lenka.0323 — 21. 2. 2006 17:35

Holky, poraďte, chci si koupit nějaké dobré hrnce, doma mám smaltované, už opotřebované, pak nerezové, ty levnější a stojí za houby. Uvažuju na Tescoma Tulip, jsou dražší, ale dá se v nich vařit i bez tuku a vody, takže dietně. Co máte doma vy? Díky za rady

Irenka21 — 21. 2. 2006 17:36

Já mám ráda kvalitnější nerezové se zesíleným dnem.

evčina — 21. 2. 2006 17:49

Mám již několik let Zepter a nedám na ně dopusit,ale trvalo nám dost dlouho než jsme se v nich naučili vařit.Správně dietněa s úsporou.
                    http://www.gify.nou.cz/lid_kuchar_soubory/ku15.gif

Lucy — 21. 2. 2006 18:06

Já mám taky Tescomu - sadu. Ale k Vánocům jsem dostala tlakáč od Fagoru a vařím v něm skoro všechno... maso mrkev brambory... Je to hned a dost se tím ušetří.
http://www.gify.nou.cz/r_kuchyn_soubory/ku28.gif

Electra — 21. 2. 2006 20:43

Já mám mj. i hrnce od tescomy a nejsem s nima spokojená vůbec. Úchytky jsou při vaření úplně vařící a  když chci něco restovat tak se to rovnou dusí.
V jinejch nerezovejch hrncích se mi vaří líp.

Isidia — 21. 2. 2006 23:08

Mám už několik let  nerezové hrnce RUDH (německá výroba)  silná dna a jsem s nimi velice spokojená. Dá se v nich vařit dieta a také normální jídla  na minimálním množství vody. Mohu vřele doporučit.

Eva — 22. 2. 2006 9:50

já mám doma taky hrnce Zepter a taky na ně nedám dopustit... fakt je důležité se na nich naučit vařit ....malýmu tam vařím polívky, zahřeju na určtou teplotu a pak vypnu a ono se to tam dovaři "zadarmo" takže velká úspora času a energie ....

Jarmila — 22. 2. 2006 11:14

Tato diskuze mne zaujala, protoze take potrebuji nove hrnce a chci takove aby mi vydrzely dlouho a jidlo se v nich nepripalovalo ....nebo alespon se to dalo lehce odstranit. Mela jsem vybornou sadu of Sfinx (myslim) CR vyrobce, kterou jsem koupila kolem 1989-90.  Jsou zvenku cerne a uvnitr modre a tento model jiz prestali vyrabet. Moc jsem je mela rada a kdyz jsem neco pripalila, tak jsem to jen povarila s vodou a saponatem a spalene se pekne odlouplo samo. Po tech letech to slo ale hure a hure a ted mam s tim jenom zlobeni. Velke kastroly, ktere jsem pouzivala nejvice jsou uz jenom na vareni polevek, ale vse jine se v nich snadno pripali. Nove modely hrncu Sfinx maji kovove obroucky a prodavacka mi rikala, ze tyto obroucky rezavi v mistech kde jsou napojeny na hrnec. Takze ted "babo rad". Rada bych nasla takove, ktere jsou k dostani v normalnim obchode a ktere mate vyzkousene pri pouzivani na sklenene desce sporaku.

Po precteni vasich vzkazu ohledne hrncu Zepter jsem trochu zapatrala po internetu (jako vzdycky abych byla dobre informovana) a nasla jsem tam vice informaci, ktere mne rozhodne nepresvedcily o tom tyto hrnce vyhledat - zvlaste jestli se prodavaji jenom takovym zpusobem.  PROC si lide "kupuji" hrnce ktere nejsou schopni zaplatit???

Prikladam linky ohledne hrncu Zepter:
http://www.qark.net/clanek/nenechte-se- … mou-zepter
http://letinka.bloguje.cz/156648_item.php
Diskuze o hrncich: http://www.nadoma.cz/html/diskusni_foru … athegory=1

Jak je videt, tak se ve vyse uvedenych diskuzich mluvi o dvou problemech. Prvni je zbrkle zakoupeni hrncu na splatky a druhe je to, ze ti lide ty hrnce vlastne nepotrebovali.

Muze zde nekdo vysvetlit jaky je rozdil mezi hrnci titanovymi a hrnci Zepter? Znam titanove hrnce s jinou vyrobni znackou a jelikoz jsem nevidela hrnce Zepter, neni mi tudiz jasne o jake kvalite hrncu se zde diskutuje. Diky.

Bety — 22. 2. 2006 12:55

Já už sady nekupuju - spíš si koupím jednotlivé hrnce, které upotřebím, takže nakonec mám "z každého rožku trošku" - některé smaltované, některé nepřilnavé, ... vybírala jsem podle velikotsti, povrchu, designu...  no je to všehochuť ale zato mám jen to, co opravdu používám. Je ale pravda že esteticky to moc nepůsobí, je to "jen" praktické.

