelem problémy se zády ani se spánkem, takže nepovolená reklama

Fidorka — 4. 11. 2010 10:03

huxuecan napsal(a):

Ahoj, máme v plánu koupit nové matrace. Nemáme s přítelem problémy se zády ani se spánkem, takže nepovolená reklama

jdi s těma nevkusnýma šmejdama někam jinam :)

Fidorka — 4. 11. 2010 10:14

Nikoleto, já bych ti ráda doporučila matraci Olivia z Celsia, to je, cituji:
Celsio® je viskoelastická pěnas tzv. tvarovou pamětí. Viskoelastická pěna (také tzv. líná pěna) reaguje na tělesnou
teplotu a zatížení, které mění její vlastnosti. Materiál se tak přesně přizpůsobí tvaru těla a podepře je rovnoměrně rozděleným tlakem. Struktura z kulovitých otevřených buněk Celsio® jemně obtéká křivky těla a poskytuje oporu tam, kde je třeba.
Když se z matrace zvednete, pomalu se vrátí do původního tvaru. Spodní část matrace je vyrobena ze značkové pěny CELTEX®, která je vysoce elastická, prodyšná a zároveň zajišťuje dostatečnou pevnost celé matrace.

Máme je tři roky, takže to zatím není žádná dlouhá doba, ale ani se nehnuly, mají pořád stejný vzhled, tvar i vlastnosti. Přežila jsem na ní těhotenství s přírůstkem téměř 30 kilo, kdy moje záda fakt trpěla v jakékoli poloze, ale na matraci jsem vždycky našla úlevu, takže jsem si často chodila natahovat hřbet do ložnice.
Ten rozdíl oproti naší původní typově podobné matraci je hodně znát a já tuhle investici určitě doporučuju, i když zatím nemáte s přítelem žádný potíže.

misha88 — 4. 11. 2010 10:19

.

Regina — 4. 11. 2010 16:39

POkuď jsi blízko od Prahy, tak kousek od Mratína (směrem na Mělník) je vysloveně fabrika na pěnové matrace s podnikovou prodejnou, dají se tam koupit mnohem levněji. Jinak mi chytrá paní ve "spánkovém studiu" řekla, že aby paměťová pěna plnila své výhody, musí být vyšší jak 3 cm.
Jinak takovou matraci mám, lehání na ni je úžasný zážitek, vyšla jedna na 7 tisíc, akle ve finále jsem je koupila obě za jednu cenu v akci. Každopádně  jdi do matrace cca 20 cm vysoké, nižší se proleží  a nejsou tak komfortní.Jo, a u věcí nad 6 tisíc bych požadovala certifikát jakosti a pravosti , aby slavná "studená" pěna nebyl jen obyčejný PUR.
Štve mě ale, že snímatelný potah (prala jsem ho normálně v pračce bez problémů!) nelze vyprat úplně, při  měsíčních problémech se stala "neboda" a flek tam už zůstal, tak uvažuju ještě o krytu matrace...

marka29 — 8. 11. 2010 15:22

Všechny Vás zdravím.
Nejhorší ze všeho je se ptát prodejce či výrobce, jakou by Vám doporučil matraci. Už z logiky věci, protože vidí, že tomu nerozumíte, Vám může doporučit nějaký ležák, který nemůže prodat, anebo to nejdražší co má na skladě, protože mu říkáme, že na našem dítěti, či na sobě, nechceme šetřit. A to je špatně. Pokud do matrace investujeme velké peníze, máme tendenci ji mít co nejdéle.

Matrace nejde prát a taktéž, obtížně chemicky čistit. Všichni máme doma věc, kterou třeba 5 let nikdo nevypral, nevyčistil a třeba ani nevysál, fujtajbl.:grater: A spíme na tom denně 6-8 hodin. Nanejvýš vypereme sundávací potah ( pokud ho matrace má ) a pereme prostěradlo. Dámy, o kterou výbavu v domácnost se hůře staráme? I tomu našemu pejskovi a kočičce vyměníme pelíšek častěji.

Matrace by měla být co nejlevnější, aby nás nebolelo ji vyhodit ( pokud nejme bohati ) a to třeba i po půlroce, pokud je to potřeba.

