vecera. — 12. 9. 2010 7:33

Ahoj spolu těhulky a maminky. Má někdo zvás křečové žíly na rodidlech nebo měl?? Dá se stím rodit?? Nehrozí žádné nebezpečí?? Dr. se při každé návštevě hrozně diví jak se mi žíly zhoršují, už je mám i u konečníku a na levé noze až po lítko :( Ale prý porodu to nevadí. U prvního dítěte jsem  to vůbec neměla. Holky budu ráda za každou vaši zkušenost. Hezkou neděli přeji :hjarta:

vecera. — 12. 9. 2010 20:20

holky žádná tu nemáte stím zkušenost ???

verynka — 12. 9. 2010 20:29

Popravdě, tohle jsem ještě ani neslyšela...... a máš to opravdu křečové žíly? vždyť ty se dělají hlavně na spodních částech dolních končetin....

vecera. — 12. 9. 2010 20:37

jj křečové žíle :( Taky jsem nevěřila když vylezla první, ale hold se to stává. Něco jsem  si o tom četla, ale slyšet to přímo ze zkušenosti by pro mě bylo fajn. Nikde se nedočtu jak se stím rodí.

verynka — 13. 9. 2010 18:58

asi bych se ptala gynekologů, určitě to už viděli... a ví...

Hofmanka — 15. 9. 2010 17:21

Tak já s tím zkušenost mám. U prvního jsem je neměla, ale teď u druhého se mi udělal jeden varix na levěm velkém stydkém pysku. Byla to taková boule, zjistila jsem to, když jsem se holila. Vypadalo to dost ošklivě, ale nebolelo to. Při porodu to nevadilo a během pár dní po porodu se začal zmenšovat a teď tam už není.
Jo a moje kamarádka je měla taky a víc než j a taky je to už dobré. Takže se neboj, zmizí!

vecera. — 15. 9. 2010 17:26

Ahoj hofmanko. No já je mám fakt po obou stydkých pyscích, u končníku a na levé straně mi to jde až k lítku. no cellé nateklé napuchlé. Kolikrát se nemůžu ani vyčurat jak ten tlak je tlačí. No snad budu mít taky takové štestí a vše bude ok a hlavně že zmizí. Tak díky za podporu :supr:

stvorlistok — 27. 9. 2010 14:08

ahoj vecero ja to mam tiez, uz od zaciatku tehu, stacilo prejst par metrov a uz som to mala cele natekle medzi nohami, uplne boule... hrozna bolest.. dr mi hned povedala ze to su krecove zily.. nemohla som ani chodit... hned mi nasadila cyklo3forte.. a musim povedat ze sa to o hodne zlepsilo... nemam uz ani tie bolesti tych zil.. hovorila ze na pravej strane mam dost velku tu zilu, lava sa drzi v pohode.. predtym som mavala hned velke hrce napuchnute ked som chodila...
beries na to nieco? cyklo3forte pripadne detralex sa mozu v tehu aj pocas kojenia... a u mna je vidiet ze mi to udrzuje v norme tie krcove zily...

vecera. — 27. 9. 2010 18:59

ahoj stvorlistok. Ne nic na to neberu. Prý na to nic není, tak nevím :dumbom: A budeš stím rodit?? Nebo jaký na to dr. má nazor?? Já se dozvím ve čtvrtek co a jak. No na císaře se mi nechce, ale zas když vidím jak je to oškliví tak radši císaře než aby mi to při porodu třeba prasklo. Jestli se to teda může stát???!!!

stvorlistok — 28. 9. 2010 21:48

vecero zatial mam planovany porod normalne.. mne to prave to cyklo udrzuje da sa povedat v rovnakom stave, nerozjizdi sa mi to viac tak porod bude zatial normalny... to cyklo je na to aby posilnovalo steny zilne, je to aj na hemeroidy... a je vidiet ze mi to pomohlo, s tymi bolestami co som mala uz v prvom trimestri by som to snad neprezila dokonca..a to este nebol taky tlak na spodok... ... tie zily uz mi tak teraz nenavieraju ... su tam ale nie tak natlakovane alebo ako by som to povedala :vissla:
pytala som sa dr a hovorila ze po porode to vacsinou zmizne ale ze moze sa stat ze nejaka zostane..ja mam horsu na tej pravej casti... ze to sa uvidi az potom ci zostane :dumbom:
pripadne sa opytaj dr priamo na to cyklo3forte.. priamo v letaku je ze pri tehu nevadi... mas mozno este mesiac pred sebou tak by to stalo za to aby sa ti to trochu poupravilo alebo aspon nezhorsovalo...

vecera. — 29. 9. 2010 6:46

děkuji moc, zítra jdu k dr. tak se ho zkusím zeptat. Rodit normálně by bylo super. Zítra dám vědět.

stvorlistok — 29. 9. 2010 13:56

vecero tak podaj info co ti povedal, som zvedava.. jo a bude to tym cyklo ze sa mi to ustalilo pretoze napr dva dni ked ho neberiem, mam hodne liekov tak niekedy vynecham, tak uz citim ako sa mi zacina rozjizdet ta bolest a hned ho zasa zaradim do dennych davok :vissla:

vecera. — 29. 9. 2010 17:02

no jsme zvědavá co mi na to řekne a taky jestli to má ještě cenu. ale když píšeš jak to zabírá. No uvidíme zítra, jsem sama zvědavá.

vecera. — 30. 9. 2010 15:59

Ahoj stvorlistok. Tak jsme přišla od dr. Tak se to nezhoršilo a budu rodit normálně. Prý císař by byl složitější s těmna žílama, že porod bude jednodušší, tak ale nevím pro koho :dumbom: Na forte jsme se ptala a že prý to na to není, že léky nedělaj zázraky, že je to na záněty nebo cosi takového, tak prý máš asi neco jinýho nebo fakt nevím :rolleyes: 
Holky nikdo jinej tady s takovou zkušeností není??????

stvorlistok — 30. 9. 2010 22:33

ahoj vecero
tak to mi pride divne :dumbom: pretoze mi dr doslovne povedala na zaciatku ze je to na hemeroidy ktore som mala v predchadzajucom tehu a taktiez aby nevysli zily krcove medzi nohami, ale ja uz som ich mala a povedala aby sa mi to nezhorsovalo a posilovalo to tu zilnu stenu :vissla: iny doktor iny nazor .. ale zily tam mam krasne ukazkove, nic ine to nie je :D mozno to hod toto tema rovno do tehotenstva, kde mame chlieviky, ja som to tu nasla uplne nahodou, nestiham tak chodim len do tehotenstva... mozno sa ozve viac dievcat..
drzim palce nech je pri porode vsetko ok :supr:

vecera. — 1. 10. 2010 6:57

No divné to teda je. Hemeroidy nemám a snad mít ani nebudu. No uvidíme nějak to vše dopadne. Ven už ta naše kráska stejně musí :vissla:
Tak jsme tedy udělala nové téma v těhu, tak uvidíme :)