Gia — 22. 2. 2006 15:20

Zdravím, přečetla jsem zhruba diskuzi zoufalců na quark.net - výrobky Zepteru máme doma, nejen hrnce. A jsem moc spokojená - se vším. Veškeré výrobky jsme kupovali s rozmyslem a nenechali jsme se zlákat nějakým prodejcem na párty, který prodává zrovna výhodně slevněné zboží. Předpokládám, že lidi, kteří si objednají 2 sady hrnců za 200 000Kč, sepíšou smlouvu, která je naprosto v pořádku (bohužel pro ně) a ví, že tohle zboží rozhodně nepotřebují a navíc na něj nemají finance to v životě určitě nemají jednoduché. Hrnce Zepter jsou z nerezu ze silným dnem. Např. maso děláme jedině bez tuku, brambory a zeleninu vaříme bez vody. Jsou to hrnce, které dobře pracují s vodivostí tepla, mají dobře padnoucí poklice, takže pára z hrnce neuniká, ale pomáhá uvařit jídlo. Termokontroly na poklicích fungují a při vaření se podle nich řídím. Chvíli trvalo, než jsme se v tom s manželem naučili vařit, nakonec jsme skončili jako prodejci Zepteru. Prodávání nám bohužel moc nešlo, jen jsme si sami dokoupili výrobky se slevou ( vlastní provize) a něco málo prodali tchýni. Co bylo nejzajímavější, byla možnost, naučit se pořádně, jak se v hrncích vaří, co se s tím vším dá dělat, jak vše kombinovat a že se dají třeba v pánvi na sporáku upéct buchty apod.
Pokud Zepter, doporučuju prodejnu, která je u Tesca na Národní vPraze, absolvovat den otevřených dveří v jejich sídle na Praze 10 - v Ruské ulici - tam Vám nebude nikdo nic cpát a hlavně se vyhnout zepterpárty, pokud je někdo  oblomný.
Osobní zkušenosti mám s hrnci, tlakovou poklicí, vacsy systemem, tyčovým mixerem mixsy a bioptronovou lampou. Tyto výrobky dopručuju

Ivanaa — 27. 4. 2019 17:30

Vím, že diskuze už je starší, ale třeba ještě někomu pomůže, já doma vařím  už jen v titanovém nádobí  a jsem maximálně spokojená.

Radkka — 2. 8. 2019 20:24

Naprostý souhlas, titan je prostě top.

rina — 2. 8. 2019 21:00

Jděte do perdele s vaší přiblblou reklamou! :dumbom:

normální chlap — 3. 8. 2019 10:17

Žádné titanové hrnce neexistují. Ne že by se nedaly vyrobit, ale titan je na hrnce nevhodný, protože má malou tepelnou vodivost, nerozváděl by teplo a všechno by se tam připálilo. Z propagačních důvodů se tak říká hrncům s povlakem s obsahem oxidu titaničitého (TiO2), což je ale úplně normální minerální plnivo, které používá spousta výrobců, jen tomu takhle blbě neříkají. Takže kdo se chce nechat nachytat, ať klidně kupuje "titanové" hrnce a pak je donekonečna vychvaluje, aby nebylo vidět, jak je tupý :-)

normální chlap — 3. 8. 2019 10:23

Jarmila napsal(a):

PROC si lide "kupuji" hrnce ktere nejsou schopni zaplatit???

Právě proto. Dává jim to punc výjimečnosti, i když hrnce samy jsou běžná konfekce :-) Lidé si rádi kupují statusové symboly a jsou ochotní za ně utratit majlant nebo se i zadlužit. Je to úplně stejný jev jako když chudá rodina jede na dovolenou na Maledivy a pak deset let splácí půjčku. Zhola zbytečné, ale můžou se tím chlubit. Tedy těmi splátkami ne, samozřejmě :-)

normální chlap — 3. 8. 2019 10:32

Ještě k původní otázce: pokud si nepotřebuješ kupovat pocity, ale hrnce na vaření, kup si v Makru hrnce jaké používají profesionální kuchaři. Kvalitní, obrovský výběr velikostí a za velmi rozumnou cenu, akorát ti při tom nikdo nebude mazat med kolem úst, jak je to zázračné a úspοrné a ze super materiálů a z kosmických technologií a nepozve tě na hrncovou party :-) Prostě hrnec určený k vaření a hotovo :-)

P.S. to by mě zajímalo, proč mi redakční systém nechtěl dovolit napsat slovo "úspοrné"? :-)

Judyna — 3. 8. 2019 11:08

Dobře...:supr:

vrabčák — 3. 8. 2019 12:24

Já taky: :supr:

rina — 3. 8. 2019 13:21

Proto, že v základu je skupinka podobná p.o.rnu. stejně to dělá i se slovem po*ný, po*ný a pod.

Vidíš?
S.p.o.rný, odp.o.rný

normální chlap — 3. 8. 2019 17:51

Aha :-) Tak to mě nenapadlo :-)

alvinrr — 10. 9. 2019 13:37

Nice.