Všichni prodejci prodávají matrace ze stejného materiálu, protože v republice je jen jeden výrobce PUR pěny, t.j. polyuretanu, či někdo tomu říká molitan a to je nepovolená reklama ( pár firem pěnu dováží, ale chemický vzorec polyuretanu je furt stejný ). Ted záleží jak je kdo draho prodává. Jednotliví výrobci matrací si kupují od nepovolená reklama bloky o velikost 200cm x 200cm x 120cm z těch řežou jednotlivé matrace, doplní je pružinama , či taštičkama apod. A pak nám je prodájí, někdo dráže a někdo levněji. Na nás záleží, koho si vybereme.

Narazila jsem na stránky nepovolená reklama, kde si můžete pustit pořad BYDLENÍ JE HRA, kde nezávislý odborník ( není to ani prodejce ani výrobce matrací ) radí, jak postupovat a udělat si vlastní názor, jaké matrace si koupit. Hovoří také o tom, jak se nás prodejci snaží ošulit, všelijakými přívlastky, jako je třeba zdravotní, luxusní apod, také říká, že si i můžeme ublížit při nekvalifikovaným sestavováním matraci. Zdravotní matrace je ta samá jako jiná, jen je 2x dražší.

To se mi i líbí u té firmy nepovolená reklama že si na nic nehrají, matrace nevychvalují, pouze konstatují z čeho jsou a mají je levné. Píšou, že všechno zboží doručí do čtyř dnů. Objednala jsem atypický rozměr 142×78×8 cm ( píší, že dodají jakýkoliv rozměr a tvar ). Firma mě dodala samotnou pěnu za 518,–Kč. Nabízeli mi k ní i sundávací potah za 350,–Kč, ale dala jsem si na ni napínací prostěradlo, které stálo 120,–Kč. Čím mě ale nejvíc dostali je rychlost doručení. Objednala jsem ji v pátek ráno a už večer jsem ji měla doma, zaplatila jsem ji až když jsem si ji prohlédla. Ptala jsem se u nás ve městě a v obchodě na náměstí kolik by ten atypický rozměr stál. Skoro 5× víc a termín dodání za měsíc a zaplatit ji chtěli hned. Doporučila jsem je celé rodině a všichni jsou spokojeni, jak s rychlostí doručeni tak s kvalitou. Mnoho štěstí ve výběru prodejce.

nikoleta01 — 17. 11. 2010 17:12

Ahoj, díky moc za Vaše rady a zkušenosti, ale nakonec jsme koupili ty od dormea. Byly k tomu slevněné polšářky, tak ty jsme vzali taky:)

Madgalenna — 27. 2. 2012 15:25

nikoleta01 napsal(a):

Ahoj, máme v plánu koupit nové matrace. Nemáme s přítelem problémy se zády ani se spánkem, takže nepotřebujeme nějaké super extra, zato ale chceme velmi kvalitní. Mohli byste mi poradit?

Tak koukám, že jsme na tom podobně :). Také jsme hledali něco co by vydrželo... Nakonec jsme se rozhodli pro českého výrobce, který se zdál být osvědčwený. U Dormea je právě ten problém, že oni matrace skupují a dováží. Takže nakonec máme matraci z bio pěny (prej je to odolný materiál s dlouhou životností). Zatím jsme spokojeni, ukáže se to až za víc let. Matraci jsme našla na internetu zde: http://www.matracetropico.cz/matrace-tr … visco.html

Madgalenna — 27. 2. 2012 15:40

Jo, ještě jsem chtěla dodat, že by se třeba někomu mohl hodit tento konfigurátor: http://www.drsleep.cz/cs, nebo jak tomu nadávají :). Pan Rychlý tam provází postupným výběrem podle kritérií, která si sami zadáte. Pro první roztřel je to určitě užitečné ;)

Babicak — 28. 2. 2012 10:42

Souhlasím s Magdalennou! Na matrace Tropica jsem taky koukala. Líbila se mi tedy jiná, Curem. Cena je skvělá a navíc na ně byla v tu dobu akce -20% +dárek. Matrace jsem našla na netu a pak jsem si tam jednoduše našla kde je můžu zkusit. Vyrazila jsem do SpiSladce.cz, kde maji nekolik variant teto matrace k vyzkouseni.. Jsou suprové!!!

