Sakura — 9. 10. 2010 10:10

Ahoj holky, potřebuju AKUTNĚ pomoci s úplně jednoduchým salátem, a to rajským. Dneska k nám přijdou na večeři tcháni (jsou to Japonci, takže ho nikdy nejedli) a já jim to chci zkusit udělat. Maminka mi ho jako malé dělávala, dávala do toho jen pokrájená rajčata a cibuli a polila to zálivkou, ale právě s tou si nejsem jistá. Myslím, že je to voda, cukr, pepř, sůl, ocet a kapka oleje, ale nejsem si jistá. Poradíte mi? Děkuju moc!!! :)

laminanonte — 9. 10. 2010 10:36

ano přesně tak

můžeš přidat i trochu sušené , nebo čerstvé bazalky

Sakura — 9. 10. 2010 13:56

Diky moc, tchanovci dnes prisli, nez jsem si stacila precist odpoved, tak jim to zkusim predlozit priste. :) Alespon si to zkusim predem jednou nanecisto, abych otestovala pomery a vzpomnela si, jak to vlastne chutna. Uz je to nekolik let, co jsem tenhle salat jedla. Je tak jednoduchy a pritom velice chutny.

Ronja — 9. 10. 2010 19:20

Já dávám na zálivku 3 lžičky cukru, 1 lžička soli, ocet podle chuti. Český ocet ale v Japonsku určitě nedostaneš, tak to bude chutnat trochu jinak. Tuhle zálivku my dáváme standardně na všechny saláty - okurkový, hlávkový a rajčatový. Do rajčatové dávám cibuli a kapku oleje.

Adelle — 22. 10. 2010 17:49

Dělám to tak, že pokrájenou cibuli v misce zakápnu olejem, na to dám nakrájená rajčata, zálivku udělám v hrnku - do vody dám lžičku soli, lžičku cukru a asi lžíci octa, dobře promíchám a naliju na salát. Cibule nechaná na vzduchu mění chuť a tímhle fíglem se zároveň vyhnu zamaštění další nádoby - hrnek od zálivky stačí vypláchnout studenou vodou.

Jo a určitě je tenhle salát lepší, když se hodinku dvě rozleží, nám chutná víc při pokojové teplotě než vychlazený.