Anni — 22. 2. 2006 9:32

Před rokem jsem tady žádala o radu. Babča s dědou nám dali svatebním darem nemovitost, s tím že jim zaplatíme určitou částku z odhadu. Po 3 letech si vše rozmysleli a chtějí dům zpátky pro mé špatné chování k nim - což není pravda. Měli jsem oficiální darovací s mlouvu a mezi sebou smlouvu o koupi. Jak vše dopadlo?
U prvního stání mě skutečně neprokázali špatné chování vůči nim a nemovitost zůstala naše. Prarodiče se odvolali - a vyhráli. Darovací smlouva je neplatná, protože staří chtěli peníze a kupní je také neplatná,protože nemá všechny náležitosti.Takže nemovitost musíme vrátit. Podotýkám, že jsme přestavěli půdní prostory na bytovou jednotku a nebylo to zadarmo. Staří nám nechtějí nic vrátit a ani vyplatit peníze za provedenou rekonstrukci.

Ero — 23. 2. 2006 19:30

Hmmm, špatná situace, ale já bych došla za právníkem....a podala soudu návrh na vyrovnání rozdílu ceny nemovitosti před a po rekonstrukci, kde bych celou věc popsala...a ono to něja dopadne, nevzdala bych to, at aspon dají, co jste investovali...špatné je, že jste nevyhráli odvolání babči...nenáleží vám cena za odhad...nebo to postoupit celé,...pokud máte aspon svědky, že jste se k nim chovali celkem dobře a myslíte, že by jste to vyhráli, pro porušení zákona...každý soudce to vidí jinak ...nevím....

Mgr.K — 23. 2. 2006 23:05

no, takhle to dopada, kdyz se snazite obchazet zakon... kdybyste udelali normalni kupni smlouvu, tak si stari ani neskrtli...ted je tedy muzete zalovat o vraceni penez, ktere jste jim dali za ten "dar"

Anni — 24. 2. 2006 6:32

ERO:Právníka jsme měli od samého začátku. Také nám navrhl, abychom nic nevzdávali a podali návrh k soudu na vrácení vyplacené částky za dar a nechali udělat nový odhad. Na mé špatné chování svědky nemají, naopak já mám svědky o jejich chování vůči mě. Ale to už je asi nezpředmětné. Hlavně, že máme jimi podepsaný doklad o převzetí částky za dárek a schované účty. Dneska už ničemu moc nevěřím, staří chtějí, abychom dům uvedli do původního stavu, proto nám nic nechtějí vrátit.

Anni — 24. 2. 2006 6:35

Mgr.K: To teď už vím také, chtěli jsme jim vyhovět. To oni přišli s darem. My jsme chtěli kupní smlouvu. Podáme návrh na vrácení peněz za dar a necháme udělat odhad. Snad něco dostaneme zpátky.