MarcyR — 13. 3. 2012 15:49

Babicaku, o matracich Curem jsem taky cetla... jeste jsem je ale nezkousela. Mám trosku obavy,aby nebyla matrace přiliš měkká. Četla jsem, že je lepší mít matraci tužší. Jak jste s nimi spokojeni?

Mar-ke-ta12 — 1. 8. 2012 11:03

Takových diskuzí je opravdu mnoho. Nikdo neví, jakou matraci zvolit, neví jaká je ta správná.. Jenže to nejde takhle říct, každému vyhovuje jiná. Někdo má rád tvrdší matrace a někdo zase naopak. Mně osobně vyhovuje matrace Lazyfoam (líná, studená pěna) nevím, jestli jste o ní slyšeli. Ale tato matrace se dá považovat za zdravotní a vlastně se tvaruje podle vašeho těla. Taková matrace je pro mě nejlepší, ale zas je to jen můj názor  reklama

Berta364 — 23. 10. 2012 14:09

Ono je opravdu těžké najít tu správnou matraci. Já osobně mám dobrou zkušenost s Tropicem. Zkus se mrknout na eshop, kde se dají sehnat různé matrace v akci za docela slušné prachy.

Andy2 — 12. 11. 2012 15:27

Ahoj, když jsem sháněla já matrace našla jsem pefektní eshop www.spisladce.cz a tam jsem si vybrala super matrace. Navíc maji i kamennou prodejnu v Praze, tak že jsem si tam i zajela si je vyzkoušet a super. Jsem fakt spokojena. :) Velmi doporucuji!!! :)

Berta364 — 15. 11. 2012 15:25

Ještě zasílám jeden tip na matrace - www.matrace-comfort.cz . Kamarádka tady kupovala minulý měsíc a vše proběhlo v pohodě. Doručení bez problému, matrace vypadají kvalitně. Už na první pohled jde vidět, že je to kvalitně asi někde úplně jinde, než třeba Ikea.... A zatím se na nich spí žeprý dobře :D

miska80 — 27. 2. 2013 14:38

Pokud nechceš do matrace vrážet velké peníze, tak ti doporučuji vysledovat nějaké dobré akce v obchodech typu Jysk atd. Co jsem hledala matrace na internetu, tak se mi líbil eshop http://www.naturmatrace.cz/ . Je to obchod od českého výrobce, takže mají dobré ceny a kvalita bude podle mě taky OK.

lenkin — 12. 3. 2013 14:54

nikoleta01 napsal(a):

Ahoj, máme v plánu koupit nové matrace. Nemáme s přítelem problémy se zády ani se spánkem, takže nepotřebujeme nějaké super extra, zato ale chceme velmi kvalitní. Mohli byste mi poradit?

Nedávno jsme se stěhovali do svého bytu a kupovali jsme matrace z líné pěny http://www.naturmatrace.cz/zdravotni-ma … ena-visco/ a musím říct, že jsou super a cena je okolo 6 tis - takže jak pro koho no. Podle mě to zas tak moc není ale my problémy se zády máme, takže investice se nám vyplatila. :D

macik07 — 25. 6. 2013 18:54

My jsme kupovali na http://www.matraceno.cz/ a jsme spokojení. Úplně bych vynechala takové ty obchody s nábytkem, domácími potřebami apod. sice tam mají všechno ale za jakou kvalitu. obrať se na spolehlivého prodejce.

www.maxi-postele.cz — 4. 7. 2013 10:24

Zdravím,
při výběru matrace je důležitá především tvrdost a materiál. Pokud máte záda v pořádku, doporučuje se střední až lehce tvrdší tvrdost pro správnou opěru zad. Co se týká materiálu, těch je celá řada. Matrace mohou být pěnové, pružinové, tatexové,...  Záleží, zda jste na něco alergičtí, zda máte speciální požadavky, atd...

Pružinové mají velkou odolnost a už se nejedná o starý typ pružin, ale o moderní matrace. Do pěnových matrac spadají všechny pěny a molitan. Latecové matrace jsou vyrobeny z přírodního latexu (kaučuku) a mají nespočet výhod. Rovněž popřemýšlejte, zda koupit 1 velkou matraci, nebo 2 menší. Pokud máte 2 rošty, určitě se vyplatí spíše 2 matrace.  Pro detailnější informace se podívejte na naše stránky.

skvrne — 9. 7. 2013 10:17

Dobrý den, prosím máte někdo zkušenost s řadou Gold matrací z Jysku? Zaujala mě jejich aktuální nabídka http://www.akcniletaky.com/letak-jysk-- … 2strana5/, ale nevím zda ceně bude odpovídat i kvalita??

misa.krattka — 30. 7. 2013 18:10

Koukni sem, zajímavý článek http://www.utulnydum.cz/clanek/Vime,-ja … rizpusobit

mishalka — 24. 9. 2013 10:54

Já zas nepotřebuju vybrat matraci, ale postel :D.Ráda bych něco pevnějšího, máme klasicky z Ikei a ani ne do roka je celá rovrzaná a spaní taky nic moc-prostě mě to budí.Takže fakt nějakou masivní.Kde jste koupili postel vy?

edulka — 27. 9. 2013 14:46

mishalka napsal(a):

Já zas nepotřebuju vybrat matraci, ale postel :D.Ráda bych něco pevnějšího, máme klasicky z Ikei a ani ne do roka je celá rovrzaná a spaní taky nic moc-prostě mě to budí.Takže fakt nějakou masivní.Kde jste koupili postel vy?

Nepíšeš v jaké cenové relaci se chceš pohybovat, což je hooooodně důležité :kapitulation:

edulka — 22. 10. 2013 20:53

Tato je do 20tisíc, to je slušná cena http://www.ceskaloznice.cz/zbozi/9/post … borovice/, pak tam je i smrková a a buková

dada. — 12. 2. 2014 12:12

Zdravím. Já můžu doporučit tady tu matraci http://www.zdravotni-matrace-postele.cz … okos.html. Při práci za PC jsem se hrbila a tak mě začala bolet krční páteř. Doktorka mi doporučila koupit zdravotní matraci. Známý mi doporučil tuto a já si jí pořídila. Není moc drahá a je naprosto super. Záda už mě nebolí, v práci se nehrbím, budím se odpočatá je mi prostě dobře. :)

Foggy — 19. 2. 2014 17:42

Hlavní něco co bych doporučil je si matraci vyzkoušet osobně. Nebát se chvíli poležet. Každý jsme jiný a každému vyhovuje jiná matrace. My jsme si takto zkoušeli v Litomyšli ... http://www.mpzdravyspanek.cz/ moc příjemná obsluha.

mili18 — 25. 2. 2014 11:47

ahoj, no hlavně se při výběru matrace nenechte zlákat slovíčkem "Zdravotní matrace". Přikládám odkaz, kde je vše popsáno http://www.inspirace-interiery.cz/jak-v … u-matraci/

dada. — 11. 3. 2014 15:00

Kvalitní, zdravotní matrace, které máme doma jsme si koupili před dvěmi lety a jsou stále v pořádku - neprohýbají se. http://www.zdravotni-matrace-postele.cz … alena.html

JanaB. — 27. 3. 2014 15:03

Kvalitní matrace jsou zejména ty z latexu a biomateriálů (koňské žíně, mořská tráva). Já mám doma latexovou matraci, objednala jsem si ji hlavně proto, že je prodyšná a umí reagovat na tlak a teplotu. To se hodí, když máš například problémy s bolestí za krkem nebo zad. Objednávala jsem ji tady http://www.kvalitni-matrace.eu.

bob40 — 28. 3. 2014 20:07

Perfektní mánuál pro výběr matrace najdete na www.chytre-rekonstrukce.cz,
Lze ho stáhnout zdarma. Vedle analýzy trhu včetně cen získáte znalosti, jimiž předčíte většinu prodejců a jež vám umožní získat příslušnou kvalitu za férovou cenu.
Článek je psán nikoliv z pohledu prodejce, ale z pohledu zákazníka a  jeho praktických zkušeností při hledání matrace.

HrnIva — 28. 8. 2014 7:01

ahoj my jsme byli velice spokojeni s předváděčkou matrací Machala a vše ohledně zdravého spánku. Pan podal perfektní výklad, byl velmi příjemný a dokázal, že v tomto oboru je profesionál. Firmě Machala přejeme víc takových báječných zaměstnanců. Všechny výrobky které nám byly představeny jsou skvělé, já jsem byla unešena z dárečku!

Kuba88 — 26. 9. 2014 19:07

Dobrý den,

dokázal by mi někdo poradit, jakou zdravotní matraci koupit v cenové relaci do 10tis? Ocenil bych jakoukoli radu, nechci koupit žádný šmejd a jsem líný vybírat z tak obrovského množství :-) Díky moc!

luciesK — 28. 9. 2014 15:12

Dobrý den, já jse se k předváděčce od nich dostala úplnou náhodou, jela jsem ke známé, jelikož jsem jí vracela nějaké věci a zrovna pár minut na to přišla paní, tak jsem tam nakonec zůstala a bylo to velice příjemné posezení, nikdy jsem před tím nic podobného nezažila, ale líbilo se mi to, z počátku jsem se obávala toho, že budu muset něco kupovat, ale nemusela jsem, do ničeho nás nenutili!

ZuzaK — 29. 9. 2014 22:31

Ahoj Kubo, zdravotní matrace jsou fakt na výběr dost složité téma. Sami jsme řešili před pár měsíci. Je v prvé řadě potřeba dát bacha na to, co vlastně tu zdravotní matrací prodejce matrace myslí. Bylo mi vysvětleno, že je to o anatomických zónach, konstrukci matrace, musí projít složitým certifikačním procesem, a blabla :)
Narazili jsme náhodou na jeden obchod, kde jsme se byli poptat a zkusit a dozvěděli se spoustu informací. Cenově bych ti doporučila třeba matraci Hypnos, kterou máme teď my. Je fakt výborná.
ZuzaK

Kuba88 — 2. 10. 2014 13:35

Ahoj Zuzko,

docela mě tlačí čas a potřeboval bych nějakou slušnou matraci už opravdu koupit, takže si od tebe nechám rád poradit. Mohla bys mi prosím napsat obchod, ve kterém jsi tuto matraci koupila, rád bych se na to podíval :-)

Předem moc děkuju!

Kuba

ZuzaK — 2. 10. 2014 13:55

Kuba88 napsal(a):

Ahoj Zuzko,

docela mě tlačí čas a potřeboval bych nějakou slušnou matraci už opravdu koupit, takže si od tebe nechám rád poradit. Mohla bys mi prosím napsat obchod, ve kterém jsi tuto matraci koupila, rád bych se na to podíval :-)

Předem moc děkuju!

Kuba

Ahoj Kubo, jasně, porozhlídni se v obchodě Matrace Comfort, mají kromě prodejen i eshop, tak tam může kouknou i na tu mou matraci Hypnos - www.matrace-comfort.cz.
Tak šťastnou ruku při výběru.:supr:

nela.nelina — 4. 11. 2014 19:29

Já jsem si koupila matraci ze studené pěny Revital, je od českého výrobce a stála mě 2300, jsem s ní moc spokojená. Mám jí z e-shopu prospanek.cz. Chodím k ním i do kamenného obchodu, ale zrovna tuhle na prodejně nemají. Popravdě jsem si tuhle koupila hlavně proto, že je od českého výrobce.

hela11 — 10. 11. 2014 20:17

Záleží na tom jakou matraci potřebuješ.Jestli obyčejnou nebo jestli potřebuješ nějakou která by ti pomáhala třeba s problémy se zády, klouby apod.My jsme si s přítelem když jsme se sestěhovali pořídili partnerskou matraci z bio pěny a je to fajn,má snímatelný potah a není ani moc měkká ani tvrdá,ta bio pěna asi i hodně vydrží

8marketa8 — 12. 11. 2014 21:43

já se teď rozhoduju mezi ortopedickou a normální.říkám si že nemám v plánu kupovat si za život těch matrací několik takže možná do budoucna bude lepší koupit ortopedickou.až zestárnu a budou mě bolet záda:Dnebo matrace tak dlouho nevydrží?jak to máte vy?nechci investovat hodně peněz do něčeho co budu za pár let muset vyhodit

Jarkak2102 — 27. 11. 2014 11:30

Já plánuji nákup také ortopedické matrace, pořizuji ji mámě, která měla kdysi naštíplý obratel, a záda ji občas bolí dodnes. Nejdřív jsem si našla nějaký článek s obecnými informacemi (http://bydleni.idnes.cz/jak-vybirat-mat … bnosti_rez)
zatím je to totiž první matrace , kterou kupuji, tak se v tom moc nevyznám .-)
No a s nově získanými informacemi jsem se pustila do výběru, zatím vyhrává tento kandidát: http://www.matrace-best.cz/cs/eshop/mat … -maxi.html
je sice dražší, ale myslím, že je to dobrá investice. Mám strach, že běžná matrace je tak na 2 roky a o účincích na záda, raději ani nemluvím. Ještě bych se na ni chtěla jet podívat, tak uvidím, jak pořídím.

AllčaV — 27. 11. 2014 11:51

Myslím že nejlepší je nechat si udělat matraci od čalouníka na míru. Navíc to výjde levněji než v obchodě

Jarkak2102 — 27. 11. 2014 12:04

Ahoj, teda matrace přímo od čalouníka?? Tak to slyším prvně :-) Nikdy mne to nenapadlo. Určitě zajímavá možnost, Děkuji za radu :-)

jaja.jajinka — 14. 1. 2015 21:51

My máme partnerskou matraci z prospanek.cz za 6 000. Nechtěli jsme z obchoďáku a tady mají stejné někdy i lepší ceny a kvalita bude určitě lepší protože mají známé značky a jsou specializovaný obchod.

Tichoucka — 15. 1. 2015 20:52

z obchoďáku bych matraci taky už nikdy nekoupila.jednou jsme na takovou narazili a přišlo nám že podle toho co na ní psali by měla být fajn a zlákala nás i ta cena.no konec, po pár měsících se proležela takže hned letěla z okna.takže už nikdy víc.potom jsme zašli do specializovanýho obchodu a koupili kloudnou matraci,i tam se dá sehnat za dobrou cenu.uplně o něčem jiným je to spaní teď

denissa — 18. 1. 2015 20:57

My máme matraci Tempur, dobře kopíruje tvar těla, takže netlačí a zároveň není moc měkká takže z ní nebolí záda, protože je oporou pro páteř ale zároveň ji nenutí tím že by byla moc tvrdá dostávat se do nepřirozené polohy, prostě tak akorát. Je to známá kvalitní značka takže s ní počítáme nadlouho

alena.mraz — 20. 1. 2015 23:01

Nedá se koupit konkrétní matrace jenom podle doporučení někoho,je to hodně individuální a tím nemyslím jenom otázku pohodlí ale i zdraví,každý potřebuje matraci mít uzpůsobenou jinak(pokud budeme mluvit teda o opravdu zdravém spaní)protože každý má jinou páteř,jiné problémy,potřebuje podporu jinde než druhý,protože je nejlepší vybírat matraci s odborníkama s obchodů které se na matrace zaměřují

MartinkaH8 — 26. 1. 2015 16:31

Ahoj, uzassne matrace maji v obchode hästens, mam od nich jak matraci tak postel a nemohu si ji vynachvalit :)

Mishka11 — 7. 2. 2015 19:20

Ahoj všem..
uvažuji o nákupu matračky z pěny, molitanu, nebo jak tomu tady říkáte. Z pružinovýma mám spíše horší zkuenosti, tak bych ráda zkusila pěnu. Doporučil by mi tu někdo něco zaručeně dobrého? Našla jsem na netu matrace, které vypadají velmi podobně jako od jednoho českého renomovaného výrobce, ale jsou tedy rozhodně za lepší ceny. Má s nimi někdo zkušenosti?
Dík
Miša

Denissak — 13. 2. 2015 21:02

já nedám dopustit na matraci z líné pěny.zkoušela jsem jich hodně v několika obchodech a ze všech těch bio pěn mi tahle přijde nejlepší není vůbec měkká takže drží páteř ve správné poloze ale zároveň na povrchu je měkká takže z ní nic netlačí a je hrozně pohodlná.nevím jestli je to jenom tou línou pěnou nebo přímo tou matrací kterou mám ale každopádně už bych jinou nechtěla

domcuska — 16. 2. 2015 17:52

já jsem po zkušenosti s matrací z obchoďáku, která se asi po 2 měsících proležela začala hledat specializované obchody s matracemi.takže teď máme matraci tempur a nemůžeme si ji vynachválit.nesrovnatelná kvalita spánku oproti té minulé…

mariolka — 25. 2. 2015 22:03

zdravím, my kupovali matrace z líné pěny a super.. fakt maximální spokojenost.. už je mámě nějakou dobu a pořád krásně drží a moc dobře se na nich spí.. nevím jestli je to i výrobcem nebo prostě hlavně tím materiálem ale fakt bomba.. kupovali jsme je přes matrace-comfort.cz a super..vím že tam byla myslím i nějaká dobrá akce na tom..ale nevím jak teď :-D

Radkka — 10. 3. 2015 11:08

Na matraci se kazdy musi vyspat, ja mam radeji tvrdsi matraci abych se do ni tak nepropadala, s manzelem jsme si vybrali uzasnou matrac a jsem rada ze ji mam :)

eliskamatlova — 24. 3. 2015 0:16

A jakou mas radkka matraci ? :) od jake firmy dekuji..

Ivanaa — 7. 4. 2015 18:58

Je to tak dokud na matraci člověk alespoň jednu noc nespí tak může být potom nemile překvapen :D Já třeba měla to štestí že jsem spala u kamarádky na nové matraci a tak dobře se mi na ní spalo že jsem ji šla koupit taky, takže jsem věděla jistě že je to pro mě ta pravá. Když už to nejde takhle tak to chce alespoň od někoho zjistit kde a od jaké značky koupil matraci se kterou je spokojený aby člověk uplně neriskoval.

Stranska — 13. 4. 2015 22:53

Máme matrace od firmy ProSpánek každou za 2 000, mají i vlastnosti které mají matrace kolem 4 000 takže jsme s nima moc spokojení, zatím se vůbec neproležely a jsou moc pohodlné a no to že byly tak levné tak jsou lepší než matrace které jsme měly předtím a stály dvakrát tolik, takže za nás spokojenost, jestli kvalitní matraci za co nejnižší cenu tak u nich byste měli sehnat.

nelli — 30. 4. 2015 20:35

Zdravím.. my máme pořízené matrace z matrace tropico.. konkrétně http://www.matracetropico.cz/latexove-matrace-1 a jsem nadšená..

Danusska — 19. 5. 2015 22:16

Každý by si hlavně měl vybírat matraci na míru přímo pro sebe.Co vyhovuje jednomu nemusí vyhovovat druhýmu a tak dále.Já třeba nesnesu spát na měkké matraci a manžel naopak nesnáší tvrdší matrace.Každý teda máme jinou matraci a vybrali jsme si jí podle sebe.Prostě jsme zkoušeli a jsme oba spokojení.Hlavně to neuspěchat.

Natalia88 — 31. 5. 2015 20:44

Kupovali jsme matrace v Prospánku.Doporučovali nám je známý,že mají dobrý výběr a ceny.Navíc tím že se specializují přímo na prodej matrací dá se na to víc spolehnout a můžou opravdu poradit s výběrem.Máme každý jinou matraci,já mám z bio pěny a manžel s líné pěny,každá pod dva tisíce.

moni33 — 29. 6. 2015 17:14

Zdravím.. já bych Vám mohla doporučit http://www.slumberland.cz/fatima.html ... vybírali jsme všechno možné a konfigurátor nás navedl na tuhle a jsem fakt max spokojeni

MadlaB — 22. 8. 2015 20:00

My máme matrace z http://www.centrumzdravehospanku.cz/ a jsou dobrý, nebyly drahý a spí se nám na nich dobře. Kupovali jsme od nich ale jenom proto že nám je doporučili známí, přece jenom člověk dneska neví..

pajusska — 22. 9. 2015 17:21

já můžu doporučit http://www.matrace-best.cz/cs

Sylvaa — 22. 12. 2015 15:16

My jsme moc spokojení s matracemi Tempur, koupili jsme je tady www.centrumzdravehospanku.cz, byly za dobrou cenu a jsou mooc pohodlné.

RencaTupa — 31. 1. 2016 19:44

Taky jsme před časem pořizovali, já jsem zástancem toho, že kvalitní matrace je základem a tak jsme taky hledali kvalitu i za vyšší cenu, nakonec jsme pořídili tyhle http://www.matrace-best.cz/cs/eshop/mat … ess-1.html a moc nám vyhovují

Sofii33 — 1. 2. 2016 11:41

Ahoj, moje rada zní jít do kvalitnější matrací za více peněz, drží svoji kvalitu a proporce i po letech spaní, nebo je pak můžeš ještě za solidní cenu prodat z druhé ruky, navíc spaní na kvalitních matrací možná ted neoceníš, ale po měsíci spaní na nich budeš závislá. =)) určitě doporučuji matrace s pamětovou pěnou.

Zipii — 10. 7. 2016 22:11

Ahoj, taky jsme s přítelkyní kupovali matraci a chtěli jsme dobrou kvalitu za přiměřenou cenu. Nakonec máme matrace pěnové avšak jsme s nimi spokojení. Kupovali jsme na http://panmatraci.cz/, kde dobře poradili s výběrem a celkový servis super. Tak jim tam zkus zavolat nebo napsat, pokud nemáte vybráno.

Zipii — 19. 7. 2016 10:38

...

janyny — 22. 7. 2016 20:16

Měla jsem problémy se zády, hledala jsem dlouho vhodnou matraci, byla mi doporučena matrace s paměťové pěny. Mám ji 2 roky a je super, super, super!!!!  Bolesti jsou pryč!!!! Koupila jsem ji v tomto eshopu přes tento odkaz s 30% slevou!!!  http://www.dedra.cz/cz/produkty/?detail … ppk=118337

Evisek85 — 28. 8. 2016 11:17

ahoj já mám matraci z jysku, ale pružinovou, mám totiž pevný rošt, ale doporučuju, spí se mi na ní skvěle, jinak v jysku mají teď slevy na matrace

sabinan — 22. 12. 2016 16:02

Zdravím. Tak já jsem volila matrace v setu 1+1 navíc a pri tom koupila celo-masivní postel i s úložným prostorem. Na doporučení známých jsem vybrala firmu ing, Marek Solař Postele z masivu, která se věnuje výhradně postelím z masivu postelezmasivu.net . Co se matrací týče vybrala jsem zdravotní matraci Flora a postel 180x200 cm, buková s výklopným roštem co, jméno postele je Denis. web: http://postelezmasivu.net/postele-180x200,72.html Celkový dojem je výborný. Postýlku nám nejen dovezli ale i vynesli a smontovali. http://postelezmasivu.com/files/nase-postel-z-masivu_Denis-180x200-buk.jpg

Isonic — 13. 1. 2017 7:49

Pokud můžu doporučit, tak já jsem zakoupila tyto 2 matrace v akci 1+1: http://www.i-matrace.cz/1173-matrace-z-bio-peny-leona/. Jsou to partnerské matrace, takže dvojí tvrdost-já si nechávám měkčí stranu, manžel tvrdší. Ani jsem nečekala, že za nepříliš vysokou cenu. Jsou to matrace z bio pěny a nám moc vyhovují. Ale je to hrozně individuální myslím, každý by si měl matraci vybírat dle svých nároků. Žádná univerzální asi neexistuje :).

lucy-black — 8. 2. 2017 10:38

Při stěhování do nového bytečku jsme se dlouho s přítelem rozhodovali, jakou matraci si koupíme. Neměli jsme ani moc peněz na rozhazování, ale kvalitní matrace je strašně důležitá, ikdyž člověk nemá zdravotní problémy. Byla nám doporučena firma Jelínek https://www.jelinek.eu/. Poradí vám úplně se vším, máme s přítelem každý třeba úplně jinou matraci, protože on spí v jiné poloze, více se potí atd. https://www.jelinek.eu/matrace/ No spí se nám krásně =)).

terezone879 — 4. 4. 2018 15:04

kupovali jsme myslím v rajspanku nebo prospanek tak něco .. vybírali jsme lepší co reaguje na zakřivení páteře, cca 4tis. Kč a dobré. Určitě si matračku vyzkoušejte a berte spíše tvrdší, protože za chvíli se proleží a můžete kupovat